Взимайте котел с възможно най-ниска минимална мощност. Това е за нормални жилища. Аз за 120-130м2 и едвам се вписвам в моя 23(9)кВт Еолостар. Така че за до тази площ най-удачно е котел с ниска минимална мощност. Дори 6-7кВт. са супер. Това се отразява на разхода. Много радиатори и малка мощност вършат идеална работа. Тук вече става удачен кондензен котел, но много пък скъпи бе, да му се не види. Само с бойлера със серпентина не съм съгласен. Това означава лятото да няма топла вода на газ. Според мен котел с вграден бойлер е по-удачно.
Иначе тези Юнкерс не знам колко са добри. Предната нощ удари тока яко и моя непретенциозен италиански Еолостар-Иммергаз му нямаше нищо, а един Юнкерс на комшии му беше забило яко управлението. Не знам дали зависи от марката на котела. Иначе Вайлънт се водят най-доброто. Но различни майстори казват, че повечето котли, независимо от производителя са сбор от приблизително едни и същи компоненти и се опира до качество на сглобката и качествен контрол. Тук, колегата Лазарус18 примерно има чудесен разход на газ с Аристон ако не греша и влиза в твоя лимит. Аз за сега надвишавам с 50-100лв. лимита ти за съжаление, но съм в къща, по-голяма и студена и държа и по-високи температури, защото има винаги човек (бащата в пристройката) и бързо изстива.
И последно ако вдигат цената на газта с такива темпове както декември и януари, няма как да се получат ниски сметки.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър

Първоначално публикувано от VanDan
 Първоначално публикувано от VanDan   
  ще трябва само да се разберем за положението на термоглавите, че аз не издържам на много топло. Яд ме е само, че не сам чел достатъчно и не съм потърсил съвети преди да купя котела и сега тъй като знам, че Вайлант са държеливи котли ще карам с него няколко годинки, докато не установя,че ми е морално остарял или ремонта му ще ми излезе много скъп. От друга страна пък съм планирал детенце и като се появи даже в неговата стая ще сложа по-мощен радиатор и така котела може би ще се окаже, че работи в нормален режим или поне ще съм над минималната му мощност. Надявам се че поне седмичният ми програматор ми помага за по-добра работа на котела, тъй като съседа ми има абсолютно същия котел, но апартамента му е само с две стаи и термоглавите му бяха винаги на 5 първия месец, но без програматор, и плати с около 100 лв повече от мен.
 ще трябва само да се разберем за положението на термоглавите, че аз не издържам на много топло. Яд ме е само, че не сам чел достатъчно и не съм потърсил съвети преди да купя котела и сега тъй като знам, че Вайлант са държеливи котли ще карам с него няколко годинки, докато не установя,че ми е морално остарял или ремонта му ще ми излезе много скъп. От друга страна пък съм планирал детенце и като се появи даже в неговата стая ще сложа по-мощен радиатор и така котела може би ще се окаже, че работи в нормален режим или поне ще съм над минималната му мощност. Надявам се че поне седмичният ми програматор ми помага за по-добра работа на котела, тъй като съседа ми има абсолютно същия котел, но апартамента му е само с две стаи и термоглавите му бяха винаги на 5 първия месец, но без програматор, и плати с около 100 лв повече от мен.