Страница 6 от 21 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 302
Like Tree5Одобрявам

Гаранция на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re:Гаранция на климатик

А, ей това исках да чуя.
    Искаш да правиш профилактики и да ти се плащат.
    По твой каприз, а не че е нужно.
    Нямам повече въпроси.
    Фирми бол, всеки си избира капризен или друг вид продавач/монтажник.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Понеже има хора който не знаят какво е профилактика...20 години съм правил точно това-ПРОФИЛАКТИКА на климатици ,почти никакви монтажи а само профилактика и евентуално ремонт,та смея да твърдя че климатика имаше нужда ,а и все още има нужда от редовна профилактика...Изключвам съвременните супер машини дето имат датчици и сензори дори за замърсени филтри и следят качеството и състава на циркулираният въздух,но дори и при тях е нужно да отиде техник да включи тестера или лаптопа и да реши проблема...Та НЕ МОЖЕ без профилактика а иначе съм съгласен че има фирми да не ги споменавам дето са направени да изкарат 10 г. само с миене на филтри...
    Като си правил 20 години ПРОФИЛАКТИКА само,ми разтълкувай значението и смисълът на думата ПРОФИЛАКТИКА в Българския език.
    Имам чувство че такава дума няма в талковния речник ,Въпроса мие не за това дали трябва да св плаща или не ,а че е написано че няма гаранция ако няма профилактика -такава дума няма в Българския език и това е уловка ,трябва да ти се направи нещо което никой не знае каквое .

Преди 20 години нямаше ПРОФИЛАКТИКА -имаше ,абонаментно ,сервизно обслужване,за коети се заплащаше абонаментна такса стрещу което всеки месец се минаваше и се проверяваше състоянието на съоръженията и при нужда се севизирзха или ремонтираха като се заплащаха само материялите и консуматижите.

4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ето какво значи тази непозната за теб думичка
    http://bg.wikipedia.org/wiki/Профилактика_(техника)

Винаги е имало профилактика.А тук чети за понятието профилактика.
    http://klimatici.info/profiktika-klimatici.html

5. Member
    Тук е от
    Dec 2007

6. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Бре че богато описание на термина "Профилактика (техника" в Wikipedia ...
    Правописа е оригинален.
    Като се зачетеш ... не знаеш къде да спреш. Дано профилактиката ти не е със същото съдържание vanko68.

И интересно, гледайки следващия линк, имам 3 години международна гаранция на лаптопа.
    И там има вентилатор, топлообменници, прахоляци, но никой не ме задължава да му плащам за да ми го почисти.
    Когато се зацапа, предполагам, че ще имам кахъри. Ще го занеса в сервиза и ще ми го приведат в работещо състояние, ако повредата е следствие на нормалната експлоатация.
    Никой не ме е предупреждавал, че трябва да работя в стерилна среда. Не го пише и в документите за експлоатация.

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Ами като не искаш аз да ти го чистя,просто си ползваш стандартните от производитела 3 г гаранция без условия и това е.Какво повече искаш,не мога да те разбера,не стига,че ти давам още три години,ами и недоволен.Винаги ще има мрънкащи клиенти в БГ.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Добре де с Даикина разбрахме,а как стоят нещета с другите климатици???
    Вие като се рекламирате в този форум,плащате ли си за рекламата???

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Сори,че така се получи,просто давах пример,защото бавно ме разбират.Нямам нужда от реклама.А как стоят нещата с другите клими-пак ли ще прозвучи като реклама или по-скоро антиреклама?

11. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Момент, момент.
    Ако аз не съм те разбрал правилно, ти дължа извинение пред всички тук.

Останах с впечатлението, че ще уважиш стандартната ми гаранция, тази на производителя, само ако сервизираш климатика ми на определено време. В случая платено.
    Ако не съм те разбрал правилно, използвам случая да ти се извиня с този пост.

За гаранцията, която даваш извън тази на производителя, разбира се, че ще ти дължа обезщетение, в края на краищата ти ще платиш частта и поправката, ако нещо се случи извън гаранцията, която ти получаваш от производителя.

Ставаше дума за стандартния срок от производителя. Не смятам, че ти дължа нещо за профилактиката през този период. Нито пък ще казвам кога и как да се прави. Ти си преценяваш има ли нужда и колко често да я правиш за твоя сметка.

Пак казвам, ако не съм те разбрал правилно, имаш извиненията ми. Да, склонен съм, и ще платя за увеличаване на гаранцията при скъп уред. Това е повече от нормално.

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Последно, за да няма неясноти нататък по темата.
    По време на гаранционния срок от производителя, ако ти решиш да ми направиш профилактика, имайки предвид условията при мен, тя ще е безплатна, нали така?

И ти дължа възнаграждение за профилактиките, които ти ще ми правиш в срока, надхвърлящ гаранцията на производителя.

Ако е така, нямам никакви забележки.
    Получавам нещо, което избирам сам и естествено плащам за него.
    Дори е опция, в плюс за продавача/монтажника.

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не е точно така.Обяснявам на клиентите си,че е ЖЕЛАТЕЛНО за тяхно здраве да си почистя климатика още на първата година и срещу заплащане.Не е обвързано гаранционно.Повечето досега са се съгласили.АКО не желае профилактики ,трите години години в гаранция не се чисти.
    Съгласи се,че е по добре да се чисти.И никъде го няма в инструкциите на производителя като изискване към монтажника.
    Последно вариантите:
    1-клиента НЕ ИСКА да плаща профилактики-3 г гаранция без условия и без чистене.
    2-клиента ИСКА да се чисти и си плаща САМО за чистенето,няма връзка с 3 г гаранция,тя си важи.
    3-Ако иска да има още 3 г гаранция,се вика за профилактика срещу заплащане след третата година.

16. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Абсолютно съм съгласен така.
    Щом стандартната гаранция не е обвързана с профилактика, а профилактиката е опция, да, нямам забележки.

Реално НЕ плащам допълнително пари за нещо, което съм платил вече [стандартната гаранция], а плащам за допълнителна услуга, която е опционална.
    Спестявам си мой труд и време. А и нерви, имайки предвид недостатъчната си "климатична" грамотност.
    Вони ми, викам те да ми го почистиш и ти плащам за това.

За допълнителната гаранция се разбрахме, плащам си застраховка още три години.
    Също без забележки, дори е привлекателно за клиента имайки предвид цените на някои части.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Така, така, но това е частен случай. При повечето гаранцията (производствената) върви, само ако е направена профилактика след първата и втората година. В противен случай имаш гаранция само до изтичането на първата година след монтажа (до датата за първа профилактика).

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

DAIKIN AC PRODUCTS are now available with the best guarantee in the industry! Six Year Parts and Labor Warranty!

Daikin®’s intelligent, reliable, efficient and flexible VRV-S® (Variable Refrigerant Volume) and Split systems can deliver Absolute Comfort™ to practically any home regardless of shape, size or age. From compact outdoor units to concealed indoor units, Daikin’s products are designed with super-functional features that run efficiently and with little noise, creating just the right environment every time.
    FREE SIX YEAR PARTS & LABOUR WARRENTY!
    The Daikin Difference
    With passion and precision, Daikin is redefining how the world thinks about air conditioning.
    • The singular pursuit of comfort. An air conditioning purist to the core, Daikin manufactures every major component of its systems and is the only company in the industry that produces its own refrigerant.
    • Reliability and performance worldwide. Daikin has sold millions of systems in more than 45 countries, with the average system consistently up and running nearly 20 years after installation.
    • Absolute Comfort™ — now available in your home. Along with their technological and aesthetic sophistication, Daikin systems are backed by one of the best warranties in the industry. And technicians and customers worldwide recognize Daikin for its outstanding service and support.

Виждам че залитнахте по частният случай...
    vanko68,какъв ще е твоят коментар на горният пасаж...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 21 ПърваПърва ... 4567816 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. климатик и гаранция от BROS
    От freestyler във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 95
    Последно: 19-09-17, 12:16
  2. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  3. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  4. Доливане на фреон на климатик в гаранция?
    От Candid във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 146
    Последно: 13-02-10, 20:05
  5. Гаранция бойлер
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 07-09-08, 22:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе