Страница 22 от 32 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 479
Like Tree16Одобрявам

Защо се прави профилактика на климатиците?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re:Защо се прави профилактика на климатиците?

Цитат Първоначално публикувано от rumo
    Я да питам аз колко ще струва замерване на датчиците на един нверторен климатик - вътрешни , външни . Ей от такава профилактика имам нужда , а не само да ми мерят температурите и прахоляка да чистят . Макар че ми е гаранционен искам някой независим майстор от друга фирма да дойде и да си каже мнението и да провери дали не са си променили стойностите . Може ли да става това нещо на място или трябва да се сваля климатика - и двете тела.
    vanko68 каква е тарифата ?
    Цитат Първоначално публикувано от VeleV.Klima
    Това се води диагностика и не е нужно демонтиране на телата. А цената е различна сигурно според фирмите, при нас е 10лв+3лв посещение.
    Скоро не бях влизал и вие направо ме разбихте, съвсем объркахте термините и диагностиката и профилактиката на български означава преглед.

Профилактика в никакъв случай не означава-почистване и измиване на климатика,но се разбира точно това или на жаргон ФЪС-ФЪС
    Диагностиката пак влиза към прегледа,да му замерищ ампеража,към кое влиза, към профилактиката или диагностиката?
    Преглед на климатика включва: Посещение на адрес,проверка на състоянието на системата и ако има отклонение от нормите и състоянието на климатика, нердностите да се отстранят като се заплаща от делно за тях.Посещение и проверка на състоянието на системата е мимимум 25 лева и от там на татък,ако се налага, всяка следваща процедура се заплаща.Измиване и почистване на системата 30лева, ако се налага монтаж и демонтаж на системата,монтажа и демонтажа се заплаща допилнително 80 лева.Има загуба на фреон, фреона и отстраняване на пропуска, пак се плаща ,има избил кондензатор-смяната и кондензатора се заплащат или за всяка нередност се плаща.
    Не може да му е изгорял компресора на клиента и да казва елате да ми профилактирате климатика защтот не работи.
    И не може на нов климатик на 1 година ползван от време на време да се прави ФЪС- ФЪС без да е нужно.

Това за датчиците направо ме изуми!
    Как на работещ климатик ще се мерят датчиците и ако са извън нормите как ще се обесни работата на климатика,ми нали ако се окаже че даттчиците са извън нормите и климатика работи и не отчита грещки,трябва да се смени цялата електроника защтото е дефектна и не е отчела правилно стойноста на датчиците?

Велев ти за 13 лева си склонен да се правиш на шут и ако климатика ми е гаранционен и си го дагностирал директно му отпада гаранцията.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Що да му отпада гаранцията??? Заради едното измерване с мултицета ли????

4. Senior Member Аватара на VeleV.Klima
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    Pleven, Bulgaria, Bulgaria

Не знам дали на някой се е случвало та да споделя една две случки с гаранционни климатици.
    Първия случай беше със една мидея на месец или два, климатика е монтиран от една фирма която или не знаят какво да направят или не желаят. И хората ме извикаха да направя диагностика на въпросния климатик, същия беше заледил доста и държеше 13бара. Източих го и се оказа презареден с 600гр в повече. Заредих го наново с везна но уви подобрение нямаше явно беше проблем в компресора. Та свързах се със сервиза на Магнум и се оказа че въпреки че имам оторизация не мога да пусна протокол и с копие от гаранционната да заявя компресор и да го поправя защото гаранцията били сме я давали ние фирмите който ги монтираме. Тоест за този климатик не можело да го поправя гаранционно.
    Същия случай със друг клиент който желаеше да си прехвърли гаранцията към нас също не можело. Честно казано съм учуден как така дават гаранционна карта където пише че осигуряват еди какъв си срок гаранция а всъщност излиза че ние сме давали гаранцията. Ами ако фирмата която го монтира фалира ? Излиза че човека остава без гаранция това тълкуване много ме изненада.

5. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007

Нарича се измиване на ръцете,или извиване на кесията на клиента...ами ако фирмата ,която е монтирала климатика не вземе мерки - следват едни съдебни процедури..да си търсиш правата...гадост.Точно затова се търси читава фирма ,а не която ти предложи най добрата цена.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    Що да му отпада гаранцията??? Заради едното измерване с мултицета ли????
    Да предположим че си извършил безупречен монтаж на марков климатик и на клиента му скимнало да си измерва датчиците на климатика и отивам аз и разхвърлям цялата електроника да меря датчиците и след известно време се получава хлаябава връска и климатика лудва и заедно с него и клиента и накрая познай кой го отнася.
    Примери от практиката много.

7. Тук е от
    Mar 2010

Защо се прави профилактика е ясно. За да се осигури безпрепятствена работа на устройството! Кой както иска да го разбира. НЯМА основание фирмата доставчик да ви иска пари за профилактика с условие, че само така ще получите полагащата ви се гаранция. Безплатната гаранция ви се полага по ЗАКОН и не подлежи на коментар. Във всеки наръчник на техническо устройство си пише какво се иска от потребителя за да му работи безпроблемно техниката. Ако трябва да се чисти се чисти, ако трябва да се сменят консумативи на определен период или пробег се сменят. Гаранцията може да отпадне при неправилна експлоатация. Т.е. ако сервизния техник дойде и устнаови, че климатика ви е пълен с боклуци и всякакви други гадинки и това е причина за повредата може да откаже безплатна гаранция. Но не могат да ви налагат каквато и да било профилактика. Ако имате биене на лагер или пък нещо подобно, ако нещо шуми повече от нормалното и т.н. и т.н. - то това е гаранционен ремонт, при условие, че не сте нарушили правилата на експлоатация. Затова си има изисквания към работата на устройството. Аз вече отказах две профилактики, на два климатика. Профилактиката на климатик и друго техническо устройство може да бъде само и единствено доброволна. Въпросът е дали ви се занимава с евентуални проблеми породени от недобросъвестността на продавачите. Ако не ви е страх от такива проблеми отказвате смело и после дори на съд ходете. Естествено, аз не съм юрист и не мога да бъда категоричен и следователно не можете да считате мнението ми за правилно

8.  

9. Тук е от
    Mar 2010

Между другото на гаранционната карта на единия ми климатик пише, че ако се НАПРАВИ ПРОФИЛАКТИКА това може да бъде основание за отказване на гаранция. КОйно не вярва да ми пише, ще му пратя сканирано копие от гаранцията Също така гаранцията е написана точно по начин, че хем да не попаднат под ударите на закона хем да заблудят клиента. В основанията за загуба на гаранция никъде не пише, че неосъществянването на профилактика е евентуална причина. Но пък първото нещо, което пишат така, че всеки да го прочете е, че ако не ти направят профилактика (тук пропускам грешката, която са допуснали и пише, че АКО ТИ НАПРАВЯТ.....) това може да бъде основание за отказване на гаранция (забележете, МОЖЕ да бъде основание а НЕ е задължително. Дори те не приемат, че автоматично отпада гаранцията, защото това би било нарушение на законите).

10. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

LiveWire, Снимай я тази гаранция за която говориш от двете страни по начин да може да се разчита текста и я качи тук да я видим.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Хм..., интересно какво ли ще стане, ако всички вносители и продавачи на климатици се обединят около идеята за едногодишна гаранция без профилактика (платена) и отказват да продават с 2 или 3 годишна гаранция (разбирай и профилактики). Тогава Негово Величество Клиенът какво ли ще прави? Ще си носи скъпоценната стока от съседни страни съвсем без гаранция ли??. Повтарям за n-ти път, за да има сделка трябва да са доволни и двете страни: Потребителят- от продукта, услугата свързана с пускането му в експлоатация и условията, които е предложил Продавача. Продавачът предлага, Клиентът, ако иска купува според условията на Продавача. Не е нормално едно нещо да има разлика в цената 20-25%. Е, да, по-евтиното няма гаранция например, но плащаш по-малко. По-скъпото обаче има гаранция с покритие и затова плащаш повече. Гръцката работа да платим малко пък да очакваме да получим много няма как да стане. Затова има и много фирми на пазара. И право на избор на Клиентите да си изберат най-подходящия за тах Продавач

12. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Цитат Първоначално публикувано от bigmouth
    Хм..., интересно какво ли ще стане, ако всички вносители и продавачи на климатици се обединят около идеята за едногодишна гаранция без профилактика (платена) и отказват да продават с 2 или 3 годишна гаранция (разбирай и профилактики).
    Веднага ще ти кажа. Клиентите в южна България ще купуват от Гърция, а в северна - от Румъния. А фирмите ще видят, що е то Европейско законодателство и има ли почва у нас...

13. Senior Member Аватара на bobovo
    Тук е от
    Dec 2007
    Живее в
    гр. Петрич

Цитат Първоначално публикувано от Kasap
    Веднага ще ти кажа. Клиентите в южна България ще купуват от Гърция, а в северна - от Румъния. А фирмите ще видят, що е то Европейско законодателство и има ли почва у нас...
    Ние вече копуваме от Гърция.Промоциите им са невероятни.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Jun 2009

bigmouth Защо разсъждаваш така? А бе ей ора,ни ще ставаме ли Хора? Защо винаги "Бг" мисленето е такова опако? От написаното от теб,мисля,че най вероятно си търговец на Климатична техника,а помисли ли че има и други търговци ( друг бранш)и че ако и те кажат или ти откажат ще удариш гредата, така ставаме ебати африканците....Мислех че се опитваме да вървим напред...жалко!

16. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Хм..., интересно какво ли ще стане, ако всички вносители и продавачи на климатици се обединят около идеята за едногодишна гаранция без профилактика (платена) и отказват да продават с 2 или 3 годишна гаранция (разбирай и профилактики). Тогава Негово Величество Клиенът какво ли ще прави? Ще си носи скъпоценната стока от съседни страни съвсем без гаранция ли??. Повтарям за n-ти път, за да има сделка трябва да са доволни и двете страни: Потребителят- от продукта, услугата свързана с пускането му в експлоатация и условията, които е предложил Продавача. Продавачът предлага, Клиентът, ако иска купува според условията на Продавача. Не е нормално едно нещо да има разлика в цената 20-25%. Е, да, по-евтиното няма гаранция например, но плащаш по-малко. По-скъпото обаче има гаранция с покритие и затова плащаш повече. Гръцката работа да платим малко пък да очакваме да получим много няма как да стане. Затова има и много фирми на пазара. И право на избор на Клиентите да си изберат най-подходящия за тах Продавач
    Ще "ЛЕПНАТ" на всички фирми в "споразумението" по една ЯКА глоба или имуществена санкция от Комисията за защита на конкуренцията за Картелно споразумение по смисъла на Закона за защита на конкуренцията.През 2006год. Европейската комисия наложи такава глоба на Майкрософт в размер на 500 милиона евро и майкрософт ще не ще ако иска да бъде на европейския пазар си плати глобата.

Но може и да не се разминат само с една глоба, тъй като ще е налице и нарушение на Закона за защита н а потребителите, защото е забранено с договор(споразумение) между продавач/извършващ услуга и потребител да се ограничава минимално предвидения срок на правото на рекламация по смисъла на Закона за защита на потребителите, като търговеца използва икономически надмощното си положение на пазара.С картелното споразумение се създава това надмощно положение(защото всички търговци предлагат едно и също) и впоследствие с конкретните договори при продажба/монтаж това надмощно положение се използва от търговеца във вреда на потребителя.

АМА ЩО не ПРОБВАТЕ, за мен ще е удоволствие да ви "тропна".. Една проба на българските контролни органи не пречи...

Ако си мислите, че можете да минете "над" закона давайте правете споразумения между фирмите, но сега потребителя разполага с целия европейски пазар.Те и вносителите на автомобили 2 употреба се "е...ха" с потребителя и сега повечето мои познати си купуват сами автомобилите отвън, а на вносителите 2 употреба колите им ръждясват по автокъщите...

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008

Като купуваш от Гърция, Румъния или дори Турция, която е с до 25% по-ниски доствни цени от българските нямаш гаранция. Или как ще отидеш обратно до там и ще обясниш че имаш проблем с климатика !!?? Че нещо не ми е ясно, защото на мен ми е трудно да се оправям, камо ли краен клиент. Все едно е да си купиш кола от US, да се счупи и да и търсиш там гаранцията. Да в дадения случай съм продавач, но във всички останали случай съм Купувач. И като нещо не ми харесва не купувам. Давам и пример: Ужким е забранено да се продават стоки с изтекъл срок на годност. Който е любопитен да отиде в Т маркет Младост 1 и да види колко такива салами има. Ами аз не си купувам защото не ме устройва. Всичко друго ми намирисва на комунизъм. То по тази логика да направят и фирксирани маржове. Само че тогава какво ще правят всички с дограми, строителство, мебели от една страна. От друга ще намажат тези с компютрите (те заслужават да изкарват по някой лев отгоре). За това пазарът е свободен и отворен- за да просперира по-добре измислената схема - комбинация от цена, услуга и т.н. И не е нормално някой да ми определя правила как да продавам. Ако моята схема не работи ще фалирам (което не се получава дори и след толкова години работа)

18. Moderator Аватара на Kasap
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Лудница

Като купуваш от Гърция, Румъния или дори Турция, която е с до 25% по-ниски доствни цени от българските нямаш гаранция.
    Това не е вярно.
    И не е нормално някой да ми определя правила как да продавам.
    Единствено законодателството. Можеш да правиш всякакви схеми, мушшии, комбинации, фокуси и манипулации. Единственото условие е да са законни.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 32 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въздушен поток FTX GV-профилактика?
    От iwoto във форум Климатици Daikin
    Отговори: 10
    Последно: 07-08-10, 06:44
  2. Днес дойдоха за профилактика...
    От zz_stefanov във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 80
    Последно: 14-11-08, 02:03
  3. Профилактика на климатик
    От farkash във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 2
    Последно: 07-09-08, 22:10
  4. DIY препарат за профилактика
    От todor_l във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 6
    Последно: 29-05-08, 23:02
  5. Защо Pagemaker прави различни PDF?
    От neutralizer във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 23-01-06, 22:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе