Страница 153 от 166 ПърваПърва ... 103143151152153154155163 ... ПоследноПоследно
Резултати от 2,281 до 2,295 от общо 2477
Like Tree389Одобрявам

Газов котел - Избор и Цени

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
 1. Junior Member
  Тук е от
  Jun 2016
  Мнения
  20
  #2281

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Цитат Първоначално публикувано от loshiat Виж публикацията
  И аз се чудех дали има смисъл да купувам оригиналният за Витоденс100 ,дали си струва разликата с Computherm Q7RF която е доста голяма в цената.Кога ще избия тези пари .Толкова ли ще е по евтино с неговият като модулиране ли каквото е то.За да стопли дадено помещение на котела му е нужно количество газ и съответно точният радиатор.Колко точно ще спестя като модулира този котел.Ако ми е точна направена системата и оразмерена.За това не взех скъпият а този Computherm Q7RF.
  Здравейте, правилно сте се ориентирали, много е по-важно системата да е оразмерена подходящо, термостата е комфорт и контрол преди всичко, естествено и обратна връзка с котела, че вече е постигнал това което му е зададено да направи, и пак казвам модулацията трябва да е основна функция на котела.
  Този пост е редактиран от T E R M E T; 16-06-17 в 14:25.

 2.  
 3. Moderator Аватара на Lazar
  Тук е от
  Aug 2005
  Живее в
  Варна
  Мнения
  5,019
  #2282

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Цитат Първоначално публикувано от T E R M E T Виж публикацията
  Здравейте Lazar, защо съжалявате, че си е взел термостат Computherm Q7RF, с какво смятате, че е по-добър другия термостат освен, че е по-скъп. Питам това защото аз съм вносителят на термостатите Computherm, и ако ми кажете каква нова функция трябва да бъде включена в тях, мога да го предвидя в следващата партида. Смятам, че към настоящия момент термостатите Computherm са се доказали като изключително надеждни, прецизни в измерването на температурата, лесни за програмиране и с много функции и възможности, които липсват при другите сродни продукти.
  По отношение на модулацията на котлите зависеща от термостата пък смятам, че те трябва да модулират в зависимост от температурата на подаваната и възвратната вода и температурата на изгорелите газове, така е много по-бързо и прецизно. С термостата трябва да можеш да зададеш на котела каква температура желаеш и по кое време, а задачата на котела е да направи това по-възможно най-добрия (икономичен, ефективен и комфортен) начин. Ако котела не разполага с тези възможности, а се нуждае от специален термостат, за да си свърши главната задача за която е създаден то тогава той е или много примитивен, или производителя играе с цената, за да създаде впечатление, че котела е на достъпна цена, но всъщност той е недообуруднан и тогава термостата е неразделна част от него. Прилича като да си купиш автомобил но, за допълнителни пари да ви продават кормилната уредба.
  Здравейте T E R M E T,
  това за недооборудваните Вайлант, Бош, Иммергас, Висман, Волф беше свежо! Нямам нищо против термостатите Computherm Q7RF, не съм казал, че работят лошо. Много са подходящи за пелетни котли, както и за доста марки газови котли - такива, които не разполагат с модулиращи стайни термостати. За котлите Termomax и Termet, които внасяте са перфектни, също за Motan, Mora и други марки, които не могат да модулират по стайна температура. А не могат, защото нямат достатъчно добър софтуер. По температура на водата могат да модулират всички котли, дори котлите на твърдо гориво го правят (със синджира на клапата за въздух). Не че котлите с модулиращи стайни термостати са недооборудвани - напротив, те имат оборудване (опционално разбира се), което други по-примитивни марки и модели нямат. Разбира се техниката се развива и все повече марки предлагат модулиращи термостати. Някои ползват Open Therm технологията, която е общодостъпна, други като Вайлант, Висман, Бош си имат разработени собствени системи, по-добри от Open Therm. Модулация по температура на димните газове е нещо остаряло и екзотично за съвременните кондензни котли. Модулация по температура на водата поддържат всички котли. Модулация по външна температура понякога е много полезно, но за едно жилище няма по-добро управление от управление по стайна температура. Сигурен съм, че скоро и най-примитивните марки ще предлагат такова управление (или ще изчезнат от пазара). Но един регулатор е добре да може да управлява не само стайната температура, но и БГВ (температури, времеви програми), да може да управлява рециркулация и много други екстри, които обикновените он/оф термостатчета няма как да правят

  ПП И да добавя най-важното - за мен е кощунство един консултант да не знае предимствата на модулиращия термостат, както е кощунство да предлага он/оф "заместител". Аз на мои клиенти не бих си позволил да го причиня.
  Този пост е редактиран от Lazar; 16-06-17 в 22:47.
  vini7, Aroundtheworld и ico123 харесват това.

 4. Banned
  Тук е от
  May 2017
  Мнения
  2,482
  #2283

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Лазаре,
  Много сложно го обясни,аз щях да ползвам по-малко думи... но за Вай.-,Вис....-работил съм тях,така че...
  Колегата Еspase е добър специалист и ще ни разясни всички неизвестни.

  Извън темата!
  Електроуредите ми са хоби,що годе се справям!
  Нищо ,че хора,които не им е работа се опитват да ме злепоставят!
  Още ли да обяснявaм,че работя в ТЕЦ- специално за Espase!
  Това,че ще помогна на някого за мен е удоволствие!!
  Този пост е редактиран от Viking72; 17-06-17 в 07:38.

 5. Junior Member
  Тук е от
  Jun 2016
  Мнения
  20
  #2284

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Уважаеми потребители, интересуващи се клиенти,
  Когато си избирате фирма която да ви изгради отоплението, най-вече търсете фирми доказали се в бранша, примерно от кога работят на пазара, а когато си избирате котел най-вече не се подвеждайте по цветните тъч скрийн дисплеи и броя свето диоди, със сигурност на тях не се дължи ефективната и икономична работа на котела.
  С това искам да затвърдя още веднъж, че физическите закони на топлотехниката не могат да бъдат променени от цветните дисплеи и от мнението на Laza. Аз съм за истинските работещи кощунствата в бранша. Но да наричате конкретно продуктите който предлагаме примитивни, не е коректно и ще ви помоля да се въздържате от такива характеристики. Явно Вие не сте запознат с това което предлагаме.

 6. Moderator Аватара на Lazar
  Тук е от
  Aug 2005
  Живее в
  Варна
  Мнения
  5,019
  #2285

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Мнението на Lazar не противоречи на топлотехниката, нито възхвалява цветни дисплеи и светодиоди. Говорим си за възможности за управление на газов котел. Някой предложи газовият котел да модулира по температура на водата и по температура на димните газове, а стайният термостат да го спира и пуска. Само че това беше достижение от средата на миналия век. Днес дори всяка пелетна камина и по-модерен пелетен котел могат да модулират по стайна температура. Дори нашето българско Теси имаше тези възможности. Нямам честта да познавам техническите възможности на котлите, които внасяте, нямам и желание да влизам в подробности, но не съм имал никакво желание да ги плюя. Понеже, Вие изразихте мнение, че котлите с модулиращи термостати са явно недоразвити, щом не могат да модулират без тях, то аз си направих извода, че макар и вносител на котли, Вие явно не сте запознат за какво иде реч. Моля запознайте се с начина на работа на модулиращия термостат преди да сипете обвинения!

 7.  
 8. Member
  Тук е от
  May 2017
  Мнения
  883
  #2286

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Някой да има представа дали има значителен спад в ефективността на кондензните котли под 30% от номиналния товар. Питам защото в данните, които намирам за котлите, които ме интересуват, дават ефективността при 30% и номинал като при 30% е по-висока. Въпросът е, че ако се спра на двуконтурен котел мощността на радиаторите ще е около 30% от номиналната на котела и е съвсем възможно често да се налага той да работи на под 30% (особено ако чрез модулиращ стаен термостат се гони продължителна работа без спиране).

 9. Banned
  Тук е от
  May 2017
  Мнения
  2,482
  #2287

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Не знам какви котли ползваме???
  Но Вайлант ,Висман,Бош са котли,на които се обръща внимание.Сигурно има защо??
  Практика ...защо? Германеца знае...

  Качеството и функции нямат нужда от коментар.
  Този пост е редактиран от Viking72; 20-06-17 в 11:16.

 10. Member
  Тук е от
  Mar 2011
  Мнения
  741
  #2288

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Цитат Първоначално публикувано от lukas51 Виж публикацията
  Споделям,
  най- после ми пуснаха газа след 3 месеца и половина от подаване на молба за прикачане, разбира се минавайки през процедурата по програмата Дезире.Котела е едноконтурен Виктрикс 3-20 квт. с бойлер със серпентина /горна/ 80 литра, веднага го влючих на летен режим, бойлера се загря за 20 минути до 63 градуса по термометъра на бойлера при зададени 45 градуса от котела, разхода е 0,4 м/куб при цена 0,82 лв за м/куб , което прави 0,32лв.
  Разбира се доволен съм сравнено с подгряването на ел.ток където на дневна тарифа е около 1,32лв за същата температура.Предполагам че, доподгряването след консумация на БГВ ще бъде съответно за по кратко време и по ефтино.
  До тук съм доволен ще видиме какво ще е положението през зимата.
  Поздрави!

  Искаш да кажеш,че лятно време на 2 kw,80L Бойлер ,ще му трябват 3 часа за да загрее до 62 гр ?Че е доста по евтино на газ,така е ама не знам как изкара че лятно време ще са нужни 1,32 лв да се подгрее ел.бойлер.Моя бойлер е 50 л ,1,5 или 2 кв и съм сигурен че лятото ги достига за под 1 час тея градуси.

 11. Junior Member
  Тук е от
  Jan 2012
  Мнения
  124
  #2289

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Цитат Първоначално публикувано от ^Rokera^ Виж публикацията
  Искаш да кажеш,че лятно време на 2 kw,80L Бойлер ,ще му трябват 3 часа за да загрее до 62 гр ?Че е доста по евтино на газ,така е ама не знам как изкара че лятно време ще са нужни 1,32 лв да се подгрее ел.бойлер.Моя бойлер е 50 л ,1,5 или 2 кв и съм сигурен че лятото ги достига за под 1 час тея градуси.
  Казвам, че бойлера го ползвам от 11 години и загрява до б3 градуса за 100 минути с нагревател 3 киловата на ел.ток, ти си смятай.
  Също така казвам ,че датчика на бойлера беше поставен на средата на бойлера и загря половината от обема/да сме коректни/ , сега датчика е монтиран ниско долу на 15 см от дъното и загрява до окло 70 градуса за 50 минути и бойлера е фуул пълен с гореща вода
  Разхода на газ е 0,63 куб/м , за 0,52лв
  Лазар беше прав,че има разлика как се подгрява бойлера.
  Този пост е редактиран от lukas51; 20-06-17 в 16:31.

 12. Junior Member
  Тук е от
  Jan 2017
  Мнения
  27
  #2290

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Здравейте, искам да попитам при наличие на едноконтурен котел с бойлер, ако има нещо проблем с котела бойлера може ли да се ползва на ток?

 13. Moderator Аватара на Lazar
  Тук е от
  Aug 2005
  Живее в
  Варна
  Мнения
  5,019
  #2291

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Разбира се

 14. Junior Member
  Тук е от
  Jan 2017
  Мнения
  27
  #2292

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Благодаря ти Лазаре! Свързването на котела се извършва от оторизирано лице, важи ли същото за бойлера?

 15. Banned
  Тук е от
  May 2017
  Мнения
  2,482
  #2293

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  В БГ-има изисквания за газовите котли.
  Ако,имаш необходимите технически знания и умения,няма проблем да вържеш бойлера.

 16. Moderator Аватара на Lazar
  Тук е от
  Aug 2005
  Живее в
  Варна
  Мнения
  5,019
  #2294

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Зависи кой какво разбира под "свързване на бойлер" - той може да се свърже към:
  1. Водопровода
  2. Отоплителната инсталация (чрез серпентината)
  3. Домашната wi-fi мрежа - напоследък излязоха на мода и такива бойлери
  Освен т.3, другото е дбре да го направи инсталатора, а Вие може да докарате тръбите от серпентината до котела

 17.  
 18. Banned
  Тук е от
  May 2017
  Мнения
  2,482
  #2295

  Отговор: Газов котел - Избор и Цени

  Лазаре,ако всичко се прави от фирми с лиценз,което е задължително сега нямаше...

  И колко от фирмите,монтират разширителен съд към бойлери?(вход водопровод на бойлер)
  Връзката с космоса не е важна.
  Този пост е редактиран от Viking72; 23-06-17 в 21:37.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

 1. Избор на газов котел.
  От gogo.s във форум Отопление
  Отговори: 174
  Последно: 30-06-19, 08:58
 2. UPS за газов котел
  От taralion във форум Отопление
  Отговори: 14
  Последно: 06-06-16, 21:09
 3. Избор на газов котел.
  От amalexiev във форум Отопление
  Отговори: 0
  Последно: 08-11-12, 20:51
 4. Отговори: 27
  Последно: 01-11-12, 21:39
 5. Избор на газов котел
  От dampio във форум Отопление
  Отговори: 1
  Последно: 21-10-12, 21:17
SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе