В такъв случай трябва бойлерът да е вързан като радиаторПървоначално публикувано от fbr
В такъв случай трябва бойлерът да е вързан като радиаторПървоначално публикувано от fbr
Мислил ли си по въпроса, за лесно превключване от система с обемен бойлер за БГВ, към система с обемен бойлер за буфер. Аз си го представям някак, но не съм го изпитвал на практика.
Има различни варианти - правил съм подобни неща при котли на твърдо гориво и пелети. Твоята идея каква е?
С байпас между радиаторната част и бойлерната част на трипътния вентил.
Става, само трябва да се реши управлението на този байпас![]()
Бял кахър. Всякак става. Електрически вентили на пазара, с лопата да ги ринеш.
Да де, ама по каква логика ще управляваш този вентил - по време ли, по температура (топлоносител, бойлер, стайна) ли? Или пък ръчно в началото и края на отоплителния сезон?
Ръчно, разбира се. Само когато, ще се ползва котела с малък товар.
Старите хора са казали: Сиромах човек - жив дявол !
Какво ли няма да измислим за да не плащаме?
Здравейте на всички. Искам да попитам какво е вашето мнение за котлите на Имергаз, добри ли са, бях се ориентирал към Бош 7000, но разликата в цената е доста. Заслужава ли си покупката на Бош пред този на Имергаз.
Към кой модел Бош 7000 се беше ориентирал, малкия ли?
Е, кое му е скъпото - това е съвременен модел - 2011г. Ти с кой модел го сравняваш Еоло с битермичен топлообменник ли? Нямат нищо общо - няколко поколения разлика. Изчакай и си вземи Бош от промоцията - през август с 10% отстъпка.
Благодаря Лазаре, и аз така мисля, но исках да чуя и друго мнение.
Котелът е от подписа ми.
В момента се използва контур БГВ. При пускане на водата (независимо топла или само студена) се включва помпа(?). След спиране ползването на водата, помпата (?) продължава да работи още около 10 сек. и след като изключи се чува един тънък писклив звук, подобен на звук от клапан. Като че ли се обезвъздушава. Такъв звук, например, съм чувал от изпускателен клапан на ел.бойлер. Този звук ме дразни и безпокои. Знае ли някой от какво е и може ли да се преодолее? Може ли да се стигне до някаква повреда в котела, ако не взема мерки? Спешно ли е?![]()