проблем гаранция ,че няма да има ,заштото битов абонат (котле и печка) примерно с ф-15 или ф-18 ште си работи
проблем гаранция ,че няма да има ,заштото битов абонат (котле и печка) примерно с ф-15 или ф-18 ште си работи
жярно е ,че трабата я има за тея пари,но в тоя метар се вклучва колена ,скоби ,припои,заварки,бронзови резби,труд ,транспорт вообште всичко
А дали някой ще благоволи да и направи цялостна оферта ; цена тръба лв/м ;брой колена;труд;консумативи;кранове;диелектрични връзки;меки връзки ; скоби и т.н.
Повечето изпълнители ти казват примерно 25 лв.на метър с труда и ти си мислиш че за 10 м. ще се изръсиш 250 лв. Да ама Не-като ти извадят сметка за 400-500 лв. и почнат да ти обясняват че имало кранове,няколко диелектрични връзки по 40 лв.бройката и т.н. и т.н.
според мен,това зависи от политиката на фирмата
Имам оферти,разбира се че ми направиха,но те отпаднаха.Едната писана на ръка,и май наистина много от нещата са пропуснати.На въпросният "майстор",му казах че искам и извод(не съм сигурна че така се казва) до печката.Сега нямам газова,но може занапрад,да се придвиди и товаТой каза,добре,ще пуснем "още една тръба".Аз под още една,разбрах пластмасова(знам че е глупаво),защото всички останали из къщи са такива,но той ме накара да си мисля така,защото го каза супер неангажиращо-ще пуснем още една тръба....и толкова.После ми написа офертата,стоя 3 часа,от които не през цялото време говорихме за инсталацията,обаче в сметкине пропусна да пише тази тръба.На тръгване,мъжа ми го изпраща,и го питал-ами онази тръба до печката,а той казал-а,да,тя ще оскъпи малко нещата....Малко ли,медна тръба от котела до печката са 13-15 метра,а тогава и за отвън говорихме за още 35 метра!Облещих се,когато следващият ми каза,че тръбата трябва да е медна.Същият този майстор,5 пъти ми каза,че Вайлант е австрийска фирма.
Така правят несериозните майстори.Виждала съм оферта на Зизи,нещата са подредени-котелно.....радиатори....тръбна разводка.....,скоби,колена,всичко,включително и пяната е включена.,така че там със сигурност изненади не може да има.И аз много държа на това.Първоначално публикувано от gog067
rozi-maxi,
задължително си пусни тръба за готварска печка,така и така даваш пари за газифициране.Един двоен котлон струва 100 лв.със ел.запалка и защита, много е удобно-загрява бързо и не се отразява съществено на сметките за газ.
Този майстор,който ми каза,че тръбата трябва да е медна до печката,ми каза,че може да се предвиди в проекта,но сега да не се изпълнява.Печката ми е много хубава,дала съм 1000 лв . за нея,и е само на 4 години,а аз докато не се развали непоправимо няма да я сменя,много съм доволна.Така че,това ще се случи много напред във времето.И когато си купя такава печка ,тогава ще се прекара само тази тръба от котела до нея.
Не,предложиха ми малкият Юнкерс.Този Вайсман Витопенд 100 го видях намален,на промоция,но той е с висока минимална мощност,предполагам затова не са ми го предложили,иначе цената е хубава.Първоначално публикувано от gog067
koi junkers 18 kw конвекционален ли ?т.е. вече не е junkers ,a bosch
Здравей Лазаре. Искам да те питам това ограничаване на макс. мощност на котела ми , закоето предположи снощи дали не е в следствие на проблем с котела? А ако се върне старата настройка дали пак няма да започне да свири?
Здравей Rozi-Maxi. Аз бях пред същия проблем като теб преди около година. В крайна сметка избрах фирма, чийто представител(същевременно и собственик) дойде, взе размерите на апартамента и след три дни ми предостави оферта в завършен вид. На въпроса ми дали това е крайна цена, отговора беше категорично ДА. Така и стана. Дори получих и отстъпка. Пожелавам и на теб същия успех.Първоначално публикувано от rozi-maxi
Това ограничаване на максималната мощност на котела не е задължително, но се прави в защита на твоя интерес - няма смисъл максималната мощност на котела да е по-голяма от мощността на инсталацията. Казах ти че траябва да добавиш още радиаторна мощност.
Ще си потърся параметрите на всяка стая и броя на радиаторите и ще те помоля за твоето мнение дали са достатъчни глидерите. Става ли?
[/quote]Благодаря за съвета Лазаре, но това намаляне в крайна сметка се направи за да се реши проблема, но никой не потърси причината за него. Не е ли така?Първоначално публикувано от Lazar
sashuncho
Здрасти , а какви сметки за газ плащаш за твоя апартамент
Тази печка електрическа ли е?Ако да- ти пак можеш да си я ползваш-особенно фурната.Просто поставяш един газов котлон в/у нея и готвиш на газ.Първоначално публикувано от rozi-maxi
Аз така направих-докарах газта до "Раховеца", в/у него съм сложил газовия котлон. Т.е. котлоните са на газ, а фурната на ток.