Имах предвид, може ли по някакйв начин да се пригоди друг фърмуеър, например от 399 или е опасно?
Имах предвид, може ли по някакйв начин да се пригоди друг фърмуеър, например от 399 или е опасно?
Здравейте!
След 388 минах на 366...май-май се минах, но...Какво е положението-след ъпдейт от официалната страница (също и от пощата в АБВ) няма PCM и DTS декодиране. Става въпрос, че DTS звук не поддава през цифрофия изход (за аналоговите е ясно,че няма).Мисля, че е от сервото, но как се смяна не знам.Възможно ли е да се пригоди ъпдейта за 388 от пощата в АБВ(този със серво 07.....и Неро) за 366? Писах на Елит, изпратиха ми един(за което много благодаря все пак), но той е меко казано странен..Уж трябваше да е фабрично поставения, но е с черен екран и т.н., тоест от най-старите,но с новото лого на Елит,, а като го купих беше с фирмуеър от "новия" вид(син екран,нов файл браузер и т.н.), но без Неро...Нещо тотално се обърках.Явно и за новите модели ще трябва "помощ от приятел"...
4о4о, всички фирмуеъри на ЕЛИТ за МТК в магазина им (371,388,399 т.н.)ги слагат от един диск и всичко е ОК .Лично пред мен пробваха и трите модела DVDта и преди опаковането им "мушнаха" по едно ъпдейтче профилактично от едно и също CD.
4o4o,
може да се пригоди но ще загуби USB-то, необходим е фирмуер от плеър поддържащ Nero Digital и USB.
Имам оригиналния фирмуер с който идва 366, свалих го със сериен кабел от плеъра на мой колега. Ще го сложа в пощата в abv.
С риск да бъда упректнат, че не чета... ще попитам за новия си PV-366X...
update-нах firmaware от сайта на елит... какво стана:
1. случи се точно това, което "ciel" описва три реплики над тази -> изчезна DTS-а...
2. font-а стана някакъв подобен на Times Nеwe Roman... това са онези букви с дебели и тинки линии и едни завъртулки - крайно неподходящи за субтитри.
3. положението с филмите, които не вървяхя (или насичаха) не се промени достатъчно за да тръгнат чисто (май има леко подобрение). Това не е проблем - ясно е, че няма плеър, който да плейне всичко.
единственото положително е, че буквите получиха очертване.
а сега на въпроса...
може(ше) ли да настроя font и стил(сянка) от setup менюто? - защото ако е така, не си засужава ъпдейта!
факт е, че се оправям трудно в сетъп менюто
- не разбирам много от параметрите в менютата ...
- не мога да се връщам назад, след като съм се забил в някоя опция...
С оригиналния фърмуер от rdk DTS на 366 върви. Благодарности!
При мен /PV-388Х/през цифровите изходи и кой да е вариант от последните фърмуери:
1. Долби Диджитал работи само при меню "Аудио-Digital Output - All"
2. Зa Неро Теста - за да работи трябва "PCM only";
3. DTS не тръгва никак.
За DTS тест ползвах "DTS Test by Mtz", който работи коректно от компютъра и не работи изобщо от Елита.
Не съм пробвал при фърмуера от 2004 на Елит.
Не говоря за декодиране от плеера а за изкарване на сигнала през SPDIF.
Да не би нещо да бъркам настройките? Или при RISK 05.00.06.XX изчезна DTS - а /или в комбинация с "не роден" 8032 блок/?
При тези, които работи DTS-а - с какви* версии на RISK и 8032 сте ?
Здравейте!
Още при RISC 05.00.05.07 изчезва и DTS и PCM. Само с RISC 05.00.03.06 (който е още от оригиналните фирмуеъри на Елит от 2004 (и съответно не поддържа Неро,мисля) всичко работи нормално. Не случайно, ако се скапе нещо плеър в гаранция му слагат софт с 05.00.03.06, но казват, че е от новите без поддръжка на Неро (тоест не са добавяни нови кодеци).
ceco7 - абсолютно съм сигурен, че е така. Има софт, в който всичко (или поне това, което трябва) се променя БЕЗ да се барат бутоните на предния панел. При положение, че те са фабрично настроени и в този софт просто "ги няма" може от един и същи диск да се ъпдейтнат всички плеъри с Медиатек чип.
ceco7 и ciel,
има един момент който ви убягва, на един диск могат да се сложат в една компилация примерно 366.BIN, 399.BIN 400.BIN и т.н. плеъра избира този, чието име е заложено в настоящия му фирмуер. Затова при новите плеъри не е както преди MTK.BIN, а е конкретизиран модела.
Поздрави!
Приятел, имам 399х. Възможно ли е да се извади USB с допълнителен кабел от страни тъй като този модел няма такъв извод.Първоначално публикувано от rdk
hristo,
http://people.freenet.de/Targa/festplatteneinbau.htm
това не е ли нещо подобно. Няма и година откакто го пуснах този линк тук, но никакъв коментар от тогава. С немския не съм на ти.
Има ли някакво развитие по въпроса с преноса на дългите редове?
Здравейте!
КТТ, да, нещо подобно е и дори най-вероятно ще стане, ако плеърът поддържа УСБ. При този случай, обаче, сниманият и пригоден плеър е имал кард риидър и всъщност на негово място (на неговите изходи/входове) се слага УСБ-то. Все пак ако на някой му се заиграва може да пробва - мисля, че ще стане.
здравейте!
Имам Elite PV-390X и му сложих последния update от септември 2005. След успешен ъпдейт установих че ми реже субтитрите на част от 2-ри и целия 3-ти ред. Настройките на dvd-то са наред. videoто е на система pal, както трябва да е, а като премина на NTSC, тогава се оправят субтитрите но се разваля самия образ. Сложих си пак стария ъпдейт и всико си заспа както преди, но не мога да чета субтитри записани на dvd подложка.
Имал ли е някой същия проблем и какво да се направи? Благодаря предварително за отговорите и помоща!
@blgmspt, пробвай това за субтитрите на DVD подложка. Работи на Neo PDX77.
Филмите се записват в DVD-ROM(UDF) и се слага отметката на Force dvd-video compatibility mode(required for Xbox). Дали да е на една сесия или на няколко не съм пробвал. Няма значение дали филмите ще са в папки.