В настройки на картината имам: цифрово VNR, DigiPure и режим кино. Бях ги включил и трите-нестава после изкл. "режим кино"-нестава.Сега ще пробвам всички комбинацийПървоначално публикувано от barnie
В настройки на картината имам: цифрово VNR, DigiPure и режим кино. Бях ги включил и трите-нестава после изкл. "режим кино"-нестава.Сега ще пробвам всички комбинацийПървоначално публикувано от barnie
barnie, доколкото съм запознат, презредовото сканиране се препоръчва при сцени с повече движение, спорт и т.н. докато прогресивното е за детайл при по-статични.
Така че, ако plkochev не успее с комбинациите е възможнио просто да има по-слабо опресняване спрямо твоя Sharp.
Имам абсолютно същия въпрос кой е правилния избор. Днес ходих с xbox 360 в техномаркет. На FULL HD много ми хареса каквото видях. Контраст от минимално 10.000 за LCD ще е решаващ фактор в избора миПървоначално публикувано от smoni
Назъбените линии си остават и това си е.По каталог опресняването го дават 6мс. Възможно ли е да е от някоя друга насстройка?
Знам че във форума не се тачи марката Samsung ,но конкретно ме итересува модела Samsung LE 40 M 71 B,има ли някой преки наблюдения в/у него, дали го е тествал по подробно.Аз също не съм голям фен на марката,но на тази цена (1989)и с тези характеристики доста се замислям.
P.S Моля за мнения конкретно за този модел,а не Samsung саи подобни.Благодаря предварително.
http://zoom.cnews.ru/ru/catalog/tv/i...568&ord166=500
Ако четете по чуждите форуми ще видите,че 100хц. при RD2 са негов проблем,а не предимство и работи по-добре без тях.Относно XD1 споделям мнението,че за момента е ненужна тази висока резолюция поради липсата на толкова качествен сигнал и за "нормална" употреба ще покаже по-силно недостатъците на сигнала.Първоначално публикувано от smoni
borko7 демек да не си взима нито един от двата ли?
Днес най после имах време да мина през Техномаркета до Горубляне за да разгледам филипсите и най вече PHILIPS 37PF9731D. Първо да кажа, че навсякъде пише за този телевизор че поддържа "AMBILIGHT SURROUND"
но всъщност се оказа че отдолу няма ambilight а за да има и там телевизора трябва да поддържа "AMBILIGHT FULL SURROUND". Вървеше някакво HD демо което изглеждаше доста добро. Както го бяха сложили въобще не се виждаше предимството от Ambilight-a ако приемем, че има такова. През двд плейър ми пуснаха обикновен dvdrip който се виждаше точно както на sharp-a който тествах с един приятел (по напред в темата съм го описал) мръднеха ли малко по бързо на екрана веднага около главите им се виждаха замазвания. След това пуснахме двд - Вертикална граница което се виждаше доста добре. Доста по добре отколкото при шарпа който тествахме. Доста близко до HD kaртина. За съжаление двд-то беше свързано с чинчове към телевизора. Така и не забелязах ambilight-a, все едно го нямаше. И това между другото е единствения път когато някой ми обърна внимание и ми отговори на въпросите. Момчето отговаряше само за на Филипс щанда. За 4500 лв си мислех, че доста по добре трябваше да се представи този телевизор. Сега пак се връщам на старата дилема xd1 или rd2. Въпреки, че и sony d3000 бих го поразгледал но за съжаление нямаше кой да си мръдне гъза от така наречените "консултанти" да ми пусне друг сигнал и т. н.
Поредното разочарование за мен но следващия път ще си взема компа пък ако искат да ми обръщат внимание аз ще си тествам))
Да,нито един от двата.Ако сега трябва да купувам щеше да е 46D3000 като "най-малкото зло".Поне е с вграден цифров тунер за кабелна и е с 10бит. цвят.
plkochev,
Промени настройката на цифровият тунер от RGB на композитен и всичко с назъбването/гребенчето ще се оправи.Телевизорът сам ще си извърши необходимите обработки.Това с цифровите телевизии,които предават сигнала аналогово към телевизорът, си е чист маркетингов ход.
"Връзката на декодера с телевизора през RGB Scart предлага и други предимства пред аналоговата телевизия: трите компоненти на сигнала не се смесват и не се налагат сложни филтри за разделянето им (обикновено с доста незадоволителен ефект), звукът е с доста по-добро качество и стерео (което не ми се е случвало да успея да постигна за аналоговите канали в PAL D)."
Това всъщност е и големият проблем на декодера - най често евтин корейски или китайски боклук-липсата на какъвто и да е цифров извод за картината/моят има някакъв,все пак ,оптичен за звука/.Всъщност марковият Тв предлага много по детайлна обработка ,именно поради скъпо струващи и постоянно развивани системи за видео-обработка.Ако и кабелната телевизия е добра,резултатът ще е прекрасна картина на всички канали.Просто му подайте чист високочестотен/ от кабела/ или цифров сигнал.Това се постига не с всяка марка телевизори.С LG например,просто забравете.Но 100 Hz телевизор от брент,като Panasonic,SHARP и SONY.../TX-32LX700P,LC-32RD2 и KDL-32D3000/-това са телевизорите сега.И с трите съм си играл и са много добри на кабелна телевизия/говорим само за ЛСД/.Защото са с добри тунери.На филми, усещането за дълбочина и естественост е почти ,като при плазмата.SONY е с малко по-цифров образ /лоша матрица от SAMSUNG-затова ще преминава към друг доставчик и е отказал да строи 10 поколение завод //,но е със супер дизайн-строг,консервативен,без глупости ,като пиано лак/евтина пластмаска и т.н./Panasonic,SHARP и SONY разработиха Blu-ray. SHARP е и най големият производител на син лазер в света ,затова и първи пусна Blu-ray рекордер/друг няма засега/,защото е напред с технологията.Защо им трябва Blu-ray,защото телевизорите им са добри във филмите- а това е индустрия в която има много пари.Това,че някое недоносено руско сайтче/спонсорирано от големият китайски производител ВВК-№1 по продажби на ДВД и домашно кино в *****,вече 3 година подред/ е написало нещо против SHARP,не трябва да Ви заблуждава.SHARP просто не дава пари за реклама.Да сте виждали реклама на SHARP?Няма и скоро да видите.Причината е ,че не могат да смогнат с производството-не им достигат количества.Затова и първи направиха 8G,а сега ще правят и 10 поколение завод.Единствени те имат собствен,никой друг!!!Това да Ви говори нещо?
Здравейте на всички.Преди малко се регистрирах във форума,понеже темата ми се стори интересна.Имам конкретен въпрос.... може ли някой от вас да сподели професионално мнение относно плазма LG 42PC51. И какво означава това 100Hz. В интарес на истината съм лаик на тази тема и нищо не разбирам. Имам и още един въпрос: кое е по добрия избор за моята конзола xbox 360....плазма или лсд? Също така смятам да ползвам цифрова телевизия...например булсатком. Благодаря предварително за отговорите.
Здравей. Тези 100Hz явно си ги видял в някой измислен сайт, чул не дочул и плеснал ги за реклама. Самият модел дето си харесал не е нищо особено, даже в един английски форум имаше крайно отрицателно мнение на човек, купил го и после върнал. Ако държиш на плазма търси поне 1366x768 резолюция.
varieca Ти твоята информация само от сайтовете и форумите ли я събираш,що не спрете да давате мнения на сляпо,що караш човека да търси нещо ,което скоро няма да видим,а дори и да видим цената му ще е за отличници.Представилите ла LG за BG казват ,че модела е 100Hz,модела е доста добър за цена до 2000лв.,лично съм го пускал към PC на 1024x768 просто заспа,пусках му NOKIA TEXT също се представи добре с малки забележки към бялото ,на игра REVOLT(колички)без забележки,въпреки,че бях на по малко от 2м. разстояние.При този модел има някой мн. добри решения,като премахване стъклото и заменянето му CLEAR филтър,който премахва двойните изображения под ъгъл,контраст15000,по лек е от аналогични модели и по тънък.Този телевизор е супер за телевизия,както казах на игри се държи добре,но там трябва да се пускат доста често функциите за изчистване на дисплея от прегаряния за съжаление доста бързо се проявява този нежелан ефект,макар че също така бързо се изчиства.Първоначално публикувано от varieca
n8852,
как става тази промяна на настройките на тунера от RGB на композитен?
Информацията я събирам от официалния сайт на LG:Първоначално публикувано от plkochev
http://de.lge.com/prodmodeldetail.do...elect+a+model#
Ти виждаш ли някъде да пише 100Hz?
varieca,саитове много и информациа много телевизора(42PC51) на кабелна и на ДВД се държи превазходно.контраст 15000:1 не бих казал че не е нищо особено
друго интересно и ценово атрактивно предложение на LG e full hd сериата lf65 37' и 42'.И двата модела ги има в Технополис,ако някои има наблюдениа моля да сподели