Страница 46 от 98 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно
Резултати от 676 до 690 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Nov 2004

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Трудно е да се каже кои са по-добри. Но проблема не е май в апгрейтите. Ние като потребители знаем ли какво искаме. ...</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Разбира се, че знаем. А това че един иска едно, друг - друго е много лесно да се реши от страна на SUPPORT ELITE. Да сложат няколко варианта на firmware от които всеки да си избира това което най-добре го устройва. Вече го направиха за модела 388.

Аз нямам време дори да изгледам всички филми които имам, какво ли да си играя по 1-2 часа със субтитри, packed bitstream, ... Единствено проверявам имената и разширенията на файловете преди да ги запиша на DVD.

Поздрави

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Здравейте. Най-накрая си взех плейър - 399х. Първи впечатления - грозен като смъртта, а копчетата светят толковя ярко че ще ми избодат очите. Явно ще трябва да се прави някакъв "пернишки" тунинг по въпроса.

В магазина (Технолукс) стана нещо като цивилизован скандал, особенно пък като намекнах за dts. Те твърдо ми заявиха че няма. Не знам дали се застраховаха или просто бяха тъпи, но в събота/неделя ще пробвам дали има или няма и ще кажа. Освен това отрекоха всякакви роднински връзки с Elite и казаха че "магазинът" на Elite бил някъде на (около?) Илиенци. Ако някой знае къде се намира и дали продава на дребно да каже plz.

4. Тук е от
    Jan 2005

за собствениците на ELITE 372x или NEO PDX77 s/n10*

моля споделете версиите на фирмуера си

вижда се като при отворен /OPEN, EJECT/ трей се натисне бутон DISPLAY

5. Senior Member
    Тук е от
    May 2001

Извинявам се предварително за офтопика.

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Общо взето четливостта се подобри, но само когато се вижда целия ред. А това се случва рядко, защото вече при повечето филми половината от субтитрите се изрязват отдясно.

<div align="right">Originally posted by pgitzov*-*26/01/2005*:* 18:44:08</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Погледни на компютър тези субтитри - примерно с Wordpad, които ти се изрязват, и виж дали имат пренос - т.е. ако са в MicroDVD sub формат, трябва да изглеждат така:

<font color="green">{3061}{3109}Ще дойде.

{3133}{3253}Имaм и други купувaчи.|- Лично гaрaнтирaм зa този човек.</font id="green">

вертикалната черта означава нов ред. Ако няма никъде такъв символ, а има дълги изречения тогава е нормално плеъра да ги отреже. До колкото имам идея Елита не пренася автоматично субтитрите (то май от новите плеъри никой не го прави... ех, Philips DVD737 си ги пренася - 110 символа, до 3 реда, както казваше един участник в БайБрадър - "като пич", ама стар чипсет и няма съпорт вече...)

Ако субтитрите ти са във вариант .SRT, за да са с правилен пренос трябва да изглеждат така:

<font color="green">

2

00:00:16,010 --> 00:00:25,440

"Само мъртвите ще видят края на войната"

Платон.

3

00:00:56,010 --> 00:00:59,850

Сомалия - Източна Африка.

1992 година.</font id="green">

Ако имаш редове от този род:

<font color="green">117

00:08:14,953 --> 00:08:18,790

Вие нямате право да влизате в САЩ, а аз нямам право да Ви задържа.Попаднали сте на пропуск в системата.Трябва да останете на летището до второ нареждане.</font id="green">

със сигурност няма да излязат половината букви...

6. Junior Member
    Тук е от
    Mar 2004

Здравейте. За момента мога да потвърдя че 399х плейва DTS CD-та. Ако имате плейър който поддържа DTS (371х, 372х, 390х, 399х) си струва да си дръпнете някое - аз лично пробвах с http://195.234.236.193/guardian/musi...Hits%20DTS.nrg - дърпате, пържите с Nero на обикновенно празно CD от триесе стотинки и се наслаждавате на качествен звук. На компютър може да се плейне с WinDVD 6 или VLC Player, но интересното е че не поиска да ми го пусне от CD-то, а само през DVD-то. Не разбрах какво точно значение има, ама за WinDVD 6 явно има. Още DTS дискове може да намерите през форума на data.bg

Edit: Пробвах и с extended-а на Завръщането на Краля и тръгна DTS-звука, въпреки че в момента съм само стерео. Така че 399x си има DTS като слънце.

7. Тук е от
    Jan 2005

към elite support

какво казаха китайците ? ще има ли коригиран фирмуеър ?

8.  

9. Тук е от
    Jan 2005

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">за собствениците на ELITE 372x или NEO PDX77 s/n10*

моля споделете версиите на фирмуера си

вижда се като при отворен /OPEN, EJECT/ трей се натисне бутон DISPLAY

<div align="right">Originally posted by vladi@setcom*-*28/01/2005*:* 09:45:41</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

DIVX ZR 36776 0B

DA1_01.00.00.04+FE-DV34.00.01

Това е което ми изписва.

Сега да се оплача и аз Най-странното е, че на някой дискове ми чете субтитрите, а на други не иска. Проверих дали все пак има такива- е имаше. И на двата диска (този на който чете и този на който ужким няма) разширението на файловете е *.sub.

Другата ми болка е, че устройството не разпознава някой (да не кажа доста) от DVD-R -овете ми. Пробвах с различни марки, т.е.- Princo, Optical Storage, 40 години МЕТРО. Пак по същия начин едни иска , други не.

Много се надявам скоро да излезе ъпдейт който да реши тези проблеми.

10. wor
    wor е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Здравейте всички в форума,

Много е яка темата и се радвам че има хора като вас дето да участват за да могат хората да разберат истинските възможности не техните DVD-та. Преди време бях писал в форума но от доста време нямам възможност да следя форума.

Аз съм горд собственик на Elite 388 и редовно си гледкам по някое филмче на него. Вярно че понякога ми се налага го да преработвам за да трагне, но все пак от това не мисля че се умира. Радвам се че SUPPORT ELITE участва в форума но напоследък май ни позабрави за по-нов firmware.

Искам да помоля някой ако може ли да ми даде добавка за DirectSub за firmware(по-точно служебните файлове или настроиките които се избират) за Elite 388 с инсталиран последния firmware от сайта на Elite. 10х предварително. Програмчето е много яко и полезно.

А сега към SUPPORT ELITE - брато известо време съм се занимавал с програмиране и знам че е много трудоемко и гадно когато трябва да пренаписваш една програма(в случая firmawe) дето не си я писал ти и особенно за претенциозни клиенти като нас които всеки иска различно но просто такав е живота.

Искам да предложа нещо да бъде включено в следващия firmawe и моля за одобрението на идеята ми от останалите от форума и ако искат могат и да я доразвият. Става въпрос за озбразяването на имената на файловете.

Понеже в момента полето в което се изписват имената е много тясно не се виждат целите имана на файловете и когато са с малко по-дълги имена като например mp3-и(понеже обикновенно първо е името на изпълнителя). Вместо да мрънкаме на SUPPORT ELITE да променят цялата структура на меню-то за да има по-малък шрифт и да има повече редове на екрана и онова екранче за preview да се махне, което не вярвам че ще стане този живот аз предлагам следното:

В черното поле което е под листа с файловете и preview екрана да се изобразява файла който работи в момента и при смяна(преминаване на следващия файл) автоматично да се променя. А същотака да се променя, когато имаме двищение на маркера(или жълтия ред) нагоре надолу, чрез бутоните на дистанционното, за да си изберем песен, за няколко секунди за да можем да разберем за коя точно песен или филм става въпрос.

Според мен това е по-лесно за изпълнение от програмна гледна точка отколкото онези другите неща, които искаме.

Според мен или като човек които малко или много се е занимавал с програмране си знам или поне така предполагам че това в програмата просто има една фунция или нещо такова което извиква и му се казва какво да се изобрази и колко време да бъде изобразено. И според мен тази фунция или нещо такова се полазва и за изобразяване на субтитрите.

Така, че ако може хора кажете си мнението и ако може SUPPORT ELITE моля да ми кажеш поне горе-долу дали съм прав.

11. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ей, не гонете различните от 370х в друга тема. Я си представете, че някой който сега се чуди кой точно модел да си купи трябва освен 37-те страници (а ще станат и повече) на тази тема да изчете и да речем още десетина на друга.

12. vor
    vor е офлайн

Тук е от
    Jan 2005

Към ELITE SUPPORT купих си PV 399 X за6тото от магазина казаха че е наи- добрият. Дотук добре ама з6то не иска да ми отваря някои субтитри а други отваря без проблем от една и съща DVD подложка. Няма значение какъв е формата на субтитрите. Не отваря и .sub и .srt. Същите субтитри се отварят без проблем на PV 370 X.

Моля кажете 6те оправите ли този проблем в скоро време.

13. Тук е от
    Jan 2005

ами аз като реших да пиша в темата за първи път тя вече май се беше разширила

да земе модератора да я смени на

ELITE PV - xxx - въпрос за субтитри на български

@ktt: аз отскоро я гледам темата, но според мен проблема е общ - ELITE SUPPORT

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Мисля, че темата е за плеърите на Елит и би било добре да се пише за всичките им модели без оглед на процесора. Причината - ами от Елит явно четат само тази тема и най-важното само в нея отговарят.

Не съм имал предвид да се обсъждат устройствата на други производители.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2000

Преминаха коледните празници, не се очертава бум в продажбата на двд плейъри поне до другата коледа. Какво пишете тука, нали вече сте си похарчили парите :-) От Елит да чакаме новите модели, тия сме ги отписали вече, или поне аз съм ги отписал. Ще чакам.

17. Тук е от
    Dec 2004

Проблемите са ясни, коментарите за сега са излишни, SUPPORT ELITE - предполагаме си знае работата, не ни остава друго - освен да чакаме. М/у другото проблемите не са много, така че.... ЕЛИТ .......

приключете ги за да има всеобщо спокойствие.

На ВСИЧКИ поздрави и успех !

18. Тук е от
    Feb 2005

Господа... В книжката на Елит 37x пише:

Страница 5: Random---> При възпроизвеждане на VCD, CD, MP3 диск натиснете бутона RANDOM за избор на случаен подбор на песни...........

Таааа само че на дистанционното ниама такъв бутон.. Има други бутони които ми се струват излишно но все пак това си е мое мнение...

Неможе ли на мястото на REPEAT бутона да се сложи тази функция със следжащия UPDATE.......

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 46 от 98 ПърваПърва ... 3644454647485696 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе