Абе интересно, Примагаз продават на цена 0,74398 с ДДС . Излиза, че може и така но на останалата половина ни я продават на доста по висока цена.Първоначално публикувано от gog067
Абе интересно, Примагаз продават на цена 0,74398 с ДДС . Излиза, че може и така но на останалата половина ни я продават на доста по висока цена.Първоначално публикувано от gog067
92,2 ст./м3-крайна цена на ЧТК за битови потребители за Добрич,
за Варна може ли да е по-ниска ?
Здравейте отново,имам един въпрос на който неможах да намеря отговор из форума.
Към котела ми Вайлант има монтиран стаен програматор,но той има само висока и ниска температура,а аз искам да разделя денонощието на 3 части и искам да попитам дали е възможно(с някой по-нов модел програматор или др.)
Това което искам да постигна е следното:
24:00 - 06:30 19,5(19гр.)
06:30 - 17:30 20,5гр.
17:30 - 24:00 22гр.
Програматора има 3 режима:
H1-може да се дели за всеки ден;от понеделник до петък;събота-неделя;целата седмица.H2-H3 са идентични!
Проблемът в момента е,че или е много топло през ноща или е леко хладно през деня(20,5гр,които по стайния термометър са 21,3гр.)Лошото е че трябва заради 1 човек да се топли целия апартамент през деня,докато сме на работа,а не става да го оставим на 19гр.,а при 22 разходът скача и то излишно!
Благодаря предварително!
П.С.Последната седмица с по-високите температури в Русе(2-5гр),разходът за 94кв.м падна от 11,5 до 9,3м3 за 24 часа.
kamenitzafen, това което аз се сещам е следното - нагласяш дневна 20.5*, нощна 19.5*, а вечер в 17.30часа ръчно от програматора вдигаш температурата на 22* и тази температура котелът ще я поддържа до следващата смяна на програмите, т.е. до 24часа и после ще мине на 19.5*
Говоря за крайна цена, а не без ДДС. Цените на газа не са еднакви навсякъде, а във Варна е фрапиращо - има 2 лицензии на различни газови дружества и разликата в цените им е над 20%.Първоначално публикувано от gog067
С какъв терморегулатор разполагаш в момента?Първоначално публикувано от kamenitzafen
Здравейте колеги. Отдавна не съм писал....само следя темата. Та ...ето Ви цените на всички газови дружества http://www.dker.bg/resolutions/gas_prices1.pdf
Блзгодзрим vladun! Ти и опит не си споделял отдавна между другото
Така е Лазаре. Смених за тази зима енергоносителя . "Комфорта нямал цена..." , ама Баба знае две и двеста . Миналата зима икономия от разхода направих, като увиличих на максимум времето между две паления и принудително да пали на малка мащност, но пак е скъпичко, при разход от 12-15 кубика за 80 кв.м. Някой беше казал, че увеличаването с 1 градус на температурата, примерно от 22 на 23 е 10 % ...тествано. И един съвет от мен...проверете си термометрите и термодатчиците за стайната температура. При налични 5 броя сложени един до друг имам 5 различни температури с доста висок % разлика. Ако не се върви в посока намаляване на цената....ще си ползвом котела само за БГВ. А и в приложеният по-горе линк се вижда, кой колко дере народа.
Colormatic VRT 240/2Първоначално публикувано от eng.Neychev
http://www.klo-und-so.de/Heizungs--u...il7ltig3pei8t2
P.S. Разход от 17:00ч. на 23.01 до 17:00ч. на 24.01. 5,1м3,при нощна температура 19 гр.(24:00-06:00 и 08:00-17:00) и 21,5гр.(06:00-08:00 и 17:00-24:00).
Температура навън,нощна -5/6 ,а дневната -1/0*
Здравейте отново, не бях влизал във форума няколко дни и сега искам да уточня, че разхода от 12 куб/ден е за трите етажа или около 170 кв. м. Може да няма голяма разлика, ако отоплявам и четирите, но все пак ще има някаква в посока увеличение. Тази дни е по студено и разхода се покачи на 12.7 куб/ден. Мисля, че е нормално, само дето в края на месеца ще трябва да платя някъде около 500 - 510 лв за януари.
Разход за м.януари - Стара Загора,ап.92 кв.м.- 300куб.газ.Температура в стаите дневна(6.30 - 22.00h)-21*,нощна-18*
Ето и моя разход за м. януари:
Отопляема площ - 78 кв.м., разход - 201 куб.м. (185 лв. при цена 92 ст./м3).
Поддържана температура (9.00-17.00 / 20*), (17.00-23.00 / 21*), нощна - 18*. Добрич.
Лазаре, моля да не се сърдиш, но нека и аз да споделя моя разход за м.януари:
Отопляема площ - 80 кв.м. Електричество - разход - 105,70 лв. /кр. известие за газта 35,96 лв./.
Поддъжани температури: /06:30 - 09:30 - 23 *-24 * ;9:30 - 13:00 - 21*; 13:00 - 22:30 - 22*-23*, нощна - 20*/. Добрич
Посочените температури са проверени от няколко термометъра...Изводите са за Вас. Няма да пиша разхода на газ за същия период миналата година.....срам ме е, че съм бил такъв разсипник.
Градски , дай линк къде си писал по - подробно за инсталацията или драсни 2 реда да добием представа от нея . Мерси !
От дадения документ за цените на газа видях, че плащам почти най-много в България - ЧТК - район Мизия гр.Плевен. А местният мениджър на ЧТК ми е приятел. Ще го карам да черпи. Скъпо си е на газ. Самата цена е висока. Не е виновен толкова разхода, колкото цената се вдигна за 3 години. По спомен мисля, че поти двойно се увеличи цената за този период. Тогава сегашна сметка от 300лв. би била 150-180лв - близко до климатиците. Но цената на газа скочи много повече от тази на тока.
Поне за сега, обаче не виждам друга алтернатива за мен. Климатици категорично не стават - къща с пристройка. Само някакъв вид термопомпа ми се върти в главата. Но след изцяло нов покрив на къщата и ремонт на хола не се виждам със свободни средства в близко, а и по-далечно време.
Не бях близал отдавна в темите за газовите котли. В темата за 2010г. мернах, че има решение за връзване на обикновен бойлер към БГВ кръга. Лазар, инж.Нейчев, готов съм да си платя ако трябва за подобно решение. Изпълнител може да ми е Еsрасе, който ми е инсталирал котела и ми е личен приятел.