Страница 30 от 54 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 806
Like Tree3Одобрявам

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2009
    Мнения
    302
    #436

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    До колкото съм запознат с конденза, който изтича от кондензните уреди, той не може а и не трябва да се оставя да изтича навън. Имам предвид да се оставя да тече на тротоара или във водосточната тръба. При нас (в България) няма да има проблеми, можеш да го оставиш да тече навсякъде но в Европа е задължително да се отвежда в канализацията. Кондензната вода има киселинен характер и аз лично съм виждал на какво е способна тя.
    При едно от обученията ми в Германия зададох въпрос, какво ще се случи ако конденза се остави да тече свободно навън. Отговора беше много интересен: ...имаш ли представа, ако някое животно отиде да пие от там какво ще ти се случи?????... ами ако точно в този момент минава човек от там и му капне на главата, какви глоби те чакат а може и да те осъдят... Аз им обеснявам, как при нас всички климатици капят навън и те не могат да го повярват... питат ме как го позволява държавата...
    Съветът ми е: НЕ ОСТАВЯЙТЕ КОНДЕНЗНАТА ВОДА ДА ИЗТИЧА НА ДРУГО МЯСТО, ОСВЕН В КАНАЛИЗАЦИЯТА
    Има много варианти за отвеждането й, дори и на места които са по-високо от котела.

  2.  
     
  3. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    100
    #437

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Цитат Първоначално публикувано от eng.Neychev
    До колкото съм запознат с конденза, който изтича от кондензните уреди, той не може а и не трябва да се оставя да изтича навън. Имам предвид да се оставя да тече на тротоара или във водосточната тръба.
    При нас водосточната вода не се излива върху плочките, а е заустена в канализацията. Дори комшията отсреща, който си монтира климатик заради високите сметки за газ, е заустил по този начин водата. Мисля, че в този случай няма да има проблем, защото идеята е тази вода да се смесва с другите отпадни води и да се разрежда достатъчно. Имате ли идея какво е pH-то на тази вода?

    eng.Neychev, очаквах да ми отговорите на лично съобщение, но може да сте пропуснал да прочете, затова ще се повторя (надявам се да не досаждам). Бях предложила да ми изпратите някакви координати за връзка, в случай че бихте се съгласил да поемете смяната на стария ми котел с нов. Няма да се разсърдя, ако не приемете.

  4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #438

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    donicety, съжалявам, че по този начин съм нарушил твоя душевен мир - не съм искал . Не е задължително клиентът да ги знае тези благинки, нито дори да е технически грамотен, просто трябва инсталаторът да познава уредите и техниката с които работи и да информира клиента на разбираем език за всички тези възможности, които предлагат съвременните уреди, а не да кара като в миналия век - котел-радиатори-автоматични обезвъздушители (абсолютно ненужни*)-термоглави (абсолючно ненужни*) - ай' честито, дай парата
    * - в повечето случаи
    Наскоро имах комичен случай (да се смееш ли да плачеш ли ) - идва колега от друга фирма (оторизиран сервиз) да сервизира пелетен котел, който беше с проблем.Най-напред се чуди половин час на трипътния термостатичен вентил, който съм сложил и който е задължителен за този тип котли (пише го и в паспорта на котела). Не можа да отгатне за какво служи "тоя байпас" и срам-несрам ме попита. Обясних му, ама не съм сигурен, че ме разбра. След това разбра, че към котела има и стаен термостат и веднага ми препоръча да го махна, защото много лъжел котела!?! Попитах в какъв смисъл, а той почна да ми обяснява, че термостатът мери температурата само в едната стая и спира котела, а другите стаи остават студени

    ПП. Забравих да кажа - проблемът с пелетния котел така и си остана нерешен

  5. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    59
    #439

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    разсмя ме Лазаре признавам! Специалиста който ми пусна котела дори ми даде брошура на някакъв модулиращ програматор но аз така и не я прочетох, може би защото не го видях наличен но да ти кажа човека такава енергия влага за да убеди клиент да си сложи най-обикновен он/оф че му свалям шапка за търпението което най-често завършва с отказ, а за модулиращ в моя град дори хората с много средства нямам данни да имат да не говорим да има наличен в магазин или сервиз. Сетих че той ми беше разказал за негов познат ( възрастен човек) преди доста години който процедирал с обикновен програматор така: като ми стане казва студено изнеса програматора на терасата и готово топлото тръгва, като ми стане горещо сложа го до радиатора и готово топлото спира защо му казал да слагам очила да пипам че да объркам нещо и да стоя съвсем на студено!Та се ядосах като се сетих сегашната техника колко може да улесни живота на хората а други някои хора как могат да го изтормозят.
    А на МИГ 66 ще кажа така: аз имам хубава лека кола " Радиант" ти имаш хубава лека кола " вайлант" ти си сложил автоматична скоростна кутия аз не , признавам напред си с материала бъди жив и здрав радвам се за теб Дали с автоматични скорости или с лост важното е да не караме като Фред флинстоун и барни ръбъл , нали си спомняш два чифта крака набират скорост по паважа сиреч котлите да работят цък-цък!

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    188
    #440

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    donicety,благодаря за пожеланията,дано са искрени ! Преди 6 год.лично eng.Neychev ми пусна за пръв път в експлоатация котела,но тогава никой не обърна внимание,че стайния ми терморегулатор е поставен в положение "он/оф" въпреки,че беше модулиращ....Явно техниците,които ми монтираха системата са го оставили на това положение и така....4 год.Аз на кой да се сърдя,че съм плащал ''като поп'' тези години при положение,че съм си купил от по-скъпия/модулиращ/модел ?!!! Преди 2 год.пак eng.Neychev като ми правеше ежегодна профилактика на котела ми го премести в положение "модулация" ,тогава и благодарение на този форум,добавих още 20 бр.глидера към системата и сега нещата бих казал са добре ! Да,но 4 год.съм го ...ял,въпреки,че закупих един от най-скъпите котли и стаен терморегулатор за времето си.Също като теб се чувствам прецакан,но какво да направя,бития-бит......другото го знаеш.Да са живи и здрави,дали от недоглеждане,неразбиране или нарочно,но е факт ! Мисълта ми беше,че в първите години на газификация в BG, фирмите от ВиК започнаха да правят и газови инсталации и в процес на работа се учиха.Кой ти беше ходил за мечки в гората ? Сега обаче всяка грешка е недопустима,като си дадеш парите,искаш насреща коректност и удовлетворение !!! Запознат съм и с он/оф ,цък-цък и модулиращия принцип на работа на котела и затова се включвам отвреме-навреме в дискусията.Не питай старило,а питай патило !!!

  7. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    100
    #441

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Искам да попитам за този серпентинен бойлер на Дипломат дали би ми свършил работа в комбинация с едноконтурното котле Immergas victix 2 - 12 KW. Какво ви е мнението за уредите на тази марка?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    12
    #442

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Магнолия, моят съвет е - вземи си котел RKR 18 на Radiant. Мощност от 3,9 до 18 kW. В режим БГВ работи на 23 kW и забряваш всякакви бойлери. При радиаторно отопление и температури 80/60оС имаш КПД 98%. Към него сложи и един безжичен термостат Milux RF. Така ще си го местиш с тебе и ще контролира температурата там, където си. Виждам, че Donicety е със същия котели е доволен от избора си. Само ми кажи в кой град си, за да ти пратя точния човек.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    59
    #443

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Уажаеми МИГ66, в благопожеланията си бях искрен. Отдавна не държа да бъда харесван от когото и да било но се опитах деликатно да ти намекна че правиш погрешно индуктивно допускане от частен случай.Но ти не разбра намека . Не само че не съм прецакан но аз прецаках системата която повсеместно ни прецаква.Все още събирам база данни и ще обменя опит във форума в тази насока.Ако си прочел някой от постовете ми щеше да разбереш че харесах котел но не го купих понеже в моя град нямаше сервиз на вносителя.Прецених че мога да го заменя с Radiant RKR18 не само заради параметрите му а и защото специалиста представител на фирмата вносител в моя град и в същото време сервизна поддръжка на марката беше единствения който знаеше какво говори и какво прави когато го прави.Газовия доставчик дори не беше на една десета от нивото му.Човека е малък бог в работата си, модификации, спецификации ит.н всеки детайл и процес на котлите си познава и то със знание.Извинявай но със физически факултет и среден успех в същия университет над 5,50 може би знам какво говоря!За това от него купих котела.Намерих перфектен проектант и поръчах проекта за газификация.Платих проекта .С купен котел и готов проект започнах да търся лицензиран изпълнител.Познай от първия път дали имаше и една фирма да откаже да вземе пари! Естествено всичко си заплатих: изготвянето на комплексен доклад за съответствие, внасянето на проекта за одобрение от главния архитект и т.н. да не изреждам процедурите по ЗУТ.( ако беше чел постовете ми и закона щеше да знаеш че за водната инсталация не си длъжен да ползваш същата фирма) Така че когато плащаш музиката оркестъра ще свири каквото искаш стига да умееш да „ набиваш чимбери”. Не казвам че лицензирания изпълнител не се опита да ми изиграе репертоара си но след третия „ чимбер” сиреч предупреждение да си вземат каквото са направили и да се махат станахме приятели и работата потръгна. Прочетох постовете ти от 13.01.2011г до 06.11.2011г. Може и да греша с градус два но ти можеш да модулираш ( с модулиращия си програматор в диапазона от 63 до 78 градуса целзий.( как при споменатите от теб на 06.11 2011г 45 градуса котела ти не изключи по защита е отделен въпрос) Ако си прочел нещо от мен ще знаеш че мога да задам такава модулация в системата си в диапазон от 48 до 80 градуса целзий. Но не ми е нужна такава модулация тъй като за разлика от половин градус между дневна и нощна е ненужно.( тази година денонощтно съм задал една и съща температура, имам възрастни хора и това което им е харесало това съм задал като температура. Мисля имат право на комфорт!Дали този отоплителен сезон ще имам сметка над 220 лева за температура от 24,5 градуса е право на мой избор. ).Когато в поста си от 06. 11.2011г засегнах колегите на Лазар той избягна темата и аз уважих неговия намек и не задълбах повече , моля те да не изпадаме в ситуации като сегашните.Форума четат хора които са пострадали от порочните принципи на газификацията в България и когато говорим нещо то трябва и да и проучено и да е изпитано първо от нас самите които го говорим.
    Искрено Ваш
    Доницети

  11. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #444

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Цитат Първоначално публикувано от Magnolia
    Искам да попитам за този серпентинен бойлер на Дипломат дали би ми свършил работа в комбинация с едноконтурното котле Immergas victix 2 - 12 KW. Какво ви е мнението за уредите на тази марка?
    Няма данни за серпентината, а тя е определяща

  12. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    188
    #445

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Здравей donicety,както писа в последния си пост,че когато пишем във форума,трябва първо да е испитано от нас самите - това и правя ! Да не мислиш,че съм някакъв драскач,който по цял ден си няма работа? Пиша от време на време,защото съм взел много добри и работещи идеи от тук и когато сам стигна до някакъв извод /без да съм завършил Физически факултет/искам да го споделя с форумците и ако мога,да бъда полезен! Не налагам мнението си на никого !!! За личния опит...започвам 7-ми отоплителен сезон,много ли е или малко,мисля,че е един добър стаж ! Не разбирам репликата ти " как така котела ти работи при 45° без да изключи по защита" и от къде знаеш,че котела ми може да модулира само в диапазон от 63°-78° ??? Да припомня пак,че при min мощност на котела от 8.9 kw,отдаващата мощ на радиаторите ми е 13.6 kw.До колкото съм запознат котлите изключват по защита когато прегреят,а това става,когато имат на среща малка отдаваща мощ.Ако греша,нека eng.Neychev или Лазар ме поправят.Аз казвам,че при не чак толкова студено време,котела ми поддържа стайната температура през деня,като модулира при 45°-48°,благодарение на увеличения брой глидери до 92 бр. на H 500.Преди,когато глидерите бяха 72 бр.беше необходимо,температурата на водата да достига към 60°! Ако на теб не съм ти бил полезен с нещо,то може би на някой друг от форума.Не знам за твоя град,но ние в Стара Загора сме задоволени от към - представителства на почти всички марки котли,проектански фирми,сервиз,лицензирани изпълнители и т.н.и т.н.Имаме си и eng.Neychev !!! Така,че не падам от небето ! И за да ти докажа,че чета всичко във форума,смятам да споделя твоя опит от миналия отоплителен сезон за "равновесната температура",като премина на режим on/of и намаля температурата на водата до такава степен,че котела да не изключва.Времето се застудява и сега е момента! Разхода ще коментирам след опита !!!

  13. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    100
    #446

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Няма данни за серпентината, а тя е определяща
    Мерси за инфото. А какви данни са важни за серпентината, в случай че реша да сравнявам различни марки?

    bulgariatherm,
    Не ме устройват тези мощности на котела, защото трябва да преоразмерявам много системата, ако искам да работи в нискотемпературен режим. A за мен това е важното - да се използва максимално кондензния режим + възможностите за намаляване или изключване на мощности. При това изградените мощности са напълно достатъчни за това жилище. Не намирам за нужно да правя промени в системата, за да купя който и да е модел котле. Искам да купя котле за вече изградената система. :default

    И защо да избера Радиант вместо двуконтурния Имергаз 3.2 - 26 KW, какво предимство има?

  14.  
     
  15. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #447

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    Цитат Първоначално публикувано от Magnolia
    Мерси за инфото. А какви данни са важни за серпентината, в случай че реша да сравнявам различни марки?
    Площ или мощност. Теси например имат 2 бойлера 80л със серпентина - единият 270лв, другият 399лв - разликата е в големината на серпентината. Защо мислиш, че китайският Дипломат е от класа на скъпия, а не на евтиния Теси?

  16. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    100
    #448

    Re:Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    [url=http://[quote=Lazar ]
    Площ или мощност. Теси например имат 2 бойлера 80л със серпентина - единият 270лв, другият 399лв - разликата е в големината на серпентината. Защо мислиш, че китайският Дипломат е от класа на скъпия, а не на евтиния Теси?
    [/quote]

    Ами на този Дипломат мощността му е 2,5 KW, a на Tesy е 2, за серпентината наистина няма данни, надявам се че отговаря на тази мощност. Моя колежка е с такъв и каза, че е доволна, да не си помислиш, че се водя от 100-те лв. разлика в цената. Какво искаш да кажеш за класА, от какво се определя? И двата ги сглобяват тук, а частите им няма как да знам откъде са, защото нямам познати с вътрешна информация. Нали затова питам тук..

    ПП. Може би Дипломат наистина не е добра алтернатива, но какво ще кажеш за SUNSYSTEM BB-S1M? Цената е същата като модела на Теси, който обсъждаме, въпросът е кое ще е по-удобно и икономично. Предиствата са, че е доста по-малък, с водна риза, и има вариант връзките да са отгоре, т.е. монтажа и обслужването ще са по-лесни.


  17. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,260
    #449

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    И аз така предполагам - че може би отговаря на мощността на нагревателя, затова не ти го препоръчвам. Серпентината на Теси е 30кВт 016. Не знам на Сънсистем, не го познавам, би трябвало да стане, ако се вържат заедно серпрнтината и мантела.

  18. Junior Member Аватара на suselat
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    54
    #450

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г

    За това се съветваш с който трябва и нямаш проблеми! Лазар ме посъветва към кой да се обърна в София, за което му благодаря искрено, и проблемът беше отстранен!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 54 ПърваПърва ... 20282930313240 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - мнения и препоръки 2012
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 849
    Последно: 01-01-13, 07:39
  2. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 11:56
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 29-12-09, 23:43
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2005-2007г
    От lsabg във форум Отопление
    Отговори: 151
    Последно: 16-12-07, 18:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе