Страница 3 от 55 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #31

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Aми щом с климатици ще плащаш 50лв, защо се изненадваш на сметка 100лв за газ, господин бивш газов техник от Русе-газ? Цена от 10ст/кВтч не е ли двойно по-ниска от цената на тока, дневна тарифа. Кое не ти е ясно?

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #32

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Пак нищо конкретно по въпросите ми.Ако ти ги напиша още веднъж,ще е за трети път,а това,че не ги разбираш,не говори добре за някого.Не е за мен.
    И не е двойно по-ниска.Средната цена е около 15 ст за ЦЯЛОТО денонощие.Нали не ни смяташ нас с климатиците за толкова елементарни,че да си ги ползваме само денем на дневната тарифа???

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #33

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Ами ти си просто уникален, но ми се струва, че оттук нататък просто нямам какво да обсъждам с теб. Жалко за оспамената тема!

  5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #34

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Отнова бла-бла-бла. Явно си от онези,които не носят на факти и аргументи,а на "казвам ти,че е така".

  6. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #35

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Какви са фактите бе бате? Аз ти говоря с факти (фактури), а ти тръгваш да ми правиш сметки - ама в тази таблица какво пишело, ама 24 часа работа , ама средна денонощна цена на тока(у нас - старо строителство без изолация и с кофти дограма, тази зима не сме спали с отопление, а се отопляваме изцяло на дневна), ама като сложим и КОП-а (усещам ти десерта, ама тоя КОП е пак на книга, фактите са други), ела с'я да видиш колко малко ще платя с климите. Що мислиш, че с две технически образования не мога да смятам? Ма на фактите по- имам доверие, отколкото на таблиците. Пък, че има сметки за газ над 200-300лв казах, че знам. И моята кола може да гори 8л и да върви идеално, може да гори и 20л/100км и да няма тяга. Ама за 2-3 дни курс у Софето няма как да се научи всичко - минал съм ги всичките курсове на Газтек (там, където си станал газов техник) по желание - от монтажник до проектант и за всичко съм си плащал от джоба, а не са ме командировали, като тебе. Минал съм и други подобни курсове, извън системата на Овергаз. Така че уверявам те - мога да смятам и да си правя сметката. Айде остани си със здраве, нямам нужда от този разговор.

  7. Novice
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    1
    #36

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Здравейте,
    и аз като повечето новодошли във форума започвам с молба за съвет, съдействие.
    Ето и ТТ данни и история:
    От Юли 2008 сме на газ, котела е Будерус логамакс U012 -28K, min мощност 9,8kW макс 28 кW, двуконтурен, жилището е мезонет по 55м2 на етаж, няма външна изолация, но стените са 40 см дебелина - тухла, тавана на горния етаж е изолиран с 3см стирофоам, прозорци ПВЦ 5 камерни, радиаторите са алуминиеви, колектор на всеки етаж
    Месечен разход: ноември - 68лева; декември- 368лв.!!; януари -390лв.!!!!!! И то при положение че поддържаме температура 18-19 градуса, детската само я държим на 20 градуса.
    От фирмата която направи инсталацията казаха че може би се дължи на по-ниското налягане на подаваната газ през последните два месеца. Да ама мой съсед със 120м2 апартамент е платил за януари около 200 лева, при 12КW kotel.
    Той ми каза че в началото и неговата сметка е била висока, но повикал техник който му настроил котела да не превключва често а и да не "думти силно" като пали, нещо което се случва при мен.
    Със сигурност ще повикам техник, но ви моля и за вашето мнение.
    Довечера ще видя във фактурите реалните кубици, че фактурираната сума не е най-точния мерител предвид повишените цени.
    Мнения относно плътността на газа? Влияе ли?

    Благодаря предварително!

  8.  
     
  9. Member Аватара на Ivan19
    Тук е от
    Jan 2009
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    241
    #37

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Здравейте!
    И аз искам да задам едно въпросче.Става въпрос дали е избрана правилно мощността на котела(Вайлънт с макс. 24 kW) за жилище с големина около 70 квадрата(3 стаи и баня отоплям),като котелът ми е на терасата и до банята са около 6 м разстояние.От фирмата ми казаха,че трябва да е с такава мощност,заради комфорта на водата за битови нужди,тъй като котела е далече от банята.Чудя се дали не преозмерено и дали това не води до по-големи сметки.Как да разбера дали е настроен оптимално котела? Благодаря предварително!

  10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #38

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Нормално ли е при зададен абсолютен минимум на котела /буквално преди да се изключи/ да държи около 50 градуса на водата в системата? При тази стойност температурата в стаите варира от 21-24 градуса, а ми се иска през деня /около 10-11 часа/ да го намаля още малко. Убедил съм се, че изключването на котела през деня не носи почти никаква икономия. Става дума за котел Ariston 24 нещо си.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,605
    #39

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Ванко, адаш, когато дойдеш да ми стоплиш цялата къща в Плевен с климатици, а не с парно (независимо от вида на котела) ела ми се обади. Климатиците не стават за всяко жилище. За апартаменти може би, но за еднофамилни къщи твърдо не. Всички с локално парно около мен държим спокойно 23-25гр., че и повече, когато се наложи. 99% от хората с климатиците държат макс 20-21, защото все потни били, а не защото климатиците са конструирани за 22гр и за повече вече драстично нарастват сметките и може и да не достига мощност на климатика. 8 апартамента от кооперацията срещу моята къща с климатици минаха заедно с мен на газ. Съседът до мен, също с еднофамилна къща мина от 2 климатика на локално парно с твърдо гориво и бойлер на газ. Сметките са относително нещо. Трудно се сравняват за различни жилища, климатични райони, начини на отопление и температурни вкусове на потребителя. Няколко пъти вече писах по темите, но отново ще се повторя. Единственото сигурно за мен нещо е, че няма топло и комфорт за без пари. Всичко друго са празни приказки. Също така топлината от радиатора от парното ми е в пъти по-уютна от топлината от климатик. Никой не може да ме убеди в противното. Виж колко теми има за хора с проблеми с климатици, маниаци с електромери на всеки климатик, поддържащи бази данни достатъчни за малък научен труд с температури, степен на фан, показания на електромер и т.н. А колко има на хора със локално парно. Един приятел ми се хвалеше колко евтино било с 2-та му климатика, но когато бях у тях да му оправям компа и се чудя, защо при влизането те си останаха с шапките и якетата, а аз се събличам по навик. Той си сложил климатиците на 18гр. и топли само 2 стаи, а на другите отворил вратите. На мен ми потече носа, а не съм зиморничав, а жена ми, която е, направо си тръгна, защото краката и ръцете и са все студени, но това е обект на друга приказка. След това гостуване жената ме предупреди, че ако някога спра парното в къщи ме напуска веднага. Цялата къща (+пристройката на баща ми) е изолирана, но многото външни стени, липсата на съседи отгоре, отдолу, отстрани си казва думата. Климатици не вършат работа. С парното топля къщата - 4 стаи и баня, и пристройката - 1 стая и баня, без проблем, шум, духане, размразяване на пити и т.н. Не меря и не вися по прозорците да наблюдавам постоянно климите (имам 2). Сега с природен газ елиминирах пушеците, мръсотията и хамалогията от донбаските въглища, но системата ми е такава, че старото котле си седи в готовност и с помощта на няколко крана спокойно може да минавам от едното котле на другото. Винаги обичам да имам резервен вариант.
    Да се похваля, от снощи котлето на въглища вече ми е само бекъп и съм официално на газ.

  12. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Мнения
    41
    #40

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Аз в офиса съм на климатик и в газовата криза нямаше парно в завода и се топлехме на климатика. ами да ви кажа с радост чакахме пускането на газта. комфорта от топлината от радиаторите си е несравнима.
    в къщи засега съм с камина с водна риза и жената също е мнооооооого доволна , а също така инвестицията от 2000 лв. за радиатори, тръби и т.н. не за пренебрегване. Така че малко преустройство с котле на газ (още около 3000 лв.,защото тръбите на газта няма да са много дълги) и очаквам да продължи тя да е доволна срещу малко повече пари естествено, но все пак когато жената е доволна живота е песен
    засега това ми коства 700 лв за твърдо гориво, като се надявам това да скочи до 1000 приблизително(дано не е повече) или 5*200 лв

  13. Novice
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    4
    #41

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Цитат Първоначално публикувано от espace
    Аз залагам че първия път проблема не е бил в платката, а в газовия регулатор (модулатор). От човъркането може да е тръгнал за малко и сега окончателно да е отказал. Може и филтъра за газта на входа му да е задръстен. Но Лазар е прав, тука никой нищо сигурно не може да каже. Ще се оправи човека, ще смени и модулатора ако трябва.
    Напротив ,точно от нея е понеже техника каза ,че не може да модулира ...преди да смени платката сложи нов клапан и нов искро генератор ,но ефект нямаше ...след като смени платката се оправиха нещата ...но се съмняваше и в едно друго нещо към клапана и утре ще го сменя и него ....малко разбирам от тези неща ,но модолатора е в самата платка ...

  14.  
     
  15. geriko
    Guest
    #42

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Здравейте!
    Веждам ,че тук е мястото където мога да получа добър съвет. Първо да кажа с какво разполагам. Котелът ми е Radiant RSF20E вътрешен програматор Xilux ако не бъркам името ,както и външен датчик за който не знам нищо.Всичко това съм закупил и е монтирано от Софиягаз. Виках техниците на Софиягаз 10 пъти за настройка на котела поради голямото количество газ което харчех по данни от фактурата. Последната фактура ми е от 12.2005г. сметката ми беше около 500лв или 800м3 газ като сеима в пред вид ,че атаплявам 160м2 еднофамилна къща с изолация 6см ПВЦ дограма и т.н. Може ли някой да ми препоръча някакъв майстор който да дойде и да прегледа нещата и да ми каже може ли да ми сепомогне с някакви настройки по котела и системата или просто нещата със газта стоят потози начин и няма решение. И нека не забравяме ,че цената на газта тогава беше около 65ст. Информацията за сметката ми е стара поради причината ,че след 12.2005г. закупих пиролизен котел на дърва с който се отоплявам и в момента. Благодаря предварително ако някой мидаде компетентен съвет или връзка с човек който да реши моя случай.

  16. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #43

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Извинявам се, че се намесвам в темата без да съм специалист в материята, но като гледам какви проблеми имате и какви цени плащате, никога не бих си сложил газов или какъвто и да било друг котел.

  17. geriko
    Guest
    #44

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    edi А ти в същност с какво се отопляваш и какви сметки плащаш

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #45

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

    Цитат Първоначално публикувано от edi1
    Извинявам се, че се намесвам в темата без да съм специалист в материята, но като гледам какви проблеми имате и какви цени плащате, никога не бих си сложил газов или какъвто и да било друг котел.
    Ако почна пък аз да разправям за проблемите, които съм имал с климатици... Като почнеш от монтажа, поддръжка, ремонти, подмяна и тн. Ежечасното ръчкане на дистанционнот, слушане колко често се включва генератора, да гледам обледило ли се е външното тяло, да закачам елетромери на всеки контакт само и само да постна в някой форум колко евтино било с климатика.
    Факта, че въпреки газта имам във всяка стая климатик и не ги пускам нито веднъж през зимния сезон би трябвало да ти говори нещо.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 55 ПърваПърва 123451353 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 08-08-17, 23:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 07:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 07:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 11:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе