Страница 19 от 32 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно
Резултати от 271 до 285 от общо 479
Like Tree16Одобрявам

Защо се прави профилактика на климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Re: Защо се прави профилактика на климатиците?

Блу-това нали не е час по български език.Никой не е безгрешен,знам че трябва да се пише правилно,но не всеки е имал 6 по български нали...Леко ми прилича на заяждане с Ммитака,а иначе по темата е напълно прав - повечето собственици не се сещат че филтрите се мият...Щракат си дистанционното и толкоз-после реват''абе нещо не работи като в началото...?каква ли е повредата....?и тази марка нещо не е добра.''..и т. н.

Не се заяждам с ММитака не е и час по правопис, но текста беше неразбираем затова и го коригирах.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2008

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Блу-това нали не е час по български език.Никой не е безгрешен,знам че трябва да се пише правилно,но не всеки е имал 6 по български нали...Леко ми прилича на заяждане с Ммитака,а иначе по темата е напълно прав - повечето собственици не се сещат че филтрите се мият...Щракат си дистанционното и толкоз-после реват''абе нещо не работи като в началото...?каква ли е повредата....?и тази марка нещо не е добра.''..и т. н.

Не се заяждам с ММитака не е и час по правопис, но текста беше неразбираем затова и го коригирах.
    Да прав си Този Блу доста си позволява като модератор а не отсява смисъла на това за което сме вътре в СЕТКОМ

Позволил си е да корегира правописа, което е в неговите права. Това, че един портокал е вкусен, не означава, че можеш да го поднесеш опакован в мръсен чорап.

4. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2007

Позволявам си да вметна извън темата. Не, че аз съм с безгрешен правопис, но всеки себеуважаващ се българин трябва да се стреми да пише правилно, което няма нищо общо с темите във форума и съвсем не е заяждане с които и да било, което е и видно от "реакцията" на ММитак.

5. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от blue1
    Позволявам си да вметна извън темата. Не, че аз съм с безгрешен правопис, но всеки себеуважаващ се българин трябва да се стреми да пише правилно, което няма нищо общо с темите във форума и съвсем не е заяждане с които и да било, което е и видно от "реакцията" на ММитак.
    поправка Mmitaka се пише с латиница

НЕ ВСЕКИ ИМА FLEX WORD

6. Member
    Тук е от
    Jun 2005

Цитат Първоначално публикувано от Mmitaka
    поправка Mmitaka се пише с латиницаНЕ ВСЕКИ ИМА FLEX WORD
    http://injinera.bgplus.com/na4alo.htm
    http://injinera.bgplus.com/dloadmnu.htm

има и кредор освен това...

'айде да спрем за се заяждаме.

7. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Поднасям извиненията си на Блу- не съобразих че текста ,който прочетох е вече коригиран от него...потърсих грешка и като не намерих се учудих,че го прави на въпрос...А грешки е имало,но не това е най важното .Хареса ми мнението на Ммитака ,а грешки правя и аз-човешко е да се греши..Но от друга страна ако грешките станат навик няма оправяне - така че опитвайте се да пишете правилно...

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от Lupus
    Неправилно тълкуване! Според него излиза, че продавача не може да прехвърли гаранцията към монтажната фирма. Защо са тогава тези уговорки:
    "когато договорът предвижда монтирането или инсталирането й да бъде извършено от продавача или на негова отговорност."
    "стоката е монтирана или инсталирана от потребителя"
    Очевидно е, че тези хипотези се отнасят за случаите, когато продавача извършва монтажа или той се прави от самия потребител. В един по-предишен пост по темата дадох пример защо монтажа на климатиците се различава например от монтажа на един хладилник или пералня, а именно" "поради изискването на специални знания, умения и инструменти".
    Нали няма да ти тълкувам целия закон? Пощади ме, имам работа....

Повредата според мен не е липса на съответствие. По-горе вече обясних това.
    Говоря по принцип,според мен има не саответствие със законодателството в момента.С поред закона едно лице или фирма за да извършва монтаж на климатик,независимо коя е тя ,трябва според закона за ЗА НАЯТИТЕ да бъде вписана в регистара за занаятите в занаята подръжка на хладилна и климатична техника или накратко,който не е вписан в този регистър не може да извършва монтаж и обратното всеки който е вписан в този регистър може да извършва монтаж,без да е оторизиран.На практика държавата те оторизирла да опражняваш деиноста подръжка на хладилна и климатична техника.Според друг закон вносителя или производителя трябва да обезпечи изделието с резервни части и гаранционен и извън гаранционен сервиз.

10. Тук е от
    Oct 2004

Знаете ли защо се прави профилактика на климатиците.
    1. за да върви гаранцията.
    2. за да ви вземат парите.

11. Member
    Тук е от
    Jan 2008

Цитат Първоначално публикувано от galev
    Знаете ли защо се прави профилактика на климатиците.
    1. за да върви гаранцията.
    2. за да ви вземат парите.

12. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Re:Защо се прави профилактика на климатиците?

"Профилактика" на климатик се прави при 2 случая:
    1. Когато клиентът пожелае - по всяко време, независимо от гаранцията и тъй като това е допълнителна услуга - обикновено се заплаща.
    2. Когато продавачът е поставил такова условие за да важи търговската му гаранция и естествено - ако клиентът желае да се възползва от търговската му гаранция, а не от законната 2-годишна безплатна гаранция.
    Иначе, наистина е добре да се прави, когато клиентът не може сам и потърси професионална помощ.
    Какво включва това нещо "профилактика" обаче, всеки ще даде различно обяснение - според разбиранията си.
    За някой това е "да се поогледа вътрешното и външно тяло и толкоз", за друг е "да се измери налягането, температурата и да се измият топлообменника и изпарителя", за трети това включва и "смяна на фреона"...... ! Разни хора, разни идеали!
    Потребителя май трябва сам да разбира какво е наистина полезно и необходимо за неговия климатик и да се поинтересува предварително къде колко ще му струва!

13. Тук е от
    Dec 2008

Ще е добре ако някой обясни каква е разликата между
    търговска гаранция и законната 2-годишна безплатна гаранция.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Просто прочети тази тема - там е ясно http://forum.setcom.bg/index.php/topic,39608.160.html

16. py4
    py4 е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2007

ето това се случва като не се прави профилактика
    Прикачени изображения Прикачени изображения

17. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007

Цитат Първоначално публикувано от py4
    Това се случва, когато не се почиства, а не когато не се прави "профилактика"

18. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Те това си голяма кочина.
    Цитат Първоначално публикувано от py4

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 19 от 32 ПърваПърва ... 9171819202129 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въздушен поток FTX GV-профилактика?
    От iwoto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-10, 06:44
  2. Днес дойдоха за профилактика...
    От zz_stefanov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 80
    Последно: 14-11-08, 02:03
  3. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  4. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02
  5. Защо Pagemaker прави различни PDF?
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-06, 22:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе