.
CALL-151 !!! ПИШИ НА КИРИЛИЦА !!! Не те разбираме човече!
Здравейте
Въпрос към rdk и KTT (гурутата). Имате ли идея, как да се махне опцията за пренасяне на редове на титрите... Направо е ужасно много кофти се получава при някои филми с много дълги и накъсани титри - пренася по 1 знак на следващия ред а по-следващия изчезва и някакви такива гадости стават.. По-добре да си ги къса цели думите и да слага ако трябва по 5 реда титри ама да са си там... Ако искате ще снимам да видите кофти ефекта.
С 399x съм и ползвам pv_399x_servo_07.10.00.00_22112005_OSD.rar - т.е. предишната версия а не тази дето сте добавили MP4Като гледам КТТ какви проблеми има с аудиото само да превключва май няма и да я слагам засега ако трябва само да сменям настройки
Някъде по-напред в постовете бяхте говорили за тоя скапан пренос ама са не мога да намеря къде, затова се извинявам ако вече има решение. Т.е. много си ме кефи последния фирмуер, само да не се пренасяха така гадно знаците....
ето го рпеписано на кирилица (извинявам се за правописните грешки)
някои ползвал ли е програмите "MTK Firmware Remaker" и "MTKFontCreator" за да модифицира шрифта на субтитрите?
по точно ако сменя размера на шрифта, размера на отделните букви (ширина) какво ще стане? сте продължи ли да рбаоти нормално?
Имам желание да си нарисувам шрифта сам. този който е в момента мисла це не е подходящ!
Засега несмея да пробвам преди да съм сигурен це енщо нема да се забози и да не мога да вазстанва нормален фирмуер.
Моля ако някои е правил такива корекции нека сподели...
Мерси!
niakoi polzval li e programite "MTK Firmware Remaker" i "MTKFontCreator" za da modificira srifta na subtitrite?
po tocno ako smena razmera na srifta, razmera na otdelnite bukvi (sirinata) kakvo ste stane? ste porodalji li da rbaoti normalno? ste prenasia li pravialno ako se nalaga?
zastoto imam jelanie da si narisuvam sam srifta! tozi v momenta makar i otnositelno citaem e mnogo grozen i nepodhodiast spored men.
nai prosto bi bilo vmesto da pitam da zema da probvam! samoce me e strah da ne omaja nesto ta posle da nemoga da varna normalen firmware. zatova i molia ako nekoi ima opit v tazi nasoka da go spodeli!
mersi
Имам един въпрос... Съжалявам ако отговорът го има някъде из форума, но не успях да го открия...
имам Elite PV 370, ако сложа някой ъпдейт и не съм доволен от резултата, мога ли да се върна към по-стар ъпдейт?
Здарвейте!
Едно въпросче, за да реша какво да правя.
Версията за 388, която поддържа Nero Digital, коя е - в смисъл с градация на субтитрите от долу на горе или от горе на долу?
Благодаря предварително!
Здравейте, аз също имам ELITE DHT-790X , и искам да ви попитам няма ли да има нещо и за този модел?
От ЕЛИТ ни дума ни стон ,дори и на меилите не отговарят :-(
Здравейте,
Искам да споделя с вас едно мое наблюдение. Касае се за два плеъра - 400USB и 370Х с фърмуер от elitefan (практически същият интерфейс).
На някои филми се случва да не показва субтитри. Като натисна бутона subtitles на дистанционното последователно се сменят off и 1/1, което ще рече, че плеърът разпознава файла със субтитрите, но не го показва. Аз си реших проблема по следния начин - при отворен лоудър натискам бутон 0 (т.е 10/0) от дистанционното. След едно натискане на в горния ляв ъгъл се появява Х. След това натискам бутона за затваряне на лоудъра и субтитрите се показват. Съгласно упътването, по този начин се указва регионалният код на ДВД, а въведената нула съответства на "всички региони". Ако натиснете няколко бутона преди да затворите лоудъра се появяват няколко хикса, което според мен съответства вече на друга команда за плеъра и не съм експериментирал по-нататък. Надявам се това да помогне на някого.
И един въпрос - новият ъпдейт за 370X от elitedvd@abv.bg със стария интерфейс ли е или е нова версия на фърмуера от elitefan.
Поздрави!
Здарвейте!
Много странно- при варианта с Nero Digital първият ред субтитри "бяга" много на долу и практически се скрива на половината...Не е от настройките - на Pal съм. Върнах си V2 и се оправиха нещата. RDK-проблем ли ще е да се направи mp4+V2?
Благодаря предварително!
ciel,
пробвай варианта от вчера 15122005, мисля че ще ти хареса.
Поздрави!
Здравейте!
rdk, след секунди ще пробвам варианта, който ми препоръчваш и ще кажа отзиви, а за сега едно ВАЖНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ!!!Момчета, който има 388 в никакъв случай да не си слага официалния ъпдейт от страницата на Елит! Тези хора съсвем са се побъркали! Единствения плюс е че картината е по-добра, признавам, но...моята 388-ца тотално се ощури от този ъпдейт-дисплей, бутони, функции...мазало!!! Да не говорим за шрифта с един пиксел аутлайн-на светла картина не се вижда, но това можеше да си го оправя, само че...не е само това. Ами какво да ви кажа - евала на ЕлитТова беше най-голямата им издънка! Много бих се зарадвал ако някой от тях прочете това и дори се замислям дали да не отида в сервиза им и пред тях да направя ъпдейта от страницата им...Но в крайна сметка защо да се занимавам с глупости, като тук има хора, на които може да се разчита!
rdk, thank you!
ciel,
а ти кой слага от двата? Това с тези "дати или вече ъпдейтнати" е малко объркващо. А и на първия линка не работи.
rdk,
слагай и малко инфо за версиите. Кои са /V1, V2, др/ или какво е променено.
Извинявам се, че ще питам тук, но направих тема, ама само 1 отговор имам - кое е по-добре/ по-малко зле 371 или 388?
KTT,
последните са с увеличен шрифт и са вдигнати с един ред по-нагоре вариант 1.
Поздрави!