Тази платка се слага при MCR 24/28 MI. При твоя модел може и да не е необходима. Аз от скоро съм с модулиращ термостат: Remeha iSense. Връзва се без допълнителна платка, на мястото на он/офф с двужилен кабел. Но ще трябва да го закупиш от Англия или Холандия, в БГ не ги продават. Само провери дали твоя котел има OpenTherm стандарт.
Лично при мен разхода падна с около кубик за 24часа, спрямо он/офф.

Новини
 Новини Форум
 Форум Актуално
 Актуално сървър
 сървър
 1Одобрявам
1Одобрявам

Първоначално публикувано от Маринов
 Първоначално публикувано от Маринов   Колега JKanchev,ако знаеш на какво отговарят параметрите (от d1 до d9 модел Вайлант) би ли споделил ? За d0 знам,и аз от там си намалям max мощ на котела.Предварително благодаря !!!
 Колега JKanchev,ако знаеш на какво отговарят параметрите (от d1 до d9 модел Вайлант) би ли споделил ? За d0 знам,и аз от там си намалям max мощ на котела.Предварително благодаря !!!

в сферата. Наясно съм че баланса се прави за системата като цяло, и идеята ми е да си я направя. Вярно с неправилния метод проби грешки, но ....Схващам, че от котела немога да очаквам чудеса, и го взех с идеята да се сблъскам "фронтално" с проблемите при отопление на газ - т.е. да придобия личен опит и да знам какво да търся когато реша да купувам по-скъп (този беше за 1000 лв.) , евентуално по добър. Това което не ми е ясно - пише че има газов клапан с външна модулация - аз ли трябва да му подам някакъв сигнал от някакво устройство или си го има в котела. Как изглежда такъв клапан и евентуално настройва? В тази посока мисля.
 в сферата. Наясно съм че баланса се прави за системата като цяло, и идеята ми е да си я направя. Вярно с неправилния метод проби грешки, но ....Схващам, че от котела немога да очаквам чудеса, и го взех с идеята да се сблъскам "фронтално" с проблемите при отопление на газ - т.е. да придобия личен опит и да знам какво да търся когато реша да купувам по-скъп (този беше за 1000 лв.) , евентуално по добър. Това което не ми е ясно - пише че има газов клапан с външна модулация - аз ли трябва да му подам някакъв сигнал от някакво устройство или си го има в котела. Как изглежда такъв клапан и евентуално настройва? В тази посока мисля.