PHILIPS 32 PF 7331 /12
Има малък проблем с черния цвят, но иначе е най-добър от тези трите, а и в момента е на промоция с добра цена.
PHILIPS 32 PF 7331 /12
Има малък проблем с черния цвят, но иначе е най-добър от тези трите, а и в момента е на промоция с добра цена.
PHILIPS 32 PF 7331 /12 e най добрия избор.
U серията на SONY e срам за марката.
Лошото на PHILIPS 32 PF 7331 /12 е ,че няма директен PC вход,трябва да го прекараш през HDMI-я
че защо да е лошо - всички казват, че през цифровата връзка е много по-качествена картината , отколкото през pc- входа
Здравейте,Първоначално публикувано от mstanislavov
Лошо е защото поне при лаптопите DVI изход се среща доста рядко, така че в случая връзката би била през S-Video от което определено не съм очарован.
В тоя ред от мисли и аз си бях харесал тоя модел, но поради по горната причина, разположението на колоните отсрани(разширява още екрана) и евентуално малко по-ниската цена все повече зачудвам за:
http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021991
По какво отстъпва на philips-a и цена качество според вас при кой е по добра?
абсолютно еднаква е картината и през DVI и през D-SUB и през HDMI
Не съм сагласен с "абсолютно еднаква е картината и през DVI и през D-SUB и през HDMI" поне по мойте наблюдения,и няма как цифров сигнал да го преобразуваш в аналогов и после тв-то да обърне анал. в цифров и качеството ще е същото като цифров-цифров на мен ми звучи смешно.Не сам тествал поради простата причина че на лаптопа имам само VGA изход,но смятам да го сменям точно за това че няма DVI или в по добрия случай HDMI.Ако имаш наблюдения и си тествал дай примери...а не изказвания от рода на по горното
LUDIA,
Много, много благодаря за помоща!!!
![]()
![]()
![]()
вчера минах през Метро и се видях с LUDIA - поорентира ме (поне се опитазащото съм си много неориентитран) и гледах там LG RZ-32LC3R *май този беше модела..
хареса ми доста, но въпроса е че от много гледане отблизо и отдалеч прецених че трябва да 37" ... и по индукция стигнах до LG RZ-37LC3R - та не знам дали LUDIA го има, но според спецоветекак се представя този модел спрямо другите 37" LG и спрямо 37" Sharp GA9E .... ??
пак ще питам че нещо първия път нямах голям успехПървоначално публикувано от regme13
![]()
Некои съображенияза черния цвят.
Най напред да отбележа, че противно на някои мнения тук, черното не е основен цвят. Черното дори не е цвят. Черното е липса на цвят и даже липса на каквато и да е визуална информация. Основните цветове са три - това са нюанси на червеното, зеленото и синьото (RGB).
Някои хора абсолютизират черното на панелите. Наистина прави впечатление разликата, когато се гледат един до друг два панела. Особено изгасени...
Човешкото око обаче има свойството да възприема различни нива ва сивото за черно в зависимост от разширяването ( и свиването) на зеницата. Ако не беше така, то прожекционни телевизори и диапроектори нямаше да съществуват.
В резултат на горното, в домашни условия винаги можете да си нагласите контраста и яркостта, така че да виждате прекрасна картина с напълно удовлетворителни бяло и черно, стига устройството ви да има достатъчен контраст (съотношение светло/тъмно). Контрастност по-голяма от 5000:1 е впечатляваща, но няма особен смисъл.
Има и още един фактор, на който никой не обръща внимание. Панелите с добър антиотражателен филтър винаги изглеждат сиви, когато са загасени и са в силно осветено помещение (каквито са магазините за такава техника). Та когато гледате колко са черни два загасени панела, защо не погледнете и колко добре си виждате отраженията в тях? Ще забележите любопитни неща...
Вече категорично смятам, че доброто антирефлексно покритие на панела е по-важно от чернотата му. Много по-важно.
Искам само да ми разясниш тогава как на моя абсолютно аналогов смотан ЦРТ монитор 14 инчов от преди 10 години как така мога да управлявам всеки пиксел и да виждам картината перфектно след като съм загубил нещо по аналоговия канал на D-Sub-a ?Първоначално публикувано от vassco
Че направо съм потресен от разкритията които направи по-нагоре и съм в шок и ужас в момента
Ngoro, недей бърка двата щата!!! Първо казваш, че нямало никаква разлика в това дали ще подадеш на LCD/PLASMA ТВ аналого или цифров сигнал, после отиваш на УПРАВЛЕНИЕ на всеки пиксел на ТВОЯТ 14" тв на 10 години. Ти или си чел нечел, или приказвай е така само да се намираш на приказки. Първо как СИ УПРАВЛЯВАШ пикслелите на КИНЕСКОПНИЯТ ТВ един по един, я ми обясни. Второ преди 1-2 години битуваше мнинието, че при 15/17" LCD монитори за компютри нямало значение какъв сигнал ще се подава. Ами да ти кажа доста в голяма грешка са били. След доста тестове и при новите доста по бързи LCD панели, има огромна ралика в това какъв сигнал им се подава. При аналоговият точноста на цветовете не е добра и най вече си лимитиран от към определни херцове в резолюциите и т.н. Не го помня на изуст. Докато при н Цифровият сигнал няма такива грижи.
Друго Само при плазмите и LCD имаш управление на всеки пиксел от ТВ-а поради особенностите на самата технология. Аде моля другият път недей се исказва неподготвен. Благодаря. Намери, прочети да ти стане малко по-ясно за какво иде реч и тогава пиши.
pitagor, относно контраста съм писал доста пъти, но пак ще повторя. 5000:1 контраст значи 1000:1 реален, като 5000 е динамичният контарст. Поради политиката на фирмите и поради това, че човек по лесно се впечатлява от големите цифри(все едно са $$$$$ ;-) ) повечето пъти се изписва динамичният контраст. Обаче категорично не се съгласявам с теб за антиотражателните покрития. Това е пълна глупост. Колкото е по сиво покритието, толкова е по гаден обараза и по-"мазен" седи, а най-важното е, че нямаш никаква акуратност на цветовете. Защо тогава на плазмените панели които са пълни с газ и на цвят са изцяло сиви им слагат специални тъмни стъклени филтри, за да им оправят образа и цветовете. Все едно да кажеш че, образа на всички кинескопи е ЛАЙНЯН поради това, че са стъклени и можеш да се огледаш в тях. Пълни глупости. Продавам от 2,5 години плазмени/течнокристални ТВ-и, като през мен са минали доста голям брой марки и модели. И възоснова на опита ми заявявам, че панела трябва да е напълно черен. Иди в Метро или Интерсервиз Узунови и виж новата им XD серия, която е със антиотражателен слой, нищо че изглежда като кристален. И виж всеки друг поставен до него Тв с нормалните покрития, недей се боже да има някой по-стар модел със сиво покритие, ще се хванеш за главата колко е огромна разликата. Аз пак да се върна относно яркоста, точно сега при мен съм поставил два шарпа един под друг. Отгоре е 32P55E(800:1), а отдолу 37GA9Е(1200:1), пуснат е сигнал от едно двд CROWN към двата и са настроени еднакво, но разликато в образа е очеизвадна. До преди да получа новите ТВ на Шарп, Р55Е ми беше любимец сред LCD-та, но вече разликата е много голяма понеже 800:1 не е 1200:1. И прекразният и много добър модел вече ми е доста тъмен.
"образа на всички кинескопи е ЛАЙНЯН поради това, че са стъклени и можеш да се огледаш в тях."
Никъде не съм казал такова нещо за образа. Обаче отраженията на светли или светящи петна в екрана пречат много повече, отколкото сивотата на кинескопа. И сравнението е точно между сива плазма и черен кинескоп. ( с такива разполагам)
Ngoro:Едва ли виждаш нещо на твоя 14 инчов ЦРТ от картина на филм с резолюция 1280х720 пак да не говорим за 1920х1080 е да ти ще виждаш но какво всъщност е под въпрос.В твоя случай едва ли има разлика между D-sub и DVI.Като имаш 262K цвята пряко сили изобразявани от матрицата все ти е тая дали ще минава сигнала през аналогов изход или през цифров.При цифровият сигнал свети само този пиксел който трябва, точно с необходимия интензитет и предава точно тези цветове, които трябва.Разликата се вижда моментално и се изразява в по-добър фокус, контраст и по-коректни цветове спрямо аналоговия D-Sub за качествените и скъпи матрици.3aщо не пробваш да управляваш всеки пиксел на LCD с матрица 1366х768 през аналог,и тогава пак пиши...успех.
А и доста време ще си в шок и ужас гогато видиш истински ХД-сигнал.
P.S.приятно гледане на 14-ката
LUDIA![]()
По отношение на черното в образа и влиянието на цвета на панела върху него,
бих добавил само, че това е особено валидно при плазмата.
Защото там черното се получава чрез изгасен пиксел, който на сив или зеленикав фон (от панела) няма как да стане черен.