Към SUPPORT ELITE,
Здравейте. Няколко наблюдения относно последните ъпдейти. Конкретно за 370 (такъв имам).
1. Пробвайте да пуснете един филм - какъвто и да е, изчакайте да се появят поне първите субтитри. Сега натиснете стоп. В полето където трябва да е името на директорията ще видите така наричаните от много хора "маймуни" - нечитаеми символи. Ефекта го няма във варианта от 16.11.
2. При последния ъпдейт началото на субтитрите е прекалено в дясно на екрана - поне спрямо предходния от 16.11
3. Експеримент. Вземете който и да е филм със .sub субтитри. Изберете 5-6 реда от тях. Допишете букви от сорта на "рдцфщ" - да имат опашка отдолу. Поставете ги на втория ред. Сега добавете "|" преди целия ред субтитри. Това ефективно прибавя още един празен ред, като 1 ред става 2, а 2 става 3-ти. Запишете го на CD. Пуснете го. В първия ред ще видите всички орязани опашки от третия. Предполагам, че видео буфера заделен за субтитрите е за по малък шрифт. Някъде това би трябвало да се регулира. Възможно е изрязването на излишните 5 реда над главните букви, но със жертвата на "Й". Останалите символи с две точки и чавки отгоре не са важни в България.
4. Третия ред при мен идва доста надолу - наполовина извън екрана, но мисля че "повредата е в моя телевизор". Утре ще проверя как стой въпроса върху монитор - и без това отдавна се каня да проверя това.
Тествах само варианта с черен контур.
Поздрави