Страница 13 от 17 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно
Резултати от 181 до 195 от общо 247

М-Тел QUARTO - цифрова телевизия | Дискусия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    May 2010

Re:М-Тел QUARTO - цифрова (HD) телевизия | Дискусия

Цитат Първоначално публикувано от elcos
    Много грозно решение - от доста време се занимавам с компютърни мрежи и всички мрежи изградени по този начин - демек 2 мрежи по едно UTP/FTP са били най-проблемно работещите мрежи. Навсякъде се е налагало рано или късно или да се изключи едната линия или да се преокабели!
    Интересно ми е колко е "от доста време се занимавам с компютърни мрежи" Аз 6 години съм подържал интернет мрежа и мога да ти кажа, че няма доставчик, който да не ползва допълнителните жила в FTP кабела. Дали ще се пусне ток по тях, дали ще се пусне втора мрежа, дали ще се вържат за грамоотвод, дали ще пускат сигнал за ресетване на свичове (приложениеята са много). Не знам дали "усукани двойки" ти говори нещо, но наличието на сигнал по двете двойки, които не се ползват по принцип, не влияе на сигнала по основните (затова са усукани жичките една за друга). И не знам дали сте чували, но всичките жила се ползват само при гигабитова мрежа.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от portokala123
    Интересно ми е колко е "от доста време се занимавам с компютърни мрежи" Аз 6 години съм подържал интернет мрежа и мога да ти кажа, че няма доставчик, който да не ползва допълнителните жила в FTP кабела. Дали ще се пусне ток по тях, дали ще се пусне втора мрежа, дали ще се вържат за грамоотвод, дали ще пускат сигнал за ресетване на свичове (приложениеята са много). Не знам дали "усукани двойки" ти говори нещо, но наличието на сигнал по двете двойки, които не се ползват по принцип, не влияе на сигнала по основните (затова са усукани жичките една за друга). И не знам дали сте чували, но всичките жила се ползват само при гигабитова мрежа.
    От доста повече от 6 години се занимавам с мрежи - поне 2 пъти повече . И усуканите двойки ми говорят "нещо". Виждал съм и много изгорели устройства от пуснати гръмоотводи и захранвания по кабела, виждал съм как 100 MBit-мрежа бачка на 30% (и по малко) реален трансфер заради подобни изпълнения. Виждал съм и как се "ошашват" суичове - от "хубави" връзки.А и за това че гигабитовта мрежа ползва всички двойки и него май съм го чувал - първата си гигабитова мрежа изградих преди повече от 3 години - така че споко - знам за какво говоря .

4. Тук е от
    Sep 2006

Да напиша и аз още нещо за Quarto, преди съвсем да се отнесат нещата в OSI модела
    Нова и доста интересна екстра се появи след последния firmware update на set-top box устройството. Бутона "запис" на дистанционното, който си мислех че сигурно е за някакъв друг модел и никога няма да се ползва, вече работи!
    Вече може да се записват предавания по телевизията - избираш си го директно от програмата на канала или пък го задаваш като дата и времеви интервал. Другия начин е директно натискаш бутона запис, и то започва да записва текущия канал, ако канала се превключи на друг, това не влияе на записа - продължава да се записва първоначалния канал.
    Записа явно се извършва някъде по сървърите на нетера, та по този случай след като е зададен времеви интервал за някое бъдещ запис, дори по това време да нямаш ток вкъщи, записа ще бъде направен... Също така тествах с два бъдещи записа, на различни канали, които се застъпват във времето - никакъв проблем и това също се получи.
    Естествено има си квота за записи - 10 часа, ако я достигнеш, трябва да изтриеш някой стар запис за да можеш да запишеш нещо друго.
    Та това е в общи линии, аз бях приятно изненадан и реших да споделя, сателитните цифрови телевизии такава екстра в скоро време не мисля че ще предлагат.... колкото за останалите IP телевизии, нямам идея дали има подобна функционалност вече или Quarto са първи. Гледам на страницата на Мтел никой не си е направил труда да обнови информацията и да се напише за тази доста приятна екстра, дано се сетят някой ден

5. Тук е от
    Mar 2006

И все пак някои няма ли да сподели впечатления за качеството на картината предоставена от Quarto?

6. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Цитат Първоначално публикувано от schwartzmuller
    И все пак някои няма ли да сподели впечатления за качеството на картината предоставена от Quarto?
    Май не ти се четат страниците назад.... ???

Хората са си дали мнението там.

7. Тук е от
    Jan 2010

Здравейте, предполагам какъв ще бъде отговорът на моя въпрос, но все пак ще попитам - има ли някакъв начин да се избегне използването на STB-a и сигнала да си отиде директно към тунера на телевизора?

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Няма.

10. Member
    Тук е от
    Dec 2007

Цитат Първоначално публикувано от schnappi
    Здравейте, предполагам какъв ще бъде отговорът на моя въпрос, но все пак ще попитам - има ли някакъв начин да се избегне използването на STB-a и сигнала да си отиде директно към тунера на телевизора?
    Да допълня мението на Лазарус - Няма и няма да има в близките години. Не се очаква сериозна поддръжка от телевизорите на IPTV, нито система за оторизация за нея.

11. Тук е от
    Nov 2010

Здравейте,

От 2 дена съм с Куарто от Спектърнет и STB RC250. Качеството на картината си е супер, но работата с дистанционното и UI са абсолютна подигравка! Изискват се наистина здрави нерви за да се понесе скоростта, с която нещата се случват след натискането на даден бутон! Но по-страшното е, че не мога да проумея как е възможно елементарни неща, като инфо за текущ канал или преглеждане на каналите с инфо за текущите програми, да не са предвидени като операции в UI ?!

Ако някой има какъвто и да е съвет, който поне малко да облекчи мъките ми при работа със СТБ-то ще съм му много благодарен!

12. Novice
    Тук е от
    Jan 2011

Цитат Първоначално публикувано от tiff
    Здравейте,

От 2 дена съм с Куарто от Спектърнет и STB RC250. Качеството на картината си е супер, но работата с дистанционното и UI са абсолютна подигравка! Изискват се наистина здрави нерви за да се понесе скоростта, с която нещата се случват след натискането на даден бутон! Но по-страшното е, че не мога да проумея как е възможно елементарни неща, като инфо за текущ канал или преглеждане на каналите с инфо за текущите програми, да не са предвидени като операции в UI ?!

Ако някой има какъвто и да е съвет, който поне малко да облекчи мъките ми при работа със СТБ-то ще съм му много благодарен!
    Да разбирам ли, че си във Варна/Бургас?

Принципно няма какво да направиш към момента - Quarto UI-то е web базирано (вграден browser), всичко което виждаш са картинки и няма как да не е бавно... Нетера буквално са си оставили ръцете, било то бързодействие, било то удобства. Принципно не мисля, че се очаква развитие/подобрение на Quarto услугата като UI и фунционалности, най-много да има допълнителни канали. От друга страна след обединението на М-тел, Мегалан и Спектър, има голяма вероятност Мегаланската телевизия да се пусне в мрежата на Спектър, при която нещата са на съвсем други висоти, нещата са от удобни по-удобни, бързи, адски лесни и приятни за работа - всичко от което се оплакваш просто там го няма като проблем. Говоря от собствен опит - преди и аз бях на Quarto, сега съм на Mega TV.

Ако си в София и има покритие на Мегалан при теб, можеш да поискаш да ти сменят доставчика и съответно боксовете. Другият вариант е да стиснеш зъби и просто да изчакаш да се случи евентуално гореспоменатото, след което да смениш боксовете.

Поздрави!

13. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от mitkosoft
    Да разбирам ли, че си във Варна/Бургас?

Принципно няма какво да направиш към момента - Quarto UI-то е web базирано (вграден browser), всичко което виждаш са картинки и няма как да не е бавно... Нетера буквално са си оставили ръцете, било то бързодействие, било то удобства. Принципно не мисля, че се очаква развитие/подобрение на Quarto услугата като UI и фунционалности, най-много да има допълнителни канали. От друга страна след обединението на М-тел, Мегалан и Спектър, има голяма вероятност Мегаланската телевизия да се пусне в мрежата на Спектър, при която нещата са на съвсем други висоти, нещата са от удобни по-удобни, бързи, адски лесни и приятни за работа - всичко от което се оплакваш просто там го няма като проблем. Говоря от собствен опит - преди и аз бях на Quarto, сега съм на Mega TV.

Ако си в София и има покритие на Мегалан при теб, можеш да поискаш да ти сменят доставчика и съответно боксовете. Другият вариант е да стиснеш зъби и просто да изчакаш да се случи евентуално гореспоменатото, след което да смениш боксовете.

Поздрави!
    Мерси за този лъч надежда;] От София съм, но за съжаление няма Мегалан в Лозенец. Оставам си със стиснатите зъби, за сега...

14.  

15. Тук е от
    Jan 2011

Наскоро ми изтича договора с megalan за интернет и мился да пусна и quarto. Дали има проблем като се комбинират нет и телевизия? ОТ 2 год съм с мегалан и не съм имал проблем с нет-а. Публикуваното от tiff почти ме разколеба да се занимавам с quarto. А дали има някакви други проблеми? Работата е там че тези селяци нямат пробен период и не може да им тестваш услугата и те зарибят за поне 1 година. Иначе и аз бих си пуснал цифрова от мегалан, но цените ме притесняват.

16. Тук е от
    May 2009

Цитат Първоначално публикувано от underdog
    Наскоро ми изтича договора с megalan за интернет и мился да пусна и quarto. Дали има проблем като се комбинират нет и телевизия? ОТ 2 год съм с мегалан и не съм имал проблем с нет-а. Публикуваното от tiff почти ме разколеба да се занимавам с quarto. А дали има някакви други проблеми? Работата е там че тези селяци нямат пробен период и не може да им тестваш услугата и те зарибят за поне 1 година. Иначе и аз бих си пуснал цифрова от мегалан, но цените ме притесняват.
    Препоръчвам ти това: https://www.megalan.bg/promo-108.html
    Аз съм на този пакет и съм много доволен. Тогава не ползваш QUARTO STB, a STB-то на Мегалан, но с каналите на QUARTO, като можеш да добавиш и HD каналите. STB-то е много по бързо и безпроблемно. Няма да имаш и ядове да съчетаеш TV+NET
    Ако имаш въпроси, на линия съм.

17. Тук е от
    Jul 2010

Аз незнам да ви кажа но правихме тестове на quarto и една кабеларка в София и кабеларката е в пъти по качествена,използвам тунера на тв и така извличам цифровите канали.Имах 2 години договор с мтел и сега дойде бележка за съд че имам задължение 100 лв към тях.А доставчик на нета ми е нетера и картината не ми харесва,казах им това и че искам да разваля договора тия казват не ставало, е няма как да им плащам така че да си гледат нещата там.

18. Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от worldnet
    Препоръчвам ти това: https://www.megalan.bg/promo-108.html
    Аз съм на този пакет и съм много доволен. Тогава не ползваш QUARTO STB, a STB-то на Мегалан, но с каналите на QUARTO, като можеш да добавиш и HD каналите. STB-то е много по бързо и безпроблемно. Няма да имаш и ядове да съчетаеш TV+NET
    Ако имаш въпроси, на линия съм.
    качеството на картината е супер. Проблема при мен е СТБ-то на Куарто. С това на Мегалан нещата явно са много по-добре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 13 от 17 ПърваПърва ... 31112131415 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. цифрова телевизия в кола
    От mladen76 във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 1
    Последно: 21-11-13, 20:48
  2. Цифрова телевизия въпрос?
    От talis във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 3
    Последно: 05-07-13, 18:35
  3. цифрова ефирна телевизия с LG
    От vgst във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 2
    Последно: 29-01-13, 12:10
  4. Цифрова сателитна телевизия
    От Cvetanov във форум Технологии
    Отговори: 26
    Последно: 11-06-10, 09:03
  5. Цифрова телевизия при LCD
    От Justice във форум Телевизори
    Отговори: 2
    Последно: 21-10-06, 00:26

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе