Здравейте!
Предстой ми ремонт на етаж (втори) от кооперация и отдалеч съм започнал да правя планове и за отоплението, защото по план трябва да избия стените на всекидневната и бокса,като ги включа към хола и да се получи помещение малко над 50 квадрата при височина 2.6м, но височината ще падне малко заради висящия таван. Ориентирал съм се към климатик/ци за подово инсталиране (под прозорците) и тук идва въпроса към какво да се насоча? Мулти-сплит система, два климатика или един голям ще е достатъчен? Бюджета не е определен, като се цели максимална ефективност за оптимална цена, без излишни разходи, но и без цигании. Ще се слага ПВЦ дограма със стъклопакет и вътрешна изолация (евентуално външна или и двете, но в лошия случаи само вътрешна) на долния етаж се отопляват с камина със водна риза и радиатори, а отгоре не се отоплява на този етап. Прилагам една проста схема на това което трябва да се получи, след като избием стените. По-натам ще се остъкли голямата тераса (дясната на схемата).
За банята какво можете да предложите, Вие с какво се топлите? Става дума за не голяма баня ( 8 м2 ) с вътрешна изолация, една външна стена, а отвън тухлата е само измазана.
Благодаря!