Да. Точно това е. Но мисля, че трябва да е оригинален на котела и да е съвместим с регулатора т.е. в регулатора да има опция за задаване на температурна крива.
Да. Точно това е. Но мисля, че трябва да е оригинален на котела и да е съвместим с регулатора т.е. в регулатора да има опция за задаване на температурна крива.
Здравейте,четох четох но накрая установих че немога сам да преценя своя проблем.Извинявам се въпростт ми ако е банален. Живеем на 4 последен етаж от къща старо строителство 120 кв.м. височина 2.7 тухлени стени без изолация дървена дограма (доста добра). В момента съм на твърдо гориво с котел 23 кв инсталацията ми е от старите железни хоризонтални тръби от които излизат отвесни тръби към чугунените радиатори разпределението ми е следното 4 стаи по 12 кв.м. с 13ребра 2 стаи 30кв.м. с 25 ребра баня 5 ребра тоалетна с лира дължината на хоризонталните тръби е 40 м. размера на реброто е височина 60 см. широчина 14 см. Имам желание да премина на газ но се притеснявам дали е достатъчна наличната инсталация.Нямам никаква възможност да я осъвременя. В момента без проблемно мога да достигна 25гр. стайна температура дори вън да е -7,-8гр. пропуснах да добавя и че при нас е ветровито живея във варна. Така че с наличния ресурс мога ли да премина на газ. Благодаря предварително за отговорите.
Да, можеш. Това предполагам е във Виница?
Естествено - за оригиналния датчик на Имергаз говоря, а регулатора го поддържа. Като се включи този датчек регулатора показва на дисплея и външната температура и от потенциометъра, с който се задава температурата на водата вече се избира температурна крива от 1 до 9.Първоначално публикувано от eng.Neychev
Но пак задавам основния си въпрос - конкретно при мен би ли имало смисъл да си купя и монтирам такъв датчик? Разходът на газ би ли се оптимизирал? Един специалист на Амакс ми каза, че ще е добре да си сложа такъв датчик, а друг - от БгТерм - ми каза, че при мен няма смисъл от такъв датчик и даже би имало обратен ефект. Та какво да правя?
Поздрави!
здравеи Лазаре, много се радвам че точно ти ми отговаряш тъй като от няколко дни чета два форума и точно заради няколко човека като теб които знаят за какво се говори реших да се регистрирам и да попитам.Не къщата е в карето под операта. Благодаря за конкретния отговор притеснява ше ме да не се окаже недостатъчна инсталацията.Незадълбавам с повече въпроси защото газът все още не е дошъл до нас и само ще е приказки на вятъра но дойде ли задължително ще те потърся за да избегна тъпи грешки разбирасе ако е удобно
Единствено специалист, който познава работата на котела в комплект с външен датчик би ти дал най-правилния съвет!(специалист а не търговец държа да отбележа)Първоначално публикувано от eng.Simeonov
Лично аз съветвам монтирането на външен датчик, тогава когато мощноста на отоплителната инсталация е над 20 kW. Някъде в предните постове бях писал подробно в кои случаи е препоръчително използването му.
Ако не успееш да го откриеш, ще опиша ситуациите отново.
Поздрави!
Благодаря, инж.Нейчев!
Потърсих този пост, но нещо не го откривам, а и не си спомням да съм го чел. Може и да съм го пропуснал. Ако не Ви затрудни ще помоля пак да го пуснете.
Поздрави!
здравеите точно си взех кондензно котле де дидрих mcr 24/28 но несам газифициран и бих искал да попитам как е по одачно да постъпя на метан и колко би могло да ми струва подобна инсталациа или на пропан ботон
но ми обиавиха доста висока цена за смяна на дюзи и защита от истичане на газ 680лв.. благодариа
това mcr не е ли кондензният им уред?Първоначално публикувано от kuneff
попитай ги тогава, колко дюзи има котела?
12 дюзи са казаха че не били толко къпи 60лв. а защитата 180лв само не разбрах как ги направиха 680лв. А дали имате представа колко може да струва една метан инсталация преблизително с проект и наем на бутилка
Тези май нещо те гъбаркат хе хе! Кондензен котел с дюзи
Добре де, защо избърза с покупката?
//mod edit
Ползвай бутона за редактиране, вместо пускане на последователни постове. Темата се е превърнала на чат!
Здравей petar 72! Обади се като му дойде времето.
Ще го направим елегантно така, че да се ползва и котелът на твърдо гориво