Страница 4 от 55 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно
Резултати от 46 до 60 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #46

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Говори ми.Аз от 4 години съм с климатици в къща и изобщо нямам проблеми.Разхода ми за 30 дена/16.12 - 16.01.2009 г. /е 74 лева без готвенето, което е на друг електромер, но къщата ми има 50 см зидове,/строена е преди 1956 година, когато намаляват стандарта за дебелина на зида/, и перфектна/имам предвид дебела 8-10 см/външна изолация и частично вътрешна.Пускам октомври, спирам април, само променям температурата понякога.Не искам да влизам в спор, не съм специалист по котлите, само казах, какво мисля.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #47

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Еди, приятелю. Не наливай масло в огъня. И аз съм писал обратното в климатичните теми. Няма смисъл да спорим. Нека всеки да си ползва каквото му харесва. Но нека бъдем малко обективни. Колко теми има за проблеми с климатици. Отговор - много. Колко има с проблеми с друг вид отопление. Отговор - почти няма. Колко от тези, които се топлят с клими на огромните 18-20гр. не бълват хиляди подробности как следели шумове, бръмчения, бълбукания, завихряния, температури, потребления, обороти, токове, ледове и т.н. Колко от тях топлят цялото си жилище, а не определени помещения. Колко от клима-филите ги интересува температурата в тоалетните помещения. Инвестицията в отопление на цяло жилище с климатици е не по-малка, дори по-голяма от локално парно. За цяло жилище и задоволително отопление трябват поне 3-4 маркови клими от 1500-1600лв. нагоре. Както излиза в последно време животът им не е толкова дълговечен и безпроблемен. Едно локално парно от нулата излиза от към 2000 (твърдо гориво) до 4000лв и нагоре (газ) в зависимост главно от типа и модела на котела. Локалното парно ти дава независимост от външни температури, много по-голям температурен диапазон, субективно по-добро усещане, топла санитарна вода. Повечето от тези с локално парно имаме и климатици, които използваме лятото за това, за което са създадени - да охлаждат и донякъде преходните сезони да позатоплят вечер въздуха. За сметките мисля, че го казах. Топлото и въобще комфортът имат своята цена. Почти всички енергоизточници за съжаление поскъпват. И ток, и газ, и дърва и въглища. Дори в пъти за няколко години. Не са проблем сметките, а доходите. Е, за някои от нас. За други като гледам как взимат ЛСД ТВ за по 4-5000лв. въобще не виждам какво ги бърка. Но хора и вкусове всякакви. Моя ток без климатици е 70-80лв. Как пък твоя с климатици и то на цяла къща е по-малко не знам. Колкото и е температурата в помещенията. А, баня, тоалетна или това няма значение. На мен навсякъде, без изключение, ми е 23-25гр. и то не само за по няколко часа. Няма шум, течение, външни температури, обледенявания и т.н. простотии. Жената и дъщерята иначе пускаха 2-те клими на по 27-29гр. 22-23гр. от парното е в пъти по-комфортно за моето семейство от 27гр. на климатика. Просто цялата къща равномерно и приятно си се затопля и дори да спра парното си държи известно време ако навън не е много студено. А в Плевен си е определено студено. Това с климатик няма как да стане посмъртно да загрее така цялата къща навсякъде. Котелът ми на твърдо гориво Дакон вече бачка 7-а година и няма изгледи да се разваля. Сега новия газов Еолостар (Иммергаз) не знам колко ще изкара, но ние да сме здрави. Винаги мога да мина от единия на другия, како ми се наложи. След края на гаранцията ако се развали един нов газов Теси на сравнително приемлива цена и отново в боя. За лятото имам 2 евтини Хайера да студят.
    Нека идва по-бързо лятото, моя любим сезон и това е!

  4. geriko
    Guest
    #48

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Цитат Първоначално публикувано от geriko
    Здравейте!
    Веждам ,че тук е мястото където мога да получа добър съвет. Първо да кажа с какво разполагам. Котелът ми е Radiant RSF20E вътрешен програматор Xilux ако не бъркам името ,както и външен датчик за който не знам нищо.Всичко това съм закупил и е монтирано от Софиягаз. Виках техниците на Софиягаз 10 пъти за настройка на котела поради голямото количество газ което харчех по данни от фактурата. Последната фактура ми е от 12.2005г. сметката ми беше около 500лв или 800м3 газ като сеима в пред вид ,че атаплявам 160м2 еднофамилна къща с изолация 6см ПВЦ дограма и т.н. Може ли някой да ми препоръча някакъв майстор който да дойде и да прегледа нещата и да ми каже може ли да ми сепомогне с някакви настройки по котела и системата или просто нещата със газта стоят потози начин и няма решение. И нека не забравяме ,че цената на газта тогава беше около 65ст. Информацията за сметката ми е стара поради причината ,че след 12.2005г. закупих пиролизен котел на дърва с който се отоплявам и в момента. Благодаря предварително ако някой мидаде компетентен съвет или връзка с човек който да реши моя случай.
    Няма ли някой да даде съвет или някакви координати на добър специалист за да ми помогне в решаванито на моя газов проблем.

  5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #49

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Дай повече инфо - колко е мощността на инсталацията (брой ребра), диаметър на тръбите, режим на работа на котела - работи ли продължително време или вкл./изкл., колекторна или попътна инсталация?

  6. geriko
    Guest
    #50

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Инсталацията ми е колекторна тръбите са 32 мощността на котела е 10.50-23.71 мисля че често включва изключва не знам дали котела има модулация доколкото се запознах тук с някой от нещата има значение пропуснах за радиаторите те са панелни мощността им е различна тъи като са различни размери. След като ми сложиха външния датчик настройката на котела е от 1 до 9 което дава различна температура на водата но на мен въобще не ми е ясно на колко трябва дъ бъде и от какво зависи ,тъй като на диаграмата в кнжката на котела не е дадено при какви външни температури на коя цифра трябва да бъде

  7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #51

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Тези тръби ф32 вероятно са само до колектора, нали? Оттам нататък би трябвало да са ф16 или ф20 до радиаторите. Интересува ме сумарната мощност на радиаторите. Ако я нямаш - дай дължините и височините. Котелът е доста дървен с тези 11кВт минимална мощност и основно на това се дължи високият разход, както и на честото включване и изключване. Управлението само с външен датчик не е най-доброто. Обърни се към България Терм - те са вносителите, дано ти предложат някаква помощ - според мене един хубав термостат.На сайта им не намерих подходящ, но там информацията е стара. Все пак - отговори ми на въпросите да помислим още.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    41
    #52

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    До Lazar

    Щеше да ми даваш модела ма бойлер на ЕЛДОМ и още едни питанки имах в предното съобщение?

  10. Novice
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    4
    #53

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Ами то е елемнтарно сметни си колко горе долу ти харчи на час като кубици по книжката ....после за денонощие накрая удари масрафа и ще видиш ,че е добре настроен уреда

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #54

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Цитат Първоначално публикувано от gogo1966
    До Lazar

    Щеше да ми даваш модела ма бойлер на ЕЛДОМ и още едни питанки имах в предното съобщение?
    Пратих ти моделите.

  12. geriko
    Guest
    #55

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    До Lazar. За тръбите позна 32 са до колекторите след това стават ф20. А за външния датчик сигурно не си разбрал правилно имам и стаен седмичен термостат Xelux мисля ,че не бъркам името радиаторите са с размери 800х500-2бр. 1200х500-2бр. 1600х500-3бр. 1бр.лира 400х1000 и 1бр.лира-450х1200. Това е положението трябва да правя нещо щото сметките са ми като за 5 етажен блок

  13. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #56

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Тръбите ти са много добре, ама радиаторите май ми се виждат малко. По груби сметки имаш около 13кВт радиатори, а трябва да са повече за този отопляем обем. Я кажи като му зададеш по-височка стайна температура достига ли я лесно и изключва ли преди да я достигне? Давай да мислим заедно.

  14.  
     
  15. geriko
    Guest
    #57

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    По висока температура от 20-21 градуса нямам спомен да съм загрявал и мисля ,че причината беше ,че въобще не можеше да ги подгрее разбира се когато на вън е студено.

  16. geriko
    Guest
    #58

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Налягането на водата във системата какво трябва да бъде когато работи помпата и когато не работи защото е различно.

    ---------------------------------
    по принцип не достига лесно до определената температура когато разликата е голяма например за 4-5 градуса ще бичи половин ден със сигурност.

  17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #59

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Налягането не оказва влияние - трябва да е около 1,5бара, ама +-1бар не оказват влияние на работата, стига да не изключи или да избие баланса. Кажи ми изключва ли котела за почивка преди да е достигнал зададената температура? И в какъв диапазон се движи работната температура на водата?

  18. geriko
    Guest
    #60

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Нямам спомени вече беше много отдавна може би трябва пак да експериментирам един ден да го наблюдавам и да ти кажа какви са реакциите и резултата. Сетих се преди една седмица отсъствах от къщи за няколко дни и тогава реших за по-бързо да подгрея къщата със газовия котел и го настроих на 9 от таблото на котела и тогава забелязах ,че работи между 40-86 градуса много бързо вдигаше температурата бързо падаше и резултата беше минимален принудих се да запаля и пиролизния и ги оставих да работят заедно два дни се борих за 5 градуса от 11 ги направих 16 щото и на пиролизния дървата трябва да са много сухи за да работи много ефективно а моите дърва са много мокри и какво да ти разправям трагедия.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 4 от 55 ПърваПърва ... 234561454 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 08-08-17, 23:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 07:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 07:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 11:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе