Страница 32 от 98 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно
Резултати от 466 до 480 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре де, в крайна сметка има ли модел двд с медиатек чип който да не сеца заради packet bitstream. Независимо дали е на Елит или не. Защото и Тошибата сецала викат. Може и да не е с медиатек чип [8D] Не за друго, ма ме е ударила консуматорската треска по празниците [:P]

<div align="right">Originally posted by KOKOSH - 21/12/2004 : 14:00:24</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

нема.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2004

PV-370X умря след поредния ъпдейт :-(

Машинката си работеше около седмица с последния ъпдейт от 11 Декември. Тази вечер реших да гледам Man on fire. Субтитрите не язлязоха. В името на файловете имаше доста точки а някой май беше споменал че е проблем. Нялколко пъти преименувах файловете докато накрая стигнах до ManOnFireCD1.avi - без никакви разделители.

Всеки път променях и субтитрите да бъдат с името на .AVI файла. Пак никакъв успех.

Тогава реших да пробвам по-стар ъпдейт. Тръгнах да качвам PV370X_25112004_23.ISO. Изписа UPGRADING и отвори лоудъра. След като остана в това положение повече от 2 минути почнах да се притеснявам. Правил съм процедурата поне 5-6 пъти преди това и минаваше доста бързо. Оставих го още няколко минути но нищо не се случи. Не реагираше на дистанционното нито на бутоните на самото устройство. Лоадера си стоеше отворен и нищо друго не ми остана освен да му изключа захранването. И до там беще. При повторно включване към захранването дори светодиода на захранването не светваше.

Побутнах леко лоадера. Тръгна да влиза без особено усилие и така поне него успях да прибера.

И така сега си имам един мъртъв PV-370X :-(

Някой знае ли къде трябва да го отнеса ? Къде е сервиза на Елит ?

4. Member
    Тук е от
    Oct 2001

ми на гаранционната карта си пише.

може да го съживиш и в домашни условия за 5 мин но ти трябва сериен кабел за връзка с комп. прочети има стари постове по въпроса в темата.

5. Member
    Тук е от
    Dec 2000

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Добре де, в крайна сметка има ли модел двд с медиатек чип който да не сеца заради packet bitstream. Независимо дали е на Елит или не. Защото и Тошибата сецала викат. Може и да не е с медиатек чип [8D] Не за друго, ма ме е ударила консуматорската треска по празниците [:P]

<div align="right">Originally posted by KOKOSH - 21/12/2004 : 14:00:24</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

нема.

<div align="right">Originally posted by Tarambuka3500 - 21/12/2004 : 21:23:31</div id="right">

Шайзе. Някой друг няма ли впечатления.

6. Тук е от
    Dec 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ми на гаранционната карта си пише.

може да го съживиш и в домашни условия за 5 мин но ти трябва сериен кабел за връзка с комп. прочети има стари постове по въпроса в темата.

<div align="right">Originally posted by Yozo - 22/12/2004 : 00:19:26</div id="right">

Ами или аз не знам да търся или просто не мога да видя тези постове. Къде се включва този сериен кабел ? ДВД-то няма сериен куплунг, а за отваряне на капака не може да става дума - в гаранция е и има лепенка.

7. Тук е от
    Dec 2004

Преди малко се обадих в сервиза на тел. 931 21 71

Адреса е кв. Банишора, ул. Подполковник Калитин, бл. 19

Обясних проблема с плеъра ми.

Казах ми че ще ми го оправят извън гаранционно зашото съм го ъпдейтвал сам ?!

Нали това че може да се ъпдейтва софтуера е един от фичърите на продукта и се използва с рекламна цел. В условията към гаранционната карта не пише че не мога сам да го ъпдейтвам. На официалния сайт на Елит са дадени инструкциите. Никъде не пише че губя гаранцията ако го направя сам.

Надявам се SUPPORT ELITE да вземе отношние по въпроса.

Стига с тези балкански номера !! Или има гаранция или го продавайте без. Лепенката си стои на капака.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Браво Ivan4o , а пробва ли с srt и sub заедно в един и същи фолдер, а с srt и същите кодеци които си описал? Ще ти бъда благодарен да споделиш, просто сега нямам време да направя подобен на твоя тест. Сигурно тази информация ще е полезна и за хората от Support Elite. ................

<div align="right">Originally posted by universe_bg*-*21/12/2004*:* 17:25:58</div id="right">

При мен проблема с изместването на субтитрите беше все на филми със srt. Даже прекодирах едните субтитри на sub, но проблема не се реши. Измества ми на филми кодирани с DivX3.0-LowMotion и с XviD.

Но интересното е, че на тестовите файлове кодирани с всички кодеци всичко си се показва нормално, независимо от кирилица и формата на субтитрите.

10. Тук е от
    Dec 2004

Ето отговора от ELITE SUPPORT TEAM на моя проблем:

Здравейте,

това е наистина неприятен момент. За съжаление в този случай е недоказуемо с

кой ъпдейт точно сте ъпдейтвали плейърът преди да откаже да работи. Това

най-често се проявява при ползването на ъпдейт за друга марка и съответно

несъвместими технологични изпъления. За съжаление ще се наложи да занесете

плейърът в сервиза ни където ще го оправят <font color="red">срещу заплащане</font id="red">.

Поздрави,

Elite Support Team

Support Department

support@elite.bg

www.elite.bg

От сервиза ми казаха че ще струа 15 лева и не могат да ми кажат колко време ще отнеме. Въпроса не е в парите а в принципа. Нека да сложат официално предупреждение че ако при ъпдейт се получи проблем гаранцията отпада и че само сервиза им е упълномощен да прави ъпдейт.

Не съм слагал ъпдейти от други марки или модели ДВД-та и според мен това може да се види като прочетат EEPROM-а през серийния порт. Просто на никой не му се занимава явно.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Преди малко се обадих в сервиза на тел. 931 21 71

Адреса е кв. Банишора, ул. Подполковник Калитин, бл. 19

Обясних проблема с плеъра ми.

Казах ми че ще ми го оправят извън гаранционно зашото съм го ъпдейтвал сам ?!

Нали това че може да се ъпдейтва софтуера е един от фичърите на продукта и се използва с рекламна цел. В условията към гаранционната карта не пише че не мога сам да го ъпдейтвам. На официалния сайт на Елит са дадени инструкциите. Никъде не пише че губя гаранцията ако го направя сам.

Надявам се SUPPORT ELITE да вземе отношние по въпроса.

Стига с тези балкански номера !! Или има гаранция или го продавайте без. Лепенката си стои на капака.

<div align="right">Originally posted by shark6286*-*22/12/2004*:* 09:58:41</div id="right">

Ти си абсолютно прав!

Ако имат нахалството да ти откажат гаранционен сервиз в твоя случай, отнеси се до: http://www.ktzp.bg/index.php

Всички ще застанем зад теб!

Възможността за домашен ъпдейт е причина за увеличаване на продажбите им поне с 80%. Всеки си вика - абе може и да има недомислия, но те ще се изчистят с ъпдейти.

При другите марки, дори и да не е афиширана тази възможност, също няма основание да се отказва гар. сервиз. В края на крайщата ти си ползвал уреда по предназначение - слагал си в него СД-та. Не си го ползвал за чук или наковалня.

12. Тук е от
    Dec 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">ми на гаранционната карта си пише.

<div align="right">Originally posted by Yozo - 22/12/2004 : 00:19:26</div id="right">

Освен сериен кабел, трябва ли и някаква схемичка? Видях някаква в един италиански форум май.

Моля ви някой който е по-наясно и го е правил да сподели опит. Мисля да прежаля DVD-то и да се опитам да го съживя сам.

13. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

Моля ви някой който е по-наясно и го е правил да сподели опит. Мисля да прежаля DVD-то и да се опитам да го съживя сам.

Недей да се мъчиш - и аз бях в подобно на твоето положение (виж на 21-ва страница за изгорелия монитор)

Нека като има проблеми с техниката на Елит, да имат достойнството да си плащат щетите.

Така като се съберем повече излъгани потребители, много сериозно ще им пострада имиджа, особено ако се намеси и комисията за защита правата на потребителя...

14.  

15. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

виждам че назрява нов спор, който засяга един много деликатен проблем - гаранционен или извънгаранционен сервиз.

Като човек с опит в IT бранша искам да Ви споделя моето мнение, което в никакъв случай не смятам че е миродавно.

Да предположим, че имате компютър, на които операционната система даде грешка и има нужда от преинсталиране. Вие като уважаващ себе си потребител знаете как да направите това или в по-лошия случай викате някой приятел/познат да го оправи. Разбира се искате всички документи и архиви да Ви се запазят. В повечето случаи това изисква да се свърже допълнителен хард диск или ако е възможно да се свърже в мрежа компютъра. Проблемът е че компютърът Ви има гаранцианна лепенка и премахването и анулира гаранцията(в случая на добавяне на хард диск или мрежова карта). В този случай опирате до сервиза на фирмата асемблирала компютъра. Сами се сещате, че това действие ще Ви струва пари. (Примерът е избран случайто. В действителност има и други възможности, които не са описани.)

Случаят с DivX плейърът не е идентичен, защото става въпрос за самостоятелно устройство, което се продава с необходимия софтуер за да работи нормално. Под нормално се разбира да изпълнява описаните от производителя функции. Тъй като няма стандарти, които характеризират и оеднаквяват кодирането на DivX и XviD филми, а още повече за субтитрите към тях, практически е невъзножно да се каже, че един плейър работи нормално с оглед на разнообразието на кодиращ софтуер и възможностите, които те предлагат. Същото се отнася и за субтитрите, като тук важи дори в по-пълна степен.

Ъпдейтите в домашни условия се предлагат за удобство на клиента - тоест те са улеснени до такава степен, че да могат да бъдат извършвани без нуждата от допълнителни знания и умения. Мога да Ви уверя, че всеки един ъпдейт е изтестван няколкократно преди да бъде публикуван. Затова в случаите, когато плейърът откаже да работи след ъпдейт има две причини:

1. Некоректно инсталиран ъпдейт в следствие на некачествена медия или некачествен запис на медия.

2. Използване на ъпдейт от друг производител или за друго техническо изпълнение. В този случай ъпдейта протича нормално но след изваждане на медията устройството "заспива". Това се получава поради факта, че след ъпдейта софтуера не отговаря на техническото изпълнение и не може да го управлява.

В тези случаи не може да става дума за гаранционно сервизно обслужване поради вина на клиента.

Поставяйки се от потребителска гледна точка този проблем е доста неприятен, но такава е практиката в цял свят. Убеден съм, че повечето от Вас са наясно с това.

Поздрави

16. Тук е от
    Sep 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Недей да се мъчиш - и аз бях в подобно на твоето положение (виж на 21-ва страница за изгорелия монитор)

Нека като има проблеми с техниката на Елит, да имат достойнството да си плащат щетите.

Така като се съберем повече излъгани потребители, много сериозно ще им пострада имиджа, особено ако се намеси и комисията за защита правата на потребителя...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Извинявам се на всички, че зачеквам стара тема. Моля да ме извините.

Presidenta,

до колкото си спомням стигнахме до единодушно мнение по въпроса с дефектиралия монитор. Не е коректно от твоя страна да използваш по наистина манипулативен начин този форум. Както и пред теб споменах при наличието на НЕУСПОРИМИ доказатества, че причината за проблема е наш уред, ще отделим нужното време да разгледаме случая. Повярвай ми и на нас не ние е приятно да разглеждаме такива случаи, но и това се случва, никой не е застрахован от това.

Поздрави

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2004

Ако си спомняте правилно, просто не се дублира проблема - на руски на такива неща им се казва "сбой" и са най-трудни за борене.

Никой не иска от вас да станете благотворително дружество, но подобни "цигании" на дребно (особено в случая с несъживилия се плейър) определено не са във ваш интерес.

Тази история ми напомня онзи ден в ресторанта - дадоха ми прегоряла пържола. Зачоплих я, и видях, че не може да се яде. Отидох да им я върна, и най-любезно ми дадоха нова ... половин пържола, защото "ама вие толкова върнахте".

Customer Support не се прави лесно, но да се шкартират всички проблеми със стандартни отговори - "ама не сме виновни ние" просто говори за качество/имидж и други неща, към които засега безуспешно се стремите.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Недей да се мъчиш - и аз бях в подобно на твоето положение (виж на 21-ва страница за изгорелия монитор)

Така като се съберем повече излъгани потребители, много сериозно ще им пострада имиджа, особено ако се намеси и комисията за защита правата на потребителя...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Извинявам се на всички, че зачеквам стара тема. Моля да ме извините.

Presidenta,

до колкото си спомням стигнахме до единодушно мнение по въпроса с дефектиралия монитор. Не е коректно от твоя страна да използваш по наистина манипулативен начин този форум. Както и пред теб споменах при наличието на НЕУСПОРИМИ доказатества, че причината за проблема е наш уред, ще отделим нужното време да разгледаме случая. Повярвай ми и на нас не ние е приятно да разглеждаме такива случаи, но и това се случва, никой не е застрахован от това.

Поздрави

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE - 22/12/2004 : 15:50:39</div id="right">

18. Тук е от
    Sep 2004

Presidenta,

явно не си се запознал с цялото съдържание за да твърдиш, че ние се опитваме да отбягваме проблеми. Обяснение от типа <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> "ама не сме виновни ние" </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

може би си срещал някъде другаде. В едно си прав, че Customer Support не се прави никак лесно, но и самото име е красноречиво, като се има в предвид колко разнородна е групата на клиентите. Въпреки всичко мога да те уверя, че усилията ни към подобряванв обслужването на клиентите ни няма да спрат.

Поздрави

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 32 от 98 ПърваПърва ... 2230313233344282 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе