Не, цветовете могат да се обръщат, това няма значение. По-скоро връзката към котела не е направена.
Не, цветовете могат да се обръщат, това няма значение. По-скоро връзката към котела не е направена.
Благодаря за бързите отговори .Направен е официален пуск НО не са ми дали протокол иначе са взели гаранцията да я заверят и ще ми я пратят по куриер . Ще се свържа с тях да си оправят проблема .
Благодаря
Този пост е редактиран от Detelin; 22-09-19 в 17:24.
Колеги, всички ли газови котели подържат opentherm? Ако не Bosch, Wolf или Ariston подъжат ли? Благодаря предварително за отговора.
Аз мисля, че Ariston не поддържат. Не съм срещал нещо по темата в manual-а.
https://forum.setcombg.com/%D0%BE%D1...tml#post937464
Здравейте ,
Намерихме решение с майсторите. Целият проблем идвал от стайния термостат Bosch CT-200. Термостата е с версия на софтуера 1.00.00 и всеки път като съм се опитвал да го подкарам ,не искаше да направи връзка с котела . Пратих го обратно до сервиза да го закачат на по-стар котел и да го обновят до последната версия , така че да може да поддържа моя котел 2300W. Интересното е ,че всеки път, когато се опитвах да пусна парното при закачен термостат ,парното не тръгваше , след като откачих термостата , пуснах парното от котела и веднага тръгна. Излиза ,че всички проблеми са били от това , че термостата е бил с по старата версия на софтуера и не е поддържал котела .
Този пост е редактиран от Detelin; 03-10-19 в 07:55.
Той си се обновява автоматично през Wi fi.
Айде честито.
Да, но без връзка към котела, термостата не ми даваше опция да избера мрежа и да го обновя.
Да, така е, СТ200 не тръгва директно на Condens 2300, трябва първо да се включи на по-стар котел, за да може да тръгне, после той автоматично си ъпдейтва софтуера до последната версия и едва тогава може да се върже на Condens 2300. Явно колегите не са се сблъсквали с този проблем, но пък е трябвало да изпробват как работи по стаен термостат?
Здравейте,
Прочетох доста във форума и останах с впечатление, че е много важен стайния термостат, но днес след посещение от фирмата, която ще ме газифицира ми каза да пробвам първата година без и после ако не съм доволен да пробвам.
Живея в нова сграда - тристаен апартамент 77 м2. Спалните са много малки по 12 м2, а трапезария е 23. Също така се бях насочил към Viessman 100w, но от фирмата ме съветваха, че мога да спестя някой лев и да мина към bosh 2300, бил доста добър, а пък моят апартамент не му е нужно повече.
Бих искал съвет и от вас да знам как да постъпя, очаквам офера в най-скоро време и да действам, че става вече хладно
За котела добре са ти казали, но за стайния термостат не знам как ще разбереш след първата година, като нямаш база за сравнение. Поискай си CR100, а не Honeywel, както предлагат някои. Разликата в поведението на котела е огромна.
Този пост е редактиран от Lazar; 08-10-19 в 11:23.
Винаги съм давал едно просто обяснение за ползата и удобството от стайния термостат. Нас като потребители ни интересува управление на котела по температура на въздуха в помещенията. Не ни интересува температурата на водата в системата. Ние усещаме стайната температура, а не температурата на водата в тръби и радиатори.
Аз искам примерно 23гр. от-до часа и 21.5 в друго време. Супер полезно ми е настройването на времевите интервали с различна стайна температура за всеки отделен ден от седмицата.
Благодаря за обратната връзка. Явно не се изразих правилно, става въпрос за интелигетно стайно управление (CT 200). Във моят случай трябва да е бъде безжично, че вече се нанесох, а не бях помислил за кабели към котела...