Страница 43 от 98 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно
Резултати от 631 до 645 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Кажете, могат ли 371 и 399(а и не само те) плейърите да четат ави-та, ако са записани в отделни директории върху двд подложка. Точно пробвах по магазините - изписаха "unknown disc". Интересно е, че сезон на "Приятели" сложен в дир и в/у двд тръгва.

Познат ми каза, че 370 разпознава въпросните дискове. Странно.

В магазините ми казаха, че въпросните плейър-и - 371 и 399 - са получени съвсем скоро. Преди 2-3 дни. Дето се вика - топли, топли. Това означава ли, че са с последните ъпдейти. Ако е така субтитрите ми се сториха малки.

Утре мисля да взимам едно от тези. Моля, хелп ми. Мерси.

ако някой се интересува - тези дискове не тръгват на тошиба, но вървят перфектно на филипс. не помня моделите.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

XpacTa, Медиатек чиповете НЯМАТ DTS, това е 1000% сигурно, от Елит за маправили лек рекламен трик ама не успяха да излъжат хората. Точно преди 4 месеца един клиент ни върна 790Х точно за това. че не чете Музикални ДВД с DTS, и той като теб само концерти човека имаше. Смятам, че и ZORAN ще имат същият проблем защото досега съм задал въпроса 2 поредни пъти на Съпорт Елит и не ми отговори, СЛЕДОВАТЕЛНО ПРИЕМАМ, че ПАК ЛЪЖАТ за това какво могат техните плеъри!!! Но пробвай все пак с 372, може и да са се объркали нещо. Аде лек ден и пиши какво си купил.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Kaжете все пак някое заглавие, което е с DTS звук и ще го пробвам на 372х. Направих няколко опита във видеотеки да попитам за филм с DTS звук, но само ме изгледаха умно и ми "обясниха", че повечето филми са 5.1

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">XpacTa, Медиатек чиповете НЯМАТ DTS<div align="right">Originally posted by LUDIA*-*22/01/2005*:* 09:14:02</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Значи аз все още вярвам (без да съм проверил) че 371 и 372 имат DTS, ама за филми. Това DTS Аудио CD дето го имам е неква много странна работа. Нито е Super Audio CD, нито е DVD Audio. Support-а изрично каза че плейърите не могат да пускат тези два формата заради лицензни такси. Аз опитах да запиша имиджа на CD и в резултат не мога да го пусна дори на компютъра. Сега се опитвам да разбера къде съм оплескал нещата. Та идеята ми беше че въобще няма да му се сърдя на плейъра ако не може да просвири подобна пущина. Някак си не ми се връзва понятието аудиофил с марката Elite, въпреки че те май се стараят да променят нещата.

@petrov - ей това го видях във форума на data.bg. Непотвърдени данни

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Всички с домашни плеъри, които имат съмнения дали ще им върви DTS-а - вземете си от видеотеката "ГЛАДИАТОР" - той е с DTS и Dolby Pro Logic II звук, и си го просвирете на уредбите - тръгне ли звука, никъв не ви е проблема.<div align="right">Originally posted by lostoros - Незнамкога си в форума на data.bg</div id="right"></td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

6. TODD_BG
    Guest

Ето ви три филма които сас сигорност подържат DTS Властелина на пръстените 2 и 3 и Страстите христови. Модела 370 не подържа DTS.

7. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте,

Към КрИс

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Два пъти гледам отговора ти и не виждам кон****** смисъл в него, отговарящ на проблема на 666. Той коментира тръгването на дадени субтитри от DVD подложка и нетръгването на други от CD подложка.

Дисковете, с които пробва новата си придобивка са мои, проблем с имена, формати, размери, кодеци няма.

Това, че дадени филми, записани на DVD подложка тръгват със субтитри е обяснимо. Имам филми, на които съм вграждал субтитрите, така че... е нормално да тръгнат А 666 явно го е поразмързяло да провери, че са вградени.

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

както виждам сам си отговаряш на въпроса

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това хубаво, но защо не тръгват дадени субтитри, записани на CD?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

на този въпрос можеш да намериш отговор тук:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">проблемът с незареждането на субтитри може да е в следствие на някои от следните условия:

1.

quote:Оказа се че, разширението на файловете със субтитрите е разменено, какво имам предвид? Файлове във формат „MicroDVD” са със разширение .SRT, и такива във формат „SUBRip” с разширение .SUB и докато софтуерните плеъри не се интересуват „много” от това то Елита явно го прави. Просто смених разширенията и всичко си дойде на мястото.

Благодаря на Penko за коректното и пълно обяснение. Това наистина е в повече от 80% от случаите.

2.

Различни имена на филмовия файл и субтитровия файл.

3.

Субтитрите са във формат, който не се поддържа от плейъра.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">А сега конкретно на въпроса. След като не сте упоменали изрично, че моделът не чете субтитри от DVD подложка бихте ли му го сменили за модел, който ги чете?</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не можем да заменим един модел с друг. Ако погледнеш описанието на кутията и публикуваните спецификации ще прочетеш кои медии поддържа - никъде не е упоменато "зареждане на субтитри". Признаваме, че има проблем със зареждането на субтитри от DVD медии и се наемаме да го разрешим. Това не означава, че ще подменяме плейъри, защото те не зареждат за момента субтитри от DVD медии.

Към LUDIA

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Медиатек чиповете НЯМАТ DTS, това е 1000% сигурно</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Моделите PV-371X, PV-390X и DHT-790X (с изцяло сив преден панел )са с процесор MT1389FE, който поддържа DTS. Всички останали плейъри на ELITE с MTK процесори не поддържат DTS.

Плейърите със Zoran процесори поддържат DTS.

Тази информация е публикувана от части(за MTK базираните плейъри) на официалната ни страница и в този форум. Надявам се това да те е убедило.

Относно съвнестимостта и възпроизвеждането на DivX/XviD файлове , а и по-специално въпроса със субтитрите, бих искал да ви споделя моето лично мнение.

Тъй като DivX и XviD са отворени стандарти (за DivX се отнася във все по-малка степен)и всеки е в правото си да ги използва както намери за добре, това води до многобройни комбинации от кодеци, които са в постоянно равитие.

Специално за субтитрите въпросът е наистина комплексен, защото тук софтуерът и хората, които го използват по различен един от друг начин са много. Това води до различия в структурата и синтаксиса на субтитрите, което в някои случаи се оказва от голямо значение. Дори и при най-голямото си желание нито един прозводител не е в състояние да поддържа дори 30% различните формати субтитри и то напълно работещи. Липсата на стандарт води до фрапантни различия в един тип субтитри направени от различни хора. Аз лично смятам, че проверката преди запис би спестила доста главобилия на обикновения потребите.

Поздрави

8.  

9. Member
    Тук е от
    Apr 2001

Съпорт Елит, а нещо по моя проблем - могат ли 371 и 399(а и не само те) плейърите да четат ави-та, ако са записани в отделни директории върху двд подложка. Ако не, ще може ли да се оправи с ъпдейт.

Данке

10. KTR
    KTR е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Ei hora pomogneteTrqbva mi updeit za 371x.Saita na elite ne6to ne ba4ka,natiskam da svalq faila i mi dava gre6ka,probvah i s ostanalite modeli su6to e taka.Molq kajete ot kade moga da namerq update za 371x.

11. Тук е от
    Jan 2005

fuji

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Mediateka gleda po-dobre ot Zorana,zashtoto e s video DAC 12bit/108Mhz!!! </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

аз пак да попитам какво значение има видеодака

щото пресмятам така:

ако 720 х 576 е ПАЛ

ако е 25 кадъра/сек

720 х 576 х 25 това е към 10 МХц ?

12. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Здравейте,

Бих искал да кажа, че 370 се държи прекрасно с DTS audio CD (на датата има 4-5), свалил съм съм ги всичките и "пее, та дзънка". Пускам директно цифровия изход на ресивър. Това, че няма DTS декодер не ме бърка, които му трябва вграден DTS декодер да си вземе от другите модели. За съжаление не съм пробвал DVD с DTS звук, но съм сигурен, че пак няма да има проблеми. Не е справедливо да се обвинява ЕЛИТ 370, че не поддържа DTS, при положение, че и на сайта не пише нищо за DTS. Това се явявя нещо като "бонус"

13. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Хаха, приятел, точно защото не поддържа ДТС, се налага да го включваш към външен ДТС декодер, фактически работата се върши не от плейъра, а от ресивъра :-)

14.  

15. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003

Да , започва да ми става смешно.

Към SUPORT ELITE, досега не ми отговори КОНКРЕТНО на нито един от въпросите ми, твое право си е ако не искаш да го правиш, но не мога да разбера защо тогава увърташ и говориш общи приказки, та даже и правиш антиреклама на ELITE с тях:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">за момента единствения проблем с PV-372X и PV-390X e че не могат да зареждат субтитри от DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW със записани DivX/XviD файлове.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Чете ги SUPORT ELITE, поне при мене ги чете и въобще не става дума за филми с вградени субтитри, а за най-обикновени, свалени от мрежата върху DVD-R или DVD-RW подложки /към момента от последните 7 филма не тръгват само на един/. А по питането ми относно субтитрите от CD, два пъти споменах, че става дума за носител, който е записан по всички правила и тръгва безпроблемно на други машини /ТОВА Е УСТАНОВЕНО И ОТ СЛУЖИТЕЛИТЕ на софийският ви сервиз/ и пак получавам общи приказки, без нищо конкретно. Та това е, много изписах, а е събота вечер, време за купони, айде чао и наздраве на готините хора от форума.

Edit: А относно това

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Ако погледнеш описанието на кутията и публикуваните спецификации ще прочетеш кои медии поддържа - никъде не е упоменато "зареждане на субтитри"</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Цитирам дословно надписа от кутията:

"Български субтитри

DivX/DVD/DVD-R/DVD+R

DVD-RW/DVD+RW

SVCD/VCD/MP3

CD/CD-R/CD-RW"

...и т.н.

Та следващият ми въпрос е: Ако тези "български субтитри", не са за зареждане /според SUPORT ELITE/, то тогава за какво по дяволите са те?

16. Тук е от
    Nov 2004

STRAH, ako DVDto njama DTS decoder, to nikakav reseiver ne moje da pomogne po nikakav nachin! A video DAC-a e ot sashtestveno znachenie za kachestvoto na obraza ![:P]

17. Тук е от
    Dec 2004

Имам въпрос, на който искам да получа конкретен отговор.

Възможно ли е DVD/CD с MP3 да се просвири на DVD-то без да пускам телевизора и да браузвам папките. Ако всичко е в една директория - ОК, ако са в различни как мога да преминавам през тях без да гледам телевизора, има ли някакво решение?

С 370 съм.

18. god
    god е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Варна

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Съпорт Елит, а нещо по моя проблем - могат ли 371 и 399(а и не само те) плейърите да четат ави-та, ако са записани в отделни директории върху двд подложка. Ако не, ще може ли да се оправи с ъпдейт.

Данке

<div align="right">Originally posted by MiSteR*-*22/01/2005*:* 14:56:53</div id="right">

371 със сигурност МОЖЕ.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 43 от 98 ПърваПърва ... 3341424344455393 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе