говори се за капацитети на едно трасе ...Първоначално публикувано от kall
говори се за капацитети на едно трасе ...Първоначално публикувано от kall
Здравейте имам въпрос към по-просветените. Абонирах се за IPTV чрез КоресНетуъркс. На сайта им пише, че предлагат IPTV Netronic, а в същност ми доставят Куарто. Поне така си мисля. При пускане излиза символа на Куарто, а и приемника е на Неттера, такъв, какъвто е показан на страницата на МТел и същото дистанционно устройство. Не зная дали защото абонаментът ми е с КоресНетуъркс, но нямам опциите описани в страницата на МТел за Куарто - списък на програмите и др. интерактивни услуги.
Някой знае ли нещо по въпроса. И още - кой какъв е в тази ситуация, т.е., ако КоресНетуъркс е доставчик на телевизията, МТел има ли някакво отношение в този случай, защото в договора ми никъде не става дума за услуга на МТел, а само на КоресНетуъркс. Не става дума и за Неттера. Единствената връзка, която косвено намирам за тези фирми е, че оборудването е на Неттера, а IPTV Куарто излиза, че е на МТел.
Да, всички HD канали, включително и HDPPV са си налични и не е имало проблем никога. От чисто любопитсво от време навреме подпитвам "интернет доставчика" дали имат проблеми с IPTV при техни други клиенти или с натовареноста на мрежата. Засега отговора е "НЕ". А отностно "..... Много грозно решение ...................................................мрежи изградени по този начин - демек 2 мрежи по едно UTP/FTP са били....... ". Не мисля, че доблирането на 2-ра мрежа е много "умно и красиво" решение.Първоначално публикувано от elcos
За да пиша по темата, също се опирам на опита си с другите "описани от теб" 3 технологии и няколко проводни на тях. Колкото и да ти се иска неговоря неща които не са истина. Но за едно си прав, цитат: "Просто искам да предупредя хората да бъдат внимателни, когато сключват договори обвързани със срок тъй като има голяма вероятност да не получат това което са очаквали! ".
Умно и красиво решение е! По този начин сериозните доставчици осигуряват гарантиран канал за IPTV и спестяват проблеми на клиента. Особенно ако дублиращия канал е оптика. Има и хитри доставчици като твоя които карат по евтиния начин - пък после проблемите си остават за сметка на клиента. Не ми се спори - но съм наблюдавал какви проблеми възникват при HD при чиста гигабитова свързаност при която се използват и 4 те двойки. Не ми се мисли при това "хибридно" решение какво чудо е и какво HD върви, но както писах по нагоре мисля че спора е безмислен. След като ти върви - гледай си IPTV то и се радвай ако получваш това за което си платил!Първоначално публикувано от kall
Здрасти на всички.
Искам да се допитам до вас за следното.
Имам Мтел Куарто, което влиза в къщи по УТП кабел и чрез суйч си разделям сигнала за ТВ и за Интернет.Обаче си купих рутер и кабела който отиваше към лаптопа сега влиза в рутера. Та въпроса ми е: Мога ли УТП кабела по който ми идва сигнала да влезе направо в рутера и от там безжично към лаптопа и с RJ 45 към Куартото т.е. да махна суйча?
Иначе за качеството в Бургас ами няма вечер когато да не ми замръзне картинта ама се правя ,че не забелязвам. Явно това им е капацитета.
Поздрави.
Не. И за какво ти еПървоначално публикувано от knopp
Ами за да махна малко кабели, и по малко машинки да ми мигат вечер.
Може разбирасе, LAN портовете на рутера работят като суич.
И аз така предположих, ама когато закача Куартото на празните портове не тръгва, не мойе да намери ДНС сървъра. Явно иска някакви настройки, ама не знам на кое. И ония от потдръжката не знааят, защото ми казаха, че не може.Може разбирасе, LAN портовете на рутера работят като суич.
Щом раделя сигнала едвали е прост свуич, предполагам че е рутер. Няма ли някакъв сервизен софтуер? Обикновенно е през web пробвай да му видиш IP-то и го товори.Първоначално публикувано от knopp
Здравейте, в края на този месец ми изтича договора с Blizoo и мисля да ги сменям с Quarto-то на Нетера. Докато се рових в сайта на MTel обаче нещо ми направи впечатление. В упътването на приемника се вижда, че на дистанционното има бутон PC. Според упътването този бутон е препратка към секция "Помощ". В настройките обаче, доколкото виждам, това е един от бутоните, чиито URL адреси може да бъде сменен. Та въпросът ми е някой пробвал ли е да пусне някакъв сървър на компа, да смени адреса, към който води този бутон, и така да се подкара видео от PC-то. Дали е възможно да стане? Нямам нито един познат, който да ползва Quarto, за да мога да пробвам и се чудих дали някой се е сещал за нещо такова.
По принцип има такова нещо но не по този начин . Ползваше се VLC работи под един протокол(????) и тябваше да се знаят адресите на програмите и да е разрешено от оператора да се гледа по IP . Но никой няма да ти ги каже. При мен едно време ставаше на друг доставчик ама веднага го спряха, а и да гледаш телевизия на компа е отвратително дори да използваш телевизора за монитор.А и не се занимавай с глупости!Първоначално публикувано от vankata86
Не си ме разбрал. Не става въпрос за гледане на телевизия на компютъра. Става въпрос за стриймване на видео (филми например) от къмпютъра към приемника на Quarto-то.Първоначално публикувано от loshdancho
Например в настройките вместо http://iptv.neterra.net/my_pc.php на този бутон да се зададе адрес http://192.168.1.100/Movie.avi (приемаме, че компютърът е с IP 192.168.1.100 и на него върви някакъв сървър) и като натиснеш бутона този Movie.avi да тръгне на приемника.
Дано сега съм бил по-ясен какво имам предвид.
ААААха доста хитяа идея ако стане ! но малко ме съмнява .Доколкото знам на всички операторски приемници има начин(сервизна честота) да влизат от доставчика и да правят настройки и ъп така че дори и да стане колко време ще работи и дали в този момент приемникът няма да даде информация на оператора какво се прави в момента и от там да ти върнат старите настройки.
Тук идва въпроса - какъв е switcha и какъв е рутера?Първоначално публикувано от knopp