Страница 38 от 64 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно
Резултати от 556 до 570 от общо 958
Like Tree2Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2010г

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    Тази печка електрическа ли е?Ако да- ти пак можеш да си я ползваш-особенно фурната.Просто поставяш един газов котлон в/у нея и готвиш на газ.
    Аз така направих-докарах газта до "Раховеца", в/у него съм сложил газовия котлон. Т.е. котлоните са на газ, а фурната на ток.
    какъв котлон си купи, аз търсих но със сертификат неможах да намеря - освен за вграждане

2.  

3. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от babalugata
    sashuncho

Здрасти , а какви сметки за газ плащаш за твоя апартамент
    Най - високата тази зима беше 230 лв. включваща минусовите температури в края на януари - до края на февруари.

4. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Това ограничаване на максималната мощност на котела не е задължително, но се прави в защита на твоя интерес - няма смисъл максималната мощност на котела да е по-голяма от мощността на инсталацията. Казах ти че траябва да добавиш още радиаторна мощност.
    Ще си потърся параметрите на всяка стая и броя на радиаторите и ще те помоля за твоето мнение дали са достатъчни глидерите. Става ли?

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Да.

6. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от gog067
    Тази печка електрическа ли е?Ако да- ти пак можеш да си я ползваш-особенно фурната.Просто поставяш един газов котлон в/у нея и готвиш на газ.
    Аз така направих-докарах газта до "Раховеца", в/у него съм сложил газовия котлон. Т.е. котлоните са на газ, а фурната на ток.
    Как да сложа газов котлон върху керамичен плот!?Печката ми не е вградена,ако беше,можех да сменя само плота.

Sashuncho,благодаря за пожеланията!тези 230 лв. не са ли много?Моите съседи,имат същият Юнкерс,малкият,топлят 130 кв. апартамент,4 човека са,и топлата вода много се ползва,и на газ готвят,и сметките им не са повече от 150-160 лв.Но пък по-голямата част от жилището е на юг,и това има значение,и външни стени нямат.Имат общо 7 метра панелни радиатори(от 50 см.) и една лира.
    Аха,сега назад прочетох,че апартаментът ти е много студен.

От това,което съм разбрала досега,кондензен котел си струва да си инсталираш,ако имаш голям и студен апартамент,и най-вече къща,която си е с 4 външни стени.Големите сметки на газ биха възвърнали по-бързо по-голямата инвестиция,и ми става ясно,че аз наистина няма смисъл да слагам такъв.Затова на запад хората си слагали такива,те си живеят в къщи,не в кутийки като нас.Освен това,те могат да си го купят,с едномесечната заплата на единият член от семейството....

7. Тук е от
    Nov 2009

наистина е така - водещото на българския пазар е може би цената

8.  

9. Тук е от
    Mar 2010

Може ли някой да сподели,колко е средно животът на газовите котли?Правя сметка,че моята инсталация би се избила за 8 години,и то с не кондензен котел.Някъде бях чела,че ако не се изплати за 5-6 години,не си струва .
    А има ли вероятност,да минат 2-3 години примерно,и да забранят конвекторните котли,или пък да вкарат някои такси вредни емисии?И тогава какво правят тези с обикновените котли!?

10. Тук е от
    Nov 2009

различно е - повечето производители казват 10-15 години . Но все пак зависи и от експлоатацията. Моя котел е на 6 години и си мисля че може да изкара още 10, поне така се надявам.

11. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Живота на един газов уред, зависи много от това как е подържан. Правени ли са му годишни профилактики и в какво състояние се намира отоплителната инсталация. Повечето производители, при правилна експлоатация на уреда и ежегодни годишни профилактики, гарантират живот от 20 до 25 години.
    Вярно е, че в западна европа вече са забранени конвенционалните уреди. За справка: в Англия от 3 години не се продават конвенционални уреди - само кондензни.

12. Тук е от
    Nov 2009

интересно казано - "гарантират" . как могат да ми го гарантират ?

13. Тук е от
    Mar 2010

В България газифицирането е по принцип скорошна работа,и едва ли има някой да каже-моят котел е примерно,на 15 години и си работи.А това какво казват и гарантират...,можем само да се надяваме.Предполагам ако издъхне на 8-мата ,производителят винаги може да каже-ми не си го едсплоатирал правилно или нещо от сорта.Т.е. дали ще се изплати,преди да се развали!?Късметът винаги ни е нужен.
    Така е и със застарховките "Живот" у нас в момента-внасяйте пари сега,пък ние ще ви ги върнем в по-голям размер след 20-25 години,на запад всички го правят....Ша видим...

14.  

15. Тук е от
    Apr 2010

Цитат Първоначално публикувано от rozi-maxi
    Как да сложа газов котлон върху керамичен плот!?Печката ми не е вградена,ако беше,можех да сменя само плота.

Sashuncho,благодаря за пожеланията!тези 230 лв. не са ли много?Моите съседи,имат същият Юнкерс,малкият,топлят 130 кв. апартамент,4 човека са,и топлата вода много се ползва,и на газ готвят,и сметките им не са повече от 150-160 лв.Но пък по-голямата част от жилището е на юг,и това има значение,и външни стени нямат.Имат общо 7 метра панелни радиатори(от 50 см.) и една лира.
    Аха,сега назад прочетох,че апартаментът ти е много студен.

От това,което съм разбрала досега,кондензен котел си струва да си инсталираш,ако имаш голям и студен апартамент,и най-вече къща,която си е с 4 външни стени.Големите сметки на газ биха възвърнали по-бързо по-голямата инвестиция,и ми става ясно,че аз наистина няма смисъл да слагам такъв.Затова на запад хората си слагали такива,те си живеят в къщи,не в кутийки като нас.Освен това,те могат да си го купят,с едномесечната заплата на единият член от семейството....
    Rozi-maxi да наистина апартамента ми е много студен: Първи етаж - отдолу никой не ме топли; Всичките 4 стаи са с външни стени; Само едната стая е юг, другите север-изток. Но тази сметка беше само един месец. Останалите и аз плащах около 120 - 160 лв. за отопление, БГВ и готвене.

16. Тук е от
    Mar 2010

Странно,на този студен апартамент,как му насмогва малкият Юнкерс,и защо точно него са ти сложили,има и по-голям 24 кв.?Ама явно се справя.

17. Member
    Тук е от
    Apr 2008

Цитат Първоначално публикувано от babalugata
    какъв котлон си купи, аз търсих но със сертификат неможах да намеря - освен за вграждане
    Amica- Полски, от Технополис, за вграждане. Завих му 4 крачета и го сложих в/у раховеца, понеже за сега няма къде да го вградя. Имаше Зануси със същите части но с20-30 лв.по-скъп.

18. Member
    Тук е от
    Apr 2008

rozi-maxi,

Понеже съм голяма пинтия и цепя стотинката на две, на твое място бих цопнал газовия котлон в/у керамичния плот без да се замислям. Убеден съм че готвенето на газ е изключително бързо и икономично-разходомера почти не се върти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 38 от 64 ПърваПърва ... 28363738394048 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 08:39
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 19:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе