При мене имаше подобен проблем с каналите и се оправи сам...Всичко идва от Близу
При мене имаше подобен проблем с каналите и се оправи сам...Всичко идва от Близу
Явно Близу се опитват да обединят мрежите на Евроком и Кейбълтел, докато не приключат, кашата ще е пълна.
Мдаааа.старата песен на нов глас.В момента кашата е пълна.Поне половината програми са кодирани от вчера и постоянно се променят.Ту едни са кодирани-ту други.Може би наистина всичко идва от това обединение на мрежите,защото не вярвам да има толкова смотан оператор!
някои можели да помогне как да си настроя тв-то самсунг на близу сам...кат го пусна да тарси на каква дъпжава триабва да е...имам два самсунга и на двата излизат различен брои програми....
Имаме нов стандарт вместо HD - XD
Jetix Play бе закрит на 31 юли 2010 във всички страни ,а на негово място се очаква да стартира Disney Cinemagic ,Playhouse Disney или Disney XD.
http://bg.wikipedia.org/wiki/Jetix_Play
http://translate.google.bg/translate...2F&sl=cs&tl=bg
Колеги,
Някой от вас инсталирал ли си е Vivacom SAT TV? На Full HD TV с "нормален" диагонал 42" примерно и нагоре.
Интересува ме какво е качеството, bitrate и т.н.? Носят се слухове, че максималният bitrate бил доста по-висок отколкото на другите два DTH оператора. Четох в сателитен форум данни за скорост от 0,9 - 2,4, но не знам дали са верни. За съжаление нямам необходимото изложение и качествен TV, за да проверя сам
Днес си поиграх с приемника TechniSAT Digit2 на TotalTV, понеже имаше доста прекъсвания на картината. Bitrate на различните канали варираше от 1,650 - 6,500/7 (Nova Sport), а което ме учуди най-много и резолюцията на видеосигнала. Не си записах точните стойности, но на някой от каналите в режим 4:3 беше 5хх Х 576, най-много бяха тези с 704???X576, а със стандартната 720X576 се брояха на пръсти.
Това на кой спътник и колко градуса е да врътна мотора да пробвам. Кодирани ли са каналите или има поне 2-3 некодирани за пробата ?Първоначално публикувано от Gena_bs
Intelsat 12; 45E
http://www.lyngsat.com/intel12.html
http://en.kingofsat.net/pos-45E.php
За свободни канали просто не знам дали има. Но е възможно, тъй като услугата все още се тества!
Няма свободни канали - ползвам я на село но приемника е яко орязън , откъде да видя тоя bitrate - като я пробвах в града специално на БТВ бие близу - осезателно по добра картина .
Не мога да ти напиша как, защото нямам подробен User manual.
Не знам с какво ръководство идва STB, но май е само с 8 странички, където са описани функциите на бутоните на дистанционното и входно/изходните интерфейси.
Здрасти,и аз съм с TechniSAT Digit2 на TotalTV,Bitrate скача и при мен на всички канали,при едни по малко-при други повече,но това е нормално при по бързи кадри,иначе започва да маже картината.Първоначално публикувано от Gena_bs
Няма от къде да се види - приемника е с много скапан софтуер , муден е ,няма преместване на канали ,блокирва и след изключване се оправя абе орязан от всякъде направен е като за стари хора да не може да го разтроят . В нашия форум обещаха да оправят тия проблеми но до сега нищо - фърмуера е обновен на 26 . 07 . 2010 г .
Ясно е, че при статистическото мултиплексиране се променя bitrate.
Питах за Vivacom какъв е толерансът на промяната - min и max.
KaonMedia STB e много добър приемник (Broadcom chip). Проблемът е в нашите идиоти, които са му орязали възможностите до минимум! Това включва както HW изходи, така и firmware. Да не говорим, че картата е твърдо свързана с STB - т.е. работи само с него.
Ще трябва да викам ходжа да развали каръка в отношенията ми с Близу.
След две седмици чакане ми смениха дефектиралия СТБ- Премиум.... с Topfield и разбира се проблем , при движение на камерата примерно на мач или лентите с текстовете картината леко насича . Направо ти се завива свят и аха да повърна. Първо си помислих ,че техника е изключил 100хц. тъй като си е позволил да "настройва" и ТВ-то , но видях че на аналогова и с САМодул - няма проблем.
Този Topfield явно е най-големия боклук на българо -китайскато сътрудничество !
Topfield не са виновни, устройствата им не са лоши. Виновен е родния манталитет на фирмите ни да купуват винаги най-евтиното.
Напиши модела на приемника.