Страница 39 от 57 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно
Резултати от 571 до 585 от общо 850
Like Tree1Одобрявам

Газов котел - мнения и препоръки 2012

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Re:Газов котел - мнения и препоръки 2012

За хидравличния съединител е писано доста във форума, но той се използва тогава, когато се налага използването на допълнителна помпа в отоплителната инсталация. Ако характеристиките на вградената в котела помпа не отговаря на необходимата за изградената отоплителна инсталация, тогава се налага монтирането на допълнителна такава. Връзката между двете помпи е хидравличен съединител.

2.  

3. Тук е от
    Jun 2010

Мерси за разяснението относно съединителя , а аз се порових още малко по нета и за варианта котел + обменен бойлер се позагледах в котел GAZ 7000 W - Bosch модел ZWC28-3 MFA23 и бойлер Bosch модел Storacell ST 120-2 EB дали това не е по добър вариант от котела с вградения бойлер на IMMERGAS , парите са горе-долу същите а и с място разполагам .

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Къде се рови, че видя тази комбинация? Това е двуконтурен котел и той по принцип не се комбинира с обемен бойлер, а произвежда вода на проточен принцип. Мислех, че си имаш консултант, който ти предлага нещата, ама май стреляш напосоки из нета

5. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Не, че няма схеми за решение на двуконтурен уред (с вторичен топлообменник) да загрява обемен бойлер, но това е в краен случай.

6. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Има две синтенции, които много допадат на този форум, едната е :
    Горчивината от лошото качество остава дълго след като отмине удоволствието от ниската цена !
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345554192[/time]_________________________________________________

Втората я е казал Джон Ръскин (1819 - 1900):

Едва ли има нещо на този свят, което някой да не може да направи малко по-лошо
    за да го продаде малко по-евтино. А хората, които се ориентират само по цената,
    заслужено са жертва на подобни машинации.

7. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Високата цена отдавна не означава и високо качество. Лошото е че, с каквато и инициатива да се захванеш, трябва много добре да се проучат всички тънкости на това което си предприел, иначе може да попаднеш на високи цени и никакъв ефект.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Преди време споделих за проблем на мои приятел.
    Здравейте ,нов съм във форума. Мой приятел има голям проблем с отоплението на газ. Сметки за януари 550лв. , за февруари 760лв. Къща на два етажа ,сменена дограма . На етаж по три стай с баня и малко коридор4е. Стаите са еднакво голями по 44 кубика. баните по 12 кубика, коридорите по 8кубика. Във всяка стая има по 25 ал. глидери Н500 , в баните лири, а ж коридорите няма. всичк ите радиатори са с термоглави, няма програматор, котела е WOLF 28kw.Котела е на стълбището на втория етаж. От котела тръгва тръба ф20,която влиза в колектор с два изхода, и от двата изхода излизат отново ф20 ,за 1ви и 2ри етаж. На етажите се разклоняжа на 2 по ф 18, едната захранва успоредно банята и кухнята другата хола и спалнята, като за хола и спалнята дели с тройник в две противоположни посоки. Да допалня че ф18 жлиза на етажите горе високо до тавана през стената а от другата страна на стената пускат към пода и от там кам радиаторите. Мисля 4е тем кадето е коляното горе може да сабира въздух. Котела нон стоп пали-гаси. Отопляват се две стай на 1ви и две на 2ри етаж. От 1 до 15 март 390 кубика газ и човека му удари шалтера и изка да минава на дърва. Колко би била нормалната сметка за цялата къшта ако има програматор и се преправи системата(и как е правилно да се направи)

_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345904400[/time]_________________________________________________

Системата вече е преправена. Сега котела е в мазата, от него излиза ппр с ал. вложка ф40 ,от нея с троиник са разделя на два кръга по ф32 за първи и втори етаж. колектор на 1ви и колектор на 2ри етаж, от колекторите всеки радиатор си е на отделна линия. Има автоматични обезвъздушители на всички колектори и радиатори. Ще видим зимата какъв ще е ефекта.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345902120[/time]_________________________________________________

котела е този WOLF CGG-K-28 http://www.termaex.com/userfiles/file/WOLF%20CGG-1K.pdf , какъв програматор ще препоръчате
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1345898872[/time]_________________________________________________

По късно ще имам питане и по мойте проблеми с отоплението на газ и най вече към Lazar

10. Member
    Тук е от
    Oct 2009

Пали-гаси, няма да се оправи с терморегулатор. За мен проблема е хидравличен. Нека отвори термоглавите на отопляваните стаи и да остави котела да работи така. Ако има хидравличен проблем, котела ще байпасира и ще прави "цък-цък".

11. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2012

Съгласен съм че трябва да се оставят термоглавите на отопляваните стаи отворени, но без програматор котела няма да почива и сметките ще са високи. Ако има програматор той ще изключи котела след достигане на зададената t и ще включи когато падне. Това го знам от опит , защото топля една спалня с котел EVE 05 24kw и програматора спаси положението. Дори и цялата къща да топля(80кв/м) пак ще ми е мощен този котел, но го купих преди да прочета този форум и да ми се изяснат много неща благодарение най вече на съветите на Lazar.

12. Тук е от
    Jun 2010

Здравейте . Дилемата е кой от тези два котела да избера а те са : http://www.kaspareng.com/files/uploa...c7434ef4ed.pdf модела 30kW и http://amaxgas.eu/products/home/GAZO...orkw_PB_BG.pdf модела 28kW , разликата в цената е минимална в полза на първия , като и двата ми ги предлага фирмата която проектира и изгражда инсталацията същата е дистрибутор и на двете марки . Знам че има и по - добри но това са ми възможностите . Благодаря .

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Аз си мисля, че и 24 ките ще свършат работа.

14.  

15. Тук е от
    Jun 2010

Това е за по сигурно 220кв.м е площа за отопление , при тия цени не ми се мисли

16. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте,
    Имам нужда от вашата помощ за следния проблем...вече е дискутиран, но да попитам пак, за да съм подготвен преди да дойдат "техниците".
    Когато пускам и спирам топлата вода се чува леко бълбукане в радиаторите. Забелязах, че когато пусна топлата вода, след известно време изходящата тръба за отоплението леко загравя. Наистина загряването е много слабо, но е по цялата дължина на тръбата - от котела до колектора на топлата вода за отопление. едва ли има значение - котела е Eolo Star 23 kW и го използвам от 2 години. Възможно ли е да е "запушен" трипътнен вентил? Водната инсталация в сградата е нова и аз съм от първите обитатели..сигурно всичко се е напълнило с песъчинки...поне във филтрите на чешмите беше ужас..

По-скоро вентилът да е дефектирал, защото не би трябвало да има пряк контакт с водата?

17. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Какви техници ще викаш, вземи си прочети книжката първо! Нямаш трипътен вентил в този котел. Иначе горното което описваш е нормално при дефолт настройки. Включва се помпата след работа в режим БГВ и охлажда топлообченника. Може да се изключи но е по добре така заради котления камък. RTFM

18. Тук е от
    Sep 2012

Здравейте, не разбирам нищо от газови котли, но така се получи че имам апартамент с газов котел вътре, който е монтиран от строителите и съответно така ми е продаден.
    Котелът работи добре за сега, но имам проблем с шума. Това чудо трака и тропа като трактор. Моделът е някакъв на immergas. За топла вода и къпане става, тъй като тогава котелът не работи постоянно, а само докато тече топлата вода. Съответно само тогава шуми ( няма да издребняваме толкова ). Но при това ниво на шума не мисля че е използваем за отопление. Това би било равносилно да имам трактор в стаята с включен мотор постоянно. Има един момент в който трака много, май се включва някаква помпа вътре. Има и момент, когато трака "по - нежно", когато помпата не е включена. "По - нежното" тракане е измеримо с шум от стар руски хладилник, когато си е пуснал вентилатора. И двата типа издаван звук не са приятни.
    Въпросът ми е има ли начин шума ако не да изчезне, поне да се намали ?
    Също какво мислите за котелите immergas ? Стават ли като цяло или просто ми е сложено нещо - най - евтиното може би ?
    Благодаря предварително.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 39 от 57 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  2. Re:Газов котел - мнения и препоръки 2011г
    От zhivko83 във форум Отопление
    Отговори: 805
    Последно: 02-01-12, 08:36
  3. Газов котел - мнения и препоръки 2010г
    От eng.Neychev във форум Отопление
    Отговори: 957
    Последно: 31-12-10, 12:56
  4. Газов котел - мнения и препоръки 2009г
    От Saint във форум Отопление
    Отговори: 821
    Последно: 30-12-09, 00:43
  5. Газов котел - мнения и препоръки 2008г
    От karim във форум Отопление
    Отговори: 115
    Последно: 26-12-08, 01:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе