Първоначално публикувано от
VanDan Еди, някъде да съм насочил ирония към теб лично. В този форум съм още от преди 7г., когато си беше чисто ИТ насочен (един от 2-та най-добри в България). Въпреки, че съм лекар се занимавам с хардуер и софтуер от 22г. До сега никога, с никого не съм се заяждал и обиждал. Тези простотии започнаха, когато форумът изгуби идентичността си и в него започнаха да господстват разни битови теми, особено за климатиците. Когато много търговци започнаха да си правят реклама на стоката. Много неща съм виждал до сега. Някои съм разбрал, други не. Но това не означава, че можеш да се обръщаш лично към мен без да ме познаваш с този пренебрежителен тон. Това, което казах е породено от маниащината на някои хора да боготворят собствения си избор и да ни убеждават колко са по-прави от нас. Ти влезе по този начин в тази тема (не е за климатици) да ни даваш акъл и да ни казваш, че правим много грешен избор като избираме алтернативен начин на отопление. Още преди няколко дни написах, че всеки може да ползва каквото прецени и му харесва и може да си позволи. Ето ще се самоцитирам:Аз просто поддържам тезата, че комфорта си има цена. Друг е въпросът, че точно, когато битовота газификация започна да набира темпове и фирмите вдигнаха цената на газа кажи речи близо 100% за 1г. Така че по-високите сметки са и в следствие на новите високи цени, а не само на режима на работа на котлите. Разделете 250-300лв. на 2 и се поручава съвсем нормална сметка от 125-150лв. Но и климатиците не са универсално решение и не са най-доброто за редица случаи, в това число за моя. Много хора, главно търговци ги изкараха едва ли не панацея. И ел.енергията ще се вдига и то постоянно. Така че спасение няма. Иначе неограничено количество топла вода може да имаш само от Тец или котел. От климатици не съм чул да става номера. В момента ми е 24-25гр. във всички помещения, жилищни и санитарни, с обща площ към 130кв.м. Нищо не ми духа и не ми шуми. Не следя навън дали е под -5гр. (в момента в Плевен е доста студено), дали е заледено, капе или мирише. Не съм сложил 3 термометъра, 4 електромера и други подобни уреди и не поддържам база дани през 5мин. с обороти на фан, изходяща струя и изразходени ватове. Дъщерята седи вече 25мин. в банята. С баща ми вече не чистим въглища, дърва и пепел. Не съм зависим от разни набедени фирми и майстори, защото имам 2 различни котела в една система. На мен това ми е напълно достатъчно.
Но стига толкова с разправиите и спама. Аз нямам нищо против твоя избор и се радвам, че той те удовлетворява. Но това не ми пречи да имам собствено мнение за моя избор. Най-важното е ние да сме здрави, другото са дребни кахъри. Не е нужно да се заяждаме за битовизми. Отново повтарям, че никога не съм казал нещо насочено към теб лично. Ако някъде съм прозвучал саркастично се извинявам и обещавам, че спирам веднъж завинаги този сравнително детински спор.