Страница 92 от 94 ПърваПърва ... 42829091929394 ПоследноПоследно
Резултати от 1,366 до 1,380 от общо 1397
Like Tree325Одобрявам

Избор газов котел

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Отговор: Избор газов котел

Малко да ти дам "сламка" за термостатите. При добра изолация и ако жилището се обитава постоянно( не само събота и неделя) термостата няма нужда от някакви настройки, които да се пипат постоянно. Тaзи WiFi свързаност е много модерна, но при добре проектирана и изпълнена система - термостата се настройва само в началото и после само се радваш на комфорта от отоплението. Когато температурата в жилището спада без топлоизточник с 1 градус за цялата нощ, дори не трябва да се правят дневни програми с температури, които се различават с повече от 2 градуса. Примерно сутрин да стопли на 23 от 6:30 до 8:30, през деня да подържа 22 и вечер 23 от 17:30 до 22:30. През нощта 22. Ако пък има целодневно човек в жилището(събота, неделя) - 23 от 6:30 до 22:30. Всички други гимнастики няма да доведат до някаква сериозна разлика в консумацията. Отоплението е доста инертен процес и постоянното мърдане на зададената темература в големи граници не е желателно.
    vanz и gurcayy харесват това.

2.  

3. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Пътувам си по магистралата и докато надминавам един бус си помислих. "За Лазар явно няма граници и невъзможни обекти"
    Lazar, kaloman, sdhinkin и 2 други харесват това.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Това би всички материали показани в темата "ВАШИТЕ СНИМКИ" Ама ората са казалЕ: Лоша реклама нeма ДА ЖИВЕЕ СЕТКОМО!

5. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Как си го засякал? Клиентът се свързал с мен чрез форума, шпрехаше нещо"Сетком", "Мерцедес", "Бош", "Кесел", ама аз му отговорих на майчиния, че сега се пека на плажа в Шкорполовци, да не ме занимава. Ама той упорит, на другия ден дойде, сложих му котлето, баба германка се изкъпа и швабата си тръгна доволен
    Този пост е редактиран от Lazar; 10-09-24 в 16:48.

6. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Явно бая е обикалял понеже го засякох на А4 малко преди да се събере с А1 .

7. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Смятай как се напил от радост, че да обърка пътя

8.  

9. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Здравейте, от скоро търся газов котел за нов двустаен апартамент 65 кв.м.в София, двуконтурен за самостоятелен комин.Имам поставени 2 панелни радиатора и лира в банята от инвеститора.След оглед на фирма ми казаха,че ще са достатъчни за квадратурата на апартамента.Апартамента е с изцяло южно изложение,вътрешен на висок етаж,което предполагам също е сметнато преди да се поставят радиаторите.
    Бях се спрял на BOSCH 2300iW,но ми препоръчаха фирма към Овергаз за да направят оглед и след огледа ми предложиха ДВУКОНТУРЕН ГАЗОВ КОНДЕНЗЕН КОТЕЛ ROMSTAL HABITAT 25K, 21/25KW.По техни препоръки това е италианска марка с много добро качесто и компонентите му били едно към едно с тези на Viessmann,защото въргу него работели инженери от Viessmann.И двата са с 3 години гаранция,като при Боша минимална мощност е 3,а при другия е 2.7.До колко това ще даде разлика в икономията не знам.Има разлика в цената между BOSCH 2300iW и предложения ROMSTAL HABITAT 25K в полза на втория,но не мога да открия никаква информация и отзиви от клиенти,които го ползват и дали са доволни.Също така ме интересува и поддръжката и на двата модела,до колко може да се разчита на адекватни сервизи и резервни части за двата модела.Също така исках да попитам какво ви е мнението за детектор за изтичане на газ с клапан,който автоматично да спре газоподаването към апартамента.Предложиха ми го като опция с доплащане,но не съм запознат и бих искал да разбера какви са ползите от това и има ли смисъл да се слага след като не е задължително.

Благодаря ви предварително за отговорите и търпението.

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Това с инженерите от Висман(дори да е вярно) ми звучи като добре познатата мантра у нас: Всички череши са Кюстендилски, всички картофи са Самоковски, всички кайсии са Силистренски и така нататък. Без да съм професионалист,а обикновен ползвател, бих ви посъветвал да изберете Бош(личните ми впечатления са чудесни и то за модел който не се определя за много сполучлив), това е абсолютно доказана марка в производството на газови котли(според голяма част от специалистите дори са №1) и точно в София няма да имате никакви проблеми да намерите сервиз и части при нужда.

ПП Ако искате ХАБИТАТ, изберете този на Недялко Славов, а не на Ромстал.
    Този пост е редактиран от HRS9; 10-10-24 в 11:28.
    pip00 одобрява това.

11. Novice
    Тук е от
    May 2024

Цитат Първоначално публикувано от Aleksandar90 Виж публикацията
    Здравейте, от скоро търся газов котел за нов двустаен апартамент 65 кв.м.в София, двуконтурен за самостоятелен комин.Имам поставени 2 панелни радиатора и лира в банята от инвеститора.След оглед на фирма ми казаха,че ще са достатъчни за квадратурата на апартамента.Апартамента е с изцяло южно изложение,вътрешен на висок етаж,което предполагам също е сметнато преди да се поставят радиаторите.
    Бях се спрял на BOSCH 2300iW,но ми препоръчаха фирма към Овергаз за да направят оглед и след огледа ми предложиха ДВУКОНТУРЕН ГАЗОВ КОНДЕНЗЕН КОТЕЛ ROMSTAL HABITAT 25K, 21/25KW.По техни препоръки това е италианска марка с много добро качесто и компонентите му били едно към едно с тези на Viessmann,защото въргу него работели инженери от Viessmann.И двата са с 3 години гаранция,като при Боша минимална мощност е 3,а при другия е 2.7.До колко това ще даде разлика в икономията не знам.Има разлика в цената между BOSCH 2300iW и предложения ROMSTAL HABITAT 25K в полза на втория,но не мога да открия никаква информация и отзиви от клиенти,които го ползват и дали са доволни.Също така ме интересува и поддръжката и на двата модела,до колко може да се разчита на адекватни сервизи и резервни части за двата модела.Също така исках да попитам какво ви е мнението за детектор за изтичане на газ с клапан,който автоматично да спре газоподаването към апартамента.Предложиха ми го като опция с доплащане,но не съм запознат и бих искал да разбера какви са ползите от това и има ли смисъл да се слага след като не е задължително.

Благодаря ви предварително за отговорите и търпението.
    Здравейте, препоръчвам ви да разгледате моделът Victrix Extra 28 на Immergas: https://www.multiterm.org/shop/konde...ix-extra-21194
    Immergas са световен лидер в производството на газови котли от години и са се даказали на всички пазари. В България имат национален сервиз и в това отношение нямат проблеми. Фирма, която произвежда газови котли с традиции, а не до вчера да са правили тостери и един ден са се събудили и са решили, че от тостер става и газов котел. Също така официалният им вносител за България не е просто вносител, а и е собственост на Immergas, нещо, което допълнително гарантира поетата отговорност към продуктите им.

12. Member
    Тук е от
    May 2018

И коя е тая фирма която е правела тостери и е направила такъв обратен завой

13. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Здравейте,

Търся едноконтурен газов котел за апартамент с чиста площ от 70 кв.м. чиста, в който ще захранвам подово отопление и обемен бойлер (вероятно 100-120 литра). Жилищете е с западно изложение, среден етаж. Обмислям BOSCH CONDENS 2300iW, но съм притеснен, че минималната му мощност от 3.4 kW е доста по-висока от очакваните топлинни загуби на апартамента, които са около 1.2 kW.

Изчислих топлинните загуби на базата на следното:

Вътрешна температура: 24°C
    Температура общи части сграда: 18°C
    Външна температура: -6°C

- Под - 70кв.м. x 0.6 W/m²·K x ΔT 2°C = 90W
    - Таван - 70кв.м. x 0.6 W/m²·K x ΔT 2°C = 90W
    - Вътрешни стени (тухла) към общи части на сградата - 35кв.м. x 0.87 W/m²·K x ΔT 6°C = 182.7W
    - Входна врата - 2.2кв.м. x 3.4 W/m²K. x ΔT 6°C = 44.88W
    - Външна стена (прозорци) - 20кв.м. x 1.1 W/m²·K x ΔT 30°C = 660W
    - Външна стена (тухла) - 15кв.м. x 0.33 W/m²·K x ΔT 30°C = 148.5W

Наясно съм, че мощността на котела не трябва да е твърде висока спрямо загубите, за да не се стига до често включване и изключване (модулация). Възможно ли е BOSCH 2300i да работи оптимално при такива условия, или да се насоча към модел с по-ниска минимална мощност като Immergas Victrix 12 Plus, който започва от 1.9 kW? Също така, имате ли препоръки относно обема на бойлера – 100-литров подходящ ли е за такъв котел, или е по-добре да избера модел с по-голям капацитет (150-160 литра)? Ще се радвам на мнения и препоръки!

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Ако визираш VICTRIX EXTRA 12 PLUS, наистина има минимална мощност 1.9кW. Колко квадрата ти е подовото и каква е настилката? Да приемем че отдаваш 40W/m2 от подовото. Ако имаш 50m2 излиза 2кW. Предполагам ще имаш стаен термостат(и) и задвижки, значи някой от кръговете може да е затворен, което още усложнява нещата. Ще има ли допълнителна помпа и хидравличен изравнител? Просто подсказка за правилна работа с голям брой кръгове на подовото. За бойлера, гледай да е с максимално голяма серпентина. При 12kW не може да разчиташ да работи в "проточен" режим, но не трябва да се слага и много голям обем. 120-150л макс и то с добра серпентина.

16. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Condens 2300i е двуконтурен котел, не е подходящ за бойлер. Виж Condens 2500 W 2-14kW, това е подходящия котел. Иначе при бойлерите на Теси подходящи са 100, 120 и 150л, те имат еднаква серпентина - 0,7 2

17. Novice
    Тук е от
    Oct 2024

Благодаря за отговорите!

sdhinkin
    Подовото е 70кв.м., а настилката все още не съм я определил - или ще бъде гранитогрес или ламинат за подово. Ако приемем, че отдавам 40W/m², излиза около 2.8 kW, но калкулациите, които направих смятам че са по-точни - 1.2 kW. Относно допълнителната помпа и хидравличен изравнител – можеш ли да поясниш какво би било тяхното предимство в моя случай с 70 кв.м. подово отопление?

Lazar Става въпрос за едноконтурния вариант на котела Condens 2300i W. Относно Condens 2500 W, той е по-стар модел и затова първоначално се насочих към Condens 2300i W. Виждаш ли проблем в това?

Каква смарт система за управление от термостати е най-подходяща? CT200 + обикновени стайни термостати, CT200 + CT100, само CT100, или нещо друго?

18. Senior Member
    Тук е от
    Jul 2016
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от georgi87 Виж публикацията
    Относно допълнителната помпа и хидравличен изравнител – можеш ли да поясниш какво би било тяхното предимство в моя случай с 70 кв.м. подово отопление?
    Не ти трябва нито едно от двете, тези неща се ползват в коренно различни отоплителни инсталации.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Избор на газов котел.
    От gogo.s във форум Отопление
    Отговори: 174
    Последно: 30-06-19, 09:58
  2. Газов котел - Избор и Цени
    От legaltk във форум Отопление
    Отговори: 2476
    Последно: 09-08-17, 00:52
  3. Избор на газов котел.
    От amalexiev във форум Отопление
    Отговори: 0
    Последно: 08-11-12, 21:51
  4. Отговори: 27
    Последно: 01-11-12, 22:39
  5. Избор на газов котел
    От dampio във форум Отопление
    Отговори: 1
    Последно: 21-10-12, 22:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе