Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно
Резултати от 136 до 150 от общо 247

М-Тел QUARTO - цифрова телевизия | Дискусия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Re:М-Тел QUARTO - цифрова (HD) телевизия | Дискусия

Днес, взех един бокс на "Куарто/Нетера" да го тествам. От първи впечатления на външен вид съм доста разочарован. Изглежда доста евтино и некачествено изработено. Дистанционното е малко "по голямо" от това на TV-то. Незнам какво ще управлявам с него .
    Като го закача ще видим как се представя спрямо другите два източника на TV сигнал.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Неприятно съм изненадан.
    Да си призная, хранех големи надежди. Нито качество на бокса, нито пълната му функционалност.

За да го включиш се започва:
    1.Вкл. в мрежата;
    2.На задния панел копче on/off;
    3.Стартиране с бутона на дистанционното;
    4.Допълнителен бутон на дистанционното за да се активира бокса/АКО НЕ ГО ЗНАЕШ, ДОСТА ЩЕ СЕ ПОИЗМЪЧИШ/;

Неинтуитивно управление с дистанционното. Доста от бутоните нефункционират. Единствената индикация на бокса, че работи е един зелен светодиод в левия край, без индикация когато боравиш с дистанционнот. ON/зелено/ и OFF/червено/. Липса на инфо за канала..... /споменат в по-горен пост от "jestanoff"/, напълно съм съгласен с неговото мнение. Само да допълна освен, че няма избор на субтитри, също така няма избор и за смяна на аудио.
    Информацията със списъка на програмите все още не е коригиран. Например GTV на BtvComedy и т.н.. Vod - в момента е пълен само само с българско кино. Нищо лошо в това но се разминава доста с рекламираната услуга. За предлаганите допълнителни услуги не съм съгласен с мнението на "jestanoff". Мисля, че има още доста много работа за да изглежда добре и качествено.

Качеството на за SD каналите е наистина е значително по-добър. HD каналите са си с перфектно качество.
    От създателите на услугата и тези които я подържат има още много да работят.
    Прикачени изображения Прикачени изображения

4. Тук е от
    Dec 2009

Аз вече почти 2 седмици съм на Куарто. Честно казано, почти нищо не разбирам от тези абревиатури дето сте ги изписали, а и не ща
    До момента нито веднъж не ми е замръзнала картината. Досега бях на кабеларка и в качеството на картината /поне това мога да видя / има огромна разлика от преди.
    Относно включването - при мен процедурата е доста по-опростена в сравнение с тази, която kall е описал. Включвам телевизора и веднага ми излиза менюто - това е.
    Вярно е, че работата с дистанционното е малко по-трудна, но за мен това не е болка за умиране.
    Гледайки снимките, които kall е публикувал установявам, че той разполага с различни дистанционно и приемник от моите. Моите са черни на цвят и на дистанционното пише "Quarto".
    Ами .... това е засега

П.С. А, и каналите ми са си наред, няма несъответсващи имена и програми.

5. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Бокса и дистанционното са просто сиви и на тях е отбелзано логото на основния партньор на услугата. Всичко е едно и също.

6. Тук е от
    Mar 2005

Цитат Първоначално публикувано от Vanquished
    Дайте няколко шота на интерфейса и ако някой има паралелно Булсат/ИТВ(или друга цифрова) и Куарто - сравнителни снимки на един и същ SD канал.
    Мога да ти дам мнение, като абонат едновременно на булсат и куарто - сравнителни снимки не ти трябват - Булсата е все едно си сложил едно тънко перде пред Куарто-то, а интерфейса също не ти трябва да го сравняваш - на булсата е много по-добре направен и ти дава и постоянна информация за канала - какво гледаш, колко има още, следва..., на Куартото, като че ли никой не иска да го доработи - менютата са зле, само подреждането по категорий е една идея напред - може да си подредиш тематично каналите - особенно за детските отделно децата много се радват( Кой знае може пък и да са планирали да направят всички промени наведнъж)
    Накратко - ако идеята е да ги сравниш това са моите мнения
    1. Куарто е с по-добро качество на изображението, което ако си с 21 инча Сони на 15 години няма да го хванеш, но на 50-ка плазма се вижда;
    2. Булсат е с по-добър интерфейс и инфо;
    3. Булсат прекъсва от много облаци и прилитащи над теб самолети - Куарто, трябва да имаш доставчик в района;
    4. Куарто е с по-добро качество на звука;

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Мерси за инфото.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от k_tachev
    1. Куарто е с по-добро качество на изображението, което ако си с 21 инча Сони на 15 години няма да го хванеш, но на 50-ка плазма се вижда;
    3. Булсат прекъсва от много облаци и прилитащи над теб самолети - Куарто, трябва да имаш доставчик в района;
    Благодаря! Много се радвам че някой е сравнил двете услуги. Изумява ме само точка 3. От моите наблюдения облаци и още по малко самолети НЕ ПРЕЧАТ на булсат!! Много силен дъжд и силен снеговалеж да - но облаци не мисля. По вероятно е нещо друго да ти пречи на сигнала. Може и антената ти калпаво да е настроена.
    Оносно QUARTO - доставчика на интернет трябва да е много сериозен със добре изградена мрежа (желателно е оптика по възможност до дома) в противен случай ще си имате неприятности.
    Така че е доста рисковано да се сключва едногодишен или двугодишен договор в този случай. Освен това ценово Булсат са по изгодни. Там пък недостъка е че трябва да имаш изложение към спътника и да се "кичиш" с антенка.

10. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Плюс гнусно изглеждащите телевизии...

11. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от kall
    Неприятно съм изненадан.
    Да си призная, хранех големи надежди. Нито качество на бокса, нито пълната му функционалност.

За да го включиш се започва:
    1.Вкл. в мрежата;
    2.На задния панел копче on/off;
    3.Стартиране с бутона на дистанционното;
    4.Допълнителен бутон на дистанционното за да се активира бокса/АКО НЕ ГО ЗНАЕШ, ДОСТА ЩЕ СЕ ПОИЗМЪЧИШ/;

Неинтуитивно управление с дистанционното. Доста от бутоните нефункционират. Единствената индикация на бокса, че работи е един зелен светодиод в левия край, без индикация когато боравиш с дистанционнот. ON/зелено/ и OFF/червено/. Липса на инфо за канала..... /споменат в по-горен пост от "jestanoff"/, напълно съм съгласен с неговото мнение. Само да допълна освен, че няма избор на субтитри, също така няма избор и за смяна на аудио.
    Информацията със списъка на програмите все още не е коригиран. Например GTV на BtvComedy и т.н.. Vod - в момента е пълен само само с българско кино. Нищо лошо в това но се разминава доста с рекламираната услуга. За предлаганите допълнителни услуги не съм съгласен с мнението на "jestanoff". Мисля, че има още доста много работа за да изглежда добре и качествено.

Качеството на за SD каналите е наистина е значително по-добър. HD каналите са си с перфектно качество.
    От създателите на услугата и тези които я подържат има още много да работят.
    Искам "kall" само да ти припомня, че с такава антиреклама качеството няма да се подобри скоро. А относно изброените точки 1,2,3,4 мога да вмъкна и "Необходимост от плащане на тока на енергото" или "Вклчване на главния предпазител в апартаментното табло". Да си чувал за режим standby т.е. така наречения режим на готовност. За него е достатъчно да използваш само бутон на дистанционното.

12. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от jestanoff
    Искам "kall" само да ти припомня, че с такава антиреклама качеството няма да се подобри скоро. А относно изброените точки 1,2,3,4 мога да вмъкна и "Необходимост от плащане на тока на енергото" или "Вклчване на главния предпазител в апартаментното табло". Да си чувал за режим standby т.е. така наречения режим на готовност. За него е достатъчно да използваш само бутон на дистанционното.
    Не разбрах какво искаш да кажеш с това?!!? Човека изключително добре е описал проблемите които е срещнал с техниката! Трябва да се знае какви са недостатъците за да се предпазят другите потребители от "набутване" със лоша услуга! Евала че има кора като kall които да описват проблемите на дадена услуга, тъй като има и хора които са на принципа - аз се набутах - дай да набутам и другите! А отностно антирекламата, точно тя може да подобри качеството на услугата! Ако MTEL забележат че няма клиенти това би било най-сериозния стимул да оправят услугата!

13. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

Телевизията си е много добре. Само че имам друг проблем. След като включиха сет бокса, не мога да пусна рутер за нета. интернета ми е поинт то поинт PPPoE. Ако някой има идеи как да се оправи да пише

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Правиш рутерът да набира PPPoE-то, правиш M-телския бокс да получава IP по DHCP и го връзваш по кабел след рутера. Останалото си е нормално.

16. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2010

OK ама как да вляза в настройките на бокса? Човека който ми го сложи, каза че е от един бутон с нарисуван гайчен ключ. Ама не става. Като го натисна нищо не става. И ако го направя на DHCP как ще набира интернет доставчика ?

17. Тук е от
    Mar 2010

Цитат Първоначално публикувано от k_tachev
    Мога да ти дам мнение, като абонат едновременно на булсат и куарто - сравнителни снимки не ти трябват - Булсата е все едно си сложил едно тънко перде пред Куарто-то, а интерфейса също не ти трябва да го сравняваш - на булсата е много по-добре направен и ти дава и постоянна информация за канала - какво гледаш, колко има още, следва..., на Куартото, като че ли никой не иска да го доработи - менютата са зле, само подреждането по категорий е една идея напред - може да си подредиш тематично каналите - особенно за детските отделно децата много се радват( Кой знае може пък и да са планирали да направят всички промени наведнъж)
    Нямам преки впечатления за тв на мтел но мога да споделя за булсат.
    Ползвам приемник Dreambox 800 HD и карта на булсат.Картината на sd каналите е супер а за HD каналите е върховна!
    Ще ви прекъсва ако не ви е настроена антената или ако се е задържал сняг на нея иначе непрекъсва.
    Имам и друга антена с мотор и с нея гледам доста HD канали които са свободни и не плащам нищо за тях.
    Повечето и от каналите на мтел са свободни така че могат да се гледат и без такса!
    Същото се отнася и за канала MyZen TV ND която се гледа свободно на спътника Intelsat 904 60E!
    Но все пак всеки сам избира какво му е наи изгодно!

18. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Булсат прекъсва като прелитат гаргите над антената!
    Колега това са пълни глупости, САТ ТВ прекъсва само когато метериологичните условия са изключително лоши. Не се влияе от прелитащите самолети, сигнала на Куарто е също от сателит, така че не говори без да си запознат със САТ ТВ.
    И общо взето тези условия оказват влияние май само на БГ операторите
    Засега по-добрата ТВ е Булсат и/или ИТВ/Тотал/.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 10 от 17 ПърваПърва ... 89101112 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. цифрова телевизия в кола
    От mladen76 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 21-11-13, 20:48
  2. Цифрова телевизия въпрос?
    От talis във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 05-07-13, 18:35
  3. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 12:10
  4. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 09:03
  5. Цифрова телевизия при LCD
    От Justice във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 21-10-06, 00:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе