Първоначално публикувано от rumoСкоро не бях влизал и вие направо ме разбихте, съвсем объркахте термините и диагностиката и профилактиката на български означава преглед.Първоначално публикувано от VeleV.Klima
Профилактика в никакъв случай не означава-почистване и измиване на климатика,но се разбира точно това или на жаргон ФЪС-ФЪС
Диагностиката пак влиза към прегледа,да му замерищ ампеража,към кое влиза, към профилактиката или диагностиката?
Преглед на климатика включва: Посещение на адрес,проверка на състоянието на системата и ако има отклонение от нормите и състоянието на климатика, нердностите да се отстранят като се заплаща от делно за тях.Посещение и проверка на състоянието на системата е мимимум 25 лева и от там на татък,ако се налага, всяка следваща процедура се заплаща.Измиване и почистване на системата 30лева, ако се налага монтаж и демонтаж на системата,монтажа и демонтажа се заплаща допилнително 80 лева.Има загуба на фреон, фреона и отстраняване на пропуска, пак се плаща ,има избил кондензатор-смяната и кондензатора се заплащат или за всяка нередност се плаща.
Не може да му е изгорял компресора на клиента и да казва елате да ми профилактирате климатика защтот не работи.
И не може на нов климатик на 1 година ползван от време на време да се прави ФЪС- ФЪС без да е нужно.
Това за датчиците направо ме изуми!
Как на работещ климатик ще се мерят датчиците и ако са извън нормите как ще се обесни работата на климатика,ми нали ако се окаже че даттчиците са извън нормите и климатика работи и не отчита грещки,трябва да се смени цялата електроника защтото е дефектна и не е отчела правилно стойноста на датчиците?
Велев ти за 13 лева си склонен да се правиш на шут и ако климатика ми е гаранционен и си го дагностирал директно му отпада гаранцията.