Може ли този бокс да се управлява с Logitech Harmony?
Може ли този бокс да се управлява с Logitech Harmony?
Ами не съм го пробвал и не мога да ти гарантирамПървоначално публикувано от lazarus18
Ако се знаеп оризводителя и модела може да се провери в базата данни. Иначе няма да им проблем да се обучат 5-6 основни копчета и пак да се ползва.
Голяма реклама направи....!!!Първоначално публикувано от jabkata
Мегалан се е доказала като фирма така че стига си спамил!!!Първоначално публикувано от kall
[green] И в какво се е доказала- докато работих с М..... , не бях много очарован от "специалистите " там !!![/green]
Мисля, че темата е една с едно единствено фирмено послание и то не е това за което пи пишеш и РЕКЛАМИРАШ!!!Първоначално публикувано от jabkata
От 2 дни ползвам QUARTO с доставчик Traffic Broadband Communications в Манастирски ливади устройството прекъсва непрекъснато “рестартира се“ и никой незнае от какво е . Интернет скоростите са добри до 80 мегабита.Всеки казва че проблема е в другия . Качеството според мен е доста добро особено на НД програмите , но няма по дървено дистанционо от това на QUARTOто.Някои дали има представа какъв може да е проблема?
В твоя случай тук си игаят малко на котка и мишка.Първоначално публикувано от lyubomir
При такъв вид на пренасяне на данни/пакети, едно и най малко прекъсване на трафика винаги довежда до замръзване на картината или рестартиране на бокса. Така, че проблема е вероятно в доставчика до теб. Преди време имах подобен проблем с друг такъв "виден" столичен интернет провайдер. Наложи се да го сменя(имах избор).
Такаааа както казах ще си пускам IPTV но само че не си пуснах Quarto а телевизията на Мегалан защото като се комбинира стова че и в момента съм на Мегалан Интернет и се направи комбинация с телевизията ми излиза по-по доста ефтино а и всичко е в един доставчик а не както при Quarto през незнамси колко.
И първите ми впечатления са добри, съпоставено с Булдсатком не намирам особенна разлика в качеството така че тук са 1:1, от към програми 1:2 за мегалан. За сега нямат HD пакет но щели да пускат, да видиме. За прекъсване за сега няма (гледам го от 2 дни). Е това е от мен.
колкото и да ми е чудно и да не ми се ще Quarto приемника работи добре. Браво на създадетлите му от Нетера. Той перфектно работи и не забива. Ползва http протокола така да няма загуба на пакети. Да му мислят доставчиците които предлагат последната миля за М-тел тъй като това изисква и яде доста трафик. Но който си е направил мрежата както трябва като Корес НЕТ - Cores примерно няма много работа :-)) Имам колеги които са пробвали другите варианти на IPTV но за сравнение и дума не може да се каже. Не правя четка на Нетера но за момента техния примник е най-добрия. HD то работи перфектно - Rush HDTV и често достига за мен учудващите 18-20Мбита! Ние го пробвахме с наши канали - примерно на немски HD канал 1080i цепи мрака...
От 3 дни съм на Quarto и реших да споделя и моите впечатления, тъй като все още няма много изчерпателна информация в нета. Само да вметна, че досега съм използвал цифрова телевизия от кабеларка с качеството на булсатком.
Предимства на Quarto:
1. Забележимо по-качествен образ за SD каналите. Компресията е почти невидима, за разлика от кабеларката където върху 40" ми телевизор отдалеч се забелязваха замазани квадрати.
2. Перфектно качество на HD каналите. Наличие на HDMI изход. Няма прекъсвания на сигнала, с изключение на Rush HD. Там нито картината нито звука са наред (може да е временно).
3. Добре оформен потребителски интерфейс на менютата. Прозрачни менюта с качествени изображения.
4. Богат избор на услуги - видеотека, музика, тв архив новини.
Недостатъци:
1. Дистанционното е с много малък обхват. Необходимо е да се целиш в приемника ако искаш да смениш канала.
2. Дистанционното управление е доста трудно за използване. Всъщност потребителския интерфейс е уеб страница, така че една мишка би свършила по-добра работа или трак бол евентуално. Понякога за извършване на елементарни процедури е необходимо да се премине през множество бутони, а и доста функционални бутони на дистанционното не работят. Да не споменавам, че след всяко натискане на бутон има време на изчакване, което не е особенно приятно. Смяна на канал става за около 2-3 сек.
3. Липсват функции като "инфо" за всеки канал и часовника, което си е много полезно. Има програмата на телевизиите, но докато стигнеш до нея....
4. Не е възможно да се използва цифровия тунер на телевизора, което естествено налага употребата на 2 дистанционни - това на телевизора и на Quarto.
5. HD каналите нямат субтитри или дублаж на български.
Като цяло е за предпочитане пред другите цифрови телевизии, но има по какво още да се работи и по отношение на попълване на празните секции по ментата и скоростта на дистанционното.
Относно недостатъците ще дам малко информация отвътреПървоначално публикувано от jestanoff
1. В следващата ревизия дистанционното ще е с доста по-добър обхват.
2. Софтуера ще се доизчисти, но по основния интерфейс засега няма да има промени. Смяната на канала зависи много и от доставчика ти все пак има техн. параметри тази услуга,които трябва да бъдат спазвани.
3. Ще предложа това подобрение, може да се въведе в следващи версии на софтуера.
4 и 5 - засега не мога да коментирам.
Много точен коментар - и за дистанционното и за трудното преминаване от канал на канал и за информацията е вярно. Много се надявам мтелци и специално тези от КУАРТО да поработят яко и отстранят тези недостатъци.
Но има едно нещо, което ме смущава повече. В Новогодишната нощ, на практика не можехме да гледаме български канал, който да поработи нормално. На всеки 5-6 минути каналите се бъгваха и заспиваха. Трябваше да превключиш на друг канал и пак да се върнеш на този който гледаш. Сега е 1 януари и все още се получава така. Не мога да разбера защо е така. Най вероятно от доставчика на интернет зависи нещо. Може ли някой да подскаже на какво се дължи това.
Дайте няколко шота на интерфейса и ако някой има паралелно Булсат/ИТВ(или друга цифрова) и Куарто - сравнителни снимки на един и същ SD канал.