Вижте резултатите от анкетата: Каква марка е повредената ви пералня ?

Гласували
243. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Miele

9 3.70%
  • Bosh

6 2.47%
  • AEG

19 7.82%
  • Siemens

9 3.70%
  • Electrolux

17 7.00%
  • Gorenie

27 11.11%
  • Whirpool

32 13.17%
  • Privileg

4 1.65%
  • LG

8 3.29%
  • Samsung

14 5.76%
  • Ariston

53 21.81%
  • Zanussi

6 2.47%
  • Siltal

2 0.82%
  • Candy

15 6.17%
  • Beko

16 6.58%
  • Edesa

0 0%
  • Fagor

5 2.06%
  • Smeg

0 0%
  • Baukneght

1 0.41%
Страница 20 от 80 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно
Резултати от 286 до 300 от общо 1192
Like Tree132Одобрявам

Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Пловдив

Re:Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

А сега де....не помня!
    Трябва да я извадя от нишата ѝ и да проверя!

2.  

3. Тук е от
    May 2012

Може да провериш и дали свети индикатора на аква-стоп клапана.Ако свети , нищо чудно клапана да отчита теч и да спира водата , за да предотврати наводнение, а така да спира работата и на самата пералня.

4. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Пловдив

Tоку-що проверих връзката на маркуча за чиста вода - свързан е под 45* с пералнята . Филтърчето е чисто. В упътването е даден и вариант за връзка под 20*. Оставих го на 45*
    ОБАЧЕ маркучът ми не е от комплекта AEG-то, защото оригиналният е доста по-къс . Този, с който свързвам пералнята е с 40 см.по-дълъг. Има високо, т.е.нормално налягане водатa в този маркуч (пробвах го като го откачих и пуснах водата да тече по него в 40л. бидон ). Което означава, че трябва да пълни нормално!

5. Тук е от
    May 2012

На този сайт:www.fixya.com/support са дадени някои от възможните причини за тази грешка/ и съвети за решаване на проблема.Като се почне от сгънат маркуч,запушена с боклук тръбичка за пълнене, неизправен клапан на входящата вода, слаби ел.връзки и т.н.Може да го прегледа
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344958440[/time]_________________________________________________

Та може да го прегледаш и да видиш , дали нещо ще ти влезе в употреба.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1344959520[/time]_________________________________________________

И още нещо.Аз не си спомням на самата пералня дали имаше филтър за студената вода.Тази цедка е на оригиналния маркуч, та ако този по-дългия е без цедка на самия маркуч нищо чудно на практика да си бил без филтър и нещо да се е затлачило в тръбичката.Това може да доведе до недостиг на водата за пране и грешката Е10.

6. Тук е от
    Dec 2011
    Живее в
    Пловдив

Благодаря ти,Sheffwed67!
    Оказа се прегъване на маркуча! Тай като е по-дълъг, при вкарване в нишата и се прегъва...
    Това го разбрах след като разглобих отделнити модули на кухнята - така можах да видя какво става ЗАД пералнята, когато я вкарвам на мястото й!

Благодаря на всички !
    Ще наблюдавам дали ще изключва безпричинно на дългите програми, както правеше!
    И ще пиша, разбира се!

7. Тук е от
    Aug 2012

Здравейте,
    Имам пералня Ariston Margherita Cachmire AL948TX и от половин година имам проблем.
    Не изплаква дрехите, не ги центруфугира, и като извадя дрехите миришат на застояло/трябва да настроя допълнително след като е "изпрала" да изплакне + центруфуга/.
    Пускам я без дрехи веднъж седмично за да се почисти - така ми каза техник на Индезит, който нищо не направи срещу 50 лв.
    Идваха други техници и смениха платката, врътнаха на програмата за центруфуга и казаха Ето работи и си заминаха срещу 80 лв.
    От тогава до сега пера по 4 часа една пералня- което е пълно безумие , защото седя и чакам да "изпере", после пускам на изплакване и после на центруфуга.
    Моля дайте ми съвет какво може да и има и към кой сервиз да се обърна за ремонт.
    П.С. Нямам възможност за закупуване на Нова пералня , така че това не е опция.

Благодаря предварително .

8.  

9. Тук е от
    Jun 2011

Проблем със пералня Аристон

Здравейте, надявам се, че това е правилната тема за моя въпрос.Нашата Ariston Margherita AL1248 CTX вече е на 15 години, и започна да тече.Бащата я отваря, и според него трябва да се смени ето това, но не зная как се казва тази част и откъде може да се намери.Може ли някой да ми помогне ?

http://img341.imageshack.us/img341/2352/imgp6123.jpg

http://img849.imageshack.us/img849/1734/imgp6124.jpg

10. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Това, на снимката е водна помпа. Можеш да провериш примерно (тук, тук, тук).
    Другият вариант е: слагаш старата помпа в джоба и обикаляш сервизи/магазини. Вероятно ще откриеш помпа от друга марка, със същите параметри. Може да се наложи леко "преправяне" - закрепването може да не пасне... Прави се подходяща планка и всичко е "6".

11. Тук е от
    Aug 2012

Пак съм аз.
    Зарязах си ръждясалата Силтал и в момента пера със Самсунг Даймънд,за 6,2кг.
    Възможно ли е да отказва центрофугиране поради по- голяма тежест на дрехите вътре,с 1200 ги изкарва почти сухи,но преди малко ги извадих почти капещи и след като ги разделих ,ги изцентрофугира ,обаче със странен шум?!?
    Остава и да съм я прецакала и тогава...
    Понеже ми предстои купуване на собствена,препоръчайте ми някаква до 1000 лв.
    Тоя Самсунг имам чуството,че освен да плакне и центрофугира,за друго време няма.Нещо му нямам доверие.
    http://prikachi.com/images.php?images/687/5242687F.jpg
    Това е снимка на петната,за които споменах неотдавна в другата тема.Тук изглеждат някак по-бежови,в действителност имат цвят на олио,понякога оранжавеят.Ей така,хаотично пръснати,махане няма ,защото са безброй.

12. Тук е от
    Sep 2012

Пералня Siltal LE 10 YTK

Здравейте, Имам следният проблем с пералня Siltal LE 10 YTK :
    вратата не иска да отвори. След приключването на всички програми вратата остава заключена. Опитвах с различни програми - същия ефект.
    Отварях я, но не намерих палче за ръчно отваряне.
    Някой да има идея как мога да я отворя и защо не желае да се отвори след приключване на цикъла?
    Благодаря предварително. Поздрави!

P.S. за първи път работя с нея

13. Member
    Тук е от
    Apr 2010

Не може да се отвори веднага или след известно време?? Повечето перални имат защита и не можеш да отвориш вратата до 1-2 мин след като е свършила програмата

14.  

15. Тук е от
    Oct 2012

Отговор: Перални - проблеми, сервиз, начини за разрешаване

Здравейте. Имам проблем с пералня Аристон Маргарита 2000-включвам програма,започва да пълни вода и след по-малко от минута изхвърля водата, а копчето на програматора започва да се върти без прекъсване. Идва майстор. Провери платката-тя е наред, мотора го оправя- и той е ок. Но проблема с копчето на програматора остана.

16. Member
    Тук е от
    Mar 2002

Здравейте,
    Whirlpool AWT 2250/1 пълни с вода съвсем бавно. Опитвам се да разглобя и почистя филтъра за входящата вода, но не се получава.

Опитвам се да развия това, което съм отбелязал с червено (цедчицата в средата), но не се получава.

Може ли изобщо да се демонтира и ако да как?
    Благодаря.

17. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив

Нищо не отвиваш.Просто вземаш едни клещи и дърпаш към теб-трябва да излезе на 2 или 3 път ако досега не е вадена.

18. Junior Member
    Тук е от
    May 2008

пералня ARISTON AQXF 109 EU - мига
    Здравейте.Имам въпросната пералня и от известно време започна да прави проблем.След като нагласим програмата и я включим започва да работи,но след 10-на минути помпата започва да изпомпва и всички лампи се размигват.На панела никое от копчетата не функционира и се налага да я изключа от контакта.След като постои няколко минути и я включа отново всичко си идва на мястото.Лошото е,че не го прави постоянно,евентуално на 10 пранета 1 или 2 пъти.Питането ми е от какво се получава този проблем?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 20 от 80 ПърваПърва ... 1018192021223070 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Бойлери - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 26
    Последно: 23-02-25, 20:59
  2. Готварски печки - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От avenger във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 32
    Последно: 12-02-25, 20:54
  3. Съдомиялни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Lupus във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 145
    Последно: 09-02-25, 20:59
  4. Сушилни - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От Alexi във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 97
    Последно: 02-12-24, 11:23
  5. Аспиратори - проблеми, сервиз, начини за разрешаване
    От hristoslav2 във форум Ремонт и сервиз - Бяла техника
    Отговори: 2
    Последно: 02-02-15, 10:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе