И защо според теб? С какво БСК са повече от Кейбълтел. Бил съм на Кейбъл тел и са много по-добри от БСК!Първоначално публикувано от veselintonev
Нали се досещаш, че щом можеш да гледаш Булсат, ще можеш и Кейбъл тел...?
И защо според теб? С какво БСК са повече от Кейбълтел. Бил съм на Кейбъл тел и са много по-добри от БСК!Първоначално публикувано от veselintonev
Нали се досещаш, че щом можеш да гледаш Булсат, ще можеш и Кейбъл тел...?
Така и баба знае....100%Първоначално публикувано от Lupus
Worldnet, без да се обиждаш, ама за какво сработване иде реч, при положение, че основните партньори на Мтел: l в случая, LAN операторите или не знаят за този проект, или нямат представа кога ще могат да свържат реални клиенти. Още повече, звъннах на *88, ама и там човекът не си беше научил урока, тъй като не успя да ми каже възможно ли е да получа услугата в кв. Редута, където според изложената информация на сайта има двама доставчика-партньори.Първоначално публикувано от worldnet
IP телевизията определено е услуга с бъдеще, поради ограниченията на коаксиала, както и на сателита относно качество и компресия. Mtel имат силна маркетингова машина - разшумя се за услуга, коментирана е и в този форум, но както и аз, така и другите потребители се притесняваме за техническата обезпеченост или по простичко: всъщност работи ли? Първите ми впечатления, а както виждам не само и на мен са, че партньорите им хал-хабер си нямат за какво иде реч. Дали и техничарите им знаят, че трябва да осигурят необходимата пропускливост на мрежата си при натоварване?! Защото, ако подпишеш 2-годишен договор и услугата не работи, а ти си плащаш - как ще се чувстваш?
В статията, която си посочил в Капитал, най-интересна ми се струва информацията, че и Мегалан ще предлага цифрова телевизия по мрежата си. Това изглежда доста по-надеждно, имайки предвид, че Мегалан сами си проектират, поддържат и изграждат преносната среда. Ето там поне няма да има прехвърляне на отговорност между партньори. При Спектър положението е същото: оптичната мрежа е изцяло под техен контрол.
Ценово приятелю,ценово!Първоначално публикувано от worldnet
Абсолютно точно - ако въпроса опре до един абонамент - един канал приключвам с КейбълТел веднага. За момента съм на тях единствено заради аналоговата телевизия и възможността майка ми и баба ми да гледат аналоговите канали, докато аз ползвам цифровата. Спре ли аналоговата обаче взаимотоношенията ми с КейбълТел приключват!
Относно "@marmoran":
1. LAN операторите знаят и дори са обучени за настройка на STB-то. Вече има свързани клиенти, които използват услугата!
А @marmoran, кажи ми на ЛС кой е този оператор който не е чувал, че услугата се предлага през тяхната мрежа?
2. Номера за обслужване на QUARTO e 1488 за клиенти на М-тел безплатен (а не *88).
3. Услугата работи от няколко месеца в тестови вариант. И мога да те уверя, че е функционираща.
4. Пазара е свободен и всеки може сам да избира къде да отиде. Никой не е задължен да използва услугата на фирма Х и да мрънка.
Тая тема ме разбива:
"Колко тъпи са М-Тел"
"Колко тъпи са партниорите на М-Тел"
"Колко зле ще се отнасят М-Тел към партниорите си"
И куп други теории, които се базират на фантазиите на някой, без КАКЪВТО И ДА Е ОПИТ с услугата.
Успех.
Worldnet, благодаря ти за разясненията. Има ли опция да тествам услугата преди да подпиша договор? Питам, защото ти си уверен, че работи - най-малкото, защото си я виждал в действие. Аз не съм. А като питах операторите на Мтел дали мога да я ползвам в квартала, който живея - те не знаеха, доставчиците - също. За да няма недоразумения - мога ли да пробвам, преди да се обвържа с договор?Първоначално публикувано от worldnet
Наистина ще е интересно някой краен и нетестов абонат от София да сподели впечатленията си от услугата и да каже към кой провайдер е, защото от изброеният списък с доставчици на услугата за София нито един за момента не отговаря позитивно и не се ангажира със срокове.
Освен теории какво друго смяташ за удачно да се споделя тук???Първоначално публикувано от CrossBlade
Явно е, че към момента това е неработеща услуга и няма как някой от посетителите да има какъвто и да е опит с нея. /Изключвам служители на фирмите, които в бъдеще ще предлагат услугата, просто тяхното мнение не е меродавно./
Тоест, или теории или нищо са вариантите.
Да се включа и аз, тъй като по една случайност хем съм посетител, хем имам работеща услугата вкъщи от 3-ти юни
Първо като качество на сигнала и картината - определено резултатите са над моите очаквания - поне наравно с булсат, ако не и по добро, но това по скоро вече е трудно да се прецени с просто око.
Да уточня че говоря само за SD сигнала, нямам HD телевизор така че за момента нямам причина да пускам HD канали.
Менюто и разходките из него са леко тромави, особено дразнещо е че няма бутони на дистанционното за напред и назад а трябва да се разкараш до екранното меню "напред" и "назад" и да натиснеш ОК. Но надявам се че това би могло да се промени в последващи firmware ъпдейти.
Превключването между каналите е доста бързо, изненадващо поне за мен е по бързо от превключването при булсатком.
Много се чудих и аз понеже си имам вече интернет доставчик, дали за новия кабел който ми докарат ще трябва да плащам ТВ-то + интернет пакет към самия доставчик. Оказа се че ти докарват кабела и можеш да си плащаш само телевизията по него, не си задължен да плащаш и интернет пакет.
За няколко дни не съм забелязвал дразнещи насичания и прекъсвания, може би за 5 дена два пъти е имало проблем с картината който като щракна на друг канал и се върна обратно изчезва на секундата, като цяло незабележимо епизодични случки за да ми развалят тв "експириънса"
Също така set top box-а не "буутва" на секундата, след включване се връзва към сървър на нетера, проверява за ъпдейти, зарежда меню-то... но всъщност процеса не е толкова дълъг колкото звучи - 8-9 секунди максимум...
Това е май засега като впечатления
inian, кой ти е интернет доставчика, за кой град в България иде реч?
ОнлайнДирект си избрах, защото имаше и други за квартала, град - София
За тази услуга, LAN доставчиците трябва да са с много добре изградена мрежа. В противен случай си вкарват много голям таралеж в гащите. Някой да пробва да пусне HD канал + да цоца яко от Интернет в същия момент, да видим кое ще надделее. Би трябвало да има приоритети. Дори ми се струва, че FTTB ще спече. А какво става ако имаш 2 приемника вкъщи + Интернет?
А и като гледам доставчиците... явно големите и силни са се дръпнали, защото си развиват свои решения. Тези по-скоро са второстепенни ISP-та.
Особено смешно ми става като отворя сайта на партньора за Варна - Варна Нет. Там за 29 лв получаваш УЖ 15 Mbit/s, които обаче са разбити много странно - 2 Mbit/s за международен трафик, 6 за BG и 7 за Metro. Такова сумиране освен във Варна, другаде не съм виждал Реално човекът получава шибан 2 Мбит/с Интернет.
Чудно ми е защо в Русе още нямат партньор. Излъгах... не ми е чудно Иначе тук наистина има мрежа, способна да предложи необходимото QoS за услугата. Но да видим кой ще клекне
Ето няколко screenshot-a относно скоростите на каналите.
BTW, Set top Box-a е с Linux
http://i40.tinypic.com/ang11d.jpg
http://i44.tinypic.com/334huuf.jpg
http://i39.tinypic.com/v67qyo.jpg
http://i44.tinypic.com/2iivnsz.jpg
http://i44.tinypic.com/autqhd.jpg