Здравейте,
Тъй като вече започвам да изпадам в леко отчаяние, си позволявам да задам въпросите си тук, въпреки че в последната половин година изчетох повечето теми във форума.
Параметите:
котел Viessmann Vitodens 100 - 26 kW двуконтурен.
Програматор Bosh TRZ12-2
Етаж от София – втори етаж- отдолу и отгоре не се отоплява
Изолация 10 см. Стиропор +силиконова мазилка
Дограма PVC - двукамерна
Квадратура:
Хол+ трапезария+ кухня общо помещение- 40m2 един общо 42 глидера Хелиос H500
Спалня 1- 12м2 13 глидера Хелиос H500
Спалня 2- 13м2 14 глидера Хелиос H500
Спалня 1- 13м2 14 глидера Хелиос H500
Баня- лира 400/900мм
Тоалетна лира 400/900мм
Общо глидери 83 + 2бр лири
Котела се намира на партерния етаж в гаража. Системата е с колекторна кутия, а не с разширителен съд.
Водата котела е на 55 градуса.
Програматора е сложен в хола- най голямото помещение. През деня е настроен на 21градуса, през нощта на 19.
Ползвам котела от 30.11.
Проблема е, че температурата в стаите достига най-много до 19.8 градуса, което предполагам, че води до фактически неизключване на котела, защото не може да достигне желаната температура, зададена му от програматора.Освен това радиатора с 20-те глидера в хола в долната си част е хладък, въпреки че го обезваздушавам вече няколко пъти.Всички радиатори са с термоглави отвъртяни до края.
Мерих Т в помещенията с живачен термометър, защото допуснах, че програматора е възможно да не е калибриран, но се оказа че е ОК.
Имам сериозни притеснения за първата факура, която ще получа, без реално да съм се стоплила.
През деня съм на работа, така че не мога да следя поведенито на котела през деня, а както споменах котела се намира в гаража и е трудно да го следя и вечер.
Къде бъркам- в настройките на програматора, в Т която съм задала на водата в котела, в неправилно изчислените глидери…И кое мога да коригирам най бързо и ефективно
Моля за съвет или мнение.
Благодаря ви предварително