Страница 42 от 98 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно
Резултати от 616 до 630 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Аааа. Много закучена стана работата. Мерси за линкчето.

Сигурен ли си за DTS-а? Защото SUPPORT ELITE е писал в характеристиките на двата плейъра със Зоран следното "DOLBY AC-3, DTS", което го пише и на 371х/399х във страницата на Елит. Всъщност ако те със сигурност не поддържат DTS просто трябва да си избера плейъра с най-хубав дизайн според мен, незвисимо дали е от новите или не.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

Това значи, че би трябвало да поддържат ДВД или АВИ с ДТС звук, но Аудио СД ДТС не тръгва на Тошибата със сигурност... Всъщност най-добре е да се пробва.

4. Тук е от
    Nov 2004

Mediateka gleda po-dobre ot Zorana,zashtoto e s video DAC 12bit/108Mhz!!! Kakto bjah pisal predi, lichno sam sravnjaval Elitte 388x sprjamo Toshiba 340. Elita e dosta po-dobar. S nof upgrade shte mogat da se chetat i ID-Ttagovete na MP3 oikite.

5. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

@-CTPAX- Мен не ме интересуват много Аудио CD-тата, така че ако плейва DVD с DTS ще съм весел и щастлив. Ще взема от един приятел Властелина (надявам се да има DTS) и ще пробвам и с него.

@fujy Тошибката идентична ли е с Elite със Zoran процесор? Нещо ме разубедихте за Zoran-а. Въпроса е дали ще успея да доловя разликата в магазина.

6. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

@fujy

Как точно тества и установи разликата в качеството на картината, с едно и също ДВД ли? Само не ми казвай, че си сравнявал с ДивХ :-) Защото мен силно ме съмнява, че тая разлика идва от ДАС-а. По-вероятно е да е от начина на декодиране. Всъщност и аз съм на мнение, че картината на Тошибата при ДивХ не е на ниво. За Елит/Медиатек нямам наблюдения.

@XpacTa

Елитът по-скоро е одрал кожата на Нео-то. Тошибата е с малко по-различно меню, като при нея липсват проблемите, които се дискутират по-горе.

7. Тук е от
    Nov 2004

mislja, che sa sas ednakvi procesori. Toshibata e sas dosta po-dobro distancionno ot tova na Elitte.

8.  

9. Тук е от
    Nov 2004

Strah, testa beshe samo s DVD-ta i to matrichni. Obraza na Elitte e vidno po-dobar ot tozi na Toshibata, a sashto taka i ot ( Sony, Panasonic, Pioneer, Eltax, Onkyo), i razni drugi, koito sa s video DAC 10bit/27Mhz, ili 10bit/54Mhz. Edinstveno Philips 963 gleda taka dobre, no toy e s Faroudja, a novija Philips DVP900SA e s 12bit/216Mhz. Veche ima i hi-end DVDP i s oshte po-jaki video DAC-ove i ot tozi Philips...

10. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Мерси много за отговорите. Значи като гледам се преориентирах към 371х/399х. Все пак ще се възползвам доколкото позволява приличието да тествам и 372х/390х. fujy, можеш ли да ми кажеш за какво да следя за да хвана тази разлика във образа?

Извинявам се че продължавам с въпросите, но ако може само да кажете как да видя версията на софтуеъра, за да съм сигурен че е с последна (11.12.2004?) и да ги накарам да ми го ъпдейтнат на място ако не е.

11. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

@fuyi

Но това едва ли се дължи на ДАК-а. Моят дърт Лайт-он е с 10-бит/27Мхц и картината е по-добра според мен от Тошибската. Има много други фактори, които влияят на качеството в по-голяма степен, отколкото разредността на ДАК-а. То да гледаш ДВД на компа си има разлика от плейър до плейър, дето нема никви ДАК-ове...

Предполагам си ги тествал на добро поне 32-инчово ТВ и връзката е била РГБ.

12. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте!

Въпросче - някой да знае по кой от многобройните изходи на Елита "тече" прогресивното сканиране? Ако е вързан със скартбукса към ТВ-то става ли?

13. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Имам 370х и 372х - разлика в качеството на картината или на звука не съм забелязал на 21" Сони

14.  

15. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Здравей 666,

проблемът с незареждането на субтитри може да е в следствие на някои от следните условия:

1.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Оказа се че, разширението на файловете със субтитрите е разменено, какво имам предвид? Файлове във формат „MicroDVD” са със разширение .SRT, и такива във формат „SUBRip” с разширение .SUB и докато софтуерните плеъри не се интересуват „много” от това то Елита явно го прави. Просто смених разширенията и всичко си дойде на мястото.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Благодаря на Penko за коректното и пълно обяснение. Това наистина е в повече от 80% от случаите.

Надявам се тази информация да е била полезна за всички.

Поздрави

<div align="right">Originally posted by SUPPORT ELITE*-*20/01/2005*:* 16:32:41</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Два пъти гледам отговора ти и не виждам кон****** смисъл в него, отговарящ на проблема на 666. Той коментира тръгването на дадени субтитри от DVD подложка и нетръгването на други от CD подложка.

Дисковете, с които пробва новата си придобивка са мои, проблем с имена, формати, размери, кодеци няма.

Това, че дадени филми, записани на DVD подложка тръгват със субтитри е обяснимо. Имам филми, на които съм вграждал субтитрите, така че... е нормално да тръгнат А 666 явно го е поразмързяло да провери, че са вградени.

Това хубаво, но защо не тръгват дадени субтитри, записани на CD?

И защо наистина твои колеги от сервиза са губили времето на човека и са го викали на място след като според твоите думи са информирани за проблема със субтитри и DVD подложките?

А сега конкретно на въпроса. След като не сте упоменали изрично, че моделът не чете субтитри от DVD подложка бихте ли му го сменили за модел, който ги чете?

Това е абсолютно в реда на нещата. На кутията пише: поддръжка на DVD+-R, пише поддръжка на субтитри, а дефакто това не е вярно. Стока, която в нормална държава производителят изтегля и с горещи извинения се опитва да умилостиви недоволния клиент, чието време е загубил!

А тук пасува и стиска палци да не са много хората, които ще се оплачат в комисията за защита на потребителя...

16. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">По кой от многобройните изходи на Елита "тече" прогресивното сканиране? <div align="right">Originally posted by ciel*-*21/01/2005*:* 13:35:19</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Значи за това по кой "тече" не мога да казвам със сигурност, но SCART кабела освен composite и S-video включва и кабели за RGB, така че това е най-смисленият (и лесен (и качествен)) начин за включване и би трябвало по него да "тече".

P.S. Пиша го това защото нещо никой не се наема да отговори на въпроса.

17. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Това, че дадени филми, записани на DVD подложка тръгват със субтитри е обяснимо. Имам филми, на които съм вграждал субтитрите, така че... е нормално да тръгнат </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Що пък реши, че говоря за твоите филми? Конкретно става дума за "Александър", свалих си го на DVD-RW и въпреки не доброто му качество като картина, субтитрите му тръгват /ако SUPORT ELITE се съмнява, може да си направи справка в сервиза/. Та това е, за мене вече е ясно, че или някой ме лъже, или е страшно некомпетентен /и двата случая, говори лошо за фирмата, ако все пак са свързани помежду си/. В най-скоро време ще се вдигна до Метро с CD-то което не ми тръгва, ще го тествам на същият модел и вече ще знам със сигурност за какво иде реч ,въпреки, че почти съм сигурен, че проблема е в моята машина.

18. Тук е от
    Nov 2004

Strah, az imam SONY 29-50hz, koeto blagodarenie na tova,che e po-star model (97-98g.), gleda po-dobre ot njakoy 100hz-vi novi modeli. Da ne govorime, che kineskopa ne e Real Flat, no za smetka na tova e dosta po-prav ot pochti vsichki novi istinski ploski ekrani, koito trjabva v posledstvie zadaljitelno da se donastroyvat ! Istinata e, che dori i plazmite trjabva da se donastroyvat i na zapad ima hora, koito samo s tova se zanimavat-da podobrjavat obraza i zvuka na dadena sistema. Progresivnoto skanirane zadaljitelno teche po RGB-to(koeto predi dosta vreme sam probval na plasma PHILIPS). Moje bi i ostanalite video izhodi bi trjabvalo da go poddarjat, no ne sam probval. Ot goljamo znachenie za dobrija obraz i zvuk sa svarzvashtite kabeli, i t. n...

<font color="orange">Mod EDIT Sunny: Желателно е да пишеш на кирилица. </font id="orange">

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 42 от 98 ПърваПърва ... 3240414243445292 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 18:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 21:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 12:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 09:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 09:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе