А сега де....не помня!
Трябва да я извадя от нишата ѝ и да проверя!
А сега де....не помня!
Трябва да я извадя от нишата ѝ и да проверя!
Може да провериш и дали свети индикатора на аква-стоп клапана.Ако свети , нищо чудно клапана да отчита теч и да спира водата , за да предотврати наводнение, а така да спира работата и на самата пералня.
Tоку-що проверих връзката на маркуча за чиста вода - свързан е под 45* с пералнята . Филтърчето е чисто. В упътването е даден и вариант за връзка под 20*. Оставих го на 45*
ОБАЧЕ маркучът ми не е от комплекта AEG-то, защото оригиналният е доста по-къс . Този, с който свързвам пералнята е с 40 см.по-дълъг. Има високо, т.е.нормално налягане водатa в този маркуч (пробвах го като го откачих и пуснах водата да тече по него в 40л. бидон ). Което означава, че трябва да пълни нормално!![]()
На този сайт:www.fixya.com/support са дадени някои от възможните причини за тази грешка/ и съвети за решаване на проблема.Като се почне от сгънат маркуч,запушена с боклук тръбичка за пълнене, неизправен клапан на входящата вода, слаби ел.връзки и т.н.Може да го прегледа
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344958440[/time]_________________________________________________
Та може да го прегледаш и да видиш , дали нещо ще ти влезе в употреба.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344959520[/time]_________________________________________________
И още нещо.Аз не си спомням на самата пералня дали имаше филтър за студената вода.Тази цедка е на оригиналния маркуч, та ако този по-дългия е без цедка на самия маркуч нищо чудно на практика да си бил без филтър и нещо да се е затлачило в тръбичката.Това може да доведе до недостиг на водата за пране и грешката Е10.
Благодаря ти,Sheffwed67!
Оказа се прегъване на маркуча! Тай като е по-дълъг, при вкарване в нишата и се прегъва...
Това го разбрах след като разглобих отделнити модули на кухнята - така можах да видя какво става ЗАД пералнята, когато я вкарвам на мястото й!
Благодаря на всички !
Ще наблюдавам дали ще изключва безпричинно на дългите програми, както правеше!
И ще пиша, разбира се!
Здравейте,
Имам пералня Ariston Margherita Cachmire AL948TX и от половин година имам проблем.
Не изплаква дрехите, не ги центруфугира, и като извадя дрехите миришат на застояло/трябва да настроя допълнително след като е "изпрала" да изплакне + центруфуга/.
Пускам я без дрехи веднъж седмично за да се почисти - така ми каза техник на Индезит, който нищо не направи срещу 50 лв.
Идваха други техници и смениха платката, врътнаха на програмата за центруфуга и казаха Ето работи и си заминаха срещу 80 лв.
От тогава до сега пера по 4 часа една пералня- което е пълно безумие , защото седя и чакам да "изпере", после пускам на изплакване и после на центруфуга.
Моля дайте ми съвет какво може да и има и към кой сервиз да се обърна за ремонт.
П.С. Нямам възможност за закупуване на Нова пералня , така че това не е опция.
Благодаря предварително .
Здравейте, надявам се, че това е правилната тема за моя въпрос.Нашата Ariston Margherita AL1248 CTX вече е на 15 години, и започна да тече.Бащата я отваря, и според него трябва да се смени ето това, но не зная как се казва тази част и откъде може да се намери.Може ли някой да ми помогне ?
http://img341.imageshack.us/img341/2352/imgp6123.jpg
http://img849.imageshack.us/img849/1734/imgp6124.jpg
Това, на снимката е водна помпа. Можеш да провериш примерно (тук, тук, тук).
Другият вариант е: слагаш старата помпа в джоба и обикаляш сервизи/магазини. Вероятно ще откриеш помпа от друга марка, със същите параметри. Може да се наложи леко "преправяне" - закрепването може да не пасне... Прави се подходяща планка и всичко е "6".
Пак съм аз.
Зарязах си ръждясалата Силтал и в момента пера със Самсунг Даймънд,за 6,2кг.
Възможно ли е да отказва центрофугиране поради по- голяма тежест на дрехите вътре,с 1200 ги изкарва почти сухи,но преди малко ги извадих почти капещи и след като ги разделих ,ги изцентрофугира ,обаче със странен шум?!?
Остава и да съм я прецакала и тогава...
Понеже ми предстои купуване на собствена,препоръчайте ми някаква до 1000 лв.
Тоя Самсунг имам чуството,че освен да плакне и центрофугира,за друго време няма.Нещо му нямам доверие.
http://prikachi.com/images.php?images/687/5242687F.jpg
Това е снимка на петната,за които споменах неотдавна в другата тема.Тук изглеждат някак по-бежови,в действителност имат цвят на олио,понякога оранжавеят.Ей така,хаотично пръснати,махане няма ,защото са безброй.
Здравейте, Имам следният проблем с пералня Siltal LE 10 YTK :
вратата не иска да отвори. След приключването на всички програми вратата остава заключена. Опитвах с различни програми - същия ефект.
Отварях я, но не намерих палче за ръчно отваряне.
Някой да има идея как мога да я отворя и защо не желае да се отвори след приключване на цикъла?
Благодаря предварително. Поздрави!
P.S. за първи път работя с нея
Не може да се отвори веднага или след известно време?? Повечето перални имат защита и не можеш да отвориш вратата до 1-2 мин след като е свършила програмата
Здравейте. Имам проблем с пералня Аристон Маргарита 2000-включвам програма,започва да пълни вода и след по-малко от минута изхвърля водата, а копчето на програматора започва да се върти без прекъсване. Идва майстор. Провери платката-тя е наред, мотора го оправя- и той е ок. Но проблема с копчето на програматора остана.
Нищо не отвиваш.Просто вземаш едни клещи и дърпаш към теб-трябва да излезе на 2 или 3 път ако досега не е вадена.
пералня ARISTON AQXF 109 EU - мига
Здравейте.Имам въпросната пералня и от известно време започна да прави проблем.След като нагласим програмата и я включим започва да работи,но след 10-на минути помпата започва да изпомпва и всички лампи се размигват.На панела никое от копчетата не функционира и се налага да я изключа от контакта.След като постои няколко минути и я включа отново всичко си идва на мястото.Лошото е,че не го прави постоянно,евентуално на 10 пранета 1 или 2 пъти.Питането ми е от какво се получава този проблем?