Страница 17 от 55 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно
Резултати от 241 до 255 от общо 822

Газов котел - мнения и препоръки 2009г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2009г

А ти къде си питал? Нали те пратих при инж.Нейчев, ама на тебе ако не ме лъже паметта не ти остана време за този разговор и взе друга марка. Е, там вече не съм компетентен, признавам си. Може и да има, може и да няма такъв регулатор - не знам. Според мен трябва да има.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Нещо не се сещам за инж.Нейчев, къде да го потърся?

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Хехе, извинявай много, нещо обърках разговорите с тебе и gogo1966, а може да намесвам и трето лице . Губи ми се твоят случай, ако може да ми припомниш.

5. Тук е от
    Feb 2009

Вярно е Лазаре - ти ми препоръча да говоря с Нейчо Нейчев и аз наистина се срещнах с него и съм супер доволен от разговора. Човека ми изясни страшно много неща и е абсолютен спец по котлите. Наистина си се заблудил с gog067.
    До gog067 - силно ти препоръчвам да се срещнеш с него и ще видиш колко полезен може да е ..

6. Member
    Тук е от
    Apr 2008

ще се срещнем, ама по телефона ако ми го дадете, аз съм в Добрич.А на Лазар да припомня че от 50 дни съм на газ- кондензен котел Де Дитрих MCR 24. Управлявам го с програматор off/on, и модулира само по температура на връщащата вода.Питах дали си струва да похарча допълнително поне 300 лева за оригинален програматор.

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Дали си струва ли? Ми - не знам! Един решава, че няма смисъл от нов Мерцедес и си купува стара Жигула, друг пък - обратното. Не мо'иш го разбра тоз народ ! Може да прочетеш отзивите на Доктора VanDan, който скоро си купи ор'гинален програматор - май на предната страница е поста му. Принципно им дават 20% икономия, отделно е по-добрият комфорт.

8.  

9. Тук е от
    Feb 2009

Искам съвет и отзиви за това дали си заслужава кандидатстване за кредит Енрегийна ефективност. От банката ми обясниха че е изгодно и си заслужава - ама нали за това са те.
    значи положението е следното - представяш оферти за изграждане на газовата инсталация, за котела и други монтажни работи. след това ти одобряват това и ти отпускат кредита за точно посочената сума от горепосочените неща. като след представяне на фактури с касови бележки ти връщат 20% от стойността. таксите за банката са около 60 лв.
    някой ползвал ли е това и дали е доволен ? очаквам мнения на всички вас..

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Аз имам доста клиенти,минали по тоя път,но за климатици.Всички са доволни.

11. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от gogo1966
    Искам съвет и отзиви за това дали си заслужава кандидатстване за кредит Енрегийна ефективност.
    Миналата година, когато започнах да се газифицирам,реших да използвам кредита по REECL, но като разбрах че от тези 20% за банката отиват 12% лихва по отпуснатия заем и остават 8%. Просто не си заслужава бягането. Освен това си взех котела без ДДС- от там избих 400 лв. и с това приключих с тази програма, никакви фактури, избираш материали свободно и т. н.
    Дайте ми връзка с инж.Нейчев !

12. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Който търси, намира!

13. Тук е от
    Apr 2009

.............

14.  

15. Тук е от
    Feb 2009

=

16. Тук е от
    Apr 2009

Здравейте, интересува ме кой вариант е по-добър? Става въпрос за кондензно котле 24 kW, но дали да е с бойлер или да е на проточен принцип за топлата вода?
    Доколкото разбрах при проточния ще отнема от температурата на радиаторите, като се ползва топла вода, а при варианта с вграден бойлер ще има буфер от 45 л топла вода (в моя случай), който не е много ако се ползва от повече хора и пак стигаме до проточния принцип.
    По принцип ще има две бани, но ще се ползва предимно едната от двама души, но за вбъдеще + 1-2ма.

Според вас кой вариант би бил по икономичен и практичен?

Мерси предварително!

17. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Моя котел не е кондензен, но е без бойлер и няма никакъв проблем с топлата вода. Дори в едно и също време да се къпе някой, да се ползва топла вода в кухнята и да е пуснато отоплението. След 20-30 минути душ се усеща леко изтиване на радиаторите, но това няма как да се отрази на температурата в помещенията. Така че аз смятам, че бойлера нее задължителен.
    Котлето също е 24KW.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Кредит Енергийна ефективност е добър, когато имаш парите в брой и не използваш парите от кредита, а направо го погасяваш веднага. Тогава от 20-те %, като извадиш таксите на банката и наказателната лихва за предварително погасяване пак остава и за теб. Аз така си платих 3700лв. в брой за Газовата инсталация. После теглих кредит енергийна ефективност за същата сума, и веднага след като получих парите погасих заема. В резултат накрая останах на плюс 350-400лв. Иначе заради лихвите не спестявате нищо, но теоретично намалявате лихвите, така че според мен си заслужава. Важно е да се провери дали всичките неща по фактури да отговарят на изискванията и да бъдат одобрени от банката. И другото е, че ми казаха, че срокът на програмата е изтекъл и ще съществува само до изчерпване на парите определени за тази цел.
    Допълнителният бойлер е полезен според мен. Примерно при пускане на топлия кран за малко - миене на ръце, лице, 1-2 домакински съда или при друго често пускане на крана за малко време веднага ще идва топла вода без да се чака да се включи котела и да загрее. Също така няма да се налага котела да се включва по няколко пъти за малко време. Сега при всяко пускане на топлата вода котела се включва. Колкото и да е мощен, се чака известно време да загрее и като затвориш крана той изключва. Особено при употреба за домакински нужди, а не къпане този цикъл може да се повтаря доста често. Точно в този случай, допълнителният бойлер се явява като балансиращ уред.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 17 от 55 ПърваПърва ... 7151617181927 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  3. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе