Страница 22 от 98 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно
Резултати от 316 до 330 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2004

Към SUPPORT ELITE,

Здравейте. Няколко наблюдения относно последните ъпдейти. Конкретно за 370 (такъв имам).

1. Пробвайте да пуснете един филм - какъвто и да е, изчакайте да се появят поне първите субтитри. Сега натиснете стоп. В полето където трябва да е името на директорията ще видите така наричаните от много хора "маймуни" - нечитаеми символи. Ефекта го няма във варианта от 16.11.

2. При последния ъпдейт началото на субтитрите е прекалено в дясно на екрана - поне спрямо предходния от 16.11

3. Експеримент. Вземете който и да е филм със .sub субтитри. Изберете 5-6 реда от тях. Допишете букви от сорта на "рдцфщ" - да имат опашка отдолу. Поставете ги на втория ред. Сега добавете "|" преди целия ред субтитри. Това ефективно прибавя още един празен ред, като 1 ред става 2, а 2 става 3-ти. Запишете го на CD. Пуснете го. В първия ред ще видите всички орязани опашки от третия. Предполагам, че видео буфера заделен за субтитрите е за по малък шрифт. Някъде това би трябвало да се регулира. Възможно е изрязването на излишните 5 реда над главните букви, но със жертвата на "Й". Останалите символи с две точки и чавки отгоре не са важни в България.

4. Третия ред при мен идва доста надолу - наполовина извън екрана, но мисля че "повредата е в моя телевизор". Утре ще проверя как стой въпроса върху монитор - и без това отдавна се каня да проверя това.

Тествах само варианта с черен контур.

Поздрави

2.  

3. Тук е от
    Jul 2002

към SUPORT ELITE,

значи имам следният проблем ...

след ъпдейта на 370х със всички видове шрифт, долната полвина от буквите на втори ред ми е извън екрана. Телевизора ми е Сони 29" 100Нz. Мисля че не е от него! Трти ред въобще няма ...

Какво става немога да гледам филми щото немога да чета субтитрите, на всички ли е така или само при мен има проблем.

Освен това в началото като се бутва диска в менюто над заглавието излизат само маймунски знаци ...

може ли и това да е само при мен ?!

Трябва и субтитрите да са една или две позиции в ляво, предния ъпдейт ги центрираше в дясно а този в ляво ...

почвам да се обърквам (изнервям) вече. Трябва ли всичко да ства с клизма в тая държава?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2001

Вижте сега. дайте по-спокойно.[:D] не стига, че хората оправиха 95% от проблемите за сравнително нормален период от време /в сравнение с други фирми/ ами и има още недоволни. Определено напредъка спрямо оригиналния фърмуер е ОГРОМЕН. Но грешки все още има... субтитрите наистина сега са твърде надолу и когато има 3-ти ред той излиза леко извън екрана.

Vipper, проблема явно е при теб защото при мен има 3-ти ред, а когато са два са перфектни, само леееко по-нагоре да бяха.

5. Member
    Тук е от
    Oct 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако използвате функцията "ZOOM" черният кант ще закрива част от екрана, което не е много приятно.

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE*-*25/11/2004*:* 17:59:37</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Това нещо не го разбрах съвсем.

6. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

Първо бих искал да благодаря за търпението Ви. За момента смятаме, че плейърите са със достатъчно добри възможности за визуализиране на субтитри на кирилица. Знам, че всеки иска да гледа на своя плейър филми и всеки има изисквания за големината на шрифта, броя на редовете и позицията им. От наша страна се изисква максимално да се доближим до тези изисквания и смятам, че успяхме да постигнем това донякъде.

Като база за позициониране сме използвали позицията при DVD филмите. Разбира се не твърдим, че те са точно позиционирани както при тях. Също така при DVD филмите се използват максимум два реда субтитри което позволява по-добро визуализиране. Това, което ние се опитахме да направим, бе да запазим позиционирането, големината на шрифта и разбира се да добавим трети ред.

Това се получи, но за сметка на някои малки забележки при появата на трети ред и символите които слизат на долния ред(р, у, ф) както и броя на символите на ред при ''outline" ъпдейтите. Според мен проблемът за третия ред специално трябва да се търси при хората, които "рипват" субтитрите и тези, които ги превеждат, като се въведат правила за брой символи на ред и брой редове. Все пак това така или иначе сте прави на ръка и е значително по-лесно (но за съжаление трудоемко и отнема време и нерви) от преправянето на софтуера за плейъри, което изисква доста ресурси. Също така едва ли всеки може да прочете три реда за отделеното време, вместо два пъти по два реда с по-малко думи. Приемето последното като мнение а не съвет!

Благодарим за разбирането!

Поздрави

7. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

Много благодаря на всички които допринесаха за получаването на един много добър DivX плеар, включително и на SOPPORT ELITE.

Имам само две питания към SOPPORT ELITE.

1. Моите наблюдения върхо последния ъпдеит на 388х са като на Синчо. При тръгване на филма, показване не субтитрите и следващо връщане в менюто с имената на файловете, същите се показват с маймунски символи, което до сега го нямяше. Защо се получава?

2. Може ли в десния прозорец на менюто с филмите или MP3-ки те, да се визоализират пълните имена на филмите и MP3-ки те?

Благодаря за Вниманието.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2004

Към SUPPORT ELITE,

и всички притежатели на модел 388Х. Въпросът ми е при вас, така ли странно премигва CD-чекмеджето при [Stadby] и ЗАЩО функцията [VOLUME] не увеличава и намаля звука. Тя работи с едно и също положение на сила от 1 до 20. Когато е на 0 - тогава звука си спира. Имам чувството, че общото ниво на звука е една идея по-слабо от преди ъпдейта [16.11.2004]. Тази вечер, ще тествам новите ъпдейти и утре ще ви кажа своето мнение.

Моля, нека SUPPORT ELITE да отговори на тези въпроси.

Предварително БЛАГОДАРЯ !!!! [][][8D]

10. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Здравейте,

съгласен съм със SUPPORT ELITE за броя на редовете и позицията, лично мен идеално ме устройва последния ъпдейт. Искам да благодаря нa

Elite за добре свършената работа, а също и на всички ентусиасти, които продължават да дълбаят из фирмуера на Mediatek и да го подобряват.

Препоръчвам една програмка за корегиране на субтитрите с повече от два реда и твърде голям брой символи на ред

http://files.divx-digest.com/softwar...btextfixer.zip . Biggus SubTexFixer работи със MicroDVD(.sub) субтитри, много грамотно

надробява проблемните места на два реда по 41 символа на ред максимално. Ползвам я от няколко месеца и чрез нея съм си решил проблема

с редовете.

Поздрави!

11. Тук е от
    Nov 2004

Моля, нека SUPPORT ELITE да отговори на посочените горе въпроси. Тези проблеми редни ли са, ако не, как да се отстранят. Относно просвятването - да не би да има електрическа оттечка и някаква опасност от токов удар ?!

Отново благодаря за бъдещият отговор !!! [][][]

12. Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">1. Моите наблюдения върхо последния ъпдеит на 388х са като на Синчо. При тръгване на филма, показване не субтитрите и следващо връщане в менюто с имената на файловете, същите се показват с маймунски символи, което до сега го нямяше. Защо се получава?

2. Може ли в десния прозорец на менюто с филмите или MP3-ки те, да се визоализират пълните имена на филмите и MP3-ки те?

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Здравейте vasko_land,

благодаря ти за информацията. В течение сме на проблема и в най-скоро време ще бъдат подменени ъпдейтите. Най-вероятно това ще стане в началото на другата седмица. Тези символи не пречат за нормалната работа на плейърите.

За визуализиране на пълното име на файловете ще обърнем внимание в най-скоро време. Все пак и тук трябва да се има на предвид, че има ограничение в символите!

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Към SUPPORT ELITE,

и всички притежатели на модел 388Х. Въпросът ми е при вас, така ли странно премигва CD-чекмеджето при [Stadby] и ЗАЩО функцията [VOLUME] не увеличава и намаля звука. Тя работи с едно и също положение на сила от 1 до 20. Когато е на 0 - тогава звука си спира. Имам чувството, че общото ниво на звука е една идея по-слабо от преди ъпдейта [16.11.2004]. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Здравей digital_life,

в новите ъпдейти не съм забелязал странно премигване на CD-чекмеджето при [Stadby]. Работят ли ти нормално бутоните на предия панел?

Относно функцията [VOLUME] лично се уверих, че усилва и намаля. Не би трябвало да има проблем, защото тази част от софтуера е еднакъв за всички плейъри без DHT-790X. Ако проблема съществува и след новите ъпдейти ще се наложи да го занесеш до сервиза ни. Предполагам, че няма да е нужно но все пак.

<font color="green">Благодаря на rdk</font id="green"> за полезната информация и програмката за коригиране на субтитрите. Нямах възможност да я изпробвам, но утре със сигурност ще го направя. За мен лично това е много рационално решение.

Поздрави

13. Тук е от
    Nov 2004

Здравей SUPPORT ELITE. Мълчаливо следя форума от 2 седмици. Не зная защо си се заел толкова сериозно с проблемите на ELITE, дали от комерсиална гледна точка или просто от ентусиазъм, но каквато и да е причината, резултатите са на лице. В компютърния бранш съм от 12 години и трябва да ти призная, че такъв съпорт не съм виждал досега за нито един компонент. Собственик съм на DVD плеър TOSHIBA SD-340 от преди около месец. Не мога да кажа, че съм недоволен от него - в общи линии си върши работата (идеални машинки няма). Дискусиите във форума ме запалиха дотолкова, че взех от един приятел - ELITE 388X. Опитах последователно всички възможни ъпдейти и бях очарован от напредъка и най-вече от упоритостта с която отстранявате проблемите. Бях решил да си купя още един DVD плеър и благодарение на теб той ще е ELITE 388X. Извинявай за многословието и пропусни покрай себе си злобните нападки, на които си се начел. Хората не знаят колко труд трябва да се хвърли за доизпипването на някой продукт. Следя откъсо развитието на DVD плеърите с подръжка на DivX и съвсем отговорно мога да заявя на всички, че с такъв съпорт не могат да се похвалят PHILIPS, PIONEER, TOSHIBA, YAMAHA и за който се сетите.

P.S. Аз съм от Варна и се оказа че в нашия ТЕХНОЛУКС няма от десетина дни този модел на ELITE. Надявам се да има предколедно зареждане.

Ако няма, може да те помоля за съдействие .

14.  

15. Тук е от
    Nov 2004

Здравейте.

10х за Jordany и Support Elite-най-големите пичове във форума!

10х за всички ,които критикуваха,но по същество ,а не срещу личностите.Мисля,че с усилията на всички се получи един доста добър БЪЛГАРСКИ продукт.

Попаднах случайно във форума и след като го четох 15-тина дни сега ще си купя pv388.

Поздрави!

Към bate_mmm: т.к. и аз съм от Варна-от Технолукса ми казаха същото.От www.911.bg ми обещаха за 01.12. Доставката до Варна е ~5лв и плащаш всичко на куриера,когато ти звънне на вратата.

16. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

Целия екип на ELITE Ви благодари за милите думи. Ще се стараем и за в бъдеще да не изневерим на очакванията Ви.

Относно новата доставка на DivX плейъри, тя се очаква към края на другата седмица. За съжаление моделът PV-388X и PV-377X ще пристигнат по-късно. В текущата доставка те имат достойни заместници - PV-371X и PV-399X с изключително атрактивен дизайн. След Коледа очакваме допълване на гамата с два плейъра и едно домашно кино със ZORAN процесор. Тази гама ще се поддържа през цялата 2005 година.

Поздрави

17. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

А, е това е интересно вече, защото Zoran наистина се представя по-добре от Mediatek. Ако имат и субтитри с контур, няма да си вземам Тошиба :-)) А в бъдещите ви планове дали влиза и новия чип на Сигматек?

18. Тук е от
    Nov 2004

SUPPORT ELITE,

благодаря за отговора и ето сега, какво установих след като тествах всички нови ъпдейти: 1. При мен целият архив от DivX/XviD и mp3 е на DVD носители. На всички нови ъпдейти видео форматите си вървят нормално, но DVD с мр3 не искат - появява се надписа [UNKNOWN DISC] и толкоз. Инсталирах софта от 16.11.2004 и ВСИЧКО СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО !!!! С новите ъпдейти проблема с [Volumeto] е решен, но се ПОЯВИ ТОЗИ, както и маймунските знаци в менюто след първия стоп на плейъра.

2. По въпроса със субтитрите: При вариянта с черния контур за да има ефекта, който очаквахме - шрифта трябва задължително да е [BOLD] - както и контура да е поне до 3 пъти по дебел. При вариянта с черната подложка: ЗА ДА ИМА ЕФЕКТ от целия този труд от ваша страна - подложката, трябва да бъде с прозрачност ПОНЕ 30% а тя в момента е около 85% - както и да бъде широка от край до край по PAL формата 720 Х .... за да не дразни.

3. Относно местоположението на редовете: Мисля, че не е трябвало с един ред да ги премествате на долу, защото виждате къде отидоха. Във вариянта от 16.11.2004 за модел 388Х редовете и местоположението на субтитрите БЯХА СПОРЕД МЕН НА НАЙ-ИДЕАЛНОТО СИ МЯСТО, спрямо всички промени до сега.

4. За мен, както предполагам и за всички НАС - резултата в следващият ХОД на ЪПДЕЙТА за завършване и до фиксиране на проблемите, би трябвало да е ВСИЧКО, КОЕТО СЕ ОПРАВИ - ДА НЕ БЪДЕ ЗА СМЕТКА НА НОВИ ПОСТОЯННО появяващи се ПРОМЕНИ. Лично за мен вариянта с черната БЪДЕЩА ПРОЗРАЧНА [30%-40%] ПОДЛОЖКА от край до край, ще е най-удачния в ИМЕТО НА ЧЕТЛИВОСТА и общото НИ УДОВОЛСТВИЕ от постижението на ELITE да ни предоставят един НАЙСТИНА ПЕРФЕКТЕН ЗА МОМЕНТА ПЛЕЙЪР !!!!!!!!!!

Вярвам и БЛАГОДАРЯ на ТОТАЛНАТА ОТЗЕВЧИВОСТ НА SUPPORT ELITE и всички в този форум!!!

Знам,че всичко е трудно и БАВНО, но начин ВИНАГИ ИМА, когато сме ЗАЕДНО ! [^][:D][8D]

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 22 от 98 ПърваПърва ... 1220212223243272 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе