не издържах и го флашнах с pv_370x_servo_07.10.00.00_25112005_TEST.rar
дисплея доколкото видях работи и бутоните също разчита всичко както и досега , та това е на първо четене* :Super:
само ако можеше и брояча да изчезва![]()
не издържах и го флашнах с pv_370x_servo_07.10.00.00_25112005_TEST.rar
дисплея доколкото видях работи и бутоните също разчита всичко както и досега , та това е на първо четене* :Super:
само ако можеше и брояча да изчезва![]()
И аз на моя 371x качих pv_371x_servo_07.10.00.00_25112005_TEST.rar. Дисплея си работи нормално. Субтитрите ги показва от долу нагоре. Нямах дълги за да видя дали пренася редове. OSD-то се показва. За кратката проба не видях съществени недостатъци. За мен е малко непривично да показва субтитрите от долу нагоре и ще се опитам да го сменя.
Поздрави.
Бях писал преди време ама никой не отговори
Да питам нямате ли проблеми с просвирването на DTS audio CD-та
Аз имам 371 от преди доста време с оригиналния софт нямаше проблеми и с ДТС аудио и с ДВД ТДС
след ъпдейта от сайта на елит нито аудио нито ДВД с ДТС звук вървяха /става въпрос само за звука/.
Опитах и 374 ЕХ там само ДВД тата тръгнаха аудиодисковете не
С новия 371Х положението отново не е добро и там нито аудио нито ДВД с ДТС вървят.
С тези ъпдейти как стоят нещата с ДТС-а ? Кажете с кой да го ъпдейтна за да имам пак ДТС?
Ако някой изка по подробна информация за 374ЕХ и новия 371Х съм готов да помогна
Както писах по-горе, упдейтнах си моя 371 с последниа файл от elitedvd@abv.bg който е TEST за 371x. Пробвах и с аудио DTS диск. Свири си абсолютно нормално без проблеми. MP3 също. С другите аудио не съм пробвал.
Нека каже някой как да го пачна за да се скрие OSD-то.
Здравейте на всичкиОтдавна не съм наминавал, но има яко прогрес тук
Днес свалих pv_388x_AN26pt_21112005_v2-OSD от чекмеджето по препоръка на КТТ. Флашнах модела си 399 и в сравнение с предишната ми верия на rdk отпреди няколко месеца сега бутоните се гасят, дисплея си е ОК и някои други проблеми май ги няма.
Моят модел обаче е от "старите" отпреди няколко месеца. Разбрах, че rdk си е взел новата партида, а и аз днес купих на тъщата от новата партида и определено се различава не само по кашона и малко във външния вид, но и по това, че са сложили фирмуера на Elitefan.
Искам обаче да помоля някой, който има същия 399 модел (най-вече rdk, макар и той да е с новата версия) да ми каже следното.
1. Има ли версия на pv_388x_AN26pt_21112005_v2-OSD със стария шрифт със серифите и двойния аутлайн (Elitefan версията), защото нещо този ариал ли е не знам какъв е много ме дразни - хем ми е едър, хем доста по-малко знаци се хващат на ред и се пренася много зле такаМасово преноса е по една буква на втория или третия ред, а и излизат отгоре надолу титрите... Смятам, че ако е старият шрифт много по-рядко ще се налага пренасяне защото при него се хващаха 52 знака на ред...
2. Има ли версия на този фирмуер с фикснати бутони (работещи).
Сега да кажа, че нито недоволствам нещо напротив - ЕВАЛА на КТТ и rdk, и останалите, че се грижите за всички останали. Аз преди се бях хванал да поправям по фирмуерите по нещо, ама после го зарязах и днес установих, че всичко съм забравил и трябва наново да търся и чета, как да си сменя сам шрифта и да си оправя бутоните. Затова и пиша този пост, надявайки се да не обидя никой и надявайки се, че някой с 399 вече има фикснати бутони и сменен шрифт.
Ако няма... ще трябва да почета наново как се правеха тези неща...
И пак - МЕРСИ много на хората, които продължават да туниговат тези плейъри и ги направиха почти перфектниМисля да взема да направя или специален форум или цял сайт на нашия (www.hicomm.bg) за да се обсъждат всякакви плейъри, модели и т.н. Благодатна е темата много.
@bigstoyan
за твоя плеър бих ти препоръчал pv_399X_servo_07.10.00.00_22112005_OSD
Поздрави!
rdk - МНОГО ти благодаряСложих го току-що и на първо "гледане" всичко е ТОЧНО както искам - стария, серифен шрифт, бутоните работят и се гасят, LCDто също май... няма го при стартиране таймера и по всичко си личи, че скоро няма да го пипам този фирмуер. Даже май и пренасянето ще работи като гледам и това е включено в него. Кажи как да ти се отблагодаря сериозно!
И наистина мисля да направим ако може някак си специализиран сайт, част от нашия или нещо подобно, защото на форум е малко сложно, а там ще си има всичко. Ще говоря с шефа и ще обмислим да направим и без това отдавна искаме нещо като HiComm Academy, където ще има не само обмяна на опит, но и приток на хора за работа при нас![]()
abe hora, nekoi mojeli da mi obiasni kak taka nekoi si vzel firmuera, modificiral go i neznam si kakvo napravil...?
s kakvo go modificira? otkade ima informacia kakvo da pipa?
primerno, ako az iskam da si "narisuvam" svoi sobstven srift na DivX ELITE player kakvo trebva da naprava?
mojeli nekoi da mi kaje? ako razbirase informaciata ne e sekretna!
CALL-151,
на първо време прочети "няколко" страници назад тук, както и приложените линкове към др.сайтове.
Върнах старата версия на шрифта от elitefan-rdk /за 388/, тк. явно повечето харесват нея а и се събират повече символи на ред:
pv_388x_28112005_v1-OSD.rar
pv_388x_28112005_v2-OSD.rar
имам елит 790x черно-сив панел.Имам го от около 9 месеца до сега е носен в сервиза 7 или 8 пъти :проблема е един и същ -сече картината независимо дали е на двд или див x .Взимам го от сервиза работи 1 седмица и пак същото .значи разбрах горе доло от какво го прави,на дистанционното има 1 копче v-mode е кръстено,та от тая функция идва проблема според мене, ако е на off горе доло движи ако е на някое друго луд сеч а даже и блокира другите са :yuv,p-yuv,rgb,vga интересното е че се променя и звука абе ужас като 4е ли почва да върви на бързи обороти.Когато е на off също сече но поне не дига оборотите но просто не може да се гледа.има още малко гаранция но в сервиза или не могат или не искат да го оправят цялото е в лепенки.в момента е с последния ъпдеит:DHT790X_25112004_outline ,моля за съвет и садеиствие ,благодаря предварително.възможно ли е да е от firmware?
Здравейте хора,
От доста време следя форума или ако трябва да бъдем чесни от самото му начало понеже аз бях първия човек в България с 388 модела понеже го взех от склада на Елит още преди да е излязал на пазара. Искам да кажа, че сте супер и вършите чудесна работа. Моето плайерче се държи задоволително добре и след доста смяни на firmware е направо супер. Обаче ... Нали знаете че винаги има някое обаче!Имам следните проблеми ... След доста смени за тези около година и половина на firmware вече чете супер бавно - имам впедвид, че като сложа някой диск докато прочете съдържанието му ядко мисли, а и понякога просто казва няма диск(обикновенно за двд дискове записвани на повече от 2х или 2.4х(за - и + стандарта)). Мислих си, че това се дължи на замърсяване на оптиката и отслабване на лазера, но го отворих, почистих и вдигнах малко тока на лазера от потенциометрите на оптиката и се пооправи но след следващата смяна на firmware пак се появиха проблемите. Което ме кара да мисля, че е нещо от смяните на firmware, може би нещо с сервото за което пишете по-напред във форума- Ако някои може да ми каже нещо по въпроса ще съм му много благодарен. Но това не сериозния ми проблем с това се живее понеже като взема нещо го прехварлям на някое двд презаписваемо и си гледам макар, че мисли повечко.
Големия ми проблем ми е, че нещо не иска да flash-ва преди време ктт ми прати firmware, който за момента беше последния и го качих съвсем нормално и всичко което се подобряваше с него стана и двд-то си бачка, но сега като видях че сте махнали досадното osd реших да си кача по-новия firmware от elitedvd@abv.bg и голямото ми разочоравание е че ми изписа ""UNKNOWN DISK", правя си всичко както предните поне 7 пъти когато съм сменял firmware при записа на диска и се учудих много след което пробвах с някой по стар и с firmware от сайта на elite но ми изписа същото. На какво се дължи това според вас и какво мога да направя???
благодаря предварително!!
wor,
няма да мога вероятно да помогна, но според мен вариантите са два:
- действително започва да ти се скапва Елита, но мисля че причината не е във фърмуера или сервото а му е дошло времето. Не е следвало да пипаш тоците на лазера, но и това надали е причината.
- аз също я докарах до там, но при мен причината се оказа новата записвачка + новия софтуер - Roxio 8. Старите носители спряха да се четат на Елита. Върнах Нерото и проблемите ми приключиха дори и с най възрастните подложки /RW/.
А сервото си е същото както от оригиналните фърмуери на Елит.
Изписването на "UNKNOWN DISK" при флашване значи, че не си записал коректно фърмуера на CD-to или си слагал преди това по-предния вариант за 399/прочети една две страници назад/.
Здравейте, относно проблема на wor. Почти съм сигурен, че няма нищо общо с това, че си е бъзикал плеърчето. Аз лично след се флашнах с 388-KTT-RDK.iso първоначално се зарадвах защото най-после лоудъра угасна, но след като пробвах да сложа друг ъпдайт след това, имах абсолютно същата реакция на 388-цата ми. Всеки друг диск с ъпдейт който се опитвах да мушна се оказваше "Unknown disk". Единственият начин по който се оправих беше със серийния ъпдейт. За съжаление по никакъв начин вече не мога да накарам лоудъра да угасне. Но.... вече се примирих с това. Хайде сполай ви
Към WOR
Извинявам се предварително на всички че въпроса ми не е свързан с плеярите.....Искам да попитам WOR как става регулирането на силата на светене на лазера на оптиката, не става дума за плеяра а за една записвачка дето това може да е последното й издихание. Благодаря предварително и пак се извинявам за![]()