Страница 103 от 223 ПърваПърва ... 5393101102103104105113153 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,531 до 1,545 от общо 3341

Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. PVV
    PVV е офлайн

Тук е от
    Jul 2006

Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2007

Имам един въпрос към знаещите във форума. Така се случи ,че LCD -то е точно под климатика, а за да не духа директно към хората в стаята съм насочил струята на изходящия въздух надолу. Така телевизора се оказа на метър пред студената струя въздух. Възможно ли е това да окаже влияние на работата на телевизора и опасно ли е за него. Зимата като пусна климатика на отопление сигурно ще е още по зле.

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2005

Цитат Първоначално публикувано от PVV
    Имам един въпрос към знаещите във форума. Така се случи ,че LCD -то е точно под климатика, а за да не духа директно към хората в стаята съм насочил струята на изходящия въздух надолу. Така телевизора се оказа на метър пред студената струя въздух. Възможно ли е това да окаже влияние на работата на телевизора и опасно ли е за него. Зимата като пусна климатика на отопление сигурно ще е още по зле.
    Виж в инструкциите колко му е работния диапазон(примерно +5 до +40) .От друга страна ,ако го духа студена струя,след като спреш климатика има голяма вероятност от конденз.

4. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Искам да помоля за малко помощ при избор на LCD TV. След доста четене и обикаляне изборът се свежда до 2 модела: PHILIPS 32PFL7332 и SAMSUNG LE-32R81BX. Първият е малко компромисен вариант като характеристики спрямо втория, освен това е и значително по-стар модел. От друга странаи цената му е по-ниска (около 50лв), което не е кой знае какво предимство. Най-очевидната разлика е в контраста 4000:1 на 8000:1 съответно, което както и да се погледне е 2 пъти. От друга страна се чуват сравнително в известна степен добри мнения за Philipsа. И двата модела имат приличен дизайн, така че по този критерий са еднакви (може би с лек превес на Samsung-a).
    Някакви мнения и препоръки?
    По-специално ако някой знае нещо за Samaung-a изглежда прекалено нов модел и няма много коментари още за него.

5. bgm
    bgm е офлайн
    Member
    Тук е от
    Dec 2006

Защо тези два, а не примерно Panasonic TX-32LX70P за тези пари.

6. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    TODD ще ме извиняваш но ако 20 - 30 вата в повече на плазмен екран сравнен с аналогичен по размер LCD екран са много като консумация, пак ще ме прощаваш !
    Сони имат и хубави и лоши модели, не всичко им е номер едно за да се хвалят, както и повечето марки, всяка една фирма има и сполучливи и не толкова сполучливи модели, все едно
    krasi_t филипса работи добре, заслужава си за парите си, само резолюцията при PC е 1024х720 а не съм го пробвал през DVI/HDMI дали ще си пусне пълната от компютър, може би защото в момента нямам и такъв кабел в работата хехе
    Ако желаеш да сравниш филипса с други телевизори от този ценови клас, пиши ми на лична и заповядай да тестваме, дисковете от теб, телевизорите от мен
    Sad Reader телевизора според мен работи добре, пп, само дано не ме оплюят че хваля Самсунг, но в този случай разликата със R71 серията е огромна, освен че панела е с по добри цветове, по доброто задно осветление и високия Динамичен контраст, имаме и технологията Movie Plus, която най общо слага между няколко кадъра още допълнителни такива, което се забелязва на кабелната телевизия(уви вече нямам такава в магазина и е трудно да покажа как работи)
    В този ценови клас обаче имаш и друг добър модел : PANASONIC TX-32LX70P който е и 100 херца, освен това е с IPS матрица, която като технология ми харесва , все пак Hitachi са си свършили добре работата тук
    Да не забравяме и Сони KDL - 32V2500 който също е един добър модел
    Избора на модели е голям, за съжаление не мога да кажа кое по си заслужава от моделите и кое не

7. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Благодаря за съветите. Честно казано за Panasonic дори не си и помислих. Сега се загледах в този модел Panasonic TX-32LX70P, на външен вид не е много добре като дизайн, но не е и много зле. Иначе на сайта на ТМ няма почти никакви технически данни, нито контраст нито яркост, което ми показва защо не съм му обърнал внимание (просто нямам представа какъв е модела). Сега ще поровя още малко за него, това IPS ми изглежда много прилично за тази цена.

PS Така, поразгледах и този модел, PANASONIC TX-32LX70P, но нещо не мога да разбера. Техническа информация няма почти никъде за този модел, най-подробната такава намерих на http://www.panasonic.bg/browseProduct.jsp?entityId=4954, но честно казано и там не мисля че пише много. Няколко неща са много мътни:
    1. Какво е това Vierra Link?
    2. Колко му е реално контраста на този TV? Видях нещо като 700:1 което изглежда много зле.
    3. Някой виждал ли го е на живо? Защото по данни не ми изглежда много привлекателно.
    Благодаря предварително за помощта.

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

miro_vampiro, последно тоя Панасоник с каква резолюция е:

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09027520

И ето едно интересно четиво за това трябва ли ни, аджеба, по-висока резолюция.

http://www.audioholics.com/education...-displays.html

Понеже тука по едно време се водеше такъв дебат.

10. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2007

Sad Reader - ако наистина се чудиш м/у двата обявени от теб марки и модели, смело избирай Самсунга. Има го мой съсед и е огън от всякъде!

11. Member
    Тук е от
    Mar 2005

Здравейте
    lazarus18 леко за пореден път са сбъркали резолюцията на Панасоник плазмата, тя е същата като на PV70 защото използва и същия панел, следователно е 1024х768
    За резолюцията, може и да е така, може и да не е така, зависи , трябва да погледна по сериозно на твърденията от статията за да мога да имам някакво мнение
    Sad Reader контраста си му е добре на панасоника, не се притеснявай хехе
    Истината е че моделите във даден клас работят достатъчно добре, повечето де, така че каквото и да се вземе ще е добре, поне аз така мисля Е има и изключения

12. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

miro_vampiro Някаде да съм казал нещо за консумацията. Аз говоря за топлината излъчвана от плазмите определено LCD-та та са за предпочитане в момента.

13. Member
    Тук е от
    Jan 2003

lazarus18, хайде да ми обясниш хей това изречение от цитираната от теб статия:
    The resolution of our eyes is 12 vertical lines per arc angle (one line per arcminute for 20/20 acuity) times 2.
    Хем един ред на минута, хем 12 на градус? Как стават тия сметки? То бива да послъжеш, ама това не е разлика от 10 или 20 процента. Не е и от 2-3 пъти. Това е петкратна разлика!

Не съм проверявал останалите сметки. Предполагам, че са верни. Та какво излиза? За 50" екран перфектната разделителна способност, при която дори човек с идеално зрение (приемайки горното 1 ред на ъглова минута) със сигурност не би могъл да види всеки отделен пиксел, е около 3360x1890. Т.е., за някои хора (например тези, които са ходили скоро на очен лекар), 1080 реда са нужни и за 29" екран!

Ето пък едно друго четиво, според което числото 1 ред на ъглова минута е силно занижено (около 3 пъти, т.е. горните числа би следвало да се умножат още по 3). За разлика от предната статия, тази си цитира източниците. И на кого трябва да вярваме според теб?

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

Ето един лек update на това какви за матриците при някой ТВ-и при мен:
    1.LG 32LC41 - нов модел заедно с LC51 с 5мс. матрици и много добри цветове, освен това на доста прилични цени. Нищо общо със старата им серия lc25/lc3/lc2r.Най-вероятно IPS матрица. , .
    2. SHARP 32AD5E, ASV матрица: , .
    3. SONY 32D3000, 100Hz, S-PVA матрица с WCG CCFL подсветка: , .
    4. SONY 32S2510, S-PVA матрица: , .
    5. SHARP 32RD2E, 100Hz, АSV матрица: , .
    6. LG LC37LC/LE2R, разлика в моделите няма само са различни имената заради различните пазари, като цяло стара матрица ползват с 600:1 контраст и много засилени цветове, IPS може би: , .
    7. LG LC3725R, подобрен модел на LC/LE2R, с 1000:1 контраст, поне си мисля, че е някаква MVA матрица: , .
    8. SONY 40U2000, S-PVA матрица: , .
    9. LG 42LC25R, на-вероятно с IPS матрица(почти на 100% съм сигурен): , .
    9. SONY 40W2000, full HD S-PVA матрица с WCG CCFL подсветка: , .
    10. FUNAI 32" , на-вероятно TN +film матрица???: , .
    11. HANNSPREE 37", имам и 32, но в момента ги нямахме, като цяло голяма разлика между 32" и 37" модели, като на 32" зеленее цвета, за матрицата, съм малко раздвоен, на IPS ми изглежда но пък ТВ е мега евтин и има нужда от дота подветяване и яркост, но знае ли човек: : , .
    Ами това е засега. По надолу снимки от SHARP 32RD2E и SONY 32D3000.

16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

borko7, относно U и D Модела може и да съм го написал малко объркано, затова пояснявам. При Сони евтиният им модел U, който вече го спират, e на светлинни години по-назад от големите си батковци, Сони го вадят този модел защото пазара исизква от тях да имат и бюджетен модел, но самият модел според мен е много зле. Не може на повечето фирми като погледнеш от най-евтините и минеш пре средните до най-скъпите да има плавно преминаване в качетсвото на ТВ, а при Сони да е на скокове. Относно D модела, според мен за Източна европа се правят едни бройки, а за западна други и от там идва разликата. Много го хвалят в ревютата на въна, но аз не мога да кажа на черното бяло, когатао ТВ си "омазан" образ и това е. А разликата е ОЧЕИЗВАДНА. Който не вярва идва при мен както казах по-горе и му давам 2-те дистанционни на двата ТВ-а и почва да си играе с настройките им. Ако успее да направи така, че да не е "мазен" образа на Сонито, ще го черпя една голяма халба бира. Но стига празни приказки, ето малко снимки, които пояснявам, че не показват реално разликата, но поне се вижда, че има разлика. Сонито е по-ярко в тъмните сцени и има по-силни цветове.
    Първо са малко общи снимки на двата ТВ заедно от около 2 метра, после съм ги снимал поотделно от около 1,5 м., с лек zoom от около 2х.
    1. Общ, като настройките са по мое усмотрение: , , , , , , , .
    2. SHARP LC32RD2E, 6 backlight, 32 contrast, яркост на 30(50 при сони и други), black on, color-middle:
    , , , , , , , , , , , , , .
    3. SONY 32D3000, тук съм използвал настройките който ми даде borko7 от сайта за HDTV, като контраста е 80:
    , , , , , , , , , , , , , , ,

17. Тук е от
    Jun 2007

Ludia, много хубави снимки, но защо ми се струва че има нещо гнило със сигнала на сонито?!
    Имам предвид снимките с червените цветя, има някакви отвесни линии?

Не знам, но ако може да ти се вярва (относно идентичните настройки на двата тв) има доста голяма разлика в детаилността в полза на Sharp'a, прав си.

18. Тук е от
    Mar 2007

Малко инфо относно LG-37LC41 - в Prad.de и в руския сайт на LG пише, че е FullHD - ако е така, цената му е добра /2000 лв./

P.S. -HD READY (720P - 1080P INPUT) - не го разбрах това

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2010
    От toddy във форум Телевизори
    Отговори: 5360
    Последно: 03-12-10, 11:16
  2. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2009
    От grubi81 във форум Телевизори
    Отговори: 6640
    Последно: 01-01-10, 20:30
  3. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2008
    От kotaraci във форум Телевизори
    Отговори: 4485
    Последно: 31-12-08, 22:00
  4. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори - 2006
    От spacedigital във форум Телевизори
    Отговори: 560
    Последно: 17-10-07, 23:50
  5. Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2005
    От gogo_bg във форум Телевизори
    Отговори: 96
    Последно: 29-12-05, 15:19

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе