Аз залагам че първия път проблема не е бил в платката, а в газовия регулатор (модулатор). От човъркането може да е тръгнал за малко и сега окончателно да е отказал. Може и филтъра за газта на входа му да е задръстен. Но Лазар е прав, тука никой нищо сигурно не може да каже. Ще се оправи човека, ще смени и модулатора ако трябва.

. Но както и да е - да речем, че имаш наблюдения от минали периоди и съм съгласен, че има доволни, както има и недоволни, нормално е, проценти няма да търсим. За тези, които плащат високи сметки за газ ще кажа, че проблемът не е в скъпата цена на газа, а в ефективността на изградената отоплителна система и неподходящ избор на уреди - газов котел, радиатори, диаметри на тръби, терморегулатори и др. Климатика е също една такава сложна система, но тя е сметната и компилирана в завода-производител и задачата на монтажника е само да завие четори гайки дет' се вика и пак виждаш колко калпави монтажи има, а какво да говорим, ако трябва всичко да се проектира и сглобява, да сеподберат правилните уреди? Нормално е, че има калпави отоплителни системи и недоволни клиенти. Газовият котел изобщо не може да се сравнява с ел.отоплителен уред - да умножиш часовия разход по броя на работните часове и да получиш консумацията. ГАзовият котел може да си работи неефективно денонощно, в къщи да е студено, а сметките да са огромни, защото газът отива в атмосферата. Виждал съм котли, които цъкат като часовник на всяка минута - вкл./изкл.. При правилно оразмерена система котелът почти не изключва, а си модулира мощността в зависимост от нуждите за да поддържа зададената от терморегулатора температура. И не поддържа постоянно 23°С, а само когато има хора в къщи. През останалото време и през нощта - 16-17°С. Тъй че тези сметки 31дни х 24часа ги забрави. Делът на топлата вода е до 15лв, лятото до 20лв, че повече се ползва. Как да повярваш ли - ами той @Pat веднъж ти беше предложил вариант в друга тема, ама май мизата ти се видя голяма
. Мога да поискам фактури от клиенти и да ги постна, ама не знам дали ги пазят. Мога да поръчам за януарските сметки, ако те устройва. Аз лично още няма газ в къщи, че да ти пратя моя сметка.