Страница 9 от 223 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно
Резултати от 121 до 135 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

PHILIPS 32 PF 7331 /12
    Има малък проблем с черния цвят, но иначе е най-добър от тези трите, а и в момента е на промоция с добра цена.

2.  

3. Member
    Тук е от
    Jan 2007

PHILIPS 32 PF 7331 /12 e най добрия избор.
    U серията на SONY e срам за марката.
    Лошото на PHILIPS 32 PF 7331 /12 е ,че няма директен PC вход,трябва да го прекараш през HDMI-я

4. Тук е от
    Jan 2007

че защо да е лошо - всички казват, че през цифровата връзка е много по-качествена картината , отколкото през pc- входа

5. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от mstanislavov
    че защо да е лошо - всички казват, че през цифровата връзка е много по-качествена картината , отколкото през pc- входа
    Здравейте,
    Лошо е защото поне при лаптопите DVI изход се среща доста рядко, така че в случая връзката би била през S-Video от което определено не съм очарован.
    В тоя ред от мисли и аз си бях харесал тоя модел, но поради по горната причина, разположението на колоните отсрани(разширява още екрана) и евентуално малко по-ниската цена все повече зачудвам за:
    http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09021991

По какво отстъпва на philips-a и цена качество според вас при кой е по добра?

6. Тук е от
    Dec 2006

абсолютно еднаква е картината и през DVI и през D-SUB и през HDMI

7. Тук е от
    Dec 2006

Не съм сагласен с "абсолютно еднаква е картината и през DVI и през D-SUB и през HDMI" поне по мойте наблюдения,и няма как цифров сигнал да го преобразуваш в аналогов и после тв-то да обърне анал. в цифров и качеството ще е същото като цифров-цифров на мен ми звучи смешно.Не сам тествал поради простата причина че на лаптопа имам само VGA изход,но смятам да го сменям точно за това че няма DVI или в по добрия случай HDMI.Ако имаш наблюдения и си тествал дай примери...а не изказвания от рода на по горното

8.  

9. Тук е от
    Jan 2007

LUDIA,
    Много, много благодаря за помоща!!!

10. Member
    Тук е от
    May 2003

вчера минах през Метро и се видях с LUDIA - поорентира ме (поне се опита защото съм си много неориентитран) и гледах там LG RZ-32LC3R *май този беше модела..
    хареса ми доста, но въпроса е че от много гледане отблизо и отдалеч прецених че трябва да 37" ... и по индукция стигнах до LG RZ-37LC3R - та не знам дали LUDIA го има, но според спецовете как се представя този модел спрямо другите 37" LG и спрямо 37" Sharp GA9E .... ??

11. Тук е от
    Jan 2007

Цитат Първоначално публикувано от regme13
    Здравейте и от мен
    Ходих преди месец в Техномаркета и разгледах почти всички ТВ-та.Останах малко разочарован защото не ми хареса ТВ под 4000лв Имаше само 2 модела при които се замислих - единият беше 37`` ама цената му беше като за 50 Другият беше едно NEO TF-3708 LCD 2 и честно казано останах учуден от картината (в смисъл беше добра ). И сега видях че са пуснали по-големия модел NEO TF-4208 LCD. Линк --> http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09023655
    Някой има ли преки впечатления че сериозно се замислих за офертата.Проблема е че нищо не разбирам и ви искам мнението защото този форум е единственото място където може да получа някаква информация (в Техномаркет ме избива на агресия като почнат да ми се правят на велики продавачите или пък не ми обръщат никакво внимание ). А и още нещо - ясно ми е че за 2000 лв. 42``ТВ няма да е с перфектната картина но все пак цената ме изкушава
    пак ще питам че нещо първия път нямах голям успех

12. Тук е от
    Dec 2006

Некои съображения за черния цвят.

Най напред да отбележа, че противно на някои мнения тук, черното не е основен цвят. Черното дори не е цвят. Черното е липса на цвят и даже липса на каквато и да е визуална информация. Основните цветове са три - това са нюанси на червеното, зеленото и синьото (RGB).

Някои хора абсолютизират черното на панелите. Наистина прави впечатление разликата, когато се гледат един до друг два панела. Особено изгасени...

Човешкото око обаче има свойството да възприема различни нива ва сивото за черно в зависимост от разширяването ( и свиването) на зеницата. Ако не беше така, то прожекционни телевизори и диапроектори нямаше да съществуват.

В резултат на горното, в домашни условия винаги можете да си нагласите контраста и яркостта, така че да виждате прекрасна картина с напълно удовлетворителни бяло и черно, стига устройството ви да има достатъчен контраст (съотношение светло/тъмно). Контрастност по-голяма от 5000:1 е впечатляваща, но няма особен смисъл.

Има и още един фактор, на който никой не обръща внимание. Панелите с добър антиотражателен филтър винаги изглеждат сиви, когато са загасени и са в силно осветено помещение (каквито са магазините за такава техника). Та когато гледате колко са черни два загасени панела, защо не погледнете и колко добре си виждате отраженията в тях? Ще забележите любопитни неща...

Вече категорично смятам, че доброто антирефлексно покритие на панела е по-важно от чернотата му. Много по-важно.

13. Тук е от
    Dec 2006

Цитат Първоначално публикувано от vassco
    Не съм сагласен с "абсолютно еднаква е картината и през DVI и през D-SUB и през HDMI" поне по мойте наблюдения,и няма как цифров сигнал да го преобразуваш в аналогов и после тв-то да обърне анал. в цифров и качеството ще е същото като цифров-цифров на мен ми звучи смешно.Не сам тествал поради простата причина че на лаптопа имам само VGA изход,но смятам да го сменям точно за това че няма DVI или в по добрия случай HDMI.Ако имаш наблюдения и си тествал дай примери...а не изказвания от рода на по горното
    Искам само да ми разясниш тогава как на моя абсолютно аналогов смотан ЦРТ монитор 14 инчов от преди 10 години как така мога да управлявам всеки пиксел и да виждам картината перфектно след като съм загубил нещо по аналоговия канал на D-Sub-a ?
    Че направо съм потресен от разкритията които направи по-нагоре и съм в шок и ужас в момента

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ngoro, недей бърка двата щата!!! Първо казваш, че нямало никаква разлика в това дали ще подадеш на LCD/PLASMA ТВ аналого или цифров сигнал, после отиваш на УПРАВЛЕНИЕ на всеки пиксел на ТВОЯТ 14" тв на 10 години. Ти или си чел нечел, или приказвай е така само да се намираш на приказки. Първо как СИ УПРАВЛЯВАШ пикслелите на КИНЕСКОПНИЯТ ТВ един по един, я ми обясни. Второ преди 1-2 години битуваше мнинието, че при 15/17" LCD монитори за компютри нямало значение какъв сигнал ще се подава. Ами да ти кажа доста в голяма грешка са били. След доста тестове и при новите доста по бързи LCD панели, има огромна ралика в това какъв сигнал им се подава. При аналоговият точноста на цветовете не е добра и най вече си лимитиран от към определни херцове в резолюциите и т.н. Не го помня на изуст. Докато при н Цифровият сигнал няма такива грижи.
    Друго Само при плазмите и LCD имаш управление на всеки пиксел от ТВ-а поради особенностите на самата технология. Аде моля другият път недей се исказва неподготвен. Благодаря. Намери, прочети да ти стане малко по-ясно за какво иде реч и тогава пиши.
    pitagor, относно контраста съм писал доста пъти, но пак ще повторя. 5000:1 контраст значи 1000:1 реален, като 5000 е динамичният контарст. Поради политиката на фирмите и поради това, че човек по лесно се впечатлява от големите цифри(все едно са $$$$$ ;-) ) повечето пъти се изписва динамичният контраст. Обаче категорично не се съгласявам с теб за антиотражателните покрития. Това е пълна глупост. Колкото е по сиво покритието, толкова е по гаден обараза и по-"мазен" седи, а най-важното е, че нямаш никаква акуратност на цветовете. Защо тогава на плазмените панели които са пълни с газ и на цвят са изцяло сиви им слагат специални тъмни стъклени филтри, за да им оправят образа и цветовете. Все едно да кажеш че, образа на всички кинескопи е ЛАЙНЯН поради това, че са стъклени и можеш да се огледаш в тях. Пълни глупости. Продавам от 2,5 години плазмени/течнокристални ТВ-и, като през мен са минали доста голям брой марки и модели. И възоснова на опита ми заявявам, че панела трябва да е напълно черен. Иди в Метро или Интерсервиз Узунови и виж новата им XD серия, която е със антиотражателен слой, нищо че изглежда като кристален. И виж всеки друг поставен до него Тв с нормалните покрития, недей се боже да има някой по-стар модел със сиво покритие, ще се хванеш за главата колко е огромна разликата. Аз пак да се върна относно яркоста, точно сега при мен съм поставил два шарпа един под друг. Отгоре е 32P55E(800:1), а отдолу 37GA9Е(1200:1), пуснат е сигнал от едно двд CROWN към двата и са настроени еднакво, но разликато в образа е очеизвадна. До преди да получа новите ТВ на Шарп, Р55Е ми беше любимец сред LCD-та, но вече разликата е много голяма понеже 800:1 не е 1200:1. И прекразният и много добър модел вече ми е доста тъмен.

16. Тук е от
    Dec 2006

"образа на всички кинескопи е ЛАЙНЯН поради това, че са стъклени и можеш да се огледаш в тях."

Никъде не съм казал такова нещо за образа. Обаче отраженията на светли или светящи петна в екрана пречат много повече, отколкото сивотата на кинескопа. И сравнението е точно между сива плазма и черен кинескоп. ( с такива разполагам)

17. Тук е от
    Dec 2006

Ngoro:Едва ли виждаш нещо на твоя 14 инчов ЦРТ от картина на филм с резолюция 1280х720 пак да не говорим за 1920х1080 е да ти ще виждаш но какво всъщност е под въпрос. В твоя случай едва ли има разлика между D-sub и DVI.Като имаш 262K цвята пряко сили изобразявани от матрицата все ти е тая дали ще минава сигнала през аналогов изход или през цифров.При цифровият сигнал свети само този пиксел който трябва, точно с необходимия интензитет и предава точно тези цветове, които трябва.Разликата се вижда моментално и се изразява в по-добър фокус, контраст и по-коректни цветове спрямо аналоговия D-Sub за качествените и скъпи матрици.3aщо не пробваш да управляваш всеки пиксел на LCD с матрица 1366х768 през аналог,и тогава пак пиши...успех.
    А и доста време ще си в шок и ужас гогато видиш истински ХД-сигнал.
    P.S.приятно гледане на 14-ката
    LUDIA

18. Member
    Тук е от
    Dec 2006

По отношение на черното в образа и влиянието на цвета на панела върху него,
    бих добавил само, че това е особено валидно при плазмата.
    Защото там черното се получава чрез изгасен пиксел, който на сив или зеленикав фон (от панела) няма как да стане черен.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 9 от 223 ПърваПърва ... 78910111959 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе