Страница 65 от 98 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследноПоследно
Резултати от 961 до 975 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

rdk,
    и при теб ли светлините на бутоните са обърнати. Питам защото доколкото си спомням 388 и 399 бяха най-близките един на друг модели и фърмуерите им бяха абсолютно еднакви с изключение на бутоните.

Излиза, че Елит имат нови фърмуери и* пускат дори по-старите модели с тях а не желаят да ги публикуват. А май имаше обещания за Септември тази година.

2.  

3. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

@KTT
    фирмуера си работи напълно коректно, това е фирмуера с който купих плеъра, намаше да го купя ако нещо не беше наред. Явно има хардуерна разлика между предишните и новите версии на 399Х. Ако обърнеш внимание на съседната тема за новия стар 371, ще видиш, че е със същата версия.
    За да бъда коректен ще добавя, че във версията за CD съм пипал леко, добавих фонта с удебеления кант, свалих леко по надолу субтитрите( с 20 пихсела) и промених някои от иконите.
    Това което мога да добавя за този фирмуер е че теста ми със 4 реда е успешен освен това прави пренасяне при дълъг ред, но тогава са само 2 реда, освен това бутона A-mode пак работи и знака при зум изчезва след няколко секунди. Не е активен обаче Warmth Filter, KTT можеш ли да го октивираш?
    Понеже съм отварял плеъра за тези които се интересуват ето му и карантиите:
    чип: МТ1389DE
    0522-COA2
    P18A7

DRAM: ISSI IS42S16400B -7T
    G2460900N 0509

flash: FUJITSU(MBM29LV160B(E))

оптика: SONY

привод: Rely (www.relyelec.com)

Поздрави!

4. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

rdk,
    чел съм съседната тема, но никой там никой не е свалял фърмуер а и както писах по ми пасва 399 на моята 388.* * * * * * Във връзка с написаното от oldgraf, който е с 399 затова и питах последно за некоректното светене за да включа къде остава проблема /това ми е основния/ - хардуерен или във фърмуера. До колкото те разбрах си го променял. Ако не те затруднява можеш ли да публикуваш и оригиналния вариант свален през сериен интерфейс от теб без никакви промени.
    Дори и проблема със светенето да остане последно хардуерен, все пак то /светенето/ вече се превключва макар и некоректно и съответно мога да си го дооправя и аз хардуерно при положение, че старите фърмуери не стават, нови скоро може и да няма а този е добър и ме устройва.
    Другото нещо което ме дразни и не знам как да го махна е информацията за продължителноста на филма в горния ляв ъгъл, която се включва по подразбиране, т.е. на всеки филм а я има същата на плеера. Обратно на това - зума се ползва по-рядко /или изобщо/ а той имено е оправен, плюс това и е вече обяснявано къде и как се модифицира фърмуера за него.

Относно показването на настройките при плей или пауза - нещата са точно както ги описа oldgraf, но нямам спомени каква беше тази ситуация при предните фърмуери, включая и тези на Елит т.к. не съм го ползвал.

5. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

@KTT
    фирмуера, който дадох в началото http://board.softpedia.com/index.php...&st=0&p=13213& е оригиналния, така както съм го свалил, понеже още в магазина видях различното серво като се прибрах в къщи веднага го отворих за да си осигуря бекъп. Понеже съм сложил този фирмуер и на стария ми 377Х, а при него съвпадаше всичко със предишните 399Х, то установих, че бутоните на предния панел са разбъркани при 377Х което за мен значи някакви хардуерни различия между старите и новите серии на 399Х.
    Фирмуера за CD го пообработих за себе си и ми върми абсолютно коректно на 399Х, причината да го пипна беше, че бяха използвали субтитрите от ELITEFEN със 1 пиксел аутлайн, не ми харесваше съвсем позицията и бяха използвали старите иконки. Не мисля, че това което съм променил е създало проблем просто направих това което в последствие щеше да бъде поискано.
    За 371Х имах в предвид, че е със същото серво, затова помолих LUDIA да види версията, т.е. Elite са поработили но не са публикували новите фирмуери за предишните плеъри.

Поздрави!

6. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравей rdk!
    Моля те би ли показал как изглеждат субтитрите след тези корекции от твоя страна.
    Благодаря!!!

7. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

@spacedigital
    субтитрите са тези от ELITEFAN удебелени с още един пиксел.
    Така изглейдат през MtkFontcreator.

Поздрави!

[attachment deleted by admin]

8.  

9. Тук е от
    Oct 2004

към rdk,
    окончателно с какъв фърм препоръчваш да се ползва 377Х? бях качил този на Елитфан, обаче почна да чете много бавно започна да чете. Това с бутоните също беше много неприятно. Даунгрейднах с този на Jordany, но проблемите с четенето останаха - предполагам сервото не може да се даунгрейдне коректно. Има ли въобще свястна разработка за 377?

10. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Здравей KTT !
    Искам да те помоля нещо. Ако решиш да докорегираш нещата за своя 388 виж дали може да се одебели още контура на шрифта както го е направил
    rdk. Благодарение на твоя вариант който ми изпрати преди време сега гледането на нашите 388 има смисъл. По принцип има какво да се желае от шрифта, но ще сме благодарни и на ТАЗИ ИНИЦИАТИВА която се прави от такива като вас. То ако се чакат официалните неща: ЖИВИ сме забравени. Все едно, че такава марка Елит не съществува.
    От мен и всички с 388 - УСПЕХ!

11. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

spacedigital,
    ако си следил темата, т.к. съм пропуснал по...-по-предния пост* на rdk /за http://board.softpedia.com/index.php...st=0&p=13213&/ това което публикувах е точно преработеният вариант на rdk с единствени промени - бутони и /дисплей не си спомням дали не беше еднакъв той в предните модели, но и него смених/. Т.к. наскоро се "запознах" с един колега с когото работим заедно от близо 10 г. и който също чете и пише тук /не сме се познавали* заради никовете/. Той ме убеди, че има проблеми с аудиото с моя вариант а с този от елитфан - не. rdk беше променил само шрифтовете и иконите а аз от неговия вариант само бутоните и дисплея. Затова и помолих rdk да публикува и този от серийният порт без да прочета, че вече го е направил.

В момента се опитвам да включа все още за евентуална софтуерна промяна на логиката на светене на чекмеджето. Ако не стане - чакам до края на Декември и хващам поялника. А и да си спомним, че първите версии миналата година излязоха горе-долу по това време. Все още имам оптимизъм, че Елит ще си седнат на дупетата /имаме вече годишнина за "празнуване"/.

rdk, откъде ти идват наблюденията за Хюндая?

12. Тук е от
    Aug 2005

Здравейте отново, преди време бах писал във форума но не получих никаква реакжция на това. Както и да е това не е важно. Важното е, че си бях понагласил и аз един ъпдейт за 388. Всичко ми беше наред с изключение на светещия постоянно лоудър. Преди малко реших да дръпна 388-KTT-RDK.iso от abv-то и мога да ви кажа, че в момента 388 ми гаси лоудъра при "off" от дистанционното. Още не съм правил никакви други тестове, защото бързам да споделя.

13. TODD_BG
    Guest

На страницата на Елит се появи нова секция Divx Player Updates http://www.elite.bg/asp/Updates.asp Също така и моделите DHT-800USB DHT-801USB
    http://www.elite.bg/asp/view_prod.as...800USB&Lang=BG
    http://www.elite.bg/asp/view_prod.as...801USB&Lang=BG

Бих казал че модела DHT-801USB кърти по фаца.

14.  

15. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Хубаво е че на сайта на Elite се е появила нова upload секция явно се подготвят за нещо. За по нетърпеливите собственици на 377Х съм сглобил два варианта фирмуер pv_377x_AN26pt_16112005_v1 и pv_377x_AN26pt_16112005_v2 за серво 7.10 са и поне за времето през което ги тествах се представиха много добре, дистанционното, дисплея, бутоните на предния панел са коректни също и светенето. Файлбраузера е пачнат за 42 символа, фирмуера работи безпроблемно с packed bitstream. Могат да се изтеглят от чекмеджето на elitedvd@abv.bg парола:123456
    Разликата между двата варианта е че при v1 градацията на субтитрите е от долу на горе, а при v2 от горе на долу, при v2 се получава пренасянето на дългите редове. Фонта и в двата варианта е Arial Narrow 26pt и се хващат приблизително около 42 символа на ред.

Поздрави!

16. Member
    Тук е от
    Aug 2005

KTT извинявай не съм видял по-горе инфото. Имам само един въпрос: - Дали в този вариант на ъпдейта шрифта е Arial Narow 26pt като при rdk, защото ако е с него си заслужава смяната. Черния контур трябва да бъде поне 2 px outside!!! Възможно ли е да се смени цвета им в жълто? Предишния шрифт е доста малък и серифен, което е много дразнещо поне за мен. Ще съм благодарен за отговора! Успех в благородната ви кауза!!
    Поздрави на всички!!!

17. Member
    Тук е от
    Aug 2005

dragonsio,
    нали ще пишеш след като го тестваш по-подробно. Ако е възможно покажи как изглеждат субтитрите.
    Благодаря!

18. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

rtk,
    невероятен си. Отново тенкс. Великолепна сглобка. Това е истината. А аз загубих половин ден с разни дисасемблери и др. глупости. Нaй-после всичко изглежда, че работи, включая и лампите. Пробвах и двете версии и двете ми харесаха. Мисля, че и първата пренася дълги редове. Зa всички ентусиасти - elitedvd@abv.bg парола:123456 .

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 65 от 98 ПърваПърва ... 1555636465666775 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе