Аз вече един месец си чакам от Газкомфорт да дойдат да ми инсталират програматора (не бил дошъл още от Германия или не знам от коя държава трябва да дойде 340ф) Тази седмица ще се обаждам пак- преди това ми казаха да не кореспондирам повече с Термодинамика, а да им звъня направо на тях, но както и да е. Сега пускам само радиаторите в хола (3 панелни радиатора 2000/600, 1600/600 и 1200/600) и в спалнята един панелен 1400/600 . Хола е 45 м2, а спалнята 13 м2. Котела е Вайлант акваплюс 28kw. Може ли да ми кажете как да изчисля мощта на панелен радиатор за да разбера дали е достатъчна за този котел, който е 10,4kw минимална моюност. Страх ме е да пусна другите радиатори, защото лапа като змей този котел. Сега без програматор установих , че ако е на 55° котела гори с горе-долу кубик по-малко отколкото ако е на 75°. В стаята държа през деня 21°, през нощта 18.5° посредством термоглавите на радиаторите. Но от няколко дни през нощта тези 55° не стигат да сгреят спалнята- но той и радиатора може би е слаб или има някакъв проблем
- - - Обновено - - -
Държех котела на 55° ,защото по мой наблюдения това е минималната темп ,при която радиаторите изключват и достигат20.5° - 21°, от предишните постове в форума разбирам, че това трябва да е грешно по принцип, но наистина гореше по-малко така котела (докато беше по-топло). За последните две седмици е изгорил средно по 6.5м3 на денонощие, това е само с тези 4 радиатора и то в спалнята от 8 до 18 часа е намален. Явно има проблеми инсталацията,но като сложат програматора ще моля за помощ отново