Първоначално публикувано от
T E R M E T Здравейте Lazar, защо съжалявате, че си е взел термостат Computherm Q7RF, с какво смятате, че е по-добър другия термостат освен, че е по-скъп. Питам това защото аз съм вносителят на термостатите Computherm, и ако ми кажете каква нова функция трябва да бъде включена в тях, мога да го предвидя в следващата партида. Смятам, че към настоящия момент термостатите Computherm са се доказали като изключително надеждни, прецизни в измерването на температурата, лесни за програмиране и с много функции и възможности, които липсват при другите сродни продукти.
По отношение на модулацията на котлите зависеща от термостата пък смятам, че те трябва да модулират в зависимост от температурата на подаваната и възвратната вода и температурата на изгорелите газове, така е много по-бързо и прецизно. С термостата трябва да можеш да зададеш на котела каква температура желаеш и по кое време, а задачата на котела е да направи това по-възможно най-добрия (икономичен, ефективен и комфортен) начин. Ако котела не разполага с тези възможности, а се нуждае от специален термостат, за да си свърши главната задача за която е създаден то тогава той е или много примитивен, или производителя играе с цената, за да създаде впечатление, че котела е на достъпна цена, но всъщност той е недообуруднан и тогава термостата е неразделна част от него. Прилича като да си купиш автомобил но, за допълнителни пари да ви продават кормилната уредба.