Взимайте котел с възможно най-ниска минимална мощност. Това е за нормални жилища. Аз за 120-130м2 и едвам се вписвам в моя 23(9)кВт Еолостар. Така че за до тази площ най-удачно е котел с ниска минимална мощност. Дори 6-7кВт. са супер. Това се отразява на разхода. Много радиатори и малка мощност вършат идеална работа. Тук вече става удачен кондензен котел, но много пък скъпи бе, да му се не види. Само с бойлера със серпентина не съм съгласен. Това означава лятото да няма топла вода на газ. Според мен котел с вграден бойлер е по-удачно.
Иначе тези Юнкерс не знам колко са добри. Предната нощ удари тока яко и моя непретенциозен италиански Еолостар-Иммергаз му нямаше нищо, а един Юнкерс на комшии му беше забило яко управлението. Не знам дали зависи от марката на котела. Иначе Вайлънт се водят най-доброто. Но различни майстори казват, че повечето котли, независимо от производителя са сбор от приблизително едни и същи компоненти и се опира до качество на сглобката и качествен контрол. Тук, колегата Лазарус18 примерно има чудесен разход на газ с Аристон ако не греша и влиза в твоя лимит. Аз за сега надвишавам с 50-100лв. лимита ти за съжаление, но съм в къща, по-голяма и студена и държа и по-високи температури, защото има винаги човек (бащата в пристройката) и бързо изстива.
И последно ако вдигат цената на газта с такива темпове както декември и януари, няма как да се получат ниски сметки.