Страница 7 от 21 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 302
Like Tree5Одобрявам

Гаранция на климатик

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Re:Гаранция на климатик

Конан, дай линк към мястото, където го пише това. За да е коректно към vanko68.
    Гледам имат и правописни грешки. Дано същото и да пише в оригиналния сайт на Daikin.

За частния случай, говорим, да. Нали затова сме свободни да избираме продавач.

Коментара на vanko68 ще е 6 години + 3 от него. Хм ...

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

В нито един от сайтовете на Дайкин няма такова нещо.
    Казах Ви-в Австрия,където е централата на Дайкин Европа,гаранцията при монтаж от тях е 3 години.Семинар във Виена малко преди Коледа 2008.
    Възможно е да има други монтажни фирми,даващи повече.

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Цитатът е от:
    http://www.daikindealer.ca/products/...onditioner.htm
    Това малко е в Канада

5. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Да,но тази фирма " А plus air systems" едва ли е същото като Дайкин за производител.Konan-да почваме ли с дърленето?

A Plus Air Systems is the largest Authorized Daikin AC Dealer in Ontario. We are in partnership with Daikin for the installation and service of Daikin ductless air conditioners. We take great pride in providing high quality products to our valued customers. A Plus Air Systems has been serving the Greater Toronto Area for over 18 years and have now expanded our installtion and service sector. We now install and service Daikin air conditioners in Toronto, Missisauga, North York, East York, Downsview, Bloor West Village, Vaughan, Beaches, Willowdale, Oakville, Burlington, St. Catharines, and Niagra Falls.
    И на втория ред ще видиш,че става въпрос само за КАНАЛНИ машини,които са си професионални машини.Аз на VRV то мога и 20 г да ти дам.

6. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Malone,като казах частен случай,имах впредвид конкретната марка климатици (Даикин),а не конкретният търговец или продавач.Същият този продавач едвали ще даде и един ден допълнителна гаранция от себе си,ако говорим за друга марка климатици...защо ли...
    deian,правилно отбеляза че въпросният сайт е на дилър на Даикин в Канада,но независимо от това там не се споменава че дилъра дава 6 г. гаранция ,а за постигната най добра гаранция в индустрията... един търговец да каже истината...и забележете FREE...
    vanko68,не ми говори за семинари във Виена на които ти не си присъствал.След като твърдиш че никъде в сайтовете на Даикин не пише за 6 годишна гаранция,то покажи къде в сайтовете им пише че гаранцията е 3 годишна...аз поне никъде не видях и това,но знаели човек може и да съм го пропуснал...

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не съм казал,че аз съм ходил във Виена.Сервизния на Тери е мой градски,бивш колега в старата фирма и приятел,той е бил там,инфото е от него.И защо аз трябва да ти доказвам нещо си-като си на зор за обратното,си го доказвай ти.
    Сега пратих запитване до Дайкин по този толкова важен за Вас въпрос.В момента,в който получа отговор,ще го постна.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Виж vanko68,аз зор нямам... ти сам не можеш да докажеш собствените си твърдения...както виждаш аз се опитвам да докажа своите подозрения...
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    И на втория ред ще видиш,че става въпрос само за КАНАЛНИ машини,които са си професионални машини.Аз на VRV то мога и 20 г да ти дам.
    Че не знаеш англииски всички го разбраха,но като четеш и превеждаш то превеждай всичко защо аз виждам ето това на втория ред...
    VRV-S® (Variable Refrigerant Volume) and Split systems

10. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Абре,на втория ред в абзаца в поста ми от 14,50 ч.И малко по-внимателно с четенето и тълкуването.Не съм отскоро с английския.

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ванко .... ductless в буквален превод е без външни канали ... незнам отколко скоро си с английския ама нещо не ми се вързва ... напиши в гугъла SADictionary ще ти е от полза...

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Не се хващай в "буквалния" машинен превод.А ако погледнеш целия сайт с колко правописни грешки е,ще се уплашиш. И какво значи това според теб или според речника ти? То и в Гугъла ако пуснеш нещо,само се смееш,така че ако можеш ти да ми обясниш какви са тези климатици без външни канали ??????

13. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Ей затова не харесвам раздела. Събрали сте се 15 "майстора" и си се джавкате за някакви ... ама абсолютно абстрактни глупости. Дето 98% от читателите нито ги интересува, нито им е интересно.

Мислите ли, че някой го ебе какво означава ductless и дали някой от вас владее английски.
    Няма да се учудя, ако в следващата страница вече говорите как се лепят керамични плочки на "двоен гребен" ...

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2008

И аз се дразня от модератори които не спазват собствените си правила за приличие на езика, а и ако не ти се харесва раздела просто не го чети и съответно не пиши ...

16. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от KonanVarvarina
    Добре де с Даикина разбрахме,а как стоят нещета с другите климатици???
    Другите климатици се водят битови или домашни климатици- в домовете средата в която се живее е почти стерилна и е достатаъчно само да се почиствът филтрите.Ако е изпуснал фреона климатика почва да не работи добре и се прави рвкламация,фреон без причина не изпуска и може с години да си работи без да се зарежда ,да се проверява ампеража е безсмислено,почнели да вдига ампераж спасение няма.

Под профилактика ако се разбира да се направи технически преглед, е достатъчно да се погледне климатика и да се разбере че е наред.
    Ако под профилактика се разбира че трябва да се почисти климатика се играе теятър и се прави фъс, фъс и се взимат парте за 5 минути.
    Под тази дума ПРОФИЛАКТИКА клиентите очакват да им се извършат чудеса и едва ли не като им правят профилактика на климатика, ще е вечен.
    При ЕКО-КЛИМА профилактиката е 30 лева, а ние да отидем на адрес да посетим клиента вземаме 20 лева само като за останалато се плаща допълнително. За 10 лева не очаквай чудеса.

17. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003

Благодаря за забележката cooler.

За да не изглеждам голословен ще направя една статистика на темите в раздел "Отопление и климатизация" за да стане ясно какво имам предвид.
    Може би трябва да се въведат допълнителни правила, конкретно за условие "offtopic", както и съответните мерки.

Темата тук cooler не е "Мразя или завиждам на vanko68" или "Знае ли английски vanko68?".
    Темата е: "Смятате ли за редно практиката да плащаш всяка година за профилактика,докато климатика е в гаранция,за да имаш право на същата?"

Отговор получихме.
    От vanko68, че не го смята за редно и не го прави. Признава гаранцията без да задължава клиента с "платена" профилактика в рамките на срока.
    За някои марки климатици предлага удължаване на гаранцията срещу такса за профилактика.
    И то, плащаш, ако дойде да ти направи профилактиката.

Относно дали гаранцията е 3 или 6 години зависи от вносителя, какъвто vanko68 не е.
    Посочете вносител в България на Daikin, който дава 6 години гаранция и му оборете твърденията му.
    Това дали знае английски не е по топика и би трябвало да се санкционира, ако се придържаме стриктно по правилата.

Чухме и твоя отговор, че гаранцията според теб трябва да се забрани със Закон.
    Мисля, че с това би трябвало да приключиш писането си в тази тема.
    Гаранция според теб не трябва да има.
    Тук не е място да се дърлите помежду си. Конкурентите имам предвид.
    Идеята на раздела е да отговорите на клиентите, ако искате.

Ще обсъдим някакво правило в раздела, имайки предвид стила на диалозите, които водите в него.
    Дали темите в такъв вид помагат на читателите на този форум и дали трябва по някакъв начин да се наложи определен регламент, за да могат читателите да намират отговорите на въпросите, които ги интересуват.
    А не да четат "кой е по майстор" и кой чете повече в Google.
    Крис ще прецени.

18. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от Malone
    Темата е: "Смятате ли за редно практиката да плащаш всяка година за профилактика,докато климатика е в гаранция,за да имаш право на същата?"

Отговор получихме.
    От vanko68, че не го смята за редно и не го прави. Признава гаранцията без да задължава клиента с "платена" профилактика в рамките на срока.
    За някои марки климатици предлага удължаване на гаранцията срещу такса за профилактика.
    И то, плащаш, ако дойде да ти направи профилактиката.
    Malone,четеики горните редове защо оставам с чувството,че объркването ти е тотално.Аз намирам други твърдения за разлика от теб.
    Цитат Първоначално публикувано от vanko68
    ...Клиента СИ ИЗБИРА двата варианта-или три години без профилактика,или щест с профилактики...
    Аз никъде не видях в неговите писания,че той смята-“практиката,да плащаш всяка година за профилактика,докато климатика е в гаранция,за да имаш право на същата” , за нередна и него прави...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 21 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. климатик и гаранция от BROS
    От freestyler във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 95
    Последно: 19-09-17, 12:16
  2. Гаранция на климатик
    От TANI във форум Профилактика и гаранция
    Отговори: 8
    Последно: 17-09-13, 15:45
  3. Отговори: 1
    Последно: 13-07-10, 19:21
  4. Доливане на фреон на климатик в гаранция?
    От Candid във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 146
    Последно: 13-02-10, 20:05
  5. Гаранция бойлер
    От taralion във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 07-09-08, 22:32

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе