Страница 21 от 57 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно
Резултати от 301 до 315 от общо 850
Like Tree1Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2012

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #301

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Цитат Първоначално публикувано от Lazar
    Блазе ти, аз по-големи сметки плащам за ток през лятото отколкото ти през зимата с отопление при -10. Разходомера за газ го провери, а дали електромера нещо...а? Шшшшт ?
    Няма нужда от Шшшшшт - Иде ми толкова много да "тръбя" понеже не мога да се събера в кожата си. Очакванията ми бяха най-големи от всичко, което направих във първото ми жилище, като оправдана инвестиция, А тя се случи най-злополучната за мое най-голямо съжаление.
    Газомера го проверявах дали не върти когато няма консуматор - всичко е ОК. Някви други идей???
    Цитат Първоначално публикувано от grg_petrov

    Айде хайрлия да е , като направя промените ще пиша за резултата !
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329073560[/time]_________________________________________________


    JKanchev ,
    с тея кубици и сметки май ще е по добре (или по изгодно) да си смениш котела с един нов друга марка !
    Направо почнак да съжалявам с тея "МАРКОВИ" котли , да бях си взел едно Теси , поне да не ме яд , като го засиля към казана
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1329074100[/time]_________________________________________________

    А твоя котел , намалян ли е (скопяван) ?
    Ще се радвам да го споделиш с нас дай боже полужителният резултат.

    Мда. Напълно си прав за смяната на котела. Вече предприех действия по евентуална подмяна.
    Котела съм го пробвал във всички си мощностти от 7 до 20 кВт. Осезателна разлика няма. За това съм го оставил колкото е максимума на отоплителната инсталация.


    Никой ли няма данни за консумацията на Вайлант в различните режими на мощност за час. Никой нищо не сподели пък гледам повечето колеги с други марки котли имат данните във сервизните документации. Тук Вайлант пак са се проявили и разсъждават тварде надменно- инфо 0.
    Или пък никой не сподели неговите данни /ако ги има/ за Отработени часове "Отопление" + БГВ и колко му показва Газомера за да се види съотношението???

  2.  
     
  3. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #302

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Мисълта ми беше, че може електромера ти да не показва вярно, за това беше това Шшшшшт. Няма как сметката с отопление да е 106лв. Аз съм стигал без отопление до 120. Баща ми живее сам и отоплява 1 стая с климатик последните 2 месеца сметките са по 150лв.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    36
    #303

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Лазаре,
    кажи какво да гледам като регулират повторно котела , какви показания .Извадил съм си инсталационната книжка.
    Вътре пише при 12кв. , налягането да е 4мб., добре ли така да го барнат?
    И на уреда какво точно трябва да изписва, предния път като твърдяха че е намален на уреда им изписваше първо 1 ,а после 66.
    Имаш ли представа какво е това ?

  5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна
    Мнения
    5,259
    #304

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Ами да, толкова е - 4мбар за 12кВт. Около 1мбар е на минимална мощност - 6кВт, ама това 66 какво е - не знам. То входното налягане е 20мбар, а на макс. мощност е някъде към 9.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    36
    #305

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Абе и те като си тръгваха , малко бяха зачудени кви са я изяли ама

  7. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    54
    #306

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    JKanchev, гледам те, чета те и напълно ти съчувствам. През пролетта купих 2 котела като твоя, на мен и на родителите ми, но в комплект с терморегулатор и външен датчик. Програматора е VRC 400. И двата котела си работят перфектно. (да не им е уруки само) Моя го ползвам от време на време, понеже малко съм разбутал из къщи и съм се изнесъл в мансардата и е нерентабилно да отоплявам 40 м2 с газ, при положение че по цял ден няма никой, за това си има климатик. Но родителите ми си го ползват нон стоп. Пенсионери са и по цял ден са в къщи. Бях им настроил програматора 22:00-06:00 на 17° а през другото време на 21°. Но се поизучиха и малко го променят през деня 20-21°. За миналия месец имат изразходвани 234 м2. Отопляват 70 м2, може какво още да се желае по отношение на радиаторната мощност, но няма място. А и къщата е без изолация и други екстри. Под тях се отоплява половината от помещението. Не мога да си обясня защо твоя котел не може да вдигне повече от 45° на водата. Мисля че всичко ти идва от програматора, а не от топлозагубите на тавана ти. Моя и при 7, и при 10 и при 20KW си вдига температурата на водата в зависимост от външната темпетатура, но това става за различно време. Не съм го пробвал да работи без външен термодатчик, считам че така е по-добре. Има резон в това когато вън е -10°, -15° да загрява водата до 75°, а когато вън е +10, +12° котела да работи с по-ниска температура. Ако беше по наблизо около Пловдив щях да ти предложа да пробваш с моя Калорматик. Чудя се (без да искам да те обидя обаче) как ти е хрумнало да се занимаваш и да взимаш програматор от чужбина, като този програматор барабар с външния датчик струва около 350 лв (общо котлите по оферта 5900, котела е 2450 и 150 лв за монтаж, оставащата сума е за програматора и датчика). Ако можеш изпробвай работата на котела с друг, различен от твоя модел програматор, но по-нов модел и да е ЗА VAILLANT, НЕ НЯКОЙ УНИВЕРСАЛЕН, КОЙТО СТАВА ЗА ВСИЧКИ КОТЛИ. Много са си хубави котлите. От 11.11.2011 за 80дни експлоатация баща ми е изгорял 554 м3, а съседа под него с ТЕСИ за същия период 792 м3. Изглежда му се е видял голям разхода, за това както писах по-горе - отоплява се на половина.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    188
    #307

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Или пък никой не сподели неговите данни /ако ги има/ за Отработени часове "Отопление" + БГВ и колко му показва Газомера за да се види съотношението??? JKanchev,ето ти малко данни от Вайлант 24KW за сравнение. От позиция d80( отопление) и d81 (БГВ) сумирах общо часовете за работа на котела и се получи,че котела ми гори 1.5 м3 на час !!! Има обаче и една подробност - от общия брой кубици на разходомера,трябва да извадя и разхода на газ за готвене,защото той не минава през котела и не се отчита.Колка точно е той,един Господ знае !!! Да предположим,че е 0.25-0.30 м3/h ( имам спомен,че толкова гореше газ.котлон на печката за час) се получава +/- 1.2 м3/h средно гори котела( 8h x 1.2 m3 = 9.6 m3 на ден). От сервизната книжка е видно,че при пълна мощност -24 KW гори 2.8 м3/h,а моя е "скопен" на 14 KW. Като чета горе колегата,нещата се покриват горе-долу ! Баща му за 80 дни е изгорил 554 м3,което ще рече по 6.9 м3 на ден. Разликата идва от това,че неговия Вайлант е 20KW, ап. е по-малък от моя с 22 м² и аз държа малко по-топло. Това се получава при мен и ако ти е от полза,ще се радвам за теб.

  10. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #308

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Благодарности на колегите jorogm и МИК66 за предоставената информация.

    jorogm -Купих този терморегулатор КалорМатик 360F понеже най-много ми го похвалиха и бе последен модел за управлението на ТурбоТек Плюс 20 кВт, и от многото изписано тук останах с впечатление, че управлението с външен датчик не е по-подходящо за жилища тип апартаменти отколкото вътрешен по стайна температура.
    Дано не съм ви подвел, НО котела може да достигне и 75 гр. на подаващият кръг стига да има небходимост от това /примерно прави го сутрин когато наваксва разлика от 1.5-2 градуса/. НО в модулиращият режим зададен от Калорматика Z/А- 1, колкото повече доближава зададената температура толкова повече КалорМатика подава команда за по-ниска температура и тогава се закрепя на изходяща 45 градуса и няма намерение да спре и така си бачка доста време. Явно така трябва и да бъде, повечето колеги така казват, че трябва да действат Модулиращите термостати, НО колкото повече спада температурата на подаващия зададена от КалорМатика, Толкова повече ми пада отдаващата мощност и от там падам под минимума и от това е единственото, което не мога да изпълня отговарящо на изискванията за котел-отоплителна инсталация.
    Така си обяснявам аз нещата, че в този режим Модулация имам по-висок разход от ОН/ОФФ режима, което е напълно противоречащо на всичко както тук така и на "дебелите книги и спецификации" - НО чак толкова голям разход 20 куб/ден е тва не мога да си обясня ЗАЩО???
    Съсед имам на 1-ви етаж, той със ДеДитрих, със инсталация останала от Котла му на твърдо гориво, със железни тръби вървящи във мазата му, отоплявайки същите кв/м като мен, и той също като мен със 3 годишен син, има постоянно човек в жилището, поддържат същите температури като мен, със неоригинален терморегулатор - 13-14 куб/ден при -15, -20 гр. Външни ????

    МИК66 - Колега тва за какъв период е, че реално ти имаш по-голям разход от моя, НО до колко се сещам беше с доста добър за отопление??? Само те подсещам - в d80 преди да излезе цифрата за часовете има допълнителна цифра примерно при мен е 1, след което ми излиза 350, което в случая означава работни часове отопление 1350 часа. Така ли е при теб?

  11. Member
    Тук е от
    Jan 2011
    Живее в
    Стара Загора
    Мнения
    188
    #309

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Да така е,но цифрата при мен е - 4,което значи четири хиляди и нещо ! На газ съм от ноември 2005 г. Не може точно да се определи,колко гори котела на час,защото към общо изгорените кубици газ имам и 600h БГВ !!! Ако се ползваше котела само за отопление,щеше да е по-лесно да се сметне. Затова от тези 1.2 м3 на час,трябва да се извади и БГВ. Знае се,че са 600 часа,но колко м3 газ е отишла....??? Е..е малко е по-добър от твоя ! Ти го изкара,че при теб гори 1.29 м3/h.

  12. Member
    Тук е от
    May 2010
    Мнения
    394
    #310

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Е мисля, че е ДОСТА по-добър. Моите изчисления са със БГВ, а иначе без БГВ съм на над - 1.5куб/час.
    Е тва е ужаса.
    И пак искам да кажа, че съм се консултирал тук в моя район Русе със сервизни специалисти /напълно независичо проучване/ на повечето практиката им показва от 0.8куб/м -Нормален р/д, до МАХ 1 куб/час, но при изключителни условия - къщи, стари дограми и т.нат. Това е резултат със БГВ и най-много газов котлон, без газова фурна при нормален на брой членове на семейство.

    Тази дискусия искам да подбудя аз при вас как е.

  13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    36
    #311

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Здравейте всички,

    бях ви обещал че ще пиша като направя промените в нас , но от Овергаз ме отбиха чак за утре
    Ето какво направих обаче , смених си 19ребра в детската стая Kaldo h500 с 24ребра Kaldo н600, спалнята от 14ребра стана 18ребра н500, хола от 18ребра
    стана 25ребра н500 , коридор от 10ребра стана 13ребра н500 , а трапезарията си остана с 15ребра elegance н300, двете лири и вързах бойлера като радиатор .
    Мисля че стана прекалено , ама като го настроят отново ще си проличи.Само мога да кажа че вчера беша адски топло , много топлина се отдаваше.След като изключеше котела температурата продължаваше да ми се качва с 0,2/0,3С нагоре!?! Явно идават множко ребърцата
    Та питането ми е последно на каква мощност да искам да ми се настрои котела според мощноста която виждате тук.
    С тази мощност която съм поставил няма ли да ми се увеличи още потреблението на газ?

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005
    Мнения
    1,566
    #312

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Яко, за възстановяване на фабричните настройки си . Разхода ако се промени то ще е заради бойлера стига да поддържаш досегашните температури. Но едва ли ще е много различен.

  16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2012
    Мнения
    36
    #313

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    Здравейте ,

    понеже наистина ми се струва че радиаторната мощност ми идва доста голяма ( и в този си вариант сметките може още да подскочат), ето какво смятам да направя за да оптимизирам най добре всичките извършени досега неща.
    Терморегулатора ще го преместя от хола в детската(понеже тя е най стдена), а на всчики други радиатори освен на този в детската ще сложа термоглави.
    Поръчал съм си глави на Ханиуел.
    Лазаре , моля те последно да ме насочиш на каква максимална мощност ще е най подходящо да се остави котела?
    Двуомя се между 10 и 12кв.?

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #314

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    20м3 на ден и то само за отопление без БГВ, за апартамент, ми се виждат някак си доста. Аз за къща, също с не по-малко от 21гр-22гр., заедно с БГВ имам средно по 16-16.2м3 от 31.12 до днес. Трябва обаче да засеча за 24ч. за по-голяма точност, защото в началото на януари имаше и топли дни и в най-големите студове може и да съм стигнал до повече. Преди последните 2-3 увеличения въобще не се занимавах с котел, газомер и т.н., защото бях доволен от максимум 300-350лв. за зимните месеци. Но скочи над 400лв., а сега и доста повече и почвам да се притеснявам. Имам чувството, че и разходът за БГВ ми е скочил. При подмяната на тръбата от улицата до водомера ми, къртицата към улицата изби доста на плитко и водата зимата страшно изстива. Дори ме бе страх да не замръзне. И котелът трябва да загрее много по-студената вода. Мисля че и от там ми скача също леко разхода. При режим на къпане на жената и дъщерята по 20-30мин. Ще взема да им включа пак бойлера, защото там като свърши водата щат не щат трябва да излизат. Пък пролетта отново ще им пусна БГВ-то.

  18. zh
    zh е офлайн
    Member
    Тук е от
    Nov 2009
    Живее в
    Добрич
    Мнения
    221
    #315

    Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

    grg_petrov, след като прибави още глидери, според твоите изчисления каква е мощността на системата при дТ30 60/40/20 и при дт40 70/50/20 + двете лири и бойлера?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 21 от 57 ПърваПърва ... 11192021222331 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 08-08-17, 23:52
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 07:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 11:56
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 29-12-09, 23:43
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 00:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе