Страница 30 от 98 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2004

Сънчо какъв ти е телевизора, ако е SONY ще ти кажа комбинацията чрез дистанцията как да влезеш в служебното сервизно меню за настройки. Там има начин по вертикала, хоризонтала и какво ли още не да корегираш картината и всичко ще се оправи, ако това е проблема. Забелязах когато скоро бях в Техномаркет, че на повечето ТВ фабричните им настройки по геометрията им куца.

2.  

3. Тук е от
    Nov 2004

Аз имам подобен проблем и телевизора ми е SONY. Ще ти бъда много благодарен, ако споделиш комбинацията за сервизното меню. От сервиза на SONY във Варна искаха да го нося при тях, а тежи повече от 60кг. Вътре няма възможност за настройки. Искам да го бутна малко по вертикала. Забелязах и на някои TV програми че отдолу ми реже. На другия ми телевизор SHARP, всичко е наред.

4. Тук е от
    Nov 2004

Благодаря Кукуруз,

Телевизора е старичък: AIWA KT1420 с вградено видео. Всъщност вътре всичко е Orion (ако някой все още помни тая фирма). Но за SONY инфото ще ми е от полза. Такъв е при родителите ми. Ще пробвам и с монитора от компютъра, като мноооого ще внимавам при включването (;-).

Поздрави.

5. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Ето малко инфо за сервизни менюта и настройки - TV - Menu

Или по-добрия вариант, в Google пишете:How to enter into service mode TV - и ще намерите дори повече неща отколкото ви трябват.

6. Тук е от
    Dec 2004

Здравейте, аз съм нов потребител на този плеър и не мога да се оправя със субтитрите му:

Купих го от метро преди два дни, след това сложих последния ъпгрейд от страницата на елит и разликата е голяма, но проблемът ми е че както и преди така и сега някой суб въобще не ги чете. Странното е че имам Робокоп 3 на два диска, на първия диск не чете суб, а на втория ги чете - за мен е много странно

на проблемните филми, когато натисна бутона на суб се появява горе в ляво кръгче все едно че няма.

Robocop 3 CD1

Robocop 3 CD1.sub

Robocop 3 CD2

Robocop 3 CD2.sub

Втори диск чете, а първи не иска

на компютъра и двата нямат проблеми

Ако някой може да ми помогне ще му бъда благодарен

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ

7. Member
    Тук е от
    Oct 2001

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравейте!

Добре, дори много добре вече са нашите плейъри "Елит" Има още малко-да, но...май-май ще стане и това "малко" факт. Та говорим си много за разни проблеми със субтитрите, които наистина са ако не най-важни,то поне едни от най-важните. И все пак някой обърнал ли е внимание на простичкия факт, че функциите в основното меню за настройка на картината не работят правилно? Говоря за така наречените "pan scan, leterbox scan" и т.н. Снощи гледах едно ДВД (оригинално-взето под наем) и на "pan scan", където би трябвало да се вижда на целия екран без черни линии (ТВ ми е Филипс-4:3) нямаше такова нещо...А ако го сложа на 16:9 картината става по-голяма все едно съм натиснал зума на "х2"...И ако продължа да натискам зума картината се разширява настрани, но не и нагоре...Малко странно ми се видя, но при положение че до този момент не бях гледал ДВД филм на това ДВД (което си е малко парадоксално не зная дали така трябва да бъде.По-скоро не...Някой да ми каже дали съм направил правилните констатации или греша. А ако все пак не греша няма да е лошо в някой от следващите ъпдейти от Елит да се погрижат тази досадна грешка да бъде променена. Благодаря предварително!

<div align="right">Originally posted by ciel*-*16/12/2004*:* 13:43:30</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Имам същия проблем и не мисля, че е нормално да няма разлика между Letterbox и PanScan.

Tv-to ми е Goldstar 29''

8.  

9. Тук е от
    Dec 2004

Пояснявам за влизането в служебните менюта на Sony TV:

Става дума за телевизорите, които са произведени от 2000 година насам, така че съобщете ми кои модели са, за да ви кажа точно, какво да направите. М/у другото по важно е сега появяването на новия корегиран ъпдейт на Елит [конкретно за 388Х].

Поздрави на всички!

10. Тук е от
    Nov 2004

Телевизорът ми е SONY KV 29C1R, някъде около 2000 година.

11. Тук е от
    Dec 2004

Здравейте пичове. След големи мъки най-после подкарах и моя 370х. Относно позиционирането - с последния апдейт с outline субтитрите при мен излизат абсолютно центрирани, третия ред не е скрит наполовина, много малко реже втория ред от опашките на буквите от първия ред. При дълъг ред отрязва само последната буква. Наистина филм с 16:9 излиза отрязан отляво и отдясно, което е видно когато зума е 1/2. Много трудно зарежда филми с srt, но отбелязвам, че това са филми с конвертирани от sub на srt субтитри. Не съм пробвал филм с оригинални srt субтитри. Изненадан бях, че чете и ssa формат, при него обаче, първия ред е центриран, втория излиза или в ляво или къдато му падне, не го реже и най-странното е че го пренася на следващия.

SUPPORT ELITE ПРОБВАЛИ ЛИ СТЕ С SSA ФОРМАТ И ИЗОБЩО С ДРУГИ ФОРМАТИ НА СУБТИТРИ?

Телевизора ми е NEO с плосък кинескоп на PHILIPS 25", дъното е с изцяло цифрово управление. Явно жълтата техника се сработва по-добре помежду си.

Още нещо интересно, забелязах че при промяна на last memori в setup менюто зарежда филмите по различен начин. При състояние ON чете по-добре филми с srt , при OFF зарежда по-добре тези със sub. Може и да си въобразявам, ако някой му се играе нека провери и да сподели.

Забелязахте ли, че диаграмата за сила на звука не излиза на екрана когато има субтитри на него.

Айде стига съм дрънкал. Момчета, мисля, че с така направените подобрения почти всичко е ОК.

БЛАГОДАРЯ ОТ СЪРЦЕ НА НЕУМОРИМИТЕ ИНТУСИАСТИ, КОИТО ПОМОГНАХА НА ВСИЧКИ ДРУГИ ДА ГЛЕДАМЕ ДОБРЕ DIVX ФИЛМИ С BG СУБТИТРИ.

12. Тук е от
    Dec 2004

Здравейте и от мен,

Както писа universe_bg, има някои деребни проблеми със субтитрите, но се надявам че ще се оправят. Аз два пъти пиша за едно проблемче (модела е PV-371X), но никой не казва дали го е забелязал в този или друг модел. Когато филма е с "srt" субтитри всичко е ОК. Но когато е със "sub" - буквите са по-големи и втория ред се скрива наполовина или повече. Кажете дали го има това при вас. Ще се опитвам и аз да бъзикам по файла, но сега нямам възможност.

Успехи на всички ентусиасти и най вече на SUPPORT ELITE, които ни радват с поправки на бъговете.

13. TODD_BG
    Guest

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пояснявам за влизането в служебните менюта на Sony TV:

Става дума за телевизорите, които са произведени от 2000 година насам, така че съобщете ми кои модели са, за да ви кажа точно, какво да направите. М/у другото по важно е сега появяването на новия корегиран ъпдейт на Елит [конкретно за 388Х].

Поздрави на всички!

<div align="right">Originally posted by kukuruz*-*17/12/2004*:* 22:15:12</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Телевизорът ми е SONY KV-29LS60E 2001 година

14.  

15. TODD_BG
    Guest

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"><blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Пояснявам за влизането в служебните менюта на Sony TV:

Поздрави на всички!

<div align="right">Originally posted by kukuruz*-*17/12/2004*:* 22:15:12</div id="right">

Телевизорът ми е SONY KV-29LS60E 2001 година

<div align="right">Originally posted by TODD_BG*-*18/12/2004*:* 08:32:13</div id="right">

За тези които имат същия телевизор като мен могат да влязат в сервизното меню по следния начин.

A. Prepare remote control for Service mode:

1.Press VCR/TV/DVD button until the TV LED lights.

2.Press and hold the yellow button for >5 sec until TV LED starts flashing

quickly.

3.Press 99999. All three LEDs should light. The remote control is now set for

service Mode.

4.To return remote to normal operational mode repeat steps 1 and 2 , then press

00000.

B. Setting the TV into Service Mode:

1.Prepare remote control for Service Mode as described above.

2.Turn on the TV.

3.Press the video standby button on remote control twice (NB! press the video

standby button, not TV standby button).

"TT--"will appear on the screen to indicate that the set is in the service

mode.

4.Press MENU on remote to obtain the service menu.

5.To navigate use up or down buttons on the remote control.

6.To enter into required menu item press the right arrow button.

7. To exit the service mode switch the TV set OFF and then ON. (een maand in bezit)

Това нещо го пробвах и стана така че давайте.[:D]

16. Тук е от
    Dec 2004

НАИСТИНА ПРИ РАЗЛИЧНИ ФОРМАТИ НА СУБТИТРИТЕ СЕ ПОЛУЧАВА РАЗЛИЧЕН ШРИФТ И ПОЗИЦИОНИРАНЕ НА ЕКРАНА.

SUPPORT ELITE, МОЛЯ, ПРОБВАЙТЕ С SRT,SUB,SSA (ОКАЗА СЕ ЧЕ ГО ПОДДЪРЖА) И ДР. СМЯТАМ, ЧЕ ПОДПРОГРАМИТЕ НА ДЕКОДЕРА НА СУБТИТРИТЕ ПОЛЗВАТ РАЗЛИЧНИ КОНСТАНТИ ЗА ПОЗИЦИОНИРАНЕ И ИЗБОР НА ШРИФТ ОТ ТАБЛИЦАТА.

ПРЕДИ БЯХ ПИСАЛ, ЗА БУТОНА SUBTITLE НА ДИСТАНЦИОННОТО, СЕГА РАБОТИ И АКО ИМА ДВА ФАЙЛА СЪС СУБТИТРИ ПРЕВКЛЮЧАВАМ МЕЖДУ ТЯХ. УТРЕ ЩЕ ПРОБВАМ С ТРИ ФАЙЛА ЗА ДА МОГА ДА СРАВНЯВАМ РАЗЛИКИТЕ.

ПРИЯТЕЛИ, КАТО ПИШЕТЕ ЗА ПРОБЛЕМИ В ПОЗИЦИОНИРАНЕТО, ШРИФТА И Т.Н ЗА СУБТИТРИТЕ, ПИШЕТЕ И С КОЙ ФОРМАТ Е ПРОБЛЕМА. ПРОБВАЙТЕ И НА РАЗЛИЧНИ ТЕЛЕВИЗОРИ, АКО ВИ Е ВЪЗМОЖНО. АКО ЗНАЕТЕ КОДЕЦИТЕ НАПИШЕТЕ И ТЯХ. ТОГАВА ИНФОРМАЦИЯТА Е ПО-ПАЛНА И ПО-ЛЕСНО СЕ ОТКРИВА ОТКЪДЕ Е ПРОБЛЕМА.

ПОЗДРАВИ НА ВСИЧКИ

17. Member
    Тук е от
    Dec 2000

<font color="red">/offtopic</font id="red">

Universe_bg, моля, не пиши само с главни букви, навсякъде това се приема като повишен тон. Аз лично го приемам все едно ми се караш, викайки, за некви си твои проблеми.

18. Тук е от
    Dec 2004

Съжалявам пичове, не пиша всеки ден във форуми. Не знаех, че главните букви се приемат като повишен тон. Човек все пак се учи цял живот.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 98 ПърваПърва ... 2028293031324080 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе