Страница 70 от 98 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,036 до 1,050 от общо 1469

Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

Re: Elite PV-370X- въпрос за субтитри на български

wor и dragonsio,
    "Unknown disk" се поучаваше за всички модели от клонингите на първия вариант от 399, т.к. нещата са разписани във фърмуера. Оправя се елементарно от преименуване на MTK.BIN на 399.BIN и прекръстването на името на CD-то от MEDIATEK на ELITEMTK /еднократно и после всичко си е по старому/. Беше писано за това малко по-рано и не е нужен сериен интерфейс за апгрейд.

2.  

3. Тук е от
    Aug 2005

KTT, извинявай но не те разбрах. Какво общо има 399 с 388. Можеш ли да ми обясниш като на лаик, как след като например се флашна с 388-KTT-RDK.iso отново за да ми се оправи светенето на лоудъра, след това да избегна неразпознаването от страна на 388-цата ми на всички други ъпдейти. Благодаря предварително.

4. Тук е от
    Aug 2005

KTT, SORRY. Разбрах за какво иде реч, факт е, че човек трябва да чете по-внимателно. Едно обаче не ми ясно. Като се флашна с 388-KTT-RDK.iso лоудъра ми се оправя. След това слагам друг ъпдейт, напр. този без OSD и лоудъра пак почва да свети при изгасен плеър. Ха сега де.

5. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

dragonsio,
    388-KTT-RDK.iso отдавна няма. Свали си от по-новите. При мен се гаси нормално лоадера с всички версии от elitedvd@abv.bg - със и без OSD /пробвал съм ги всичките до една/. Не знам "без OSD" откъде я сваляш.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2005

Някой пробвал ли е дали може да свири flac файлове, че попаднах на много хубави неща ?

7. wor
    wor е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

към mmony
    човеко това е за съвсем друга тема но моля другите да ме извинят, че ще пиша offtopic:Това е само за mmony - Значи когато някое чекмедже било то сд или двд за да се спаси обикновенно първо се чистят лещите, първо се пробва с така наречените дискове за почисване(малко по-специални дискове, които се продават във всеки по-голям магазин за техника), ако не стане се отваря оптиката и много внимателно се почистват лещите със спиртов разтвор. Ако пак не помогне чак тогава се пристъпва до вдигане на тока на лазера. Това се прави по два начина: софтуерно(само за някои модели записвачки(просто се ходи на сайта на производителя и се търси такъв софт, ако има, Plextor обикновенно имат)) и хардуерно-това става от два потенциометъра разположени на самия оптически модул, обикновенно отдолната му страна. Може и вообще да няма такива потенциометъри. За нашите Elite 388 модула е на Sony и двата потенциометъра са отдолната страна, заради което трябваше да откача цялото модулче от механиката която го мести и интерфейсното му кабелче за да мога да стигна до самите потенциометри.Те са два понеже единия е за сд-та, а другия за двд-та. Тези потенциометри се завъртат най-много на 5 до 10 градуса. Това е пипкава работа и обикновенно много рядко някои се заваща да я прави.

8.  

9. wor
    wor е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Хора благодаря за помощта за проблема ми... Thanks много!!!!
    Сега свалих най-новия firmware от elitedvd@abv.bg ще преименовам нещата както трябва и се надявам да стане. А отностно четенето сте прави, оказа се че тези нови записвачки и по-нови софт, като Roxio 8 и Nero 7 нещо не се взъзват с нашите плейари, или поне с тези дето вече са изкарали повече от година, понеже докато е още новичко не вярвам да има проблеми.
    Послушах съвета ви и попрезаписах нещата с Roxio 7 и на една малко по-стара DVD записвачка и сега си чете всичко нищо че е бавно. Ако искам да ми чете всичко на момента сигурно ще трябва да сменя така добре вярно служилото ми 388 и се замислям за едно 400USB.
    10x още един път. Вие сте супер!
    Само ме е яд че не съм помогнал с нищо засега но в бъдеще... дано!

10. Тук е от
    Dec 2005

Здравейте!

Онзи ден ме хванаха дивите и вземах че купих едно НЕО DVD-MS200 USB. Не е толкова голяма грешка, но като цяло вече съжалавам. Никакъв шанс за промяна на шрифта на титрите, който е меко казано дребен и жълт. За ъпдейт на фирмуер да не говорим, не открих нищо за обновяване на SUNPLUS - SPHE 8281A чипсет. Иначе не е много лош като плейър, миниатюрен е и като цяло свири каквото му вкараш без проблеми, без забележки и към УСБ-то.
    След като осъзнах каква грешка съм допуснал докато четях този топик, реших да си взема ЕЛИТ ДХТ-800 или 801 УСБ. Само дето не ми стана много ясно от сайта на ЕЛИТ и от топика дали в тези плейъри всичко вече е нормално, моля за съвет, дали да си купя нещо от серия 800 или да си взема 400? Изгладени ли са вече всички проблеми в серия 800? Как са им титрите, ОСД-то? Въобще, малко повече инфо от някой притежател на такова.

Предварително благодаря!

11. TODD_BG
    Guest

Цитат Първоначално публикувано от tharude
    Здравейте!

Онзи ден ме хванаха дивите и вземах че купих едно НЕО DVD-MS200 USB. Не е толкова голяма грешка, но като цяло вече съжалавам. Никакъв шанс за промяна на шрифта на титрите, който е меко казано дребен и жълт. За ъпдейт на фирмуер да не говорим, не открих нищо за обновяване на SUNPLUS - SPHE 8281A чипсет. Иначе не е много лош като плейър, миниатюрен е и като цяло свири каквото му вкараш без проблеми, без забележки и към УСБ-то.
    След като осъзнах каква грешка съм допуснал докато четях този топик, реших да си взема ЕЛИТ ДХТ-800 или 801 УСБ. Само дето не ми стана много ясно от сайта на ЕЛИТ и от топика дали в тези плейъри всичко вече е нормално, моля за съвет, дали да си купя нещо от серия 800 или да си взема 400? Изгладени ли са вече всички проблеми в серия 800? Как са им титрите, ОСД-то? Въобще, малко повече инфо от някой притежател на такова.

Предварително благодаря!
    Вчера си взех 801USB след като вече имам и 400USB мога да ти кажа че софтуера и на двете е еднакав разликата е че 801USB има и DTS и колони. Аз лично друго различно между двете не видях а и звука който вади доста ме накефи нямам забележки за сега.

12. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

Здравейте!
    Има ли интерес към NERO DIGITAL (mp4) поддръжка? Тези дни пробвам един фирмуер, който работи с mp4 контейнер, справя се много добре с NERO HE-AAC 5.1 и aacPLUS 5.1 звук. Особенно aacPLUS 5.1 на битрейт 128 звучи невероятно добре и определено превъзхожда NERO HE-AAC 5.1 на 192.

Поздрави!

13. Тук е от
    Nov 2005

Цитат Първоначално публикувано от rdk
    Здравейте!
    Има ли интерес към NERO DIGITAL (mp4) поддръжка? Тези дни пробвам един фирмуер, който работи с mp4 контейнер, справя се много добре с NERO HE-AAC 5.1 и aacPLUS 5.1 звук. Особенно aacPLUS 5.1 на битрейт 128 звучи невероятно добре и определено превъзхожда NERO HE-AAC 5.1 на 192.

* Поздрави!
    Аз лично имам интерес щото мр3 при мене се чуват доста гадно (елит dht-790x) и изобшто ще съм ви много благодарен ако направите някои нов firmware и за този модел,предполагам че има доста хора с този модел.Благодаря предварително

14.  

15. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2005

здравеите .искам просто да благодаря на вси4ки които правят живота ни по лесен на вси4ки тези от форума които се грижат за на6ите плеари.благодаря!!!

16. wor
    wor е офлайн

Тук е от
    Dec 2004

Здравейте хора,
    Сложих на моя плейар pv_388x_AN26pt_21112005_v2-OSD.rar от elitedvd@abv.bg като преименувах нещата както ми препоръчахте и всичко стана, а най-учудващото е, че сега коренно се подобри четенето на дисковете, просто онзи firmware, който бях сложил преди това е бил clone от 399 и може би нещо не се е разбирал с мойта дърта 388-а не знам дали някои друг е имал преди това такива проблеми, но важното е, че сега всичко си се чете нормално и всичко си е 6 точки. Мерси още веднъж.
    Интересувам се от Nero mpeg4 стандарта и ако успеете да накарате нашите двд да го четат ще е супер понеже според мен той е върха. Само моля firmware да не е пак clone от 399 а да се пообработи сегашния за 388 и ако успеете ще е направо супер. :Super:
    Другото което се интересувам е как може да си поставя usb за 388-та, ако някой има схема каде трябва да се постави моля да ми я прати на wor_bg@abv.bg понеже доколкото разбрах firmware поддържа и usb само трябва да се изведе слотче за да има каде да тикна usb устройството. Надявам се че съм разбрал правилно и дано да не питам неща които вече сте обяснили, ако е така извинете

17. rdk
    rdk е офлайн

Тук е от
    Oct 2004

wor,
    вчера качих на elitedvd@abv.bg фирмуери с поддръжка на NERO DIGITAL за моделите 377x, 388x и 399x(серво 07.10 и 89.05.10) имената на файловете завършват на mp4, качих и файл за тест. Поддържа се standart профила, AVC не се поддържа от никой плеър на пазара и не е по силите на сегашните чипове, но фирмуера чудесно се справя с XviD с AAC(LC, HE-AAC и aacPLUS v2) 6 канален звук вкарани в mp4 контейнер. Много е важно с какво се миксират, файловете миксирани с mp4box работят коректно 5...10мин и започва силно насичане, безпроблемно работят когато се миксират с 3ivX muxer и Elecard mp4 muxer.
    Останалите функции си работят като в предишната версия.

Поздрави!

18. KTT
    KTT е офлайн
    Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Живее в
    Usa

rdk - 6 и тенкс.

Обаче и двата теста ми изкарват звук само през аналоговите изходи а през цифровите - не. Аз ли нещо бъркам ?

Грешка - Трябва настройките да бъдат - audio-digital-PCM only за да изкара звук/ а аз бях на "all"/. Обаче гадният момент е че при "PCM only" не изкарва Dolby Digital и DTS на цифровите изходи, т.е. трябва да се цъкат постоянно настройките на аудиото.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 70 от 98 ПърваПърва ... 2060686970717280 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Въпрос за субтиртри на Elite PV-370X
    От tonkostz във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 15-08-07, 19:42
  2. Elite PV-400 USB- въпрос за субтитри на български
    От SPaun във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 20-01-06, 22:37
  3. update на elite pv-370x - помощ
    От quest във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 2
    Последно: 06-01-06, 13:31
  4. За Elite PV 370x
    От vlad във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 09-12-04, 10:35
  5. NEO DVD-PX77 DIVX vs. Elite PV- 370X
    От crow във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 1
    Последно: 19-10-04, 10:14

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе