Благодаря ти, нямам повече въпроси, няма нужда от експерименти. То, че площта ти е голяма - вярно е, но при добра изолация и дограма този разход не е нормален. По котела засега няма нужда от намеса.
Диагноза:
Големият ти проблем е недостатъчната мощност на радиаторите. Задаваш някаква стайна температура чрез терморегулатора, котелът си вдига мощността за да я достигне, но радиаторите са слаби, не успяват да му отнемат произведената топлина, за да я отдадат на въздуха. Като няма кой да му отнеме топлината, той прегрява до 86°С и изключва. Водата в системата спада бързо на 40°С заради студените стаи и котелът пак включва за да гони зададената температура и така цикълът се повтаря многократно. При всяко палене и гасене, както съм писал много пъти назад, се изхвърля газ в атмосферата и се трупат сметки без да се получава топлина насреща
Предписания и лекарства:
Увеличи си мощността на радиаторите с 50% - някои ги премести в други стаи, а някъде може да сложиш вентилаторни конвектори. По този начин ще получиш много повече топлина с много по-малко пари. Твое право е да не ми повярваш, но мисля, че не би трябвало да те стресне едно вложение на стойност 1-2 сегашни месечни сметки, нали? Черпането - друг път.