Страница 41 от 98 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно
Резултати от 601 до 615 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2005

бих желал ELITE SUPPORT да сподели 372х към коя категория спада - тази при която ELITE ще оправят проблема или тази при която чакаме производителя ?

2.  

3. Тук е от
    Jan 2005

здравейте

един въпрос

какво значение имат битовете на ЦАП-а в случая с двата чипсета - ЗОРАН и МЕДИАТЕК

т.е. по-точно коко битов оригинал трябва да преобразуват и колко бързо ?

4. Тук е от
    Sep 2004

Здравей vladi@setcom,

за момента единствения проблем с PV-372X и PV-390X e че не могат да зареждат субтитри от DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW със записани DivX/XviD файлове. В момента се търси начин за отстраняването му като разбира се участие има и производителя. Имаме уверението, че този проблем е приоритетен.

Поздрави

5. Тук е от
    Dec 2004

SUPPORT ELITE,

от както сме инсталирали ъпдейта PV388X_25112004_23.iso всичко при нас е О.К. с изключение на нещата за които говорихме:

1. Позиция на субтитрите - един ред нагоре, 3 шпации на ляво.

2. Възстановка на DVD MP3 разпознаването.

3. Всички промени да бъдат с шрифта от 25112004_23.

4. По възможност следващия ъпдейт също да бъде в два варианта - outline и дай господ и производител полупрозрачна лента, която честно да ви кажем, дори и с грубата си визия - страшно помага!

Пак споделяме: Режат се не режат редовете, 23 pt е точната големина на този шрифт.

Поздрави на ВСИЧКИ и успех на ЕЛИТ!!!

6. Тук е от
    Sep 2004

Здравейте!

Към Елит - голямо БЛАГОДАРЯ!!! Ще чакаме - какво да правимАко е края на другата седмица...Думи нямам

Към КУКУРУЗ - ако проблемът е с ДВД-МП3 разпознаването-сложи си последния ъпдейт - аз щях да се жертвам с по-предния Но...май е по-добре да почакаме малко!

7. Тук е от
    Dec 2004

Ciel -

знам, че в последния ъпдейт проблема с DVD MP3 е оправен, но ако заменя PV388X_25112004_23.iso губя възможността на по-добрата четаемост на субтитрите с полупрозрачната черна лента, така че сега гледането е по важно! - а слушането при мен ще е факт с новият ъпдейт и корегираните ситуации. Все пак благодаря за съвета.

Поздрави! [8D]

8.  

9. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">за момента единствения проблем с PV-372X и PV-390X e че не могат да зареждат субтитри от DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW със записани DivX/XviD файлове</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Здравей SUPPORT ELITE, имам 372X и искам да споделя мнението си за нея и да ти задам един въпрос. Машинката е перфектна за парите си, но явно има доста проблеми със субтитрите. Споделям какво е при мене, а ти и другите участници във форума ще кажете, дали проблема е само мой? Относно горното написано от тебе: При мене не е така, субтитрите се зареждат ИЗБИРАТЕЛНО, без значение дали са от DVD или CD подложка /също без значение дали са RW или R/. Занесох го днес в сервиза /София/ и явно бях първия с подобен проблем, защото го гледаха двайсетина минути, включително се ровеха в менюто и ми пускаха CD на други машини, докато се уверят в това. Ако имаш желание мога да ти предоставя CD и DVD-тата с които съм се занимавал. Та въпросът ми е: Ако наистина тези неща не се знаят, то как се работи за отстраняването им, какво мога да очаквам в близко бъдеще и дали въобще не е по-добре да го заменя за някоя 370X, която е изчистена от подобни проблеми? А ако описаният проблем си е само мой, то естествено въпросът ми се трансформира в: Къде и към кой трябва да се обърна, за да за да си реша моя си проблем? Поздрави

10. Тук е от
    Sep 2004

Здравей 666,

Явно не си обърнал внимание на целия пост публикуван от мен:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">за момента единствения проблем с PV-372X и PV-390X e че не могат да зареждат субтитри от DVD-R/DVD+R/DVD-RW/DVD+RW със записани DivX/XviD файлове. В момента се търси начин за отстраняването му като разбира се участие има и производителя. Имаме уверението, че този проблем е приоритетен. </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Не е нужно всеки да е информиран за учасниците разработващи ъпдейта. Относно сервиза колегите са наясно, просто ти си бил първия клиент, който е занесъл такова DVD там.

Ще проучим въпроса и ще се свържем с Вас ако има нужда да доуточним някои детайли.

Поздрави

11. Тук е от
    Mar 2002

Здравейте !!!

Имам Elite PV -370X и съм много доволен от него. Забелязах обаче един проблем за които не се е споменавало във форума до сега (до колкото си спомням), пък и понеже стана дума реших да го споделя. Отнася се за избирателното възпроизвеждане на субтитрите. Забелязах че, субтитрите не се показват приблизително на около 10% от филмите които тегля и пускам на Елита. Реших да разбера защо. Оказа се че, разширението на файловете със субтитрите е разменено, какво имам предвид? Файлове във формат „MicroDVD” са със разширение .SRT, и такива във формат „SUBRip” с разширение .SUB и докато софтуерните плеъри не се интересуват „много” от това то Елита явно го прави. Просто смених разширенията и всичко си дойде на мястото. Това реши 100% проблема ми с избирателното възпроизвеждане на субтитрите, така че, проверявайте преди да запишете филма дали разширението на файла съвпада с формата.

Поздряви и

Специални БЛАГОДАРНОСТИ на SUPPORT ELITE за (ама наистина) невероятното търпение.

12. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003

Здравей пак SUPPORT ELITE. Добре четох поста ти, но нещо не можем да се разберем Аз поне не видях никъде да споменаваш, че не може да чете субтитри от CD, ако си го казал моля за извинения А исках и да спомена, че при мене имам и дивекс записан на DVD подложка, който си чете субтитрите. А относно това:

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Относно сервиза колегите са наясно, просто ти си бил първия клиент, който е занесъл такова DVD там.

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> ако наистина е така, то просто нямам думи. Излиза, че след като съм се обадил по телефона и подробно и коректно съм обяснил проблема, са ме викнали само за да видят такова DVD там. Загубих си два три часа, без да броя бензина. Както и да е, ще помоля още веднъж да ми се отговори на въпроса: Само при мене ли не чете субтитри и на CDта. Досега от 10-тина CDта ми е прочело субтитрите на половината.

13. Тук е от
    Sep 2004

Здравей 666,

проблемът с незареждането на субтитри може да е в следствие на някои от следните условия:

1.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote"> Оказа се че, разширението на файловете със субтитрите е разменено, какво имам предвид? Файлове във формат „MicroDVD” са със разширение .SRT, и такива във формат „SUBRip” с разширение .SUB и докато софтуерните плеъри не се интересуват „много” от това то Елита явно го прави. Просто смених разширенията и всичко си дойде на мястото.</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Благодаря на Penko за коректното и пълно обяснение. Това наистина е в повече от 80% от случаите.

2.

Различни имена на филмовия файл и субтитровия файл.

3.

Субтитрите са във формат, който не се поддържа от плейъра.

За съжаление няма начин за проверка дали записания диск ще се възпроизведе коректно от плейърът, затова моля преди да запишете диска проверете дали горните условия са изпълнени. Това до голяма степен ще гарантира безпроблемното възпроизвеждане.

Друга основна характеристика е, че плейърите на пазара не поддържат по-голяма разделителност от 720X480. Това означава, че филми кодирани на по-голяма от тази разделителност няма да тръгнат или ще имат дефекти в картината. Това не е въпрос на нови кодеци, а ограничение на самия плейър.

Надявам се тази информация да е била полезна за всички.

Поздрави

14.  

15. Тук е от
    Dec 2004

666 -

незащитавам SUPPORT ELITE, но той е прав. Аз лично преди да архивирам на CD или DVD проверявам всичко по дадения филм, като корегирам каквото трябва, пиша на едно пробно RW- същевременно гледайки си и след това Master RECORD. И тъй като тази операция при мен е проиграна ...... ГРЕШКИТЕ са сведени до минимум. Върви ВСИЧКО което е предвидено за модела, грей и свети. Това е! Успех и само 388Х !!

P.S. ''Майтап, бе Уйли....съжелявам!''

Поздрави! []

16. 666
    666 е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2003

SUPPORT ELITE съжалявам, че трябва да се цитирам но... <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">защото го гледаха двайсетина минути, включително се ровеха в менюто и ми пускаха CD на други машини, докато се уверят в това</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote"> което значи, на прост български език, че проблема с нечетенето на субтитрие на дивекса от CD подложка е УСТАНОВЕН И ОТ СЕРВИЗА НА Елит.

Това е, действието се развива в София /20.01.2005г, около обяд/, можеш да се обадиш по телефона им и да провериш.

Вече съм 95% убеден, че проблема е само при мене. Така, че въпроса на който ще ти бъда благодарен, ако отговориш, е:

Къде и към кой трябва да се обърна за да, за да ми се разреши проблема?

И молбата ми е, ако можеш да отговориш КОНКРЕТНО на въпроса ми, или да помогнеш по някакъв начин давай, ако не можеш, или не искаш, то здраве да е.

17. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Здравейте. Тъй като утре смятам да си купя един от DVD плейърите на Елит искам да ме посъветвате кой да избера. Така като гледам избора е между 371х/399х и 372х/390х, въпреки многобройните привърженици на 388-цата. Избора ми клони към Zoran-а. Има ли някаква причина да предпочета Mediatek?

Приготвил съм си за теставане един release на WAF, за да видим дали наистина плейва филми с по-голяма разделителна. Освен това и един DTS диск - Queen Greatest Hits DTS (ако трябва ще дам линк), който въобще не съм убеден че ще успея да запиша така че да се просвири на DVD player.

Не можах да намеря и филмче с 29.97 кадъра в секунда. Ако някой знае да даде линкче за да се подкова.

Ако някой иска да тествам нещо друго да казва.

П.С. Зоран-а има ли проблеми с packed bitsream-а?

18. Member
    Тук е от
    Jan 1970
    Живее в
    София

1. ВАФ-а се свири, но с такива артифакти и сечене, че не се гледа.

2. ДТС-а не тръгва, единствено ако имаш ДТС ресивер ще можеш да го чуеш.

3. Това е 29.97 - http://rack7.free.evro.net/herober7/...0Of%202000.avi

4. Да, Зоран има проблеми с Packed Bitstream.

Тези наблюдения са върху Тошиба 340Е.

Причината да предпочетеш Медиатек в случая са субтитрите с кант и наличието на доста програмки за пачване на фърмуера. Ако пък държиш да ти се показва ID3 тага на МП3-ките, се хвърляй на Зоран.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 41 от 98 ПърваПърва ... 3139404142435191 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе