Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 31 до 45 от общо 50

Проблем с термозащитата на бойлера

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Re:Проблем с термозащитата на бойлера

kalina61,
    1. Не се прави на жена или обратен, за да ти обърнем внимание! Пиши, както си е! Ако някой може да ти отговори, ще го направи,... без значение дали си жена или мъж.
    2. На Лазар му писна, да пише едно и също..
    3. Ще се опитам да отговоря: Пластмасовите "капсулки" е проста изолация,която почва да се топи при по- висока температура(не би трябвало да има по-висока температура). Но, когато клемата не е добре свързана, имаме "греене",а от там и стопяване на "капсулките".Те, капсулките нямат нищо общо с работоспособносттта на бойлера.
    4. Проблемът е стандартен и описан даже и от мен. Котлен камък,пречи на нормалното загряване на водата и на отчитането на температурата на водата. Затова сработва термозащитата!(Това е една джаджа дето е закачена на бойлера с един болт и има два кабела...).
    5. Ще трябва да си отвориш бойлера, да изчистиш котления камък и да го затвориш... Предварително си купи уплътненията(пробвал съм със стари и си купих и фланец с нови уплътнения...)
    6. Това е . Ако има неясноти, питай. Пък ако ще и да си хермафродит...
    pldimitroff, ако едно нещо, работи много добре, каква е идеята да го развалим... освен спортен интерес..

Очо,по-леко с квалификациите.

2.  

3. Тук е от
    Feb 2007

Очо,
    1. Мислех си, че в тоя форум трябваше да се регистрирам с мъжки ник, за да ми обърнете внимание или по-друго внимание. Аз пък написах както си е.
    2. Лазар беше така добър да отговори, за което благодаря. После спря.
    3. И аз си мисля, че не би трябвало да има по-висока температура. Това "греене" което се получава от недобре свързана клема продължава да ми е доста странно, но вече ще знам, че това е възможна причина за такова прегаряне.

[Опитах се да опиша проблема накратко, пропускайки важна част естествено - имаше друго кабелче, което очевидно е било допряло до това място с греенето и изолацията беше прегорена. На него му сложих изолирбанд, вероятно това е била причината да стане гореща (явно не много) водата. След това бойлерът си работеше, както казах.

В петък направих една екскурзия до сервиза на Елдом Инвест, Перла в София, където изясних следното:
    1. Тези пластинки от фланеца са за нагревателя.
    2. Термозащитата не е сработвала. Видях какво представлява, видях и пъпката, която изскача при сработила термозащита и която не може да се натисне обратно случайно.
    3. Едни чичковци ми дадоха готови кабелчета с "обувки", и то малко по-дебели. За един ден вчера не си личеше "греене", капсулката е ОК, бойлерът си работи по същия начин както с прегорялата капсула впрочем.
    4. Същите чичковци ми обясниха, че при сработила термозащита или неизправен терморегулатор, бойлерът няма да се включва, което не беше моят случай. Освен това бяха доста категорични, че "този бойлер не гърми". Фланецът се избивал, което е неприятно, но не е като гърмене.]

4. Термозащитата не е сработвала, просто си постнах проблема в неподходяща тема.
    5. Абсолютно няма да си отварям бойлера и да го чистя! Това е работа за маниаци, предполагам и че зимата си позареждате акумулаторите и изобщо си "поддържате" всичко по къщи. Стига ми, че три години отвъртам "пробката на фланеца", както пише в ръководството, за да източвам напълно водата. Тази доста студена зима се вразумих и зарязах тази идиотска и некултурна операция. Ако изкара 5 години, добре, по-добре нов, отколкото да му ставам роб.
    6. Няма повече неясноти, благодаря.

"pldimitroff, ако едно нещо, работи много добре, каква е идеята да го развалим... освен спортен интерес.." - а това вече е мъдро.

avenger, какво ли си редактирал? Благодаря също!

4. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Добре си направила с посещението в сервиза.

5. Тук е от
    Feb 2007

Малко се поуплаших, много "жички", много нещо по тоя бойлер, малко се шашваш. Дано не прави повече номера.

6. Member Аватара на fikata
    Тук е от
    Apr 2008

Нема се пуашиш. Щом капсулката е вече ОК. Ако пък не - една жица до чичковците в сервиза и те ще поставят диагнозата и ще предпишат лека...по телифона...

Щото тук излезе,че никой не разбра какво питаш и какъв ти е проблема а и ти не разбра кой какво ти отговори..

и да си припомним, че тук темата е "Проблем с термозащита на бойлер"... Нерде Ямбол, нерде Стамбул.. Не било компютри, а компоти...

7. Тук е от
    Feb 2007

Е, да, компоти се получиха. Какво да се прави, питаш чичковците от сервиза, майсторите от форума или съседа, дето разбира от електрика, пак дано се разберете. Вече и аз съм малко нещо специалист по бойлери - фланец, термозащита и повечко смелост. И откъде идва това греене. Нали сме свикнали да си оправяме сами бушоните, така става. Но както свари водата по Великден и Гергьовден, добре че се загледах по жичките, че щеше да си седи 2 седмици изключен.

8.  

9. Тук е от
    Oct 2008

Здравейте! Понеже темата е за проблеми с бойлери, ще се намеся, за да споделя моя въпрос.
    Преди седмица монтирах чисто нов бойлер Дипломат серия океан 120 литра. Проблемът е, че като го включих да проверя дали топли водата, след около час и половина, като водата се спорли около 45 градуса, предпазният винтил започна да капе, а в последствие направо да тече. Това нормално ли е, или има някакъв проблем. На мен ми се струва, че на такава малка температура не трюбва да капе, защото какво ли ще стане като се загрее до 60 градуса..... А и постоянно ли ще ми мокри банята - язък за душ-кабината и за мечтата за суха баня.
    Моля за вашите съвети - да сменям ли предпазния клапан /винтил/, или така е нармално.

10. Moderator Аватара на Lazar
    Тук е от
    Aug 2005
    Живее в
    Варна

Нормално е! Някакво решение е да сложиш разширителен съд.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Това че капе, е по-добре от "не капе" въобще.. Сложил съм маркуче от изхода на вентила до дупката на пода... Не се мокри нищо..
    Lazar-е, това не е най-простото решение! По-просто е, да не се включва бойлера..

12. Тук е от
    Jul 2007

Колеги,вмятам след дълга пауза,че вчера отворихме бойлера,за да го изчистим от котления камък.По-горе в постовете съм описал какви проблеми имах.Във вторник обаче термозащитата ми се включи пак и вече трябваше да се вземат мерки(все пак зима иде).Купих ново уплътнение за фланеца(според една продавачка било по-стария модел,но точно такова се оказа и оригиналното уплътнение) и магнезиев анод с вътрешното му уплътнение-всичко 6,50 лева.Бойлерът е Елдом,80 литров,закупен април 2002 година.Направи ми впечатление това,че кабелите не бяха въобще нагорели,фланецът се изби за по-малко от минута(чувал съм,че понякога правят големи проблеми),а котленият камък беше около 2/3 от 7литрова кофа.Мислех да кисна нагревателния елемент(оказа се меден) в оцет,ама жената мъркаше,че иска топла вода по-скоро,та само го окършихме където можахме.При сглобката всичко пасна бързо и лесно.Очаквах много по-големи трудности,но съм доволен,че не ги срещнах.

13. Тук е от
    Apr 2010

Моля за съвет!

Нов бойлер, работи една седмица и вчера спря, имах проблеми с бойлерното табло нещо не даваше добър контакт между клемите и реших че е от него, махнах го и направих твърда връзка, обаче изключи предпазителя на таблото, разглобих бойлера, откачих фазата и нулата от терморелето (май са заедно с термозащтата, ама няма бутон за включване или нещо подобно, цялата джаджа се мушка в две клеми директно които излизат от фланеца) и севтна лампичката на ключа на боилера, включих пак терморелето и веднага изключва предпазителя. Измерих съпротивлението на нагревателя - 17,5 ома, мисля че е нормално за 3кВ. Проводника е трижилен от таблото и има ДТЗ. Дайте идея какъв може да е проблема! терморелето като го въртя цъка!

Мерси предварително!

14.  

15. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Щом мериш съпротивление, продължавай нататък - например дали има пробив в нагревателя...

16. Тук е от
    Apr 2010

Щом има 17,5 ома съпротивление нь ньгревьтеля не може да има пробив там!

17. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Grago Toyota,
    Предполагам Danri е имал предвид да провериш дали нагревателя има пробив към корпус.
    Друг вариант е на мястото на нагревателя да вържеш лампа за проба.
    Не е ли в гаранция, щом е на 1 седмица ?

18. Member
    Тук е от
    Feb 2009

Имах впредвид, че щом знае и може да мери съпротивление, значи разбира от електротехника и може да продължи с търсенето на проблема. И на първо време да провери кога и защо изключва ДТЗ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 3 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Изключвате ли бойлера
    От veni във форум Бяла техника
    Отговори: 32
    Последно: 06-05-17, 22:07
  2. проблем с ел.инсталация или с бойлера?
    От mimka1978 във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 12
    Последно: 15-06-12, 16:44
  3. Проблем с ключа на бойлера
    От hahunoba във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 10
    Последно: 08-07-11, 16:17
  4. проблем с бойлера
    От david75 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 5
    Последно: 01-10-09, 21:16
  5. от бойлера та до ел.таблото
    От naiven във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 8
    Последно: 10-09-09, 23:04

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе