Благодаря на всички включили се. 3 пъти прочетох предишната страница и стигнах до извода, че всички сте прави.
1. Най евтин вариант - 3 адакса или стибелелтрона по 2.5 кв. и за час е баня апартамента, но няма топла вода( евентуално бойлер )- има няма ще е около хиляда лв( ако са теси сумата ще е около 500лв.). Това е така, но ако се наложи по-сериозно ползване на апартамента( знае ли се) тока ще ме разори. лятото не прави студ
2. По скъп - ГАЗ- палиш и за 0.5- 1.00 час имаш човешка температура и неограничено топла вода за около 2 -2500лв. По сериозна инвестиция която предполага по-голям комфорт. При по-сериозно ползване на жилището ще е определено по-икономична от 1 вариант и с около 30-50 % по скъпо от 3вариант , но също не прави студ лятото.
3. Навсякъде климатици - идеален вариант ако се ползва нон стоп жилището. Прегледах линка даден ми по-назад и какво видях че при -10 КОПА или ЕЕР на климатика пода под 2.5 и струва 1700лв.( никога повече няма да си купя климатик с КОП под 6 - защото виждам сегашните ми машини как се справят с КОП около 6 така че просто имам база за сравнение). Ако ще са климатици то те ще струват поне двойно на предложеното от съфорумеца и то само за един брой.така че тук отиваме на сума над 6 хиляди лв. трябва и бойлер и то не газов , защото да вкараш газ вкъщи само за това... angel, но лятото имам и студ..
Та дилемата не е малка и засега все още съм в чуденка(предполагам и други са се чудили преди мен). Очаквам офертата на ФИРМАТА за газта( около 2300 ми се върти в главата).
Верно е че 01.04.2010г. Цената на газта ще се увеличи поне с 10-15%. Също е верно че и ЕВН ЕОН и ЧЕЗ искат между 20 и 25 % увеличение на цената на тока. ИСТИНАТА е че цената на енергоносителите вечно ще расте. Така че в който и да е от вариантите да се класирам все ще филм.
Не знам защо, но да имам газ вкарана до мястото за котела и да имам изградена инсталацията с радиаторите и да не я използвам ми се струва престъпление( е тука сигурно ще ме оборят доста хора).
В общи линий клоня към към втори вариант + един евтин климатик за лятото. Сумата няма да мине 3 000 лв.
Все пак имам още време - сега ще оправя кв. на радиаторите, ще ремонтирам апартамента( на шпакловка и замазка е ), ще оставя изводи за ел. бойлер вик и ел.( дет са вика ЗНАЕ ЛИ СЕ) .
ПОВТОРНО БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ СПОРЕЩИ. В СПОРА(ДИСКУСИЯТА) СЕ РАЖДА ИСТИНАТА.
Първоначално публикувано от zhivko83